Samsung Galaxy Book 2 Pro și Pro 360: Portabilitate și specificații de top!

Samsung Galaxy Book 2 Pro și Pro 360: Portabilitate și specificații de top!

La Mobile World Congress 2022 în Barcelona, Samsung a prezentat noua sa serie Galaxy Book 2 Pro, o gamă performantă de laptopuri ultraportabile cu Windows, care include Galaxy Book 2 Pro 360 cu funcționalitate S Pen și Galaxy Book 2 Pro cu (sau fără) 5G. Ambele sunt disponibile în variante de 13,3 inci și 15,6 inci, arată grozav și au caracteristici interesante. Pentru a afla mai multe despre aceste laptopuri, citește această scurtă prezentare bazată pe experiența noastră practică de la MWC:

Reclamă

Specificații excelente, certificate prin programul Intel Evo

Samsung Galaxy Book 2 Pro și Pro 360 sunt construite pe platforma Intel Evo, ceea ce înseamnă că oferă un nivel înalt de performanță, o durată de viață a bateriei de până la 21 de ore (conform Samsung) și conectivitate foarte rapidă Wi-Fi 6E. În plus, ambele laptopuri au cele mai noi procesoare mobile Intel Core din generația 12 (atât Core i7, cât și Core i5), 8, 16, sau 32 GB de RAM DDR5, SSD-uri Samsung cu o capacitate de 256, 512 ori 1 TB și Intel Iris Xe Graphics.

Samsung Galaxy Book 2 Pro - certificat prin Intel Evo

Samsung Galaxy Book 2 Pro - certificat prin Intel Evo

Galaxy Book 2 Pro 360, pe care l-am fotografiat la MWC 2022, avea un Intel Core i5-1240P cu patru nuclee de performanță, opt nuclee eficiente, 32 GB RAM și un SSD de 1 TB. Toate unitățile prezentate ne-au dat impresia că sunt foarte rapide în timpul celor câteva minute pe care le-am avut ca să le încercăm.

Reclamă

Samsung Galaxy Book 2 Pro și Pro 360 sunt disponibile în culorile grafit (sau negru), argintiu și vișiniu (doar Pro 360) și sunt foarte subțiri (variind între 11,5 mm și 11,9 mm). Sunt, de asemenea, foarte ușoare, cu o greutate care variază între 0,87 kg și 1,41 kg, în funcție de varianta pe care o alegi.

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 include un S Pen

Samsung Galaxy Book 2 Pro 360 include un S Pen

Ecranul Galaxy Book 2 Pro folosește un panou AMOLED la rezoluție Full HD, fără suport tactil. Pe de altă parte, Galaxy 2 Pro 360 are un panou Super AMOLED, cu o luminozitate maximă de 500 niți, suport HDR, suport tactil și un S pen inclus în cutie. În plus, după cum vezi în imaginea de mai jos, este un dispozitiv convertibil, deci îl poți folosi ușor și ca tabletă, nu doar ca laptop.

Galaxy Book 2 Pro 360 este un dispozitiv convertibil

Galaxy Book 2 Pro 360 este un dispozitiv convertibil

Porturile de pe Galaxy Book 2 Pro includ un Thunderbolt 4, un USB Type-C, un USB 3.2, unul HDMI, un card microSD, o mufă pentru căști și un slot opțional nano SIM pentru varianta 5G.

Pe de altă parte, Galaxy Book 2 Pro 360 are trei porturi USB-C (dintre care unul este, de asemenea, Thunderbolt 4), un cititor de carduri microSD și o mufă pentru căști/microfon. Din păcate, nu există un port HDMI sau o versiune 5G. Ambele modele se încarcă prin USB Type-C și au un adaptor de 65W.

Ambele laptopuri sunt foarte subțiri și ușoare

Ambele laptopuri sunt foarte subțiri și ușoare

Laptopurile au o cameră de 2,1 megapixeli, care poate înregistra videoclipuri 1080p, utilă pentru conferințe video și lucru de la distanță. Din nefericire, camera web nu suportă deblocare cu recunoaștere facială Windows Hello, dar te poți autentifica ușor folosind butonul de pornire de pe laptop, care funcționează și drept cititor de amprente.

Camera web filmează la rezoluție 1080p

Camera web filmează la rezoluție 1080p

Amândouă modelele au funcții de conectivitate specifice Samsung, precum Single Sign-on, Smart Switch (înlesnește transferul de date, fotografii și setări dintre PC-uri) și suport pentru SmartThings. Adițional, ai Multi Control, care-ți permite să folosești un Samsung Galaxy Tab S8 ca ecran secundar, alături de un Galaxy Book 2 Pro ori Pro 360.

Aceste laptopuri vor avea prețuri începând de la 1.049,99 dolari, respectiv 1.249,99 dolari, și vor fi disponibile în magazine din SUA, vestul Europei și alte țări, în jurul datei de 1 aprilie, cu precomenzi începând cu 18 martie. Deocamdată nu știm dacă aceste laptopuri vor fi lansate în România.

Ce părere ai despre noile Samsung Galaxy Book 2 Pro și Pro 360?

Ne-a plăcut foarte mult scurta noastră experiență cu noile laptopuri Samsung Galaxy Book 2 Pro și Pro 360. Sunt dispozitive excelente, cu specificații promițătoare și suntem curioși să le testăm atunci când vor fi disponibile. Acestea par să atingă echilibrul potrivit între portabilitate și performanță. Înainte de a încheia această prezentare, spune-ne părerea ta despre aceste laptopuri: crezi că pot candida la premiul pentru cel mai bun laptop Windows al anului?

Sursa:  Samsung Newsroom
Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Știri Windows