6 lucruri care ne plac la gama Samsung Galaxy S22 (experiență hands-on)

6 lucruri care ne plac la gama Samsung Galaxy S22 (experiență hands-on)

Astăzi, în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2022, Samsung a lansat gama de dispozitive Galaxy S22. Înainte de eveniment, timp de câteva minute, am putut să folosim și să fotografiem ultimele lor smartphone-uri: Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Toate sunt smartphone-uri 5G cu specificații impresionante și disponibile începând de azi pentru precomandă. Dacă vrei să știi mai multe despre aceste dispozitive, iată ce ne-a plăcut la ele în urma scurtei noastre interacțiuni:

Reclamă

NOTĂ: Dacă vrei să vezi evenimentul global Samsung Galaxy Unpacked 2022, mergi la această pagină.

1. Un design rafinat și elegant în culori plăcute

Designul telefoanelor Samsung Galaxy S22 și S22+ este foarte similar cu cel al gamei Galaxy S21 de anul trecut. Aspectul lor este însă ceva mai rafinat și mai elegant. În plus, toate smartphone-urile beneficiază de Gorilla Glass Victus+, care desăvârșește conceptul de sticlă subțire durabilă pe un smartphone.

Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22+

PONT: Dacă vrei să afli mai multe despre diversele tipuri de Gorilla Glass și diferențele dintre ele, citește acest articol: Ce este Gorilla Glass?

Atât Samsung Galaxy S22, cât și S22+ sunt disponibile în patru culori: alb, roz auriu, negru și verde. Apreciem că Samsung a decis să mărească paleta de culori pentru gama de anul acesta și preferăm culorile alese celor disponibile pentru familia Galaxy S21.

Samsung Galaxy S22 și S22+ sunt disponibile în patru culori

Samsung Galaxy S22 și S22+ sunt disponibile în patru culori

O altă îmbunătățire pe care o apreciem este că modelul standard de Galaxy S22 are spatele din sticlă și nu din plastic, ca modelul de anul trecut. Datorită acestei caracteristici, este plăcut să-l ții în mână și dispozitivul arată la fel de bine ca frații săi mai mari.

Samsung Galaxy S22 are spatele din sticlă

Samsung Galaxy S22 are spatele din sticlă

2. Samsung Galaxy S22 Ultra urmează designul seriei Note

Spre deosebire de telefonul Galaxy S21 Ultra de anul trecut, Samsung Galaxy S22 Ultra nu are un design asemănător cu celelalte smartphone-uri din seria sa. În schimb, designul său ne amintește de seria Galaxy Note. Ne place mult și ni se pare elegant și mai potrivit pentru fanii seriei Galaxy Note. Tu ce crezi?

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G este disponibil în trei culori

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G este disponibil în trei culori

După cum vezi în imaginea de mai sus, Samsung Galaxy S22 Ultra este disponibil în trei culori, în loc de patru: negru, alb și vișiniu.

Reclamă

3. S-Pen revine cu Samsung Galaxy S22 Ultra

Modelul Samsung Galaxy S21 Ultra de anul trecut era compatibil cu S-Pen, dar nu includea acest accesoriu. Noul Galaxy S22 Ultra calcă pe urmele seriei Galaxy Note nu doar prin designul său, dar și prin includerea unui S-Pen.

Samsung Galaxy S22 Ultra include un S-Pen

Samsung Galaxy S22 Ultra include un S-Pen

Nu știm încă dacă este vorba despre o nouă versiune de S-Pen sau dacă este același model livrat împreună cu Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, pe care l-am evaluat în 2020. Acest aspect rămâne să fie clarificat.

4. Gama Samsung Galaxy S22 include noul procesor Exynos 2200

Versiunea „internațională” a gamei Samsung Galaxy S22 va include noul procesor mobil Exynos 2200, dezvoltat în colaborare cu AMD. Această versiune va fi pe piață în Europa, Australia, America Latină, Africa și alte regiuni, cu excepția Chinei și SUA.

În mod tradițional, procesoarele Exynos de la Samsung au oferit performanțe puțin mai slabe decât Snapdragon de la Qualcomm, în special la jocurile mobile și procesarea foto. Noul Exynos 2200 de anul acesta este important deoarece promite să livreze pe smartphone-uri un nivel de calitate grafică apropiat de cel al consolelor, cu ray tracing accelerat hardware. Potrivit Samsung, mulțumită lui Exynos 2200, utilizatorii versiunii internaționale a gamei Galaxy S22 vor avea parte și de post-procesare îmbunătățită pentru fotografii și înregistrări video.

Samsung Exynos 2200 a fost dezvoltat în colaborare cu AMD

Samsung Exynos 2200 a fost dezvoltat în colaborare cu AMD

În ciuda acestor promisiuni, Samsung a optat în continuare să folosească cel mai recent chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 la gama Galaxy S22 pentru China și SUA. Dacă noul Exynos 2200 se dovedește a fi cipul superior, va fi pentru prima dată în mult timp când utilizatorii europeni ca noi se vor bucura de o experiență mai bună decât rezidenții din SUA. Nu-i așa că sună interesant?

Reclamă

5. Înregistrare foto și video îmbunătățită

Smartphone-urile din familia Samsung Galaxy S22 au câteva diferențe hardware când vine vorba de camere. Camerele wide și telefoto au specificații diferite față de modelul de anul trecut, ceea ce sperăm că va îmbunătăți experiența foto/video. Cu toate acestea, ceea ce se va schimba cu siguranță destul de mult este capacitatea de procesare a imaginilor și a clipurilor video, în special la modelele cu procesor Exynos 2200.

The new generation of Galaxy S22 devices promises to deliver a better camera experience

The new generation of Galaxy S22 devices promises to deliver a better camera experience

Ne așteptăm ca, datorită colaborării Samsung cu AMD, familia Galaxy S22 să ofere îmbunătățiri semnificative, în special când vine vorba de procesarea fotografiilor în modul de noapte.

6. Gama Samsung Galaxy S22 vine cu Android 12 și One UI 4.1

Gama Samsung Galaxy S22 va veni cu software-ul One UI v4.1 dezvoltat pe baza Android 12. Această versiune îmbunătățește și mai mult One UI v4.0, disponibilă pe dispozitivele Galaxy S21, S20 și S10.

Bine ai venit la One UI 4.1 și Android 12

Bine ai venit la One UI 4.1 și Android 12

Lista de îmbunătățiri așteptate pentru One UI v4.1 include o gestionare mai bună a memoriei RAM virtuale, o integrare îmbunătățită a temei de culoare bazată pe imaginea de fundal, performanța camerei și a sistemului de operare îmbunătățite, durata de viață extinsă a bateriei (nu suntem atât de mulțumiți din acest punct de vedere după ce am instalat One UI v4.0 pe Samsung Galaxy S20 FE 5G) și noi funcții pentru S-Pen.

Care sunt primele tale impresii despre gama Samsung Galaxy S22?

Acum știi primele noastre impresii după ce am interacționat timp de câteva minute cu noua familie Samsung Galaxy S22, precum și informațiile disponibile despre ce este nou pe aceste smartphone-uri. Suntem destul de încântați de această gamă și abia așteptăm să o primim în teste pentru a vă împărtăși experiența de utilizare. Înainte de a închide acest articol spune-ne ce părere ai despre noutățile prezentate. Ai urmărit evenimentul Galaxy Unpacked 2022? Îți place ce oferă Samsung sau ești mai încântat(ă) de smartphone-urile de la producători concurenți? Comentează mai jos și împărtășește-ți perspectiva.

Descoperă: Smartphone Android Blog Hardware și sunete Recomandate