Review HUAWEI nova 10: Mid-range frumos cu camere excelente

Review HUAWEI nova 10: Mid-range frumos cu camere excelente
Rating

În ciuda sancțiunilor care i-au fost impuse, HUAWEI nu renunță și continuă să creeze și să vândă dispozitive Android ce pot fi atractive pentru utilizatori. Compania a investit foarte mult în crearea unui nou ecosistem de aplicații pentru a concura cu magazinele de aplicații ale Google și Apple. Mai mult, smartphone-urile Android pe care le produce sunt printre cele mai bune din lume în ceea ce privește camerele, având în același timp un design frumos și un hardware bun. În ultimele șapte zile, am testat cea mai recentă versiune a smartphone-ului lor nova, și anume HUAWEI nova 10. Cu un design interesant și o mulțime de promisiuni, este acesta o alegere bună pentru tine? Lasă-mă să-ți spun mai multe despre HUAWEI nova 10, despre punctele sale forte și despre dezavantajele sale în această recenzie:

Reclamă

HUAWEI nova 10: Pentru cine este o alegere potrivită?

HUAWEI nova 10 este o alegere bună pentru:

 • Tinerii cărora le place designul său
 • Oricine caută un smartphone mid-range cu camere de calitate
 • Persoanele cu înclinații tehnice, capabile să folosească diverse artificii pentru a obține toate aplicațiile necesare

Pro și contra

Avem multe lucruri bune de spus despre HUAWEI nova 10:

 • Design și culori interesante, atractive pentru publicul mai tânăr
 • Ecran OLED frumos, cu o rată de refresh ridicată
 • Hardware bun, care poate rula orice aplicație sau joc
 • Camere fiabile în orice condiții de iluminare
 • Compatibilitate cu standardul de rețea Wi-Fi 6
 • Încărcare foarte rapidă

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Accesul direct la aplicațiile Google rămâne restricționat și este disponibil doar prin intermediul unor artificii și prin software din terțe părți
 • Nu există protecție împotriva pătrunderii apei sau a prafului
 • Fără conectivitate 5G (deși chipsetul este capabil, HUAWEI are interdicție să folosească 5G)
 • Nu reprezintă un progres semnificativ față de precedentul HUAWEI nova 9
Notă produs 3.5/5

Verdict

HUAWEI nova 10 este un smartphone cu Android mid-range bun. Designul său este atractiv pentru publicul tânăr, camerele sale sunt excelente și este dotat cu încărcare foarte rapidă. Per total, cred că este o alegere bună pentru cei cărora le place designul șic și au înclinații tehnice, deoarece lipsa serviciilor Google este încă o problemă. Sigur, există soluții pentru a avea acces la aplicațiile care nu se găsesc în AppGallery de la HUAWEI, dar nu sunt pentru toată lumea. Concurentul principal pentru HUAWEI nova 10 este precedentul model nova 9, care este mai ieftin și vine cu o configurație hardware foarte asemănătoare. Pe lângă diferențele evidente de design, nova 10 are camerele puțin mai bune, cu diferența notabilă că include o cameră pentru selfie ultrawide de 60 Megapixeli, în timp ce nova 9 oferă una wide, de 32 Megapixeli. Cât cântăresc aceste aspecte în decizia finală de cumpărare, rămâne la latidudinea fiecăruia.

Despachetarea lui HUAWEI nova 10

HUAWEI nova 10 este un smartphone cu Android mid-range, dar ambalajul său este similar cu cel al unui dispozitiv premium. Cutia în care sosește este mare, aspectuoasă și realizată din carton de înaltă calitate. Pe capacul superior, poți vedea numele smartphone-ului și o mică invitație la magazinul AppGallery al HUAWEI. Celelalte laturi sunt în mare parte lipsite de orice detalii, dar există un abțibild pe una dintre laturile mai mici, care-ți indică specificațiile generale ale smartphone-ului achiziționat.

Cutia lui HUAWEI nova 10

Cutia lui HUAWEI nova 10

În interiorul cutiei, găsești HUAWEI nova 10, un încărcător rapid de 66 W, un cablu USB Type-A la Type-C, o husă moale și transparentă, un instrument pentru scoaterea cartelei SIM, ghidul de pornire rapidă și documentele de garanție. Ah, iar ecranul telefonului are deja aplicată o folie de protecție.

Despachetarea lui HUAWEI nova 10

Despachetarea lui HUAWEI nova 10

Despachetarea lui HUAWEI nova 10 este o experiență plăcută și apreciez faptul că este inclus în cutie un încărcător (foarte) rapid.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Măsurând 162,2 mm în lungime, 73,9 mm în lățime și 6,9 mm în grosime și cântărind doar 168 de grame, HUAWEI nova 10 este un smartphone subțire și ușor, de dimensiuni medii. Deși ecranul și cadrul său sunt puțin mai mari decât cele ale predecesorul său, nova 9, reușește să cântărească mai puțin și să fie mai subțire în același timp.

Smartphone-ul HUAWEI nova 10

Smartphone-ul HUAWEI nova 10

HUAWEI nova 10 este disponibil în trei versiuni de culoare diferite: Starry Silver, Provence și Starry Black. Exemplarul pe care l-am primit în teste a fost Starry Silver. Pot spune că arată bine, deși este clar conceput pentru a atrage publicul tânăr.

Culori disponibile pentru HUAWEI nova 10

Culori disponibile pentru HUAWEI nova 10

De ce cred că se adresează unui public tânăr? Ei bine, camerele de pe spatele smartphone-ului sunt ceea ce aș numi extravagante, cu un aspect excentric și strălucitor la modul „bling”. 🙂 Deși spatele este fabricat din plastic, sistemul de camere este înconjurat de o margine aurie lucioasă și mai există un alt inel auriu în jurul camerei principale. Și tot acolo, pe inelul exterior, există și niște inscripții, toate cu majuscule, care îți spun că smartphone-ul este echipat cu o cameră AI Triple și un senzor de 50 MP.

Spatele lui HUAWEI nova 10

Spatele lui HUAWEI nova 10

În partea din față, ecranul este ușor curbat spre marginile din stânga și din dreapta, terminându-se într-o ramă de plastic foarte subțire. Asta este diferit de marginile de sus și de jos, unde ecranul nu se curbează. Acolo, rama este mai lată și doar puțin curbată.

Ecranul lui HUAWEI nova 10

Ecranul lui HUAWEI nova 10

Camera selfie se află într-o mică gaură din ecran, aflată în centrul părții superioare.

Camera selfie se găsește în interiorul unei mici perforații din ecran

Camera selfie se găsește în interiorul unei mici perforații din ecran

În partea de jos a smartphone-ului, sunt amplasate tava SIM, un microfon, portul USB-C și difuzorul.

Marginea de jos adăpostește portul USB, un microfon, un difuzor și tava SIM

Marginea de jos adăpostește portul USB, un microfon, un difuzor și tava SIM

Atât butonul de pornire, cât și cel de reglare a volumului sunt poziționate pe marginea dreaptă a telefonului nova 10. Deși sunt subțiri și nu foarte proeminente, sunt destul de ușor de identificat, iar feedbackul lor tactil este plăcut.

Butoanele de pornire și de reglare a volumului sunt în dreapta

Butoanele de pornire și de reglare a volumului sunt în dreapta

Pe marginea superioară, găsești doar microfonul secundar și trei găuri mici. Cred că acestea din urmă sunt conectate la difuzorul care emite printr-un decupaj subțire, între ecran și rama superioară.

Partea de sus a lui HUAWEI nova 10

Partea de sus a lui HUAWEI nova 10

Din nefericire, nu am găsit nicio mențiune despre vreo protecție împotriva pătrunderii apei sau a prafului. Asta înseamnă că HUAWEI nova 10 nu este protejat de praf sau apă, o omisiune la care nu mă așteptam.

HUAWEI nova 10 este un smartphone care arată plăcut și oferă senzația că este bine făcut. Îmi plac opțiunile sale de față și de culoare și, deși stilul bling al camerelor din spate nu este pe placul meu, este ceva ce publicul tânăr va aprecia.

Reclamă

Specificații hardware

Hardware-ul lui HUAWEI nova 10 îl clasifică ca fiind un dispozitiv mid-range. Sub capotă, smartphone-ul se bazează pe un chipset Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 4G (6 nm) cu un procesor octa-core (4x2,4 GHz Kryo 670 & 4x1,8 GHz Kryo 670) și o unitate de procesare grafică Adreno 642L.

HUAWEI nova 10: Despre telefon

HUAWEI nova 10: Despre telefon

În ceea ce privește memoria și spațiul de stocare, HUAWEI nova 10 este echipat cu 8 GB de memorie RAM și poate avea 256 sau 128 GB de spațiu de stocare flash. Din păcate, telefonul nu are slot pentru carduri microSD care să extindă spațiul de stocare, așa că alege cu atenție capacitatea de stocare atunci când îl cumperi.

HUAWEI nova 10: tava pentru cartela SIM

HUAWEI nova 10: tava pentru cartela SIM

Ecranul se bazează pe un panou OLED care poate afișa peste un miliard de culori la o rată maximă de refresh de 120 Hz. Acesta are o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli, o diagonală de 6,67 inchi și o densitate a pixelilor de aproximativ 395 pixeli per inchi (ppi). În plus, este compatibil și cu HDR10.

Ecran OLED și rată de refresh de 120 Hz

Ecran OLED și rată de refresh de 120 Hz

Camerele de pe HUAWEI nova 10 sunt remarcabile. Pe spate, dispune de un sistem cu trei camere cu specificații excelente: cameră wide de 50 MP (diafragmă f/1,9, PDAF), cameră ultrawide de 8 MP (diafragmă f/2,2, unghi de 112˚), cameră de adâncime de 2 MP (diafragmă f/2,4). Pe partea din față, camera selfie folosește un senzor de 60 MP (diafragmă f2/4, unghi de 112˚). Smartphone-ul acceptă EIS (stabilizare electronică a imaginii) și HDR și poate înregistra clipuri video până la 4K atât pe camerele din spate, cât și pe cea frontală.

Sistemul de camere de pe spatele lui HUAWEI nova 10

Sistemul de camere de pe spatele lui HUAWEI nova 10

HUAWEI nova 10 este compatibil cu Wi-Fi 6, 4G LTE, Bluetooth 5.2 și A-GPS. Din păcate, deși chipsetul este capabil de 5G, HUAWEI are interdicție de a folosi tehnologia 5G pe dispozitivele sale, așa că nu o primim nici pe nova 10. Continuând, smartphone-ul are, de asemenea, NFC și toți senzorii esențiali la care te-ai aștepta: un senzor optic de amprentă (sub ecran), un accelerometru, un giroscop și o busolă. Portul USB Type-C de pe HUAWEI nova 10 este unul 2.0 și nu există un jack audio de 3,5 mm pe telefon.

În ceea ce privește autonomia, HUAWEI nova 10 folosește o baterie Li-Po 4000 mAh, care nu este detașabilă și care permite încărcarea rapidă, dar nu și pe cea wireless. După cum știi, cutia lui HUAWEI nova 10 include un încărcător rapid de 66 de wați.

Pentru toate specificațiile oficiale ale acestui smartphone, accesează această pagină web: Specificații HUAWEI nova 10.

Dacă vrei să afli mai multe despre experiența oferită de HUAWEI nova 10, despre software-ul de pe acesta, precum și despre cât de rapid s-a dovedit a fi în benchmarkurile pe care le-am rulat, citește a doua pagină a acestui review.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii