5 lucruri pe care le poți face cu hub-ul "Oamenii mei" din Windows 10

În Windows 10 Fall Creators Update, Microsoft introduce o funcționalitate nouă, numită Oamenii mei. Este gândită să facă mai rapidă și mai ușoară comunicarea cu prietenii și celelalte persoane importante din viața ta. Cum face asta? Prin integrarea a diverse servicii și aplicații de mesagerie și de chat, într-un instrument mic și util care stă pe bara de activități din Windows 10. Iată mai multe detalii despre ce este "Oamenii mei" din Windows 10, cum funcționează și ce poți face cu acest instrument:

Ce este hub-ul "Oamenii mei" și ce face el?

Hub-ul "Oamenii mei" este o caracteristică a Windows 10 care permite utilizatorilor să comunice mai rapid și mai ușor cu alte persoane. "Oamenii mei" este gândit să fie un hub care integrează diverse platforme și aplicații de comunicare. Pentru moment, el integrează aplicațiile Persoane, Mail și Calendar și Skype pentru Windows. Asta înseamnă că îl poți folosi pentru a trimite mesaje rapid prin email sau Skype către persoanele pe care le cunoști. "Oamenii mei" pot fi accesați apăsând pe iconița lor de pe bara de activități și îți oferă posibilitatea de a îți fixa contactele favorite pe bara de activități, pentru a comunica și mai rapid cu acei oameni.

Inițial, "Oamenii mei" a fost anunțat de Microsoft pentru Windows 10 Creators Update, dar din păcate, această caracteristică nu a fost gata la acel moment. Microsoft a amânat lansarea ei până la versiunea Fall Creators Update pentru Windows 10, care va fi distribuită utilizatorilor în toamna anului 2017. În viitor, "Oamenii mei" probabil că va primi și mai multe integrări cu alte aplicații de comunicare. Hai să facem un tur al celor mai importante lucruri pe care le poți faci cu hub-ul "Oamenii mei" chiar acum:

1. Vezi detaliile persoanelor pe care le cunoști și istoricul mesajelor dintre tine și ei sau ele

Prima aplicație integrată cu hub-ul "Oamenii mei" este aplicația Persoane.

Un clic sau o apăsare pe dala Persoane a unui contact din "Oamenii mei" îți arată detaliile și istoricul mesajelor email pe care tu și acea persoană vi le-ați trimis.

2. Editezi detaliile de contact pentru persoanele pe care le știi

În timp ce te uiți la informațiile de contact și la corespondența dintre tine și o anumită persoană în "Oamenii mei", poți să îi editezi și detaliile de contact. Pentru asta, apasă pe butonul de meniu (are o iconiță cu trei puncte) din colțul din dreapta sus. Acesta deschide aplicația Persoane și îți dă opțiunea de a edita detaliile acelei persoane.

3. Trimite mesaje email

Dala Mail de pe pagina unei persoane din hub-ul "Oamenii mei" folosește aplicația Mail și Calendar pentru a te lăsa să citești și să trimiți mesaje email.

Dacă vrei să trimiți un email, apasă pe butonul + din partea de jos a paginii unei persoane din hub-ul "Oamenii mei". Apoi, poți să compui un mesaj email în aceeași fereastră și poți să o trimiți apăsând pe butonul în formă de avion de hârtie din partea de jos a ferestrei.

Este un instrument chiar util atunci când folosești email-ul ca mod principal de comunicare cu alte persoane.

4. Discută prin Skype

Cea de-a treia aplicație care este integrată cu "Oamenii mei" este Skype. Găsești o dală pentru Skype pe pagina fiecărei persoane din "Oamenii mei", dacă acea persoană are un cont de Skype.

Dacă apeși pe Skype se deschide aplicația în aceeași fereastră și primești acces la tot ce are de oferit Skype.

Iată mai multe tutoriale în cazul în care vrei să afli mai multe despre această aplicație foarte utilă: Skype.

5. Fixează-ți persoanele favorite pe bara de activități, ca să poți comunica și mai rapid cu ele

Dacă tot ce ți-am arătat până acum sună bine, atunci probabil că vei vrea să îți fixezi persoanele favorite pe bara de activități. Astfel, poți să comunici cu ei sau ele mai rapid. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe imaginile lor și vei avea acces la toate lucrurile despre care am vorbit în acest articol. Tare, nu?

Pentru a fixa o persoană favorită pe bara de activități, deschide "Oamenii mei" și găsește persoana pe care vrei să o fixezi, în fila Persoane, ori în lista "Fixare sugerată" ori căutând în pagina "Găsiți și fixați contacte". Când apeși pe o persoană, el sau ea este automat fixat(ă) pe bara de activități.

După ce o persoană este fixată pe bara de activități, poți să vezi imaginea sa, afișată într-un cerc mic.

Ai grijă însă la cine se uită la bara ta de activități și la persoanele din "Oamenii mei" pe care le-ai fixat, deoarece unele persoane s-ar putea simți ofensate dacă nu sunt printre favoriții tăi. În plus, oricine are acces la calculatorul tău poate să trimită farse prin email sau Skype. :)

Concluzie

"Oamenii mei" este o idee bună și poate fi un instrument util pentru comunicarea mai rapidă cu persoanele care contează cel mai mult pentru tine. Totuși, crezi că este destul să integreze doar Skype și alte două aplicații? Crezi oare că ar trebui să poată să folosească și alte servicii și aplicații similare? Ne-ar plăcea dacă ar putea să integreze WhatsApp, Messenger-ul de la Facebook și Slack. Tu ce părere ai?