Windows 10 Update Assistant: Fă upgrade la May 2020 Update astăzi!

Pe 27 Mai 2020, Microsoft a început să distribuie May 2020 Update pentru Windows 10 prin intermediul Windows Update și prin Media Creation Tool. Actualizarea, cunoscută și drept Windows 10 versiunea 2004 sau 20H1, a devenit disponibilă și prin intermediul Windows 10 Update Assistant (Asistentul de actualizare Windows 10). Nu toate sistemele primesc această actualizare imediat prin Windows Update, deoarece Microsoft o distribuie gradual. Dacă nu vrei să aștepți, poți alege să folosești Asistentul de actualizare Windows 10 pentru a obține May 2020 Update chiar acum. Iată cum folosești Windows 10 Update Assistant:

Cum instalezi May 2020 Update cu Asistentul de actualizare Windows 10

Pentru a obține May 2020 Update, primul pas este să deschizi navigatorul web favorit și să vizitezi pagina web: Descărcați Windows 10. În partea de sus găsești o secțiune numită „Actualizarea din mai 2020 a Windows 10” și un buton mare Actualizați acum. Apasă pe el.

Descarcă Windows 10 May 2020 Update acum

Această acțiune declanșează descărcarea unui fișier executabil mic, de 5,96 MO, numit Windows10Upgrade9252.exe. Salvează-l undeva pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Orice locație este în regulă. Apoi, mergi la locația unde ai salvat fișierul respectiv și deschide-l.

Fișierul Windows10Upgrade9252.exe folosit de Windows 10 Update Assistant

Este afișată o fereastră CCU, unde trebuie să confirmi că vrei să rulezi Windows 10 Update Assistant apăsând pe butonul Da.

Notificarea CCU pentru a executa Asistentul de actualizare Windows 10

Asistentul de actualizare Windows 10 se încarcă și îți spune dacă PC-ul tău rulează deja ultima versiune de Windows 10. Pentru că vrei să instalezi May 2020 Update, probabil că nu ai ultima versiune, așa că ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos, unde ni se spune că „[…] Acest PC nu rulează în prezent cea mai recentă și mai sigură versiune de Windows 10. Acest PC rulează versiunea 1909. Cea mai recentă versiune este 2004”.

Versiunea 2004 este Windows 10 May 2020 Update. Apasă pe butonul „Actualizați acum” din colțul dreapta jos al Windows 10 Update Assistant.

Asistent de actualizare Windows 10

PC-ul tău are trebui să îndeplinească deja toate cerințele pentru instalarea May 2020 Update deoarece are instalat Windows 10. Asistentul de actualizare Windows 10 declanșează automat procesul de descărcare, în câteva secunde. Dacă te grăbești, poți să-l pornești și manual, apăsând pe butonul Următorul.

Verificarea compatibilității PC-ului tău rulând Windows 10 cu May 2020 Update

Windows 10 Update Assistant începe să descarce fișierele necesare pentru instalarea May 2020 Update. Deoarece aceasta este o actualizare relativ mare, durează câteva minute bune până este descărcată. Dacă folosești un laptop sau o tabletă, asigură-te că este conectat(ă) la priză. Apoi ia-ți o ceașcă de cafea sau de ceai și relaxează-te. Poți vedea progresul sub formă de procente, ca în captura de ecran de mai jos.

Windows 10 Update Assistant descarcă May 2020 Update

Dacă te răzgândești și nu mai vrei să descarci May 2020 Update, poți oricând să apeși pe „Anulați actualizarea”. Când faci asta, Asistentul de actualizare Windows 10 creează o scurtătură pe desktop-ul tău, pe care o poți folosi mai târziu pentru a continua procesul. După ce toate fișierele au fost descărcate, Asistentul de actualizare Windows 10 începe să instaleze actualizarea. Progresul actualizării este afișat și el sub formă de procent.

Windows 10 Update Assistant face upgrade la May 2020 Update

Această parte a procesului de actualizare poate să dureze până la 90 de minute. Din păcate, o instalare pe curat a celei mai noi actualizări durează ceva mai puțin, însă nu păstrează aplicațiile, fișierele și setările tale, așa cum face procesul de actualizare.

După un timp, primești o notificare despre faptul că „Actualizarea dvs. este pregătită. PC-ul trebuie să repornească pentru a finaliza actualizarea”. Poți să aștepți 30 de minute până când este declanșată repornirea automată sau să apeși pe butonul Reporniți acum.

Repornirea PC-ului pentru a aplica Windows 10 May 2020 Update

Când vine timpul pentru repornire, ori după ce ai apăsat pe butonul Reporniți acum, primești acest mesaj: „Sunteți pe punctul de a fi deconectat. Asistentul de actualizare Windows 10 va reporni dispozitivul pentru a finaliza actualizarea.”. Apasă pe Închidere și calculatorul tău se oprește.

Mesajul care îți spune că PC-ul va fi repornit pentru a finaliza actualizarea

După repornire, instalarea continuă. PC-ul tău s-ar putea să se mai repornească de câteva ori. Tot ce îți rămâne de făcut acum este să aștepți ca actualizarea să fie finalizată.

Instalarea actualizării Windows 10 May 2020 Update

Apoi vine ultima rundă de așteptare: este necesar un minut ori două pentru aplicarea ultimelor schimbări în Windows 10.

Finalizarea instalării Windows 10 May 2020 Update

După ce instalarea este terminată, Asistentul de actualizare Windows 10 te întâmpină cu un mesaj de mulțumire. Apasă pe Ieșire și ai terminat.

Windows 10 Update Assistant îți mulțumește pentru actualizare

După ce May 2020 Update a fost instalat, Windows 10 îți spune că versiunea sa este acum 2004, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Pentru a verifica, mergi la „Setări -> Sistem -> Despre”, derulează în jos și vezi ce scrie la câmpul Versiune, în partea dreaptă a ferestrei.

Informațiile despre versiune și build ale Windows 10

PONT: Pentru alte metode de a verifica versiunea de Windows 10 pe care o ai instalată, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Cât de bine a mers Windows 10 Update Assistant pentru tine?

May 2020 Update aduce caracteristici noi și îmbunătățiri pentru Windows 10, așa că mulți utilizatori de Windows 10 probabil vor să-l instaleze cât mai curând posibil. Dacă nu ai răbdare, știi și cum să instalezi această actualizare cu Windows 10 Update Assistant. Așa cum ai văzut, deși durează destul de mult timp să descarci și să instalezi totul, întregul proces nu este complicat. Înainte de a închide acest articol, spune-ne dacă totul a mers bine. Comentează mai jos și spune-ne despre experiența ta.