Cum imprimi în Windows (Ctrl + P)

Ai nevoie să știi cum se tipărește la imprimantă din orice aplicație Windows 10 sau Windows 7? Deși această sarcină nu este atât de ușoară pe cât ar trebui să fie, nu este nici foarte complicată. Totul depinde de versiunea de Windows pe care o folosești, precum și de aplicația din care vrei să imprimi (dacă a fost creată pentru ecrane tactile sau pentru desktop). Pentru a te ajuta, în acest ghid, îți prezentăm toate modurile prin care poți scoate ceva la imprimantă, din Windows, folosind degetul pe un ecran tactil sau un mouse și o tastatură:

NOTĂ: Acest ghid este valabil pentru Windows 10 și Windows 7. Presupunem că deja ai o imprimantă instalată și configurată pe PC. Dacă ei nevoie de ajutor cu instalarea imprimantei, citește mai întâi aceste ghiduri: Cum instalezi o imprimantă wireless în rețeaua ta locală, în 6 pași sau Cum adaugi o imprimantă locală pe calculatorul tău cu Windows 10, folosind un cablu USB.

1. Cum imprimi în Windows folosind tastatura: CTRL + P

Această metodă merge în toate programele de desktop și în toate aplicațiile din Microsoft Store. În aplicația pe care vrei să o folosești, deschide ce vrei să tipărești și apasă CTRL + P pe tastatură. Această combinație de taste deschide dialogul de Imprimare, unde poți configura cum se tipărește la imprimantă. Metoda este utilă mai ales atunci când ai de-a face cu aplicații care nu includ meniuri de imprimare ușor de găsit.

Cum imprimi în Windows: CTRL + P

NOTĂ: CTRL + P afișează dialogul de Imprimare doar dacă folosești aplicații care sunt capabile să tipărească la imprimantă. În aplicațiile care nu pot face acest lucru, comanda nu are niciun efect.

2. Cum tipărești în Windows din aplicații desktop care au un meniu Fișier

Multe aplicații desktop au un meniu Fișier (File). De obicei, acesta include opțiunea Imprimare (Print), dacă aplicația a fost creată să tipărească la imprimantă. Dacă vrei să imprimi ceva dintr-o astfel de aplicație, apasă Fișier și apoi selectează Imprimare. În captura de ecran de mai jos, poți vedea un exemplu pentru cum arată acest meniu în Adobe Reader:

Cum imprimi în Windows: Mergi la Fișier și apoi Imprimare sau Tipărire

La fel ca atunci când apeși CTRL + P, de obicei, se afișează o previzualizare a ceea ce va fi scos la imprimantă cu setări pentru modificarea sau pentru optimizarea tipăririi. Personalizează ce vei tipări și apasă pe Tipărire (Print).

3. Cum imprimi în Windows din aplicații desktop care au un meniul de tip panglică

Unele aplicații desktop au o interfață de utilizare de tip panglică în locul meniurilor clasice. Exemple cunoscute de astfel de aplicații sunt suita Microsoft Office, WordPad și Paint. Dacă aplicația desktop pe care o folosești are o interfață de tip panglică, apasă pe Fișier (File).

Meniul Fișier din Microsoft Word

Se deschide o listă de opțiuni care ar trebui să includă și Imprimare (Print).

Opțiunea Imprimare din Microsoft Word

Personalizează tipărirea și apasă pe Imprimare (Print).

4. Cum tipărești în Windows 10 din aplicații pe care le-ai instalat din Microsoft Store

Aplicațiile din Magazinul Windows pentru Windows 10 includ, în general, un buton de „Setări și mai multe” (...) sau un buton „hamburger” (☰). Acesta este adesea amplasat în colțul din stânga sau dreapta sus. Dacă apeși pe el, se deschide un meniu cu mai multe opțiuni, printre care ar trebui să se afle și Imprimare (Print). Mai jos poți vedea o captură de ecran din aplicația universală OneNote pentru Windows 10.

Cum imprimi în Windows: Opțiunea Imprimare dintr-o aplicație

Apasă pe Imprimare (Print), modifică-ți setările și apasă din nou pe Imprimare (Print).

5. Cum imprimi în Windows 10 din aplicaţia Fotografii (Photos)

Te întrebi cum poți să imprimi din aplicaţia Fotografii (Photos) de pe PC-ul tău cu Windows 10 PC? În aplicaţia Fotografii (Photos), deschide imaginea pe care vrei să o tipărești. Apoi, apasă pe butonul de imprimantă din colțul dreapta sus al ferestrei. Dacă nu îl vezi, fie mărește fereastra ca să apară butonul, fie apasă pe butonul „Setări și mai multe” ("Settings and more") și apoi selectează Imprimare (Print).

Butonul Imprimare din aplicația Fotografii, din Windows 10

Alege setările de tipărire pe care le preferi din dialogul de imprimare, după care apasă din nou pe Imprimare (Print) pentru a trimite imaginea la imprimantă. Asta-i tot!

6. Cum tipărești în Windows 10 direct din Explorer (documente și imagini)

Dacă ai instalat o imprimantă implicită pe calculatorul tău și ai configurat-o așa cum dorești, poți tipări rapid documente și imagini direct din File Explorer. În Windows 10, deschide File Explorer, navighează la fișierul pe care vrei să-l tipărești și selectează-l. Apoi, apasă pe fila Partajare și, în grupul Trimitere, apasă pe Imprimare.

Cum imprimi în Windows: Opțiunea Imprimare din fila Partajare, din Explorer

Fișierul este trimis direct la imprimantă, unde este tipărit imediat, folosind setările implicite.

NOTĂ: Știai că există metode și de a trimite o captură de ecran direct la imprimantă? Iată 2 metode de a trimite capturi de ecran direct la imprimantă în Windows 10.

7. Cum tipărești în Windows 7 direct din Windows Explorer (documente și imagini)

Similar, dacă ți-ai configurat o imprimantă implicită pe calculatorul cu Windows 7, poți să imprimi orice document sau imagine direct din Windows Explorer. Iată cum:

Deschide Windows Explorer și navighează la fișierul pe care vrei să-l tipărești. Selectează-l și, în bara de unelte de sus, dă clic pe Imprimare.

Cum imprimi în Windows 7: Opțiunea Imprimare din Windows Explorer

Windows 7 trimite fișierul selectat direct la imprimantă, unde este tipărit imediat, folosind setările implicite.

Știi alte metode pentru a tipări la imprimantă din Windows?

Acum știi cum să tipărești în Windows 10. Acestea sunt cele mai comune metode pentru tipărirea de documente, imagini și fișiere cu alte tipuri de conținut, din aplicații. Dacă știi și alte metode, nu ezita să ne spui în comentariile de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează