2 metode de a trimite capturi de ecran direct la imprimantă, în Windows 10

Pe vremea când DOS (Disk Operating System) era principalul sistem de operare pentru calculatoare, acum mult timp, tasta Print Screen (Imprimare Ecran) era folosită pentru a captura ecranul și a-l tipări direct pe imprimanta implicită. În prezent, Windows 10 nu mai face acest lucru. În loc de asta, dacă apeși pe tasta Print Screen, face o captură de ecran și pune imaginea respectivă în memoria clipboard. Desigur, poți să o lipești din clipboard în orice aplicație de editare de imagini, după care să o tipărești de acolo. Dar dacă nu vrei să faci toți acești pași? Dacă vrei să apeși pe Print Screen și captura să fie imprimată direct? Cu alte cuvinte, cum îți trimiți ecranul la imprimantă? Iată două metode de a face acest lucru în Windows 10:

1. Apasă Print Screen pentru a trimite captura de ecran direct la imprimantă, folosind unealta noastră PrintScreenImprimare

O metodă de a îți face capturile de ecran să meargă direct la imprimanta implicită în Windows 10 este să folosești un instrument pe care l-am creat pentru tine, numit PrintScreenImprimare. Descarcă PrintScreenImprimare de la acest link. Salvează-l undeva pe PC-ul tău cu Windows 10 și apoi dă dublu-clic pe el.

Unealta PrintScreenImprimare oferită de Digital Citizen

Când deschizi prima dată PrintScreenImprimare, filtrul SmartScreen te avertizează că este o aplicație nerecunoscută. Acest lucru se întâmplă pentru că este un fișier rar folosit și doar cititorii noștri îl descarcă. Micul nostru instrument este sigur și nu îți va afecta negativ calculatorul. Această unealtă este bazată pe un script PowerShell salvat ca fișier executabil. Pentru a putea utiliza PrintScreenImprimare, apasă pe "Mai multe informații" și apoi alege "Executați oricum".

Executarea aplicației

De fiecare dată când deschizi PrintScreenImprimare, primești un mesaj care îți amintește cum funcționează: "Apasă tasta PRINT SCREEN pentru a captura ecranul și a trimite imaginea direct la imprimantă. Apasă tasta PAUSE / BREAK pentru oprire.".

Apasă pe OK.

Apasă PRINT SCREEN pentru a captura ecranul și a trimite imaginea la imprimantă

De fiecare dată când vrei să faci o captură de ecran și o trimiți direct la imprimantă, apasă pe tasta Print Screen (PrtScn).

Tasta Print Screen (PrtSc)

Într-o clipă, Windows 10 ar trebui să captureze ecranul și să-ți arate dialogul "Imprimare imagini", ca mai jos. Alege cum vrei să fie tipărită captura de ecran și apasă pe Imprimare.

Capturează și tipărește ecranul imediat

Când nu mai vrei să tipărești direct capturile de ecran pe care le faci, apasă pe tasta Pause / Break.

Tasta Pause / Break

Imediat ce faci acest lucru, instrumentul PrintScreenImprimare se oprește și îți spune că, din acest moment, "Capturile de ecran nu mai sunt trimise direct la imprimantă.".

Capturile de ecran nu mai sunt trimise direct la imprimantă

NOTĂ: Atunci când folosești PrintScreenImprimare, unealta stă deschisă în memoria RAM a calculatorului tău. Ocupă doar foarte puțină memorie acolo. Dacă vrei să o ai la dispoziție permanent, o poți adăuga la programele lansate la pornirea Windows 10, urmând instrucțiunile din acest tutorial: 4 metode de a deschide automat o aplicație la pornirea Windows 10.

PrintScreenImprimare are nevoie de foarte puține resurse de sistem

P.S. Dacă întâmpini probleme cu instrumentul PrintScreenImprimare, spune-ne în secțiunea de comentarii de la finalul acestui articol.

Download: PrintScreenImprimare

2. Instalează o aplicație pentru capturarea ecranului provenită din terțe părți și configureaz-o să îți imprime automat capturile

O altă metodă de a trimite o captură de ecran direct la imprimanta ta este să folosești o aplicație specializată în capturile de ecran și să o configurezi astfel încât să imprime direct capturile, imediat ce le faci. Sunt multe astfel de aplicații disponibile pe internet, așa că nu le putem acoperi pe toate în detaliu. Totuși, indiferent de ce aplicație alegi să folosești, pașii sunt similari.

Pentru acest tutorial, am ales să folosim Screenpresso. Este o aplicație gratuită, creată special pentru capturarea ecranului și înregistrarea lui. O poți descărca de aici: Screenpresso. După ce o descarci și o instalezi, deschide-i fereastra principală, apăsând pe pictograma sa din zona de notificări a barei de activități.

Pictograma Screenpresso de pe bara de activități

Apoi, deschide meniul Screenpresso cu o apăsare pe butonul în formă de cheie, din colțul dreapta sus, și selectează Settings (Setări).

Setările unei aplicații de capturi de ecran

În fereastra de setări, mergi la fila Screenshot, selectează Print la "Action to perform on screenshot" (Acțiune la capturarea ecranului) și apasă pe OK.

Configurarea unei aplicații de capturi de ecran pentru a trimite capturile direct la imprimantă

De acum înainte, de fiecare dată când folosești Screenpresso pentru a captura ecranul, imaginea respectivă este trimisă direct la imprimanta ta, fără confirmări suplimentare.

Știi și alte metode de a trimite capturile de ecran direct la imprimantă în Windows 10?

Când ne-am gândit prima oară la acest lucru, nu știam cum să tipărim capturile de ecran direct. Am crezut că Windows 10 sigur are o metodă pentru a face acest lucru ușor. Din păcate, am aflat că nu există nicio metodă. De aceea, am vrut să facem ceva în acest sens, așa că am creat instrumentul PrintScreenImprimare. Cealaltă opțiune pe care am găsit-o pentru a trimite capturile de ecran direct la imprimantă a fost mai ușor de găsit, dar implică instalarea de aplicații mai complexe. Tu știi și alte metode de a trimite capturile de ecran direct la imprimantă? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează