6 lucruri pe care le poți face cu aplicația Xbox în Windows 10

6 lucruri pe care le poți face cu aplicația Xbox în Windows 10

Aplicația Xbox din Windows 10 reprezintă modul în care Microsoft are grijă de comunitatea de gameri. Este o aplicație menită să îți îmbogățească viața alternativă de gamer, oferindu-ți instrumente cu care poți să faci streaming de pe consola ta Xbox One, să înregistrezi jocurile pe care le joci, să comunici cu prietenii, să intri în cluburi de gameri și așa mai departe. Astăzi, ne-am gândit să îți arătăm câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care le poți face cu aplicația Xbox din Windows 10. Dacă te-am făcut curios, citește în continuare:

Reclamă

1. Faci streaming pe PC pentru jocurile de pe Xbox One

Faptul că îți oferă posibilitatea de a face streaming cu jocurile de pe consola ta Xbox One pe PC-ul tău cu Windows 10, este probabil cel mai bun lucru pe care îl poate face aplicația Xbox. Este nevoie să îndeplinești doar două condiții pentru ca streamingul pentru jocuri să funcționeze. Prima condiție este să ai consola Xbox One și PC-ul cu Windows 10 conectate la aceeași rețea locală. Cea de-a doua condiție este că trebuie să ai un gamepad conectat la PC-ul cu Windows 10. Dacă îndeplinești ambele condiții, poți să te joci toate jocurile tale favorite de pe Xbox, pe orice calculator, laptop, sau chiar și tabletă cu Windows 10.

Xbox, aplicatie, Windows 10
Xbox, aplicatie, Windows 10

2. Înregistrezi jocuri

Cea de-a doua caracteristică importantă a aplicației Xbox din Windows 10 este capacitatea de a înregistra jocurile. Acest instrument se numește Game DVR și face parte din Windows 10, ceea ce înseamnă că probabil va funcționa mai bine și va avea nevoie de mai puțină putere de procesare de la calculatorul tău, față de alte programe software similare, dezvoltate de alte companii, precum Fraps, Raptr sau Nvidia ShadowPlay.

Xbox, aplicatie, Windows 10
Xbox, aplicatie, Windows 10

3. Administrarea jocurilor instalate

Aplicația Xbox din Windows 10 include o secțiune în care adună toate jocurile instalate de tine, pentru a le putea accesa ușor. Privește această secțiune ca pe un fel de colecție cu toate jocurile tale, instalate pe PC-ul tău cu Windows 10. Din păcate, această caracteristică nu este foarte bine dezvoltată. Sunt jocuri care nu sunt ușor de identificat pe PC-urile cu Windows 10, așa că probabil va trebui să adaugi manual o parte dintre ele.

Xbox, aplicatie, Windows 10
Xbox, aplicatie, Windows 10

4. Socializează cu alți gameri

Una dintre trăsăturile esențiale ale oamenilor este faptul că socializăm. Microsoft știe acest lucru, așa că nu puteau să sară peste partea de socializare, mai ales când vine vorba despre gameri. De aceea, aplicația Xbox din Windows 10 include multe caracteristici sociale.

Reclamă

Poți să comunici cu prietenii tăi folosind aceeași aplicație, poți să creezi grupuri, să te înscrii în cluburi de gaming sau să te lauzi cu cele mai mari realizări ale tale din jocurile pe care le-ai jucat.

Xbox, aplicatie, Windows 10
Xbox, aplicatie, Windows 10

5. Ține evidența realizărilor tale din jocuri

Realizările, sau "achievements" în limba engleză, reprezintă medaliile din jocuri: ori de câte ori realizezi o activitate specială într-un joc pe care îl joci, dezvoltatorul lui te poate recompensa cu un anumit titlu. Deși aceste realizări nu sunt esențiale pentru joc, ele pot să fie un truc psihologic bun pentru a te face mai competitiv și pentru a te motiva să înveți și să joci mai bine. Xbox oferă suport pentru "achievements", așa că dacă jocul pe care îl joci are un sistem de astfel de realizări, le poți ține evidența în aplicație. Aplicația Xbox listează toate realizările pe care le-ai obținut în toate jocurile tale, atât pe PC-urile cu Windows 10 cât și pe consola ta Xbox One.

Xbox, aplicatie, Windows 10
Xbox, aplicatie, Windows 10

6. Cumpără jocuri

Aplicația Xbox include și o secțiune Store (Magazin) în care poți să găsești jocuri, gratuite sau contra cost, pentru PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Deși poți să vezi câteva dintre jocurile promovate de către Microsoft, atunci când dai clic pe ele, Windows 10 deschide automat Magazinul Windows și îți arată mai multe detalii despre ele, precum și opțiunile de achiziție.

Xbox, aplicatie, Windows 10
Xbox, aplicatie, Windows 10

Concluzie

Microsoft vrea ca aplicația Xbox din Windows 10 să devină punctul central pentru tot ce este legat de jocuri, în acest sistem de operare. Pentru a reuși acest lucru, aplicația Xbox ne oferă o mulțime de caracteristici și instrumente interesante. Din punctul nostru de vedere, cele mai atractive sunt opțiunea de streaming și instrumentul Game DVR. Ție îți place aplicația Xbox din Windows 10? O folosești în mod regulat? Spune-ne ce părere ai în comentariile de mai jos.

Descoperă: Divertisment Ghiduri Programe Recomandate Windows