5 lucruri pe care le poți face cu Bara Jocuri Xbox din Windows 10

Bara Jocuri

Bara Jocuri Xbox din Windows 10 este probabil cel mai bun lucru pe care Microsoft ar fi putut să îl facă pentru gameri. Aceasta îți permite acces facil și control pentru tot felul de lucruri utile în timp ce te joci, precum controlul sunetului, statistici de performanță sau informații despre numărul de cadre redate pe secundă. Poate să îți înregistreze jocul pe care îl joci, poate să captureze ecranul și poate chiar și să-ți redea muzica favorită din Spotify, totul fără a fi nevoie să ieși sau să dai Alt + Tab în joc. Dacă ești curios să afli care sunt cele mai faine lucruri pe care le poți face cu Bara Jocuri Xbox în Windows 10, citește mai departe:

NOTĂ: Acest articol se referă la Bara Jocuri Xbox din Windows 10 cu November 2019 Update sau mai nou. Dacă ai o versiune mai veche a sistemului de operare, Bara Jocuri Xbox poate arăta diferit și unele dintre opțiunile ei s-ar putea să nu îți fie disponibile. De asemenea, pentru a putea folosi și beneficia de toate opțiunile oferite de Bara Jocuri Xbox în Windows 10, trebuie mai întâi să știi cum să o deschizi. Dacă vrei să afli cum să faci asta, citește: Cum activezi și deschizi Bara Jocuri Xbox în Windows 10.

1. Înregistrează și fă capturi de ecran din jocul tău

Una dintre cele mai utile caracteristici ale Barei Jocuri Xbox din Windows 10 este că îți permite să îți înregistrezi sesiunile de joc și să faci capturi de ecran în timp ce te joci. Tot ce trebuie să faci este să deschizi Bara Jocuri Xbox (Win + G) și să folosești widgetul Captură. Astfel, poți să îți salvezi sesiunea de joc pentru posteritate, de la început la sfârșit, sau poți să îți salvezi doar evenimentele importante precum ultimele lupte cu cei mai mari boși sau doar Pentakillurile. 🙂

Bara Jocuri Xbox îți permite să înregistrezi jocurile și să faci capturi de ecran

Pentru mai multe detalii despre cum îți înregistrezi jocurile cu Bara Jocuri Xbox și pentru a învăța toate combinațiile de taste, citește acest tutorial: Cum pot să îmi înregistrez jocurile pe un PC cu Windows 10?

2. Ajustează volumul sunetului, individual, pentru fiecare canal audio

Când o deschizi, Bara Jocuri afișează automat toate canalele audio care redau sunet pe dispozitivul tău Windows, în acel moment. Fiecare dintre ele are cursorul lui pe care îl poți folosi pentru a controla volumul fiecărui canal audio. Acest lucru poate fi util pentru cei care, la fel ca noi, au tendința să asculte muzică în timp ce se joacă.

Cu ajutorul Barei Jocuri, nu mai este nevoie să mergi pe desktop pentru a ajusta volumul altor aplicații sau playere media. Poți să o faci direct din joc.

Utilizarea Barei Jocuri pentru a controla volumul canalelor audio

De asemenea, widgetul Audio îți dă posibilitatea de a ajusta și volumul microfonului, atunci când este activat. Dacă vrei să îți înregistrezi și vocea în timp ce te joci, acest lucru poate fi util, deoarece poți modifica nivelul vocii tale.

Fila Voce din widgetul Audio

3. Vezi ce performanță are calculatorul tău în timp ce te joci

Widgetul Performanță te ajută să îți faci o idee despre cât de bine se descurcă PC-ul tău în timp ce te joci. Dacă activezi acest widget, Bara Jocuri urmărește și îți arată nivelurile de utilizare (folosind atât procente cât și grafice) al resurselor principale ale calculatorului tău: procesor, placă video și RAM. Mai mult, poți vedea și numărul de cadre pe secundă redate de joc, informație ce poate fi foarte utilă dacă vrei să verifici calitatea jocului din când în când.

Widgetul Performanță din Bara Jocuri Xbox

Cu ajutorul informațiilor de aici, poți să îți dai seama dacă PC-ul tău se chinuie să ruleze jocul. În acest caz, trebuie să faci ajustări la calitatea grafică a jocului, pentru a îl putea rula mai fluent.

4. Redă și controlează-ți muzica preferată în timp ce te joci, folosind widgetul Spotify din Bara Jocuri

Dacă îți place să asculți muzică în timp ce te joci pe PC-ul tău cu Windows 10, vestea bună este că Bara Jocuri include acum un widget numit Spotify. Poți apela la widgetul Spotify pentru a reda și controla muzica pe care o asculți de pe acest serviciu de streaming, fără a mai fi nevoie să închizi sau să minimizezi (Alt + Tab) jocul pe care îl joci.

Widgetul Spotify din Bara Jocuri din Windows 10

Pentru detalii despre cum să configurezi și cum să folosești acest widget, citește acest tutorial: Controlează muzica din Spotify, atunci când te joci, cu Xbox Game Bar.

5. Fii mai social cu ajutorul serviciilor Microsoft Xbox

Bara Jocuri din Windows 10 îți oferă și câteva widgeturi sociale, care s-ar putea să le placă anumitor gameri. Ele se numesc Xbox Social, Realizări Xbox și Căutare grup. Dacă vrei să vorbești pe chat cu prietenii tăi gameri, ce folosesc și ei PC-uri cu Windows 10 sau console de gaming Xbox, atunci o poți face din widgetul Xbox Social.

Widgeturile Xbox din Bara Jocuri a Windows 10

Widgetul Realizări Xbox este un widget care îți urmărește recompensele digitale pe care le-ai primit pentru îndeplinirea anumitor sarcini în jocurile pe care le joci. Aceste realizări îți sunt oferite de dezvoltatorii acelor jocuri. Faptul că ai aceste informații accesibile atât de ușor în Bara Jocuri este un detaliu plăcut. Nu mai este nevoie să îți verifici realizările în browser sau din aplicația Companion consolă Xbox. Apoi, mai este și widgetul Căutare grup: un instrument cu care poți să găsești rapid alți gameri care vor să intre într-un grup și să socializeze. Este o cale ușoară de a te conecta cu alți gameri cărora le place să se joace același joc ca tine.

Ce îți place cel mai mult la Bara Jocuri Xbox din Windows 10?

Acum știi mai multe despre ce poate face Bara Jocuri Xbox din Widnwos 10. Care este lucrul tău favorit la ea? Îți place că te ajută să înregistrezi atât de ușor jocurile pe care le joci? Sunt mai importante pentru tine statisticile de performanță și detaliile despre rata de cadre pe secundă? Sau o folosești doar ca să îți pui muzica preferată pe Spotify? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos ce crezi și ce îți place cel mai mult la Bara Jocuri Xbox.

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Ghiduri Programe Recomandate Windows