Ce este Xbox Game Bar? 6 lucruri pe care le poți face cu ea

Ce este Xbox Game Bar? 6 lucruri pe care le poți face cu ea

Xbox Game Bar din Windows 11 și Windows 10 este probabil cel mai bun lucru pe care Microsoft ar fi putut să îl facă pentru gameri. Aceasta îți permite acces facil și control pentru tot felul de lucruri utile în timp ce te joci, precum controlul sunetului, statistici de performanță sau informații despre numărul de cadre redate pe secundă. Poate să îți înregistreze jocul pe care îl joci, poate să captureze ecranul și poate chiar și să-ți redea muzica favorită din Spotify, totul fără a fi nevoie să ieși sau să dai Alt + Tab în joc. Dacă ești curios să afli care sunt cele mai faine lucruri pe care le poți face cu Xbox Game Bar în Windows 10, citește mai departe:

Reclamă

Ce este Xbox Game Bar?

Răspunsul la ce este Xbox Game Bar și ce face Xbox Game Bar este înșelător de simplu. Xbox Game Bar este un overlay de gaming inclus în Windows 11 și Windows 10, creat de Microsoft pentru a ne permite să folosim diverse widgeturi în timp ce ne jucăm pe calculator.

Cu o simplă combinație de taste - Win + G - primești acces la widgeturile din Xbox Game Bar, care îți permit să înregistrezi clipuri video, să faci capturi de ecran, să îți găsești prieteni, să monitorizezi și să gestionezi performanța și altele, fără a fi nevoie să ieși din jocul pe care îl joci.

Ce este Xbox Game Bar: Widgeturi în timpul unui joc

Ce este Xbox Game Bar: Widgeturi în timpul unui joc

Acum că știm pentru ce este folosită Xbox Game Bar, hai să vedem care sunt cele mai interesante lucruri pe care le poți face cu ea:

1. Înregistrează și realizează capturi de ecran din jocul tău

Una dintre cele mai utile caracteristici ale Xbox Game Bar din Windows este că îți permite să îți înregistrezi sesiunile de joc și să faci capturi de ecran în timp ce te joci. Tot ce trebuie să faci este să deschizi Xbox Game Bar (Win + G) și să folosești widgetul Captură. Astfel, poți să îți salvezi sesiunea de joc pentru posteritate, de la început la sfârșit, sau poți să îți salvezi doar evenimentele importante, precum ultimele lupte cu cei mai mari boși sau doar Pentakillurile. 🙂

Xbox Game Bar îți permite să înregistrezi jocurile și să faci capturi de ecran

Xbox Game Bar îți permite să înregistrezi jocurile și să faci capturi de ecran

Pentru mai multe detalii despre cum îți înregistrezi jocurile cu Xbox Game Bar și pentru a învăța toate combinațiile de taste, citește acest tutorial: Cum pot să îmi înregistrez jocurile pe un PC cu Windows?

2. Ajustează volumul sunetului, individual, pentru fiecare canal audio

Când o deschizi, Xbox Game Bar afișează automat toate canalele audio care redau sunet pe dispozitivul tău Windows în acel moment. Fiecare dintre ele are cursorul lui, pe care îl poți folosi pentru a controla volumul fiecărui canal audio. Acest lucru poate fi util pentru cei care, la fel ca noi, au tendința să asculte muzică în timp ce se joacă.

Reclamă

Cu ajutorul Xbox Game Bar, nu mai este nevoie să mergi pe desktop pentru a ajusta volumul altor aplicații sau playere media. Poți să o faci direct din joc.

Utilizarea Xbox Game Bar pentru a controla volumul canalelor audio

Utilizarea Xbox Game Bar pentru a controla volumul canalelor audio

De asemenea, widgetul Audio îți dă posibilitatea de a ajusta și volumul microfonului, atunci când este activat. Dacă vrei să îți înregistrezi și vocea în timp ce te joci, acest lucru poate fi util, deoarece poți schimba cât de tare sau încet ți se aude vocea.

3. Vezi ce performanță are calculatorul tău în timp ce te joci

Widgetul Performanță te ajută să îți faci o idee despre cât de bine se descurcă PC-ul tău în timp ce te joci. Dacă activezi acest widget, Xbox Game Bar urmărește și îți arată nivelurile de utilizare (folosind atât procente cât și grafice) a resurselor principale ale calculatorului tău: procesor, placă video și RAM. Mai mult, poți vedea și numărul de cadre pe secundă redate de joc, informație ce poate fi foarte utilă dacă vrei să verifici calitatea jocului din când în când.

Widgetul Performanță din Xbox Game Bar

Widgetul Performanță din Xbox Game Bar

Cu ajutorul informațiilor de aici, poți să-ți dai seama dacă PC-ul tău se chinuie să ruleze jocul. În acest caz, trebuie să faci ajustări la calitatea grafică a jocului, pentru a-l putea rula mai fluent.

Reclamă

4. Widgetul Resurse din Xbox Game Bar te ajută să gestionezi performanța

Așa cum toți gamerii știu, unul din cele mai enervante lucruri atunci când te joci este să trebuiască să apeși pe Alt + Tab pentru a ieși din joc exact când nu vrei. De obicei, facem acest lucru atunci când vrem să îmbunătățim performanța PC-ului prin închiderea unor aplicații sau oprirea unor procese. Vestea bună este că poți să spui adio vechiului Alt + Tab! Xbox Game Bar din Windows 11 și Windows 10 include un widget standard numit Resurse, care te ajută să gestionezi performanța direct din overlay-ul Xbox. Acesta îți arată toate aplicațiile și procesele care îți afectează jocul și, chiar mai mult, îți permite să le închizi fără să ieși din joc!

Widgetul Resurse din Xbox Game Bar în Windows 11

Widgetul Resurse din Xbox Game Bar în Windows 11

5. Redă și controlează-ți muzica preferată în timp ce te joci, folosind widgetul Spotify din Xbox Game Bar

Dacă îți place să asculți muzică în timp ce te joci pe PC-ul tău cu Windows, vestea bună este că Xbox Game Bar include și un widget numit Spotify. Poți apela la widgetul Spotify pentru a reda și controla muzica pe care o asculți de pe acest serviciu de streaming, fără a mai fi nevoie să închizi sau să minimizezi (Alt + Tab) jocul pe care îl joci.

Widgetul Spotify din Xbox Game Bar din Windows 11

Widgetul Spotify din Xbox Game Bar din Windows 11

Pentru detalii despre cum să configurezi și cum să folosești acest widget, citește acest tutorial: Controlează muzica din Spotify, atunci când te joci, cu Xbox Game Bar.

6. Fii mai social cu ajutorul serviciilor Microsoft Xbox

Xbox Game Bar din Windows îți oferă și câteva widgeturi sociale, care s-ar putea să le placă anumitor gameri. Acestea se numesc Xbox Social, Realizări Xbox și Căutare grup. Dacă vrei să vorbești pe chat cu prietenii tăi gameri, ce folosesc și ei PC-uri cu Windows sau console de gaming Xbox, atunci o poți face din widgetul Xbox Social.

Widgeturile Xbox din Xbox Game Bar, în Windows 11

Widgeturile Xbox din Xbox Game Bar, în Windows 11

Widgetul Realizări Xbox este un widget care îți urmărește recompensele digitale pe care le-ai primit pentru îndeplinirea anumitor sarcini în jocurile pe care le joci. Aceste realizări îți sunt oferite de dezvoltatorii acelor jocuri. Faptul că ai aceste informații accesibile atât de ușor în Xbox Game Bar este un detaliu plăcut. Apoi, mai este și widgetul Căutare grup: un instrument cu care poți să găsești rapid alți gameri care vor să intre într-un grup și să socializeze. Este o cale ușoară de a te conecta cu alți gameri cărora le place să se joace același joc ca tine.

Ce îți place cel mai mult la Xbox Game Bar din Windows?

Acum știi mai multe despre ce poate face Xbox Game Bar din Windows. Care este lucrul tău favorit la ea? Îți place că te ajută să înregistrezi atât de ușor jocurile pe care le joci? Sunt mai importante pentru tine statisticile de performanță și detaliile despre rata de cadre pe secundă? Sau o folosești doar ca să îți pui muzica preferată pe Spotify? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos ce părere ai și ce îți place cel mai mult la Xbox Game Bar.

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Ghiduri Programe Recomandate Windows