7 lucruri prin care Nokia 3310 din 2017 își trădează strămoșul din 2000

7 lucruri prin care Nokia 3310 din 2017 își trădează strămoșul din 2000

HMD Global, noul proprietar al brand-ului Nokia, a produs o nouă versiune a legendarului telefon Nokia 3310. Tot buzz-ul din jurul acestui telefon a crescut exponențial și multă lume a devenit entuziasmată la auzul acestei vești. Până la urmă, nu vezi în fiecare zi un telefon precum Nokia 3310, care a devenit o legendă ca fiind probabil cel mai durabil telefon mobil făcut vreodată, adus la zi, într-o versiune remasterizată, creată și produsă în 2017. Au trecut aproape douăzeci de ani de la lansarea originalului și noul model ar trebui să fie și el un hit. Dar (și acesta este un mare dar) legendele sunt greu de înlocuit și noul Nokia 3310 nu este telefonul care a fost înaintașul său. Iată de ce:

Reclamă

Motivul 1: Versiunea 2017 este construită din plastic ieftin

Nokia 3310 original, un telefon care fost lansat în 2000, era aproape indestructibil. Era un telefon atât de rezistent încât nu trebuia să îți faci griji că îți cade pe o podea de ciment sau pe scări, de la etajul doi. Era un telefon pe care nu trebuia să îl descrii cu expresii de tipul "are Gorrilla Glass ce rezistă la zgârieturi". Primul Nokia 3310 era dur și nu avea nevoie să se laude cu asta. Puteai să bați cuie cu Nokia 3310. Dacă nu ne crezi, uită-te la clipul de mai jos. 🙂

Versiunea modernă de Nokia 3310 este contruită din plastic ieftin care parcă se rupe când apeși un pic mai tare pe el. Este orice altceva numai un plastic durabil nu.

Motivul 2: Butoanele de pe versiunea din 2017 nu sunt la fel de plăcute la apăsare ca pe modelul vechi

Prima versiune de Nokia 3310 avea butoane care făceau clicuri: bucățele de plastic care sunau exact ca atunci când dai clicuri cu mouse-ul. Versiunea remasterizată din 2017 are butoane cu o formă similară, dar nu sună ca cele vechi. Dacă îți cumperi acest telefon din nostalgie, vei observa imediat diferența.

Motivul 3: Versiunea 2017 are o navigare mai greoaie

Originalul Nokia 3310 nu avea butonul de navigare incredibil de mic pe care îl găsești în centrul noului model. Versiunea din 2017 are un buton de navigare atât de îngust, încât nici măcar o persoană cu degete mai mici decât media nu reușește să îl apese corect.

Nokia 3310
Nokia 3310

Motivul 4: Calitatea sunetului este mediocră în timpul apelurilor telefonice

Se întâmplă să mai avem încă un Nokia 3310 original. Când am scris recenzia pentru versiunea din 2017 a lui Nokia 3310, le-am testat pe amândouă în apeluri. Incredibil, dar Nokia 3310 original are o calitate a sunetului în apeluri mai bună decât versiunea sa remasterizată. Nu este chiar ce te-ai aștepta, nu? Noul Nokia 3310 are sunete înalte și cu ecou, în timp ce modelul vechi este mai echilibrat din punct de vedere al tonurilor sunetului.

Reclamă

Motivul 5: Noul Snake nu este "Acel Snake"

Snake-ul original, sau Râma cum mai era cunoscut, este mult mai bun decât cel nou: deși este doar o linie de pixeli pe un ecran verzui, controalele sunt mai bune și răspund mai rapid decât la cel nou. De ce să nu păstrezi originalul așa cum era? Oricine a avut un Nokia 3310 pe vremuri își aduce aminte de Snake ca o linie de puncte negre care crește mereu. Nimeni nu își aduce aminte de un Snake colorat, care răspunde greoi la comenzile tale.

Nokia 3310
Nokia 3310

Motivul 6: Prețul noului model este neinspirat de mare

Nokia 3310 din 2000 era un telefon incredibil pentru vremea respectivă, comercializat la un preț potrivit perioadei. Versiunea modernă este un telefon "nu tocmai inteligent" vândut la un preț mare pentru ce are de oferit. Dacă faci câteva căutări pe magazinele online, vei găsi telefoane similare la un preț mult mai accesibil. De asemenea, probabil că poți găsi chiar și un smartphone slab, dar la aceiași bani ca cei pe care i-ai da pe noul Nokia 3310.

Motivul 7: Noul model este restricționat în rețelele mobile 2G

Vechiul Nokia 3310 era un telefon al timpului său și funcționa excelent pe orice rețea celulară care era disponibilă la începutul anilor 2000. Noul Nokia 3310 funcționează doar cu rețelele 2G, aceleași ca acum două decenii. Operatorii mobili nu au stat pe loc în acest timp și rețelele 2G încep să dispară în schimbul rețelelor mai noi 3G și 4G. Eu nu pot să folosesc noul Nokia 3310 pe Digi Mobil, deoarece Digi nu oferă suport pentru conexiunile mobile 2G. Oare asta nu înseamnă că acest telefon nu este accesibil tuturor?

Tu ce crezi despre noul Nokia 3310?

Noi am fost entuziasmați de noul Nokia 3310 și am sperat că HMD Global va crea o versiune modernă a acestui telefon legendar, una care să fie îmbunătățită în detalii importante. Am sperat la un telefon cu aceeași durabilitate ca originalul, un design modern și suport pentru rețele mobile moderne cu 3G/4G. Din păcate, versiunea remasterizată își trădează strămoșul legendar în prea multe aspecte. Când am folosit noul Nokia 3310 alături de modelul original, ni s-a părut că originalul rămâne superior din toate punctele de vedere în afară de aspect. Se pare că HMD Global încearcă doar să facă bani pe seama moștenirii lăsate de acest telefon legendar, de la consumatorii nostalgici. Acum știi care este părerea noastră despre versiunea 2017 a lui Nokia 3310. Spune-ne părerea ta, în comentariile de mai jos. Ești de acord cu noi?

Descoperă: Smartphone Blog Hardware și sunete