Problemă: Fereastra Taste Adezive mă scoate din joc. Cum o opresc?

Te joci un joc care-ți place și Windows decide să-i minimizeze fereastra și să te întrebe ceva despre Taste Adezive (Sticky Keys)? Se întâmplă asta atunci când ai nevoie să apeși frecvent tasta SHIFT? Din fericire, acest element de frustrare poate fi oprit iar noi avem soluția pentru tine. Ea funcționează la fel în Windows 10, Windows 7 și în Windows 8.1. Să începem:

Descrierea problemei: Mă joc în Windows și apăs tasta SHIFT. Apoi, se pornește facilitatea Taste Adezive!

Te joci un joc în care ai nevoie să apeși des tasta SHIFT. De exemplu, în jocul The Witcher 3: Wild Hunt ai nevoie de această tastă atunci când călărești pe cal. Dar, după ce apeși tasta SHIFT de câteva ori, Windows te scoate din joc și te întreabă dacă vrei să activezi Taste Adezive (Sticky Keys). Apoi, îți spune că această caracteristică permite utilizarea tastelor SHIFT, CTRL, ALT sau Windows prin apăsarea unei singure taste o dată.

Când te joci și Windows te scoate din joc ca să-ți spună mesajul de mai sus, ești tentat să apeși imediat Nu (No) și să-ți vezi de joc. Problema este că, data viitoare când vei folosi tasta SHIFT, te va scoate din nou din joc, pentru a te întreba același lucru. Este de-a dreptul enervant. Iată cum rezolvi problema asta odată pentru totdeauna:

Soluția: Dezactivează pentru totdeauna Taste Adezive (Sticky Keys), din Windows

Sunt două moduri pentru a dezactiva această facilitate. Prima este atunci când vezi mesajul despre activarea Taste Adezive. Dacă nu-l vezi acum, apasă tasta SHIFT de cinci ori consecutiv și-l vei vedea. Apoi, apasă pe legătura care spune: "Deplasați-vă la Centrul Simplificare acces pentru a dezactiva comanda rapidă de la tastatură".

Se deschide fereastra "Configurare Taste adezive". Aici, dezactivează opțiunile care vorbesc despre activarea Taste adezive și apasă OK sau Se aplică.

A doua metodă implică deschiderea Panoului de Control. Dacă nu știi cum se face asta, citește aceste ghiduri:

Apoi, mergi la Simplificare acces, după care la "Centrul Simplificare acces". Aici, derulează în jos și găsești legătura "Simplificarea utilizării tastaturii". Apasă pe ea.

Se deschide o listă de setări pentru simplificarea utilizării tastaturii. Vezi secțiunea "Se facilitează tastarea" și apasă pe legătura "Configurare Taste adezive".

Acum poți configura facilitatea Taste adezive. Dezactivează opțiunile care vorbesc despre activarea Taste adezive și apasă OK sau Se aplică.

Acum poți închide Panoul de Control și Taste Adezive (Sticky Keys) sunt oprite pentru totdeauna. Nu te va mai deranja în timp ce te joci.

Ce sunt Taste Adezive (Sticky Keys) în Windows?

După ce ai aflat cum se scapă de această frustrare a Windows, poate te întrebi: ce d-zeu sunt Tastele Adezive? Sunt o caracteristică de accesibilitate a Windows, creată pentru oamenii care au dificultăți în a apăsa două sau mai multe taste simultan. De exemplu, o persoană are nevoie să scrie o litera mare într-un document și trebuie să apese simultan tasta SHIFT împreună cu litera pe care vrea să o tasteze. Din moment ce persoana respectivă nu poate face asta, dacă Tastele Adezive sunt pornite, atunci când apasă o tastă modificatoare precum CTRL, ALT, SHIFT sau Windows, aceasta rămâne activă până este apăsată o altă tastă. Drept urmare, persoana respectivă trebuie acum să tasteze SHIFT și apoi litera dorită, nu SHIFT+Litera în același timp. De asemenea, când tastele modificatoare menționate mai devreme sunt apăsate, Windows redă un sunet scurt, ca un bip, pentru ca utilizatorul să știe că o astfel de tastă a fost înregistrată.

Pentru persoanele cu dizabilități această facilitate este foarte utilă dar pentru alții, mai ales pasionații de jocuri pe calculator, poate fi foarte enervantă.

Din ce joc te-a scos Windows pentru a-ți vorbi despre Taste Adezive (Sticky Keys)

Noi am fost scoși din joc atunci când ne jucam The Witcher 3: Wild Hunt pe calculatorul nostru cu Windows 10. Trebuia să călărim pe cal și era necesară apăsarea frecventă a tastei SHIFT. Imaginează-ți frustrarea simțită când Windows decidea că este timpul să ne scoată din joc. La final de articol, spune-ne povestea ta: Din ce joc te-a scos Windows pentru a-ți vorbi despre Taste Adezive (Sticky Keys)?