Recenzie Epson SureColor P600 - o imprimantă foto inkjet excelentă

Recenzie Epson SureColor P600 - o imprimantă foto inkjet excelentă
Rating

Odată cu creșterea popularității smartphone-urilor, tot mai mulți oameni au descoperit lumea fotografiei. S-ar putea să descoperi că nu doar ești atras de fotografie ci s-ar putea chiar să ai talent. Vei începe să faci fotografii, unele mai frumoase decât altele. Apoi, va veni un moment în care vei vrea să tipărești acele fotografii - să le așterni pe hârtie. Ce vei face atunci? Îți vei folosi imprimanta multifuncțională care până acum nu a făcut altceva decât să adune praf sub biroul tău? Sau vei căuta o imprimantă foto bună, care să fie capabilă să îți pună în evidență calitatea și frumusețea fotografiilor? Dacă ești un fotograf amator, un profesionist în marketing, un designer sau lucrezi cu fotografii de înaltă calitate, s-ar putea să vrei să arunci o privire la imprimanta foto A3+ Epson SureColor P600. Am avut această imprimantă în teste aproximativ o săptămână și acum vrem să îți spunem ce am aflat, în acest review:

Reclamă

Despachetarea imprimantei Epson SureColor P600

Epson SureColor P600 vine într-o cutie foarte mare, din carton. Desigur, ne așteptam la acest lucru, deoarece știam că această imprimantă este destul de mare. Pe pachetul imprimantei sunt printate o serie de informații, însă cea pe care am testat-o noi avea foarte multe etichete de la serviciile de curierat, așa că nu am putut să vedem prea multe. În interiorul cutiei vei găsi imprimanta photo Epson SureColor P600, cablul de alimentare, nouă cartușe cu cerneală UltraChrome HD (Photo Black, Cyan, Vivid Magenta, Yellow, Light Cyan, Vivid Light Magenta, Light Black, Matte Black, Light Light Black), un set de suporți pentru role de hărtie, o tăviță pentru imprimarea CD-urilor, documentația și un CD cu driverele și software-ul pentru imprimantă.

Din păcate, Epson nu a inclus cabluri USB și Ethernet în pachetul standard, așa că va trebui să le cumperi separat în cazul în care ai nevoie de ele.

Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless
Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless

Cam asta este tot ce este de spus în legătură cu experiența de despachetare așa că, fără a mai pierde timpul, hai să aflăm despre caracteristicile hardware ale acestei imprimante.

Caracteristici hardware

Epson SureColor P600 este o imprimantă foto A3+, adică este capabilă să imprime pe medii cu o lățime maximă de 13 inci (33 cm) și poate folosi role de hârtie pentru a crea panorame cu o lungime de cel mult 3 metri. Rezoluția maximă suportată este de 5760 x 1444 dpi.

Imprimanta folosește nici mai mult nici mai puțin de nouă cartușe de cerneală separate, iar cernelurile sunt create pe baza unei tehnologii numită UltraChrome HD care promite să ofere culori extrem de fidele și detalii foarte fine. Ca urmare, calitatea printurilor ar trebui să fie destul de ridicată pentru a satisface atât fotografii amatori cât și pe cei profesioniști. Dacă vrei să afli mai multe despre cernelurile cu pigmenți UltraChrome HD, deschide această pagină de la Epson: UltraChrome HD Ink.

Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless
Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless

Deoarece imprimarea de fotografii este o activitate care cere destul de multă cerneală, Epson a folosit cartușe de capacitate mare pentru SureColor P600, fiecare dintre cele nouă cartușe conținând 25,9 ml de cerneală.

Imprimanta include și un ecran LCD tactil de 2,7 inci, care îți oferă o serie ghiduri rapide pentru cum să alimentezi imprimanta cu hârtie, cum să accesezi setările și, ai ghicit, îți spune și câtă cerneală mai ai în imprimantă.

Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless
Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless

În prinvința conectivității, Epson SureColor P600 îți oferă tot ce ai putea vrea de la o imprimantă. Suportă Apple AirPrint și Google Cloud Print și se poate conecta prin intermediul unui port USB 2.0 sau al unui port de rețea. De asemenea, se poate conecta la rețeaua ta wireless, folosind standardul 802.11n. Dacă vrei să printezi direct de pe smartphone sau tabletă, să știi că Epson SureColor P600 suportă și conexiunile Wi-Fi Direct.

Din punct de vedere al sistemelor de operare, Epson SureColor suportă Windows 7 până la Windows 10, precum și Mac OS X 10.7 până la 10.11.

Dacă te gândești să cumperi această imprimantă, un alt detaliu important pe care ar trebui să îl iei în considerare este locul în care o vei așeza. Epson SureColor P600 are 61.46 cm x 36.83 cm x 22.86 cm în lungime, lățime și înălțime. De asemenea, este și grea, cântărind 15,87 kg. Dacă vrei să verifici toate specificațiile hardware ale imprimantei foto Epson SureColor P600 , mergi la pagina sa oficială, pe care o poți găsi aici: Epson SureColor P600 Wide Format Inkjet Printer.

Reclamă

Instalarea imprimantei

Imprimanta pe care am primit-o în teste trecuse deja prin prima sa instalare, așa că nu îți putem spune exact cât de rapid se desfășoară aceasta. Însă se pare că tot ce trebuie să faci pentru a porni imprimanta este să o conectezi la o priză de curent electric, să îi ridici capacul superior, să deschizi locașul cartușelor și să le inserezi pe toate nouă. Pentru a deschide capacul superior, pur și simplu îl ridici în sus. Apoi, apeși pe butonul gri din stânga imprimantei - astfel vei putea deschide capacul locașului pentru cartușele de cerneală.

Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless
Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless

Epson SureColor P600 folosește un sistem care păstrează toate cele nouă cartușe fixate într-un singur loc, în timp ce cernelurile curg printr-o serie de tuburi până la capetele de imprimare. Din cauza acestor tuburi, bănuiesc că atunci când instalezi imprimanta pentru prima dată, va dura ceva timp pentru ca ele să se umple cu cerneală.

După ce ai pornit imprimanta, este timpul să o conectezi la dispozitivele tale. Așa cum am menționat anterior, Epson SureColor P600 este o imprimantă care se poate conecta la dispozitivele tale prin intermediul portului tău USB și suportă conexiuni de rețea atât prin fir cât și wireless.

Porturile USB și Ethernet se află ambele în spatele imprimantei și sunt ușor accesibile. Aspectul mai puțin fericit este că Epson nu include cablurile USB și de rețea în pachetul standard, lucru la care nu ne așteptam, având în vedere prețul destul de ridicat al imprimantei.

Dacă vei folosi imprimanta wireless, configurarea ei se face foarte rapid, mulțumită ecranului LCD tactil. Cu doar câteva apăsări, poți să setezi imprimanta să se conecteze la rețeaua ta wireless și poți să o folosești după doar câteva minute. S-ar putea să te intereseze faptul că Epson SureColor P600 oferă suport pentru standardul WiFi 802.11n, în frecvența de 2.4 GHz.

Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless
Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless

Din punct de vedere al driverelor și al software-ului, în funcție de modul în care vei conecta imprimanta la dispozitivele tale și de sistemele de operare pe care le folosești, poți să alegi să folosești fie CD-ul inclus, poți descărca sau poți să aștepți pur și simplu ca dispozitvul sau calculatorul tău să instaleze ce trebuie. În cazul meu, am ales să conectez imprimanta Epson SureColor P600 la rețeaua wireless, după care am adăugat-o pe PC-ul meu cu Windows 10. Windows 10 s-a ocupat singur de procesele de descărcare și instalare. Într-un minut, două, eram gata.

Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless
Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless

Apoi, pur și simplu pentru că aveam o tabletă Android care aduna praf pe birou, am verificat dacă merge bine conectarea prin Google Cloud Print. Și da, a mers - o reîmprospătare pe tabletă și Epson SureColor P600 a fost imediat identificată și adăugată la lista de imprimante disponibile.

Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless
Epson SureColor P600, imprimanta, foto, wireless

Și acum a venit timpul să folosesc imprimanta Epson SureColor P600 să… imprime. 🙂 Dacă vrei să vezi cum s-a descurcat, citește următoarea pagină a acestui review.

Descoperă: Productivitate Recenzii