Recenzie TP-LINK Neffos C5 Max - Smartphone de 5.5 inci la un preț accesibil

Recenzie TP-LINK Neffos C5 Max - Smartphone de 5.5 inci la un preț accesibil
Rating

În 2016, TP-LINK a intrat pe piața smartphone-urilor, lansând câteva modele de telefoane sub brandul Neffos. Unul dintre cele mai bune smartphone-uri din această gamă se numește TP-LINK Neffos C5 Max. Este un dispozitiv Dual-SIM cu un ecran de 5.5 inci, un procesor cu opt nuclee, 16 GO spațiu de stocare, totul la un preț rezonabil. Am primit acest dispozitiv în teste pe parcursul vacanței de iarnă și, după ce l-am folosit timp de două săptămâni, iată cum ni s-a părut:

Reclamă

Caracteristici hardware și ambalaj

TP-LINK Neffos C5 Max vine într-o cutie mov care are pe partea de sus numele dispozitivului. Pe spatele său, este o listă cu caracteristicile hardware principale.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

Când deschizi cutia, vezi imediat smartphone-ul. După cum se vede și în poză, acesta este destul de mare, având un ecran de 5.5 inci, protejat de Corning Gorilla Glass. Rezoluția ecranului este de 1080x1920 pixeli și acesta folosește un panou IPS cu o densitate de 403,4 pixeli per inci (PPI).

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

În pachet vei găsi și încărcătorul, un cablu USB, ghidul pentru pornirea rapidă, garanția și o pereche de căști. Toate sunt împachetate frumos, sub telefon, iar despachetarea lor este o experiență foarte plăcută.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

Acest smartphone vine în două variante: Alb Perlat și Gri Închis. Noi am primit în teste versiunea Gri Închis și ni s-a părut ciudat faptul că accesoriile din pachet sunt albe, potrivite mai degrabă pentru versiunea Alb Perlat.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

TP-LINK Neffos C5 Max are un procesor MediaTek MT6753T cu opt nuclee, care funcționează la frecvența de 1.3 GHz și 2 GO de memorie RAM. În ceea ce privește spațiul de stocare, telefonul are 16 GO care pot fi extinși cu ajutorul un card microSD de maxim 32 de GO.

Dispozitivul este unul Dual SIM care merge în modul Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că ai două SIM-uri active cât timp nu le folosești și se află în așteptare. Atunci când răspunzi la telefon, celălalt SIM devine inactiv. Nu este un scenariu ideal dar această implementare este mai puțin scumpă și destul de răspândită în rândul smartphone-urilor cu un preț accesibil. O notă pozitivă este faptul că slotul microSD este separat de sloturile pentru cardurile SIM, ceea ce înseamnă că-ți poți mări spațiul de stocare disponibil chiar și atunci când folosești două SIM-uri.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

Deși coperta din spatele telefonului poate fi deschisă, bateria de 3045 mAh de pe acest smartphone nu este detașabilă, ceea ce poate fi un neajuns pentru unii utilizatori.

În ceea ce privește camerele de pe acest telefon, camera principală are 13 megapixeli, autofocus, flash Dual LED și o deschidere F2.0 care permite să intre mai multă lumină. Aceasta poate înregistra clipuri video la rezoluția 1080p și 30 de cadre pe secundă. Camera secundară are 5 megapixeli și nu beneficiază de caracteristicile mai avansate ale camerei principale.

În ceea ce privește conectivitatea, TP-LINK Neffos C5 Max oferă un cip Bluetooth 4.0 și suport pentru standardele wireless 802.11 b/g/n. Telefonul nu se poate conecta la rețele wireless de 5 GHz, ceea ce înseamnă că nu are suport pentru rețelele wireless care folosesc standardul 802.11ac.

În ceea ce privește mărimea sa, Neffos C5 Max are 152 mm lungime, 76 mm lățime și o grosime de 8,95 mm. De asemenea, smartphone-ul cântărește 161 de grame.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

Dacă vrei să afli specificațiile oficiale ale acestui telefon, mergi la această pagină: specificații Neffos C5 Max.

Construcție și design

TP-LINK Neffos C5 Max arată și se simte ca un smartphone de calitate medie. Nu este nimic spectaculos la acest model. Corpul telefonului este realizat din plastic și, ca rezultat, este mai ușor decât te-ai aștepta de la un smartphone cu dimensiunile sale. Butoanele sunt poziționate pe partea dreaptă și pot fi folosite pentru a porni sau opri telefonul, cât și pentru a controla volumul sunetului. Ele pot fi apăsate cu ușurință, chiar și atunci când folosești telefonul doar cu o singură mână. Butoanele de pe partea de jos a ecranului (Înapoi, Acasă și Ansamblu) sunt butoane software care pot fi apăsate doar după ce pornești telefonul și-l deblochezi.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

Pe coperta din spate vei găsi camera dorsală cu blițul Dual LED și difuzorul. Pe marginea de jos a telefonului vei găsi portul micro USB, iar pe cea de sus, mufa audio pentru conectarea căștilor.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

Un aspect pe care-l vei aprecia la modul în care este construit TP-LINK Neffos C5 Max este faptul că pare un telefon rezistent. Acesta este greu de îndoit și pare foarte capabil să reziste la accidente care se întâmplă adesea cu un smartphone, fără a începe să funcționeze incorect.

Reclamă

În primul rând, vrem să discutăm despre calitatea experienței de telefonie oferită de acest smartphone. Atunci când vorbești la telefon, vei putea auzi foarte tare persoana cu care discuți. Dar, la fel vor putea și persoanele din jurul tău. De asemenea, toate persoanele cu care am vorbit la telefon mi-au spus că vocea mea suna mai tare și puțin artificială, în comparație cu alte smartphone-uri.

Căștile livrate cu acest smartphone sunt de calitate medie și funcționează perfect atunci când vine vorba de conversații telefonice sau video chat. De asemenea, pot fi utilizate cu succes drept antene pentru aplicația FM Radio, care vine preinstalată pe telefon.

Din păcate, difuzorul de pe spatele telefonului nu este foarte grozav. Volumul sunetului nu este foarte mare și, atunci când este dat la maxim, distorsiunile sunetului sunt foarte evidente. TP-LINK Neffos C5 Max nu este un smartphone pentru audiofili.

Am fost plăcut surprinși de vizibilitatea ecranului atunci când folosești telefonul afară, în lumina soarelui. Atunci când ești în spații închise, ecranul nu este foarte luminos și ne așteptam la rezultate slabe atunci când îl foloseam afară. Din fericire, acest smartphone nu are această problemă datorită ratei de contrast de 1600:1.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

Dacă nu faci mult multi-tasking, TP-LINK Neffos C5 Max poate oferi o experiență de utilizare fluentă. Dar, de îndată ce crești numărul de aplicații deschise și ajungi la mai mult de 4 aplicații, acesta va începe să-ți răspundă din ce în ce mai lent la comenzi și va trebui să închizi din aplicații pentru a-ți îmbunătăți experiența de utilizare.

Am menționat mai devreme că acest smartphone are 2 GO de memorie RAM. Pentru jocurile mobile moderne, aceasta nu este o cantitate mare, mai ales dacă te joci jocuri 3D. Jocurile mai complexe se vor încărca destul de lent și experiența de joacă nu va fi la fel de fluidă ca pe un smartphone cu mai multă memorie.

TP-LINK Neffos C5 Max
TP-LINK Neffos C5 Max

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, cei 3045 mAh disponibili pe Neffos C5 Max ar trebui să te țină cu ușurință o zi. Dacă nu faci mult multi-tasking, autonomia poate crește până la două zile de utilizare fără nicio încărcare.

TP-LINK Neffos C5 Max este calabil să-ți ofere bazele de care ai nevoie de la un smartphone, fără a fi grozav în niciun aspect. Vorbim despre un smartphone cu un preț accesibil și specificații medii, care nu poate oferi performanțe de top. De asemenea, nu toată lumea se joacă pe smartphone așa că poate fi o alegere bună pentru mulți utilizatori.

Citește pagina următoare a acestui review pentru a afla mai multe despre experiența pe care ți-o oferă camera de pe acest smartphone, ce software este instalat pe el și ce performanțe are în testele sintetice.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii