Review TP-Link Neffos X1 Lite: Unul dintre cele mai bune smartphone-uri de buget redus!

Review TP-Link Neffos X1 Lite: Unul dintre cele mai bune smartphone-uri de buget redus!
Rating

TP-Link este o companie renumită mai ales pentru routerele lor dar și alte dispozitive de rețelistică. Nu multe persoane știu că această companie a decis să producă și smartphone-uri. Acum câteva luni, am scris o recenzie pentru smartphone-ul lor Neffos X1 și, la acel moment, am fost mulțumiți de ceea ce ne oferea. Recent, compania ne-a trimis în teste noul smartphone Neffos X1 Lite, cu Android 7 Nougat. Am fost curioși să vedem dacă acesta este un telefon bun și care este diferența, în afară de preț, între acest model și fratele său mai mare. Dacă vrei un smartphone de buget foarte redus, citește acest review pentru TP-Link Neffos X1 Lite:

Reclamă

Smartphone-ul TP-Link Neffos X1 Lite este o alegere bună pentru:

 • Nevoi esențiale legate de un smartphone, precum apeluri telefonice, navigare pe internet sau rețele sociale
 • Oamenii care nu vor să cheltuiască mulți bani pe un smartphone
 • Persoanele care vor un smartphone care să arate bine dar să coste puțin

Aspecte pro și contra

Iată punctele forte ale smartphone-ului TP-Link Neffos X1 Lite:

 • Aproape oricine poate să își permită acest smartphone
 • Arată bine pentru un smartphone cu un preț atât de accesibil
 • Are o calitate a construcției surprinzător de bună, precum și un corp metalic
 • Are un cititor de amprentă pentru confort și securitate
 • Este un smartphone Dual SIM și funcționează cu rețelele 4G LTE
 • Vine cu Android 7 Nougat
 • Sunt puține aplicații inutile instalate pe el

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive:

 • Hardware-ul de pe acest smartphone este foarte modest, iar asta înseamnă că va deveni lent pe măsura trecerii timpului
 • Nu este o alegere bună pentru fotografii sau filmarea de clipuri video
 • Gaming-ul reprezintă o experiență mai puțin pozitivă pe acest smartphone
 • Recepția semnalului mobil ar fi putut să fie mai bună
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

TP-Link Neffos X1 Lite nu este un smartphone perfect, lucru de așteptat de la majoritatea dispozitivelor cu un preț foarte redus. Totuși, dacă te uiți la tot produsul și la valoarea pe care o primești pentru o sumă mică de bani, TP-Link Neffos X1 Lite este chiar un chilipir. Are o calitate a construcției surprinzător de bună, este un smartphone care arată bine, are un cititor de amprentă, vine cu Android 7 Nougat și nu are multe aplicații inutile. Totuși, au fost necesare și unele compromisuri pentru a păstra prețul foarte scăzut. Ca urmare, procesorul și cipul grafic se află în zona de performanțe slabe (chiar dacă sunt mai bune decât la alte smartphone-uri cu prețuri similare), iar camera nu este grozavă. Cel mai negativ aspect este recepția mobilă, care ar fi trebuit să fie ceva mai bună. Acesta este singurul neajuns important din cauza căruia nu am dat calificativul maxim acestui smartphone și sperăm că problema se va rezolva cu o actualizare de firmware.

Caracteristici hardware și despachetare

TP-Link Neffos X1 Lite sosește într-o cutie albă, frumoasă, realizată din carton lucios. Pe partea de sus a cutiei, vezi un X mare, gravat cu linii subțiri, precum și numele Neffos X1 Lite imprimat cu cerneală aurie.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

În partea de jos, vezi caracteristicile hardware principale, precum și alte informații tehnice. Deschide pachetul și te vei întâlni cu smartphone-ul TP-Link Neffos X1 Lite așezat pe un suport de hârtie.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

În cutie, sub smartphone, vei găsi și accesoriile și documentele incluse: încărcătorul și cablul său detașabil USB la micro USB 2.0, un ac mic pentru scos suportul cartelelor SIM, ghidul de pornire rapidă, cardul de garanție, declarația de conformitate și o notă de siguranță.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Smartphone-ul TP-Link Neffos X1 Lite este produs în două variații de culoare: Cloud Gray și Sunrise Gold. Modelul pe care l-am testat noi a fost cel gri.

Telefonul are un ecran de 5 inci cu o rezoluție HD 720p de 1280 pe 720 de pixeli și o densitate a pixelilor de 293,7 ppi. Ecranul folosește tehnologie IPS (In-Plane Switching) așa că unghiurile de vizibilitate sunt largi și culorile ar trebui să fie apropiate de cele naturale, deși nu la fel de vii ca cele pe care le vezi pe ecranele AMOLED. Ecranul este protejat de sticlă curbată rezistentă la zgârieturi 2.5D.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

În interior, TP-Link Neffos X1 Lite este alimentat de un procesor cu opt nuclee Cortex-A53 la o frecvență de 1,5 GHz, pe un chipset MediaTek MT6750. Partea video este asigurată de un cip grafic Mali-T860MP2 care rulează la 520 MHz. Din punct de vedere al memoriei, Neffos X1 Lite are 2 GO de RAM și 16 GO de spațiu de stocare flash intern. De asemenea, poți să mărești spațiul de stocare dacă adaugi un card microSD cu o dimensiune maximă de 128 de GO.

Acesta este un smartphone Dual SIM și poți să folosești două cartele SIM simultan (ambele trebuie să fie nano-SIM-uri). Deși ambele cartele SIM se pot conecta la rețele 3G WCDMA sau 4G LTE, doar una dintre ele poate fi conectată la 3G/4G la un moment dat. Smartphone-ul lucrează cu o implementare de tip Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că deși ambele cartele SIM sunt active atunci când nu sunt folosite, după ce preiei un apel pe una dintre ele, cealaltă devine inactivă. Mai mult, dacă adaugi un card microSD la smarpthone pentru a îi crește capacitatea de stocare, el va ocupa slotul celui de-al doilea SIM, ceea ce înseamnă că nu vei mai putea folosi două cartele simultan.

Camera principală de pe TP-Link Neffos X1 Lite are 13 megapixeli, o diafragmă de f/2.0, autofocus PDAF și un bliț cu două leduri pentru fotografiile în lumină slabă. Pe partea frontală, are o cameră de selfie-uri de 5 megapixeli cu lentile cu unghi larg de 84°.

TP-Link Neffos X1 Lite beneficiază de informații colectate de la o întreagă serie de senzori: busolă, giroscop, accelerometru, lumină ambientală, proximitate și cititor de amprente. Se pare că din ce în ce mai multe smartphone-uri de buget redus primesc cititoare de amprentă, iar asta este foarte bine.

Pentru a se conecta la internet și la alte dispozitive, TP-Link Neffos X1 Lite are un cip Wi-Fi care este compatibil cu standardele Wi-Fi 802.11a/b/g/n și se poate conecta atât la rețele ce emit pe frecvența de 2,4 GHz cât și la cele pe 5 GHz. În plus, smartphone-ul are și un cip Bluetooth 4.1 inclus.

TP-Link Neffos X1 Lite își obține autonomia de la o baterie inclusă și nedetașabilă de 2550 mAh.

Din punct de vedere al dimensiunilor și greutății sale, trebuie să știi că este un telefon destul de mic și subțire. Dimensiunile sale sunt de 142,6 mm în lungime, 71,2 mm în lățime și 8,5 mm în grosime. El cântărește 138 de grame.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Pentru mai multe detalii despre specificațiile sale hardware și despre caracteristici, vizitează această pagină web: Specificații Tehnice TP-Link Neffos X1 Lite.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Smartphone-ul TP-Link Neffos X1 Lite este un dispozitiv pentru bugete mici. Totuși, asta nu se vede în design și în calitatea construcției. Din punctul nostru de vedere, acest smartphone arată bine și l-ai putea confunda foarte ușor cu un dispozitiv de nivel mediu. Smartphone-ul este construit din metal și are un design de tip unibody cu elemente simetrice, ceea ce înseamnă că poate fi folosit foarte ușor cu oricare mână, indiferent de preferința ta.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Spatele dispozitivului are o carcasă metalică care se curbează spre margini, dându-ți impresia că smartphone-ul este mai subțire decât în realitate. Finisajul "mătăsos" de pe spate și design-ul curbat fac ca acest smartphone să stea perfect în mâna ta.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Pe partea frontală a smartphone-ului, mulțumită sticlei 2.5D folosită de către TP-Link, ai parte de același design prietenos cu utilizatorul, cu margini curbate care fac să pară naturală forma smartphone-ului în mâna ta.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Spre partea din față sus a smartphone-ului, găsești difuzorul de ureche, camera frontală și, în stânga, un led mic care se aprinde și își schimbă culoarea în funcție de notificările pe care le primești. Sus de tot, pe marginea smartphone-ului, găsești și mufa audio de 3,5 mm folosită pentru conectarea căștilor.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Partea de jos din fața smartphone-ului este locul unde găsești butoanele Android: Înapoi, Acasă și Aplicații recente. Nouă ne place că TP-Link Neffos X1 Lite îți dă opțiunea de a alege în ce ordine preferi să ai aceste butoane, configurarea lor fiind posibilă din setările sistemului de operare. De asemenea, pe marginea de jos, găsești portul micro USB 2.0 și, în lateralele sale, grilele difuzorului și microfonului.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Pe marginea din stânga smartphone-ului, găsești un singur lucru: suportul pentru cartelele SIM. Ca să îl scoți, trebuie să folosești acul inclus în cutia smartphone-ului, sau orice agrafă de birou pe care o ai la îndemână.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Pe marginea din dreapta, TP-Link Neffos X1 lite are butonul de pornire și pe cele de volum, aflate în aceeași poziție ca la majoritatea smartphone-urilor cu Android. Nu ar trebui să ai niciun fel de problemă în a le găsi cu ușurință.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

Spatele smartphone-ului este gazda camerei cu bliț dual led, poziționată înspre partea de sus. Tot aici, poziționat simetric, se găsește cititorul de amprentă rotund, puțin adâncit în carcasa telefonului. Astfel îl poți identifica ușor atunci când nu te uiți la spatele smartphone-ului. Pe lângă aceste elemente, poți să vezi și numele de brand neffos imprimat în culoarea gri închis.

TP-Link Neffos X1 Lite
TP-Link Neffos X1 Lite

TP-Link Neffos X1 Lite este un smartphone cu Android care se adresează oamenilor cu bugete mici. Totuși, compania nu a făcut compromisuri din punct de vedere al design-ului și al calității construcției. Sunt surprinzător de bune pentru un dispozitiv atât de ieftin.

Dacă vrei să citești mai mult despre experiența de utilizare a smartphone-ului oferită de TP-Link Neffos X1 Lite, camera sa, aplicațiile preinstalate și performanțele sale în benchmark-uri, citește a doua pagină din acest review.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate