Review Acer Aspire VX 15 - Redefinește raportul preț per performanță

Rating

Aplicații preinstalate pe Acer Aspire VX 15

Acer Aspire VX 15 vine cu Windows 10 Home preinstalat. Modelul pe care l-am testat noi a venit și cu câteva alte aplicații software preinstalate:

 • Acer Care Center- îți arată informații detaliate despre sistem, inclusiv numărul serial al laptopului tău și îți dă și posibilitatea de a testa unitățile de stocare, bateria și conexiunile de rețea. De asemenea, îl poți folosi pentru a îți optimiza sistemul, prin acțiuni precum optimizarea aplicațiilor care pornesc odată cu sistemul de operare sau prin ștergerea fișierelor inutile. Aici vei găsi și informații legate de opțiunile de suport disponibile pentru laptopul tău.

Acer Aspire VX 15
 • Acer Quick Access - este o aplicație care controlează așa numitele Acer Signature Features. Una dintre acestea este Bluelight Shield, opțiune ce reduce nivelul de lumină albastră emis de ecran, cu scopul de a îți proteja ochii. O altă caracteristică prezentă pe acest model de laptop este Power-off USB charging, care controlează dacă dispozitivele USB conectate sunt alimentate chiar și atunci când laptopul este oprit sau se află în hibernare.

 • Acer Power Button, care, așa cum sugerează numele său, controlează comportamentul butonului Power.

Acer Aspire VX 15

Laptopul de gaming Acer Aspire VX 15 pe care l-am primit noi în teste a venit cu câteva instrumente preinstalate, majoritatea lor dovedindu-se utile.

Performanțe în testele sintetice

Acer Aspire VX 15 este un laptop de gaming, așa că nu puteam să scriem un review fără să includem și o secțiune de benchmark-uri. Primul lucru pe care l-am testat a fost să vedem cât de repede pornește Windows. Pentru asta, am instalat BootRacer și am făcut câteva măsurători. Rezultatul mediu pe care l-am obținut a fost de 20 de secunde. Evident, unitatea SSD este cea căreia trebuie să îi mulțumim pentru un timp de pornire atât de rapid.

Următoarea aplicație de benchmark pe care am rulat-o, a fost PCMark 8. Am început cu testele sale Home accelerated, teste create să măsoare performanța medie oferită în activități zilnice precum lucrul cu aplicații de tip Office, navigarea pe internet, puțină editare de imagine și conversații video. Deși acestea nu sunt teste relevante pentru scenarii de gaming, chiar și gamerii petrec timp online, discutând cu prietenii sau editând capturi de ecran din jocuri. Acer Aspire VX 15 a obținut 3704 puncte în aceste teste, un scor care arată că are evident destul de multă putere pentru a îndeplini cu succes orice activitate obișnuită.

Acer Aspire VX 15

Laptopurile de gaming sunt cumpărate și de către profesioniștii din domeniul fotografiei sau al videografiei. Asta pentru că laptopurile de gaming au tendința să aibă un hardware mai puternic decât un notebook obișnuit. Atât fotografii cât și videografii au nevoie de acea putere de calcul pentru a își face treaba. Pentru a ne face o idee de cât de bine se descurcă Acer Aspire VX 15 din acest punct de vedere, am rulat și testele creative accelerated din PCMark 8. Scorul mediu pe care l-am obținut a fost de 4844 de puncte, acesta fiind un rezultat foarte bun.

Acer Aspire VX 15

Am văzut cum se descurcă Acer Aspire VX 15 în situațiile de zi cu zi, așa că acum a venit vremea să aruncăm o privire la ce are de oferit din punct de vedere al jocurilor. În primul rând, am rulat testele benchmark oferite de 3DMark Vantage, teste gândite să evalueze performanțele în jocuri, atunci când este folosit DirectX 10. În setul de teste Performance, Acer Aspire VX 15 a obținut un scor de 27919 puncte. Este un scor foarte mare, datorat în principal plăcii video NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti.

Acer Aspire VX 15

De asemenea, am rulat 3DMark Vantage folosind setul de teste Extreme - în acest caz, Acer Aspire VX 15 a obținut 17752 puncte. Este un scor foarte mare - orice joc care folosește DirectX 10 va rula perfect pe setări foarte ridicate.

Acer Aspire VX 15

În ultimele teste de benchmark de la 3DMark, Acer Aspire VX 15 a reușit să obțină un scor de 2393 de puncte în testul de benchmark Time Spy (acesta arată performanța în jocurile care folosesc DirectX 12), 6579 de puncte în testul de benchmark Fire Strike (acesta arată performanța în jocurile care folosesc DirectX 11) și 18165 de puncte în testul de benchmark Sky Diver (acesta arată performanța în jocuri care folsoesc DirectX 11). Toate acestea sunt rezultate foarte bune, care demonstrează că Acer Aspire VX 15 este un laptop de gaming puternic, ce va rula fluent orice joc modern, pe setări înalte.

Acer Aspire VX 15

Am folosit Acer Aspire VX 15 pentru a juca și o întreagă serie de jocuri. Am jucat BioShock: Infinite, The Elder Scrolls V: Skyrim, Tomb Raider, DIRT Showdown, Metro: Last Light și League of Legends. De fiecare dată am folosit setările video înalte sau ultra și toate jocurile au rulat bine, fără întreruperi și fără lag-uri. Mulțumită procesorului său Intel Core i7 din generația a șaptea și mulțumită plăcii video puternice NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti, Acer Aspire VX 15 poate să ruleze orice joc cu ușurință.

Pe setările video cele mai ridicate posibil, instrumentul de benchmark din Tomb Raider a reușit să randeze 60,9 de cadre pe secundă, cu un minim de 44,0 fps.

Acer Aspire VX 15

De asemenea, am rulat instrumentul de benchmark oferit de Bioshock: Infinite. Acer Aspire VX 15 a reușit să randeze în medie 104,97 de cadre pe secundă, cu un minim de 25,37. Toate setările au fost configurate pe nivelul ridicat.

Acer Aspire VX 15

În instrumentul de benchmark oferit de Dirt Showdown, Acer Aspire VX 15 a avut un număr mediu de cadre pe secundă de 74,93, cu un minim de 55,99 de cadre.

Acer Aspire VX 15

Apoi, în utilitarul de benchmark oferit de Metro: Last Light, acest laptop de gaming a obținut 27,69 fps în medie, cu un minim de 10,64 de cadre pe secundă. Am folosit setările de calitate foarte ridicate.

Acer Aspire VX 15

Ceva mai devreme în acest review, am menționat că Acer Aspire VX 15 este echipat cu un SSD produs de Hynix, cu o capacitate de stocare de 512 GO, precum și cu un hard-disk produs de Toshiba, cu o capacitate de stocare de 1 TO. Pentru a le evalua performana, am apelat la CrystalDiskMark. După cum poți vedea mai jos, rezultatele pe care le-am obținut au fost foarte bune pentru SSD (în stânga). Hard-disk-ul nu este impresionant (în dreapta), dar nici nu trebuie să impresioneze, deoarece scopul său este doar să stocheze date. Jocurile ar trebui să fie instalate pe SSD.

Acer Aspire VX 15

Sistemul de răcire face o treabă foarte bună în a îți păstra laptopul rece. Pentru a îl testa, am rulat FurMark cu scopul de a stresa placa video. După aproximativ o oră, cea mai mare temperatură pe care am înregistrat-o a fost de 71 de grade Celsius, acesta fiind un rezultat foarte bun.

Acer Aspire VX 15

De asemenea am folosit Powermark pentru a vedea cât de mult rezistă Acer Aspire VX 15 doar pe baterie. Când am folosit testul Balanced, care rulează o serie echilibrată de teste de navigare pe internet, procesare de documente, video și scenarii de jocurii, laptopul a reușit să reziste timp de 4 ore și 32 de minute, rezultat foarte bun pentru un laptop atât de puternic.

Acer Aspire VX 15

Atunci când am rulat testul Entertainment din Powermark, test ce se concentrează pe scenarii de gaming și video, durata de viață a bateriei a scăzut până la 3 ore și 55 de minute. Și acesta este un rezultat foarte bun. Însă dacă te vei juca jocuri pretențioase, este de așteptat ca acest timp să scadă și mai mult.

Acer Aspire VX 15

Toate benchmark-urile pe care le-am rulat și toate jocurile pe care le-am jucat ne arată același lucru: Acer Aspire VX 15 este un laptop de gaming care ne oferă o performanță foarte bună. Este capabil să ruleze orice joc nou pe setări de calitate ridicată sau chiar ultra. De asemenea, autonomia sa este chiar bună, mai ales pentru un laptop de gaming.

Aspecte pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Acer Aspire VX 15:

 • Calitatea construcției sale este peste medie și, deși nu este tocmai original din punct de vedere al aspectului, acest laptop arată bine
 • Îți oferă un hardware puternic, inclusiv noul procesor Intel Core i7-7700HQ, placa video NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti și un SSD rapid de 512 GO de la Hynix
 • Sistemul de răcire este foarte eficient
 • Tastatura sa este iluminată
 • Bateria te va ține mai mult decât te-ai aștepta de la un laptop de gaming
 • Prețul acestui laptop nu este prohibitiv, așa cum este cazul multor altor laptoprui de gaming

De cealaltă parte a baricadei, există și unele aspecte negative de menționat:

 • Calitatea ecranului este sub nivelul așteptărilor noastre - un ecran cu un panel TN este o opțiune ieftină care ajută laptopul să rămână accesibil, dar înseamnă și un nivel de luminozitate scăzut și niște unghiuri de vizibilitate mici
 • Capacul pare fragil și se îndoaie ușor
 • Nu are o unitate optică, deși acest lucru s-ar putea să nu fie o problemă pentru unii utilizatori
Notă produs 4/5

Verdict

Laptopul de gaming Acer Aspire VX 15 este un dispozitiv puternic, care poate să ruleze orice jocuri noi la setări ridicate, în rezoluție Full HD. Sigur, carcasa este toată construită din plastic și ecranul TN nu este cel mai bun din lume, dar acestea sunt probabil singurele aspecte mai puțin pozitive ale acestui dispozitiv. Punctele negative sunt cu mult depășite de toate lucrurile bune pe care le are de oferit acest laptop: un procesor foarte nou și de top, o placă video puternică, memorie RAM generoasă și un SSD mare și rapid. Performanța pe care o primești este evident peste media a ce te aștepți de la un laptop cu un preț similar, iar calitatea construcției este peste medie. De asemenea, autonomia este bună pentru un laptop de gaming. Per total, Acer Aspire VX 15 este o alegere foarte bună pentru gamerii care nu vor să cheltuiască o avere pe un laptop care să fie capabil să ruleze jocurile noi la setări de calitate ridicată. Noi cu siguranță am fost impresionați de raportul preț per performanță oferit de Acer Aspire VX 15. La un preț similar, îți va fi greu să găsești alternative mai performante.

Descoperă: Divertisment Recenzii Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează