Recenzie ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD: Pentru gaming și performanțe de top!

Recenzie ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD: Pentru gaming și performanțe de top!
Rating

Recent, am primit una dintre cele mai noi și mai rapide unități SSD M2 NVMe produse de ADATA, pe nume ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD. Utilizează tehnologia PCIe Gen3 x4, ce promite viteze foarte rapide de citire și scriere a datelor. De asemenea, are un design plăcut, fiind acoperit de un radiator roșu inspirat de lumea mașinilor sport. Dacă vrei să afli mai multe despre ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD și dacă ar fi bine să-l iei în considerare drept una din următoarele componente din PC-ul tău de gaming, citește review-ul nostru::

Reclamă

ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD : Pentru cine este o alegere potrivită?

ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD este o alegere excelentă pentru:

 • Pasionații de jocuri care vor performanță de top la un preț rezonabil
 • Persoanele care vor un SSD M2 2280 NVMe 1.3 rapid care să foloseasă interfața ultra-rapidă PCIe Gen 3 x4
 • Utilizatorii care apreciază un SSD cu un aspect plăcut

Pro și contra

Există multe lucruri bune de spus despre ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD:

 • Oferă o performanţă excelentă, foarte aproape de ceea ce promite ADATA
 • Radiatorul păstrează SSD-ul rece și îl face și să arate foarte bine
 • Prețul echilibrat
 • Garanție de cinci ani - cea mai mare parte din competiție oferă o garanție de trei ani
 • Software-ul inclus este util

Singurul aspect mai puțin pozitiv este faptul că, datorită radiatorului său, acest SSD ar putea să nu încapă în laptopurile foarte subțiri.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ADATA XPG Gammix S11 Pro este un SSD pe care ne-a plăcut să îl testăm. Arată foarte bine, are un preț echilibrat, vine cu software util, iar performanța sa reală este aproape de ceea ce promite compania producătoare. ADATA XPG Gammix S11 Pro este o alegere excelentă pentru jucătorii și utilizatorii interesați de performanțe excelente la un preț corect. Îl recomandăm tuturor cititorilor noștri.

Despachetarea SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro

ADATA vine într-o mică cutie dreptunghiulară, din carton premium. Este de culoare neagră, iar în mijloc are un decupaj prin care poți să vezi unitatea din interior. Pe partea frontală a cutiei vezi și denumirea completă a unității, capacitatea sa de stocare, precum și alte câteva caracteristici tehnice.

Ambalajul SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro
Ambalajul SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro

Pe partea din spate a cutiei sunt afișate și alte informații, incluzând dar fără a se limita la caracteristicile tehnice ale SSD-ului, numerele seriale și unele detalii de contact pentru ADATA.

ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD - partea din spate a cutiei
ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD - partea din spate a cutiei

Când deschizi cutia, găsești SSD-ul așezat într-un suport transparent din plastic.

ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD - Ce este în cutie
ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD - Ce este în cutie

Experiența de despachetarea a SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro este rapidă și simplă.

Design și specificații

ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD este un dispozitiv care funcționează pe interfața foarte rapidă PCI Express Generation 3 x4. Pentru început, asta explică branding-ul său: partea XPG a numelui său vine de la Extreme Performance Gear, adică Echipament cu Performanțe Extreme. 🙂

De asemenea, această unitate utilizează standardul de comunicații SSD NVMe 1.3 și are un factor de formă M.2 2280, adică are o lungime fizică de 80 mm și o lățime de 22 mm. Datorită interfeței rapide și standardului pe care îl utilizează, acest SSD poate atinge viteze excelente de citire și scriere, de până la 3500/3000MO pe secundă și o performanță de acces intrare/ieșire aleatoare de până la 390K/380K IOPS.

Reclamă

SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro suportă PC-uri desktop cu cele mai recente platforme Intel și AMD și este disponibil cu diferite capacități: 256GO, 512GO și 1TO. Modelul pe care l-am testat noi are o capacitate de stocare de 512 GO.

Partea din spate a SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro
Partea din spate a SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro

S-ar putea să te întrebi de ce nu am menționat că este compatibil cu laptopuri sau alte dispozitive similare. Adevărul este că acest SSD poate funcționa cu orice dispozitiv care are portul M.2. Însă, are un radiator care îl face ușor mai gros decât SSD-ul M.2 obișnuit. Într-un PC desktop, acest lucru nu contează, dar într-un laptop sau într-un ultrabook, s-ar putea să conteze. SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro are o lățime de 6,1 mm și o greutate de 11 grame.

Radiatorul pe care ADATA l-a montat pe acest SSD face nu numai ca el să arate bine, ci și să stea rece. Designul radiatorului a fost inspirat de mașinile sport și nouă ne place mult. Cea mai bună parte este însă faptul că poate reduce temperaturile SSD-ului cu până la 10°C.

Partea frontală a lui ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD, cu radiatorul
Partea frontală a lui ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD, cu radiatorul

Dacă ești interesat și de alte date tehnice suplimentare, trebuie să știi că SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro utilizează TLC 3D NAND Flash și beneficiază de SLC Caching, are un Buffer Cache DRAM, End-to-End Data Protection și tehnologie LDPC ECC (corectare a erorilor).

SSD-ul este acoperit de o garanție de 5 ani și, având în vedere branding-ul, specificațiile și designul rece, este destul de clar că ADATA a creat SSD-ul XPG Gammix S11 Pro SSD pentru gameri și, de asemenea, pentru cei interesați de ideea de a își supratacta calculatoarele.

Dacă vrei să afli și mai multe detalii despre specificațiile acestui produs, vizitează această pagină: ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD.

ADATA XPG Gammix S11 Pro este o unitate SSD cu caracteristici hardware bune și un radiator care nu numai că arată foarte bine ci îl și păstrează rece. Acest SSD va arăta cel mai bine într-un calculator de gaming.

Reclamă

Utilizarea SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro

Am conectat SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD într-un calculator desktop cu următoarea configurație: un procesor AMD Ryzen 7 2700 cu o frecvență de bază de 3200MHz, o placă de bază ASUS Crosshair VII Hero (Wi-Fi), o placă grafică ASUS ROG Strix GTX 1660 Ti Gaming OC cu memorie de 6 GO și 32 GO de memorie RAM DDR4 3000 tot de la ADATA. Poți vedea mai multe detalii despre el în imaginea de mai jos, care prezintă informații detaliate despre sistem.

Detalii despre hardware-ul pe care l-am folosit
Detalii despre hardware-ul pe care l-am folosit

Windows 10 a identificat SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro fără probleme și, după cum poți vedea mai jos, spațiul de stocare real disponibil pentru unitatea noastră a fost de 476 GO.

Proprietățile SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro
Proprietățile SSD-ului ADATA XPG Gammix S11 Pro

SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro s-a dovedit a fi rapid în utilizarea de zi cu zi. Am luat un fișier de 4,59 GO și l-am copiat pe acest SSD, cu viteze mai mari de 1,6 GO pe secundă.

Copierea unui fișier mare pe SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro
Copierea unui fișier mare pe SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro

Am copiat același fișier de 4,59 GO de pe SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro pe celălalt SDD al nostru, tot cu viteze mari, de aproximativ 1,6 GO pe secundă.

Copierea unui fișier mare de pe SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro
Copierea unui fișier mare de pe SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro

De asemenea, am fost curioși cât de repede este acest SSD când pornește Windows 10. Deci, am decis să facem o instalare curată de Windows 10 pe PC-ul nostru de testare și să măsurăm timpul de pornire cu BootRacer. PC-ul nostru de teste folosește un procesor AMD Ryzen 7 2700, o placă de bază ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO (WI-FI) și 32 GO de DDR4 RAM ADATA SPECTRIX D60G care rulează la 3000MHz. Timpul mediu de încărcare măsurat a fost de 30 de secunde, fiind chiar rapid.

Timp de pornire Windows 10 măsurat cu BootRacer
Timp de pornire Windows 10 măsurat cu BootRacer

Utilizarea SSD-ului ADATA XPG GAMMIX S11 Pro pe calculatorul nostru de jocuri a fost o experiență excelentă.

Performanța în benchmark-uri

De asemenea, am utilizat și câteva benchmark-uri pentru a evalua mai bine performanța acestui SSD. Prima aplicație de benchmark pe care am rulat-o a fost CrystalDiskMark,care execută mai multe teste pentru citirea și scrierea datelor, atât secvențial cât și aleatoriu:

 • Q32T1 Secv: Secvențial (mărime bloc=128KiB) citire / scriere cu mai multe cozi și fire de execuție
 • 4K Q8T8: Aleatoriu 4KiB citire / scriere cu mai multe cozi și fire de execuție
 • 4K Q32T1: Aleatoriu 4KiB citire / scriere cu mai multe cozi și fire de execuție
 • 4K Q1T1: Aleatoriu 4KiB citire / scriere cu mai multe cozi și fire de execuție

Vitezele măsurate cu această aplicație au fost relativ apropiate de cele promovate de ADATA.

Benchmark SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro cu CrystalDiskMark
Benchmark SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro cu CrystalDiskMark

Al doilea benchmark pe care l-am utilizat este DiskMark, care evaluează performanța de citire și scriere și calculează automat viteza medie pe care o obții în timpul transferurilor de fișiere. Această aplicație scrie și citește pachete de date pentru a determina performanța unității și permite utilizatorilor să aleagă o dimensiune pentru pachete, precum și numărul de executări pe care le face. Din nou, am obținut performanțe excelente de la SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro.

Benchmark SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro, cu DiskMark
Benchmark SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro, cu DiskMark

În final, am rulat AS SSD Benchmark, o aplicație de benchmarking similară cu CrystalDiskMark. Aceasta testează performanța secvențială și aleatorie pentru citire și scriere a SSD-ului, măsurând durata de citire și scriere a datelor de pe și pe unitate.

Benchmark SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro cu AS SSD Benchmark
Benchmark SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro cu AS SSD Benchmark

Rezultatele obținute de ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD in benchmark-uri sunt excelente și asta este foarte bine.

Software inclus

ADATA oferă un software pentru toate unitățile SSD pe care le produce, numit ADATA SSD ToolBox. Acesta îți permite să verifici starea de sănătate a unității tale SSD, să vezi informațiile sale de identificare, să îi actualizezi firmware-ul, să ștergi definitiv datele de pe el, precum și alte lucruri similare.

ADATA SSD Toolbox
ADATA SSD Toolbox

SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro vine, de asemenea, cu o licență pentru Acronis True Image HD. Acest software îți permite să clonezi o unitate de stocare existentă pe noul SSD, să creezi unități media de recuperare pentru PC și îți dă acces și la alte instrumente similare.

Acronis True Image HD (OEM)
Acronis True Image HD (OEM)

Software-ul inclus îți oferă tot ce îți trebuie pentru monitorizarea și copiile de backup pentru noul tău SSD.

Îți place SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro SSD?

Acum știi care este opinia noastră despre SSD-ul ADATA XPG Gammix S11 Pro. De asemenea, știi cum reușește să se descurce în viața reală, precum și în aplicațiile de benchmark. Ai deja acest SSD, sau intenționezi să-l cumperi? Dacă deja îl ai, care este experiența ta cu el? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate