Review ADATA XPG Gammix S50: SSD super-rapid pentru gameri!

Review ADATA XPG Gammix S50: SSD super-rapid pentru gameri!
Rating

ADATA XPG Gammix S50 este un SSD nou care folosește interfața PCI Express 4.0. Acest lucru ne entuziasmează, deoarece poate să atingă viteze nemaivăzute în lumea unităților de stocare SSD pentru consumatori: viteze de citire de 5000 MO pe secundă și viteze de scriere de 4400 MO/s. XPG Gammix S50 este o unitate de stocare de top, de la ADATA, destinată utilizatorilor care își doresc performanță maximă. Citește acest review, află ce are de oferit în lumea reală și dacă este o achiziție foarte bună pentru PC-ul tău echipat cu procesor AMD Ryzen din ultima generație:

Reclamă

ADATA XPG Gammix S50: Pentru cine este o alegere potrivită?

SSD-ul ADATA XPG Gammix S50 este o alegere excelentă pentru:

  • Gamerii și utilizatorii care vor performanțe spectaculoase
  • Utilizatorii care dețin o placă de bază cu chipset AMD X570 și un procesor AMD Ryzen din a treia generație
  • Utilizatorii care apreciază dispozitivele cu design frumos

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre SSD-ul ADATA XPG Gammix S50:

  • Viteze de citire și de scriere formidabile
  • Suport pentru cea mai recentă interfață PCI Express 4.0
  • Realizat cu memorie flash 3D TLC NAND, ce este mai eficientă și mai durabilă decât memoria flash 2D
  • Răcit de un radiator care arată bine
  • Preț corect pentru performanța sa
  • Garanție de cinci ani
  • Software-ul adițional este util

Nu sunt aspecte negative pe care să le fi identificat la SSD-ul ADATA XPG Gammix S50.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Unitatea SSD ADATA XPG Gammix S50 este una dintre cele mai bune de pe piață. Dacă îți construiești un PC nou bazat pe ultima generație de procesoare AMD Ryzen și vrei performanța maximă posibilă, atunci ar trebui să ai în vedere și achiziția acestui SSD. Îl recomandăm oricui este interesat de performanță, de la gameri la orice alți utilizatori care vor stocare foarte rapidă. Pentru viteza maximă, ar trebui să folosești această unitate de stocare SSD pe o placă de bază cu chipset X570 care oferă suport pentru PCI Express 4.0. Nu vei regreta dacă o cumperi!

Despachetarea SSD-ului ADATA XPG Gammix S50 SSD

SSD-ul ADATA XPG Gammix S50 vine într-o cutie mică rectangulară, realizată din carton tare. Este colorată în negru și puținele detalii despre SSD și specificațiile sale sunt tipărite în alb.

Cutia SSD-ului ADATA XPG Gammix S50
Cutia SSD-ului ADATA XPG Gammix S50

Pe spatele cutiei, găsești mai multe informații despre specificațiile SSD-ului.

ADATA XPG Gammix S50 SSD: Spatele cutiei
ADATA XPG Gammix S50 SSD: Spatele cutiei

Când deschizi pachetul, găsești SSD-ul așezat pe un suport din plastic. Nu mai este nimic inclus cu el, dar, dacă te uiți cu atenție, poți vedea că manualul de utilizare este imprimat pe interiorul cutiei.

SSD-ul ADATA XPG Gammix S50
SSD-ul ADATA XPG Gammix S50

Experiența de despachetarea a SSD-ului ADATA XPG Gammix S50 este rapidă. Nu este inclus niciun accesoriu cu el, așa că tot ce ai de făcut este să îl montezi în PC-ul tău.

Reclamă

Design și specificații hardware

XPG Gammix S50 este unul dintre cele mai rapide SSD-uri produse de ADATA. Folosește interfața PCI Express Generation 4 x4 și standardul NVMe 1.3, oferind viteze de citire și scriere a datelor incredibil de rapide. Teoretic, poate atinge viteze susținute de 5000 MO pe secundă la citirea de date și 4400 MO/s la scriere. Și vitezele de citire și scriere de date în mod aleatoriu sunt impresionante, ambele fiind de 750K IOPS (Input Output Operations Per Second).

SSD ADATA XPG Gammix S50: Detalii afișate de CrystalDiskInfo
SSD ADATA XPG Gammix S50: Detalii afișate de CrystalDiskInfo

ADATA a ales să monteze un radiator pe acest SSD. Ne spune că este inspirat de mașinile de curse, acesta fiind un trend comun în lumea de gaming. Radiatorul este realizat din aluminiu de culoare neagră și gri, și are o formă oarecum aerodinamică. Arată bine și ar trebui să păstreze temperatura SSD-ului sub control. Fiind o unitate de stocare pe PCIe 4.0 x4, cu viteze foarte mari, disiparea eficientă a căldurii este vitală pentru buna sa funcționare.

O perspectivă asupra SSD-ului ADATA XPG Gammix S50
O perspectivă asupra SSD-ului ADATA XPG Gammix S50

ADATA ne spune și că SSD-ul XPG Gammix S50 este construit cu 3D TLC Flash, un tip de memorie care este asociat cu capacități mai mari de stocare în volume mai mici, eficiență energetică și durabilitate crescută. De asemenea, beneficiază de SLC Caching, buffer cache DRAM, E2E (End-to-End) Data Protection și LDPC ECC (Low-Density Parity-Check Error Correcting Code). Toate aceste lucruri se traduc în detecție și reparare mai bună a erorilor de date, transferuri de date mai precise și o durată de viață mai lungă a SSD-ului.

ADATA XPG Gammix S50 folosește factorul de formă comun M.2 2280, adică are o lungime fizică de 80 mm și o lățime de 22 mm. Din punct de vedere al greutății sale, putem spune că este neglijabilă: 12 grame. ADATA produce și comercializează acest SSD în două versiuni, care au capacități de stocare diferite: 1 TO (Part No. AGAMMIXS50-1TT-C) și 2 TO (Part No. AGAMMIXS50-2TT-C).

Spatele SSD-ului ADATA XPG Gammix S50
Spatele SSD-ului ADATA XPG Gammix S50

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre specificațiile acestui produs, mergi la ADATA XPG Gammix S50 Pro SSD.

Reclamă

Mulțumită suportului pentru PCIe 4.0 x4, ADATA XPG Gammix S50 este o unitate SSD super-rapidă. Această unitate de stocare este creată pentru gameri și alte tipuri de utilizatori care au nevoie de stocare cu performanță foarte mare (editare video, aplicații CAD, etc.).

Performanțe în benchmark-uri

Pentru a testa SSD-ul ADATA XPG Gammix S50, am folosit un calculator desktop cu următoarea configurație:

După cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, capacitatea reală de stocare a acestui SSD este de 930 de GO, raportată de Windows 10.

Capacitatea de stocare a SSD-ului ADATA XPG Gammix S50, raportată de Windows 10
Capacitatea de stocare a SSD-ului ADATA XPG Gammix S50, raportată de Windows 10

Am verificat cât de rapid este calculatorul nostru la pornirea Windows 10. Folosind BootRacer pentru a măsura timpii de pornire ai sistemului, am aflat că Windows 10 are nevoie de aproximativ 30 de secunde pentru a se lansa și a termina de încărcat toate driverele și programele deschise odată cu sistemul.

Timpul de pornire al Windows 10 cu SSD-ul ADATA XPG Gammix S50
Timpul de pornire al Windows 10 cu SSD-ul ADATA XPG Gammix S50

Primul benchmark pe care l-am folosit pentru a testa viteza acestui SSD a fost CrystalDiskMark. Acesta poate măsura performanțele SSD-ului la citirea și scrierea de date, atât secvențial, cât și aleatoriu. Rezultatele pe care le-am obținut au fost excelente și foarte apropiate de cele promise de ADATA.

SSD ADATA XPG Gammix S50: Rezultate benchmark în CrystalDiskMark
SSD ADATA XPG Gammix S50: Rezultate benchmark în CrystalDiskMark

PassMark dezvoltă una dintre cele mai bune aplicații pentru benchmark. Se numește PerformanceTest 9.0 și, deoarece poate să testeze și SSD-uri, am decis să o folosim și noi. Pe lângă faptul că te ajută să îți evaluezi unitatea de stocare, îți arată și comparații între performanțele acesteia și cele ale altora. Nu este o surpriză că rezultatele pe care le-am obținut au fost extraordinare.

SSD ADATA XPG Gammix S50 SSD: Rezultate în PassMark Performance Test
SSD ADATA XPG Gammix S50 SSD: Rezultate în PassMark Performance Test

Pentru mai multe rezultate, mai detaliate, ale performanței unității de stocare în lumea reală, PassMark PerformanceTest include un instrument numit Drive Performance. Iată măsurătorile pe care le-a făcut pentru SSD-ul ADATA XPG Gammix S50 și rezultatele excelente pe care le-a avut:

ADATA XPG Gammix S50 - rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest
ADATA XPG Gammix S50 - rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest

În continuare, am folosit DiskMark, o altă aplicație populară de benchmark pentru unitățile SSD. Aceasta măsoară performanța unității prin calcularea vitezei medii de scriere și citire de date pe și de pe unitate. După cum vezi în captura de ecran de mai jos, performanțele la scriere și la citire oferite de SSD-ul ADATA XPG Gammix S50 au fost impresionante.

ADATA XPG Gammix S50 SSD: Rezultate benchmark în DiskMark
ADATA XPG Gammix S50 SSD: Rezultate benchmark în DiskMark

După ce am terminat de rulat toate benchmark-urile, rezultatele s-au potrivit cu opinia noastră subiectivă. ADATA XPG Gammix S50 este un SSD extraordinar de rapid, ce oferă performanțe de primă clasă.

Aplicații incluse

Pentru a îți verifica și gestiona SSD-ul XPG Gammix S50, ADATA îți oferă o aplicație numită ADATA SSD ToolBox. Cu ajutorul ei, poți verifica starea de sănătate a unității SSD, poți vedea informații despre aceasta, actualiza firmware-ul, șterge datele în mod securizat și așa mai departe.

ADATA SSD ToolBox
ADATA SSD ToolBox

De asemenea, primești o licență gratuită pentru Acronis True Image HD, o aplicație pe care o poți folosi pentru a îți clona alte unități de stocare pe SSD-ul ADATA XPG Gammix S50 și pentru a crea medii de recuperare, în cazul în care ai nevoie să îți restaurezi calculatorul.

Acronis True Image OEM
Acronis True Image OEM

Cu SSD-ul ADATA XPG Gammix S50, primești și instrumentele de care ai nevoie pentru a îl gestiona și pentru a crea sau restaura copii de rezervă.

Îți place SSD-ul ADATA XPG Gammix S50?

Am fost impresionați de cât de rapid este SSD-ul ADATA XPG Gammix S50. Dacă îți construiești un PC nou cu procesor din ultima generație de AMD Ryzen, ar trebui să ai în vedere și achiziția acestuia. Înainte de a închide acest review, spune-ne care este părerea ta despre această unitate de stocare SSD, într-un comentariu.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate