Review ASUS FX HDD: Un hard-disk portabil cu RGB și AURA Sync!

Review ASUS FX HDD: Un hard-disk portabil cu RGB și AURA Sync!
Rating

ASUS are o tradiție lungă în designul de dispozitive cu sisteme de iluminare RGB excelente. Am văzut plăci de bază, coolere pentru procesoare, carcase de PC, tastaturi, mouse-uri și multe alte tipuri de dispozitive cu RGB. Totuși, niciodată nu am văzut un hard disk extern cu RGB pe el. Până la acest review! Dispozitivul se numește ASUS FX HDD și este un hard disk pentru backup, cu leduri RGB compatibile cu AURA. Cu un sistem de iluminare inspirat de cultura maya, ASUS FX HDD arată unic. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre el, citește acest review:

Reclamă

ASUS FX HDD: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS FX HDD este o alegere excelentă pentru:

  • Fanii iluminării RGB care își doresc acest lucru pe toate dispozitivele lor
  • Fanii brandului Republic of Gamers
  • Aceia care vor o unitate de stocare pentru backup-uri, care să iasă în evidență

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre ASUS FX HDD:

  • Are o greutate mică și este ușor de transportat
  • Folosește un port USB 3.1 Gen1 rapid pentru a se conecta la alte dispozitive
  • Vitezele sale de citire și de scriere secvențiale sunt excelente
  • Are iluminare RGB și este compatibil cu sistemul AURA
  • Îl poți cumpăra cu diferite capacități de stocare: 1 TO și 2 TO

Singurul neajuns al său este prețul, care este puțin mai mare decât al altor hard-disk-uri externe similare, dar fără iluminare RGB pe ele.

Notă produs 5/5

Verdict

ASUS FX HDD este un hard-disk extern care arată bine și care oferă viteze excelente de scriere și citire secvențială. Acest lucru îl face să fie un performer foarte bun dacă ai nevoie de o unitate de stocare portabilă pe care să îți păstrezi backup-urile. Caracteristica definitorie a sa, și cea care îl distinge de restul pieței, este iluminarea AURA RGB, aceasta fiind probabil pentru prima dată când apare așa ceva în lumea unităților de stocare portabile. Dacă ești fericitul proprietar al altor dispozitive compatibile cu ASUS AURA, probabil că vei fi încântat să vezi acest hard-disk. În final, dacă prețul nu reprezintă o problemă pentru tine și ești și fan Republic of Gamers, nu vei regreta achiziția unui ASUS FX HDD.

Despachetarea lui ASUS FX HDD

Hard-disk-ul ASUS FX HDD vine într-o cutie mică dreptunghiulară. Partea frontală îți arată o imagine a hard-disk-ului pe un fundal de linii fine cu design futurist inspirat de civilizația maya. În colțul din dreapta sus, poți vedea modelul exact și capacitatea de stocare a unității. De asemenea, afli că hard-disk-ul suportă AURA Sync, care îți permite să sincronizezi culorile și efectele de lumină cu cele ale altor dispozitive compatibile cu AURA pe care le deții.

Ambalajul lui ASUS FX HDD
Ambalajul lui ASUS FX HDD

Pe spatele și pe lateralele cutiei, ASUS a tipărit și alte informații despre hard-disk și specificațiile și caracteristicile sale. Când deschizi cutia vezi conținutul său: hard-disk-ul ASUS FX HDD, un cablu USB 3.1 Gen1, ghidul de pornire rapidă și cardul de garanție.

ASUS FX HDD - ce găsești în cutie
ASUS FX HDD - ce găsești în cutie

Ne place ambalajul și experiența de despachetare oferită de ASUS FX HDD.

Reclamă

Design și specificații

Caracteristica ce distinge ASUS FX HDD de alte unități de stocare portabile de pe piață este faptul că are lumini RGB pe el. Nu te așteptai să vezi așa ceva pe un hard-disk portabil, nu-i așa? 🙂

Hard-disk-ul ASUS FX
Hard-disk-ul ASUS FX

Sistemul de iluminare RGB are un tipar futurist care pare să fi fost inspirat de cultura maya. Am văzut aceste tipare cu linii fine și forme geometrice cu unghiuri ascuțite pe majoritatea dispozitivelor ASUS compatibile cu AURA, în special pe cele din linia Republic of Gamers. FX HDD este compatibil cu AURA, ceea ce înseamnă că poți să îi sincronizezi iluminarea cu celelalte componente și periferice pe care le ai. Carcasa hard-disk-ului este realizată din materiale plastice, dar suprafețele au un finisaj ușor aspru, care nu doar că previne urmele degetelor, ci ajută și la o aderență mai bună.

ASUS FX HDD văzut dintr-o parte
ASUS FX HDD văzut dintr-o parte

ASUS FX HDD este comercializat în două variante: cu o capacitate de stocare de 1 TO (EHD-A1T) sau cu 2 TO (EHD-A2T). Modelul pe care l-am testat noi a fost cel cu 1 TO.

Detalii despre ASUS FX HDD
Detalii despre ASUS FX HDD

ASUS FX HDD folosește o conexiune USB 3.1 Gen1 ce permite transmisii de date la viteză mare, de 5 Gbps, de zece ori mai rapid decât USB 2.0. Citește secțiunea de benchmark-uri din acest review pentru a vedea cât de rapid este hard-disk-ul în realitate. Conform ASUS, hard-disk-ul FX beneficiază și de un controler ASMedia 1153E ce oferă unității o transmisie de date mai stabilă la vitezele de transfer maxime.

Spatele lui ASUS FX HDD
Spatele lui ASUS FX HDD

Împreună cu hardware-ul, ASUS a inclus și o soluție completă de backup, inclusiv pentru PC și datele de pe dispozitivele tale mobile, rețele sociale și spațiile de stocare din cloud. Software-ul de backup oferă compresie de date și criptare pe 256 de biți AES. Dacă vrei să vezi toate specificațiile și caracteristicile oficiale ale acestui hard-disk portabil, vizitează-i pagina web oficială: ASUS FX HDD.

ASUS FX HDD arată frumos și iluminarea RGB de pe el îl face să pară un dispozitiv venit dintr-un viitor high-tech. Specificațiile sale sunt bune și conforme cu ce te aștepți să primești de la un hard-disk portabil.

Reclamă

Performanțe în benchmark-uri

Deși ASUS FX HDD ni s-a părut a fi rapid atunci când am transferat fișiere pe și de pe el, am vrut să avem o imagine mai clară în ceea ce privește vitezele sale de transfer. În acest scop, am testat ASUS FX HDD cu CrystalDiskMark. După cum poți vedea în captura de ecran de mai jos, hard-disk-ul oferă viteze de citire și scriere secvențiale bune, ambele undeva între 120 și 130 MB/s. Deși vitezele de citire și scriere aleatorie sunt destul de mici, ele nu ne interesează în mod special în cazul acestui hard-disk. ASUS FX HDD este un hard-disk portabil destinat backup-urilor și, pentru acest lucru, vitezele secvențiale sunt cele mai importante.

Rezultatele obținute de ASUS FX HDD în benchmark-ul CrystalDiskMark
Rezultatele obținute de ASUS FX HDD în benchmark-ul CrystalDiskMark

De asemenea, am transferat un fișier de 3,81 GO pe hard-disk-ul ASUS FX, folosind aplicația Explorer din Windows 10. Viteza de scriere a fost undeva în jur de 134 MB/s. Este o viteză bună de scriere.

Copierea unui fișier mare din Windows 10 pe ASUS FX HDD
Copierea unui fișier mare din Windows 10 pe ASUS FX HDD

La final, am repetat copierea, dar de această dată am copiat fișierul de 3,81 GO de pe hard-disk-ul ASUS FX pe calculatorul nostru cu Windows 10, ce folosește un SSD. Windows 10 a copiat fișierul la o viteză de 1,5 GB/s, ceea ce este excelent.

Copierea unui fișier mare de pe ASUS FX HDD pe un Windows 10 PC
Copierea unui fișier mare de pe ASUS FX HDD pe un Windows 10 PC

ASUS FX HDD oferă un nivel de performanță bun. Vitezele sale la citirea și la scrierea secvențială sunt excelente pentru un hard-disk creat pentru a stoca backup-uri.

Software inclus

Hard-disk-ul ASUS FX include o "soluție de backup completă și ușor de folosit" numită NTI Backup Now EZ. Această aplicație include posibilitatea de a programa crearea de copii de rezervă automate pentru PC, precum și a datelor tale din rețelele sociale, din spațiile de stocare în cloud, sau de pe smartphone.

NTI Backup Now EZ
NTI Backup Now EZ

Software-ul include și posibilitatea de criptare a datelor tale pe 256 de biți AES. Dacă vrei să îți păstrezi fișierele private și securizate cu o parolă personalizată, poți apela la această facilitate.

Crearea unui backup pe ASUS FX HDD
Crearea unui backup pe ASUS FX HDD

Software-ul de backup inclus de ASUS pe FX HDD este bun la ce are de făcut și majoritatea utilizatorilor îl vor aprecia. Poate că alții nu vor fi interesați de el dar ei pot să nu îl utilizeze și să folosească hard-disk-ul fără nicio aplicație de backup sau cu o alta pe care o preferă.

Îți place ASUS FX HDD?

Acum știi ce părere avem noi despre ASUS FX HDD și știi că ne place. Care sunt opiniile tale despre acest hard-disk? L-ai cumpăra? Dacă deja îl ai, ce experiență ai avut cu el? Comentează mai jos și spune-ne care sunt impresiile tale.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate