Recenzie ASUS ZenDrive U7M: Alternativa accesibilă la Apple SuperDrive

Recenzie ASUS ZenDrive U7M: Alternativa accesibilă la Apple SuperDrive
Rating

Cauți un DVD writer extern, care să fie subțire și ușor și pe care îl poți lua cu tine? Ai nevoie de o soluție simplă dar completă, de backup, care funcționează atât pe un Mac, cât și pe un calculator cu Windows 10? Vrei un DVD writer cu un design rafinat, dar șmecher? Este posibil ca ASUS ZenDrive U7M (SDRW-08U7M-U) să fie exact ceea ce cauți. Citește această recenzie ca să vezi ce are de oferit și dacă este o alternativă bună la Apple USB SuperDrive, care este ceva mai scump:

Reclamă

ASUS ZenDrive U7M: Pentru cine este o alegere potrivită?

The ASUS ZenDrive U7M este o alegere potrivită pentru:

 • Utilizatorii care caută un DVD writer extern portabil, care funcționează cu toate sistemele de operare (Windows, macOS și Linux) și vine și cu o soluție de backup online pentru dispozitive Android
 • Utilizatorii de Mac care vor o alternativă accesibilă la Apple USB SuperDrive
 • Persoanele care caută un DVD writer extern accesibil și ușor de folosit, cu suport pentru tehnologia M-DISC
 • Entuziaștii ASUS, care au nevoie de un DVD writer extern în ton cu celelalte produse din seria ASUS Zen

Pro și Contra:

Ne place că ASUS ZenDrive U7M:

 • Oferă o experiență "plug-and-play": doar conectează-l prin USB 2.0 și îl poți folosi imediat
 • Este subțire și ușor, deci îl poți căra fără probleme într-o geantă sau într-un buzunar mai mare
 • Este compatibil cu Windows, macOS și Linux
 • Este accesibil ca preț, mai ales în comparație cu alternativa Apple, ceea ce este o veste excelentă pentru utilizatorii de macOS
 • Are un design subțire și elegant, inspirat din Zen, care se potrivește cu întreaga serie de produse ASUS Zen
 • Echipat cu tehnologie de inscripționare M-DISC - care ar trebui să îți protejeze datele și amintirile, chiar și în condiții extreme, timp de 1000 ani sau mai mult

Ne-am bucura mai tare de ASUS ZenDrive U7M dacă:

 • ASUS ar clarifica faptul că are nevoie de 2 porturi USB pentru a funcționa
 • Ar folosi un port USB 3.0 ori USB Type C
Notă produs 4/5

Verdict

ASUS ZenDrive U7M (SDRW-08U7M-U) este ultra-portabil și are un design plăcut. Are viteze de scriere și de citire decente și poate fi folosit pe Windows, macOS și Linux. Acest lucru îl face să fie o alegere excelentă dacă folosești mai multe calculatoare cu sisteme de operare diferite. Ca utilizator de macOS, mi s-a părut o alternativă accesibilă la Apple USB SuperDrive, deoarece oferă o experiență minunată la o fracțiune din cost. O caracteristică deosebită este tehnologia M-DISC, care îți permite să salvezi datele pentru 1000 de ani în condiții extreme. Principalul dezavantaj este că necesită 2 porturi USB și, prin urmare, nu poate fi utilizat pe niciun dispozitiv care are doar un singur port USB.

Despachetarea ASUS ZenDrive U7M

ASUS ZenDrive U7M (SDRW-08U7M-U) este împachetat într-o cutie albă, cu două laturi negre sau gri, corespunzătoare modelului pe care îl cumpărați: negru sau argintiu. O imagine a dispozitivului este afișată pe partea superioară a cutiei. Totuși, numele produsului ar putea beneficia de o mai mare vizibilitate.

Pachetul în care vine ASUS ZenDrive U7M
Pachetul în care vine ASUS ZenDrive U7M

Pe spatele cutiei sunt afișate detalii despre specificațiile tehnice ale produsului și despre capacitățile acestuia.

Reclamă

Cutia conține DVD writer-ul, ambalat în spumă protectoare, un cablu Y conectat cu doi conectori USB Type A și un conector micro-USB, două DVD-uri M-DISC, un DVD cu software, un ghid de instalare rapidă în 36 de limbi, o hârtie numai în limba engleză cu instrucțiuni pentru macOS, un cupon cu un cod de activare pentru 6 luni de acces la serviciul cloud ASUS WebStorage și documentele de garanție.

Conținutul cutiei ASUS ZenDrive U7M
Conținutul cutiei ASUS ZenDrive U7M

Experiența de despachetare este una plăcută și obții tot ce ai nevoie pentru a începe imediat să folosești DVD writer-ul tău extern.

Design și caracteristici hardware

ASUS ZenDrive U7M poate fi negru sau argintiu și este proiectat să se potrivească cu seria de produse ASUS Zen, cu aspectul său subțire și gravura interioară cu cercuri concentrice. Există un singur buton Eject, pe aceeași parte ca și tava de disc, cu singura funcție de a scoate discul. Există un orificiu lângă buton în care poți introduce un ac sau o agrafă, pentru a forța tava să se deschidă, dacă este nevoie.

Butonul Eject al dispozitivului ASUS ZenDrive U7M
Butonul Eject al dispozitivului ASUS ZenDrive U7M

ASUS ZenDrive U7M este ușor, cântărind doar 228 grame, iar dimensiunea sa este de 142,5 x 135,5 x 13,9 mm în lungime x lățime x înălțime. Se conectează prin USB 2.0 și poate accesa atât DVD-uri, cât și CD-uri în 160 ms. Poate accesa o gamă largă de formate de discuri: Audio CD, Video CD, CD-I, CD-Extra, Photo CD, CD-Text, CD-ROM/XA, Multi-session CD, CD-R, CD-RW, CD-ROM , DVD±R(SL/DL), DVD±RW, DVD-ROM(SL/DL), DVD-RAM și DVD Video.

ASUS subliniază faptul că acest dispozitiv poate inscripționa DVD-uri M-DISC pe un strat patentat similar stâncii, asigurând că datele, fotografiile și videoclipurile prețioase sunt disponibile pentru 1000 de ani (spre deosebire de alte suporturi de scriere, care au o durată de viață de depozitare de aproximativ 8 ani) și sunt în siguranță în condiții extreme.

Asus ZenDrive U7M are viteza de citire de:

 • 8X pentru: DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, DVD-ROM, DVD+R(DL), DVD+R(M-DISC), DVD-R(DL), DVD-ROM(DL)
 • 5X pentru DVD-RAM
 • 24X pentru CD-R, CD-RW, CD-ROM
 • 4X pentru DVD Video Playback
 • 10X pentru VCD Playback, Audio CD Playback

Viteza de scriere a ZenDrive-ului este:

 • 8X pentru DVD+R, DVD-R, DVD+RW
 • 6X pentru DVD-RW, DVD+R(DL), DVD-R(DL)
 • 4X pentru DVD+R(M-DISC)
 • 5X pentru DVD-RAM
 • 24X pentru CD-R, CD-RW

Dacă vrei să afli mai multe despre caracteristicile oficiale ale acestui DVD writer, mergi la această pagină: ZenDrive U7M Specifications.

Experiența de utilizare oferită de ASUS ZenDrive U7M pe macOS și pe Windows

ASUS ZenDrive U7M este "plug-and-play", deci nu trebuie să instalezi drivere sau programe extra pentru ca acesta să funcționeze pe calculatorul tău. Când introduci CD-ul sau DVD-ul, asigură-te că auzi un clic pentru a fi sigur că acesta este plasat corect și nu ar trebui să întâmpini probleme.

Pe macOS, pentru unele DVD-uri, ți se solicită să alegi o regiune pentru unitatea DVD.

Apasă pe lacăt și apoi alege regiunea ta
Apasă pe lacăt și apoi alege regiunea ta

Am decis să folosim unul dintre cele două M-DISC-uri primite cu ZenDrive și să inscripționăm câteva amintiri neprețuite (sub forma unor fotografii vechi și filme de familie) pe stratul patentat similar stâncii.

Când folosești un Mac, după ce ai introdus un DVD gol, o pictogramă a acestuia ar trebui să fie vizibilă pe desktop.

M-DISC-ul gol, așa cum este văzut pe Mac
M-DISC-ul gol, așa cum este văzut pe Mac

Ți se solicită, de asemenea, să alegi o acțiune.

Alege o acțiune pentru DVD-ul tău gol
Alege o acțiune pentru DVD-ul tău gol

Poți decide să deschizi Finder (Open Finder), sau poți începe procesul de inscripționare dând dublu-clic sau atingând pictograma de pe Desktop. DVD-ul gol se deschide în Finder și trebuie doar să tragi fișierele și folderele dorite în interior și să apeși pe Inscripționează (Burn).

Trage datele tale prețioase în interior și inscripționează
Trage datele tale prețioase în interior și inscripționează

Alege un nume nou pentru M-DISC-ul tău și apasă Inscripționează (Burn).

Inscripționarea unui disc pe macOS cu ASUS ZenDrive U7M
Inscripționarea unui disc pe macOS cu ASUS ZenDrive U7M

Procesul de inscripționare începe și funcționează bine, fără erori și probleme. De asemenea, rezultatul final este ușor de citit de ZenDrive U7M și de alte cititoare DVD pe alte calculatoare. Deoarece am fost mulțumiți de modul în care lucrurile au mers pe Mac-ul nostru, am trecut pe un PC desktop cu Windows 10. ASUS ZenDrive U7M a fost recunoscut imediat de acest sistem de operare.

Windows 10 recunoaște imediat ASUS ZenDrive U7M
Windows 10 recunoaște imediat ASUS ZenDrive U7M

Am decis să copiem albumul The Division Bell al formației Pink Floyd și să vedem cum se comportă ZenDrive U7M.

Copierea unui CD pe Windows 10 cu ASUS ZenDrive U7M
Copierea unui CD pe Windows 10 cu ASUS ZenDrive U7M

Nu au existat erori și piesele muzicale au fost redate conform așteptărilor, cu setările de calitate pe care le-am setat. După testul de copiere a CD-urilor audio, l-am folosit ca să inscripționăm și un DVD cu date. Am început inscripționarea discului și am ales un titlu pentru acesta.

Inscripționarea unui disc pe Windows 10 cu ASUS ZenDrive U7M
Inscripționarea unui disc pe Windows 10 cu ASUS ZenDrive U7M

Viteza de inscripționare a corespuns specificațiilor oficiale pentru ASUS ZenDrive U7M, iar procesul a funcționat fără probleme, fără erori.

Inscripționarea unui disc pe Windows 10 cu ASUS ZenDrive U7M
Inscripționarea unui disc pe Windows 10 cu ASUS ZenDrive U7M

Am verificat și dacă DVD-urile cu filme sunt redate corespunzător de ASUS ZenDrive U7M. Am luat DVD-ul unui film popular din colecția noastră și l-am urmărit pentru câteva minute. Îl recunoști? Procesul de redare a fost fără probleme și fără întârziere, așa cum era de așteptat.

Un film popular de pe un DVD văzut folosind ASUS ZenDrive U7M
Un film popular de pe un DVD văzut folosind ASUS ZenDrive U7M

DVD-ul primit împreună cu ASUS ZenDrive U7M include diverse programe:

 • Cyberlink Power2go 8 - permite înregistrarea discurilor Blu-ray și DVD-R double-layer (DVD-RDL), oferind în același timp o funcționalitate opțională de criptare pentru a-ți proteja fișierele private
 • Cyberlink PowerBackup 2.6 - arhivează fișiere, dosare și date ale aplicațiilor, în timp ce programează backup-uri automate pentru informații importante
 • E-Green - un program rulat de dispozitive și calculatoare marca ASUS pentru a reduce consumul de energie al unității optice
 • Nero BackItUp - creează automat un backup al fișierelor tale în până la 3 locuri
Software-ul inclus cu ASUS Drive
Software-ul inclus cu ASUS Drive

Singurul dezavantaj pe care l-am găsit este că ASUS ZenDrive U7M poate intra câteodată într-un mod de stand-by. Adică, dacă nu este folosit pentru o perioadă, este posibil ca acesta să nu mai răspundă la comenzi. Trebuie doar să deconectezi cablurile și să reconectezi dispozitivul, iar problema este rezolvată. ASUS ZenDrive U7M este înapoi în acțiune, făcând ceea ce vrei să facă.

ASUS ZenDrive U7M vs. Apple USB SuperDrive

ASUS ZenDrive U7M este o alternativă accesibilă pentru utilizatorii macOS deoarece costă aproximativ 30% din prețul unui Apple USB SuperDrive. Cu toate acestea, există niște diferențe notabile între ele:

 • Apple USB SuperDrive se conectează printr-un singur cablu USB Type-A, care este încorporat în SuperDrive, deci necesită doar un slot USB liber, în timp ce ZenDrive necesită două sloturi USB
 • ASUS ZenDrive U7M este cu aproximativ 107 grame mai ușor și cu 3 mm mai subțire decât SuperDrive-ul de la Apple
 • Apple USB SuperDrive este disponibil numai în argintiu, în timp ce ASUS ZenDrive U7M vine și pe negru, și pe argintiu
 • Vitezele de scriere sunt similare, cu Apple USB SuperDrive atingând o viteză ușor mai mare atunci când vine vorba de DVD-RW (6X și 8X vs. 6X), iar ZenDrive fiind mai rapid când vine vorba de CD-RW (24X vs. 16X).
 • Când vine vorba de formatele acceptate, ASUS ZenDrive U7M permite folosirea a aproape tuturor formatelor acceptate de SuperDrive și a multor altora. Singurele formate acceptate de SuperDrive pe care ZenDrive nu le acceptă sunt DVD-R RL și DVD + R RL. Suportul tehnologiei M-DISC și capacitatea de a inscripționa discurile Blu-ray utilizând software-ul inclus îi conferă un avantaj lui ASUS ZenDrive U7M față de competiție.

Îți place ASUS ZenDrive U7M?

Acum știi ce părere avem noi despre ASUS ZenDrive U7M. Există o mulțime de lucruri care ne plac și, înainte de a închide, dorim să știm dacă v-a plăcut. Ai deja ZenDrive în casa ta? Ești mulțumit de el? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii