Review căști Razer ManO'War 7.1 - Sunet excelent și construcție de calitate medie

Review căști Razer ManO'War 7.1 - Sunet excelent și construcție de calitate medie
Rating

Razer este o companie binecunoscută pentru dispozitivele pe care le creează și comercializează. Unul dintre accesoriile lor de gaming este headset-ul Razer ManO'War 7.1. Este vorba despre o pereche de căști mari, cu microfon retractabil și cu un adaptor USB care promite să ofere experiențe de sunet surround virtual 7.1, în jocuri dar și când asculți multimedia. Dacă vrei să afli dacă headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 este o alegere bună pentru tine, citește acest review:

Reclamă

La ce este bun Razer ManO'War 7.1?

Headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 este bun la:

 • A oferi sunet surround virtual 7.1 de calitate în jocuri
 • A oferi opțiuni de personalizare necesare oricărui gamer, prin driverele și aplicația Synapse
 • Limitarea sunetelor ambientale și recepția clară a vocii tale, prin intermediul microfonului inclus

Aspecte pro și contra

Iată care sunt lucrurile bune pe care le putem spune despre headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1:

 • Calitatea sunetului este excelentă atât când folosești dar și când nu folosești adaptorul USB
 • Experiența de sunet virtual 7.1 este foarte bună în jocuri
 • Aceste căști nu distorsionează sunetele chiar dacă dai volumul la maxim
 • Sunetele de frecvență joasă și basul sunt puternice și pot fi ajustate prin intermediul aplicației Synapse
 • Cupele căștilor sunt mari și confortabile la utilizare
 • Microfonul este de calitate excepțională, el făcând o treabă foarte bună la eliminarea sunetului de fundal

Ca aspecte negative, headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1:

 • Nu are o construcție solidă și este realizat numai din materiale plastice
 • Banda de suport pentru cap este prea mare și aspectul general este de lucru foarte masiv, ceea ce nu va fi apreciat de către toți utilizatorii
 • Spuma folosită pe banda de suport te poate face să transpiri rapid, în afara cazului în care ai părul lung
Notă produs 4/5

Verdict

Dacă vrei sunet și un microfon de calitate foarte bună, headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 este un produs excelent. Experiența de sunet surround virtual 7.1 este foarte bună în jocuri, iar efectele de spațiere a sunetului pot să facă diferența atunci când ai de-a face cu inamici în jocurile de luptă sau de tip stealth. Dacă îți plac jocurile multiplayer, microfonul este de asemenea unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut la un headset de gaming și face o treabă foarte bună în a elimina zgomotele din jur. Ne-a plăcut headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 în multe aspecte, dar există unul care nu ne-a încântat deloc: calitatea construcției nu este la fel de bună precum hardware-ul său. Tot plasticul folosit pentru realizarea acestui headset și încheieturile destul de firave ne fac să credem că Razer ManO'War 7.1 nu va fi unul dintre acele accesorii pe care le vei folosi mulți ani la rând. Fanii Razer poate vor ignora acest aspect datorită celorlalte calități ale acestui produs. Dacă nu ești un fan, atunci poate vei vrea să îți cauți ceva cu o performanță similară, dar cu o calitate superioară a construcției.

Despachetarea Razer ManO'War 7.1

Headset-ul Razer ManO'War 7.1 sosește într-o cutie de carton care arată bine. Lateralele sale sunt vopsite în culoare distinctivă a Razer, iar în partea din față poți să vezi o imagine mare și lucioasă cu headset-ul.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

În spatele cutiei, care este și ea tot de culoare neagră, poți să vezi imprimate caracteristicile principale ale headset-ului de gaming Razer ManO'War 7.1, împreună cu niște ilustrații de dimensiuni mai mici.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

În interiorul cutiei, găsești headset-ul, un adaptor USB pentru sunet surround virtual 7.1 , un cablu audio de extensie, un manual de utilizare și două abțibilduri cu logo-ul Razer. Nu este inclusă și o husă de transport, dar trebuie menționat că Razer vinde separat și o cutie de transport pe care o poți cumpăra ca accesoriu separat, în cazul în care ai nevoie de una. Tot în interiorul cutiei, poți să citești și mesajul de bun venit pe care ți-l trimite Razer.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Experiența de despachetare este simplă și plăcută. Atât cutia cât și accesoriile pe care le găsești înăuntrul cutiei sugerează faptul că ai de-a face cu un dispozitiv premium.

Specificații hardware

În primul rând, trebuie să știi că headset-ul Razer ManO'War 7.1 este un dispozitiv de gaming, iar acest lucru înseamnă că are specificații potrivite acestei nișe. Este un headset premium cu specificații peste medie. Caracteristica sa principală este faptul că oferă sunet surround 7.1 virtual și că poate să simuleze experiențe de sunet surround la 360 de grade. Pentru a le obține, trebuie doar să folosești adaptorul USB pentru a conecta headset-ul la calculatorul tău. Razer ManO'War 7.1 are cupe mari pentru căști, cu burete moale ce ar trebui să te izoleze de zgomotele din jurul tău. Diametrul interior al cupelor este de 60 de mm.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Căștile folosesc difuzoare de calitate, cu magneți tip Neodymium. Au un răspuns în frecvență între 20 și 20.000 de Hz, impedanță de 32 de Ohmi la 1 kHz și sensibilitate de 118 dB la 1 kHz. Puterea maximă de intrare suportată de căști este de 30 mW.

Pentru a se conecta la calculatorul sau dispozitivul tău, headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 folosește o mufă analog de 3,5 mm pentru conectarea directă la PC-ul sau dispozitivul tău, ori adaptorul USB dacă vrei experiența completă de sunet surround 7.1. Cablul audio principal are o lungime de aproximativ 135 de cm, iar cablul de extensie are 158 de cm. Headset-ul cântărește aproximativ 332 de grame.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Gamerii trebuie să poată vorbească cu coechipierii lor în jocurile multiplayer, așa că majoritatea headset-urilor de gaming includ un microfon. Cel de pe Razer ManO'War 7.1 este flexibil și retractabil în totalitate. Din punct de vedere al specificațiilor tehnice, el are un răspuns în frecvență între 100 și 10.000 de Hz; rația semnal-frecvență este de 55 dB sau mai mult, sensibilitatea la 1 kHz este de -42 ± 3 dB, iar tipul de recepție a sunetului este unidirecțional. Controalele se află pe cablul principal și sunt simple: o rotiță de volum și un comutator de activare sau dezactivare microfon.

Din punct de vedere al cerințelor de sistem, trebuie să știi că headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 este compatibil cu PC-urile care rulează Windows 10, Windows 8 ori Windows 7, cu Mac-urile care rulează Mac OS X 10.9 sau mai nou și cu consolele de gaming PlayStation 4 și Xbox One.

Dacă vrei să verifici toate specificațiile și caracteristicile acestui headset de gaming, vizitează această pagină web: Razer ManO'War 7.1.

Headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 este un dispozitiv premium, cu specificații hardware excelente și componente de calitate.

Utilizarea headset-ului de gaming Razer Man O-War 7.1

Primul lucru la care ne-am gândit când am văzut headset-ul de gaming ManO'War 7.1 pentru prima dată, a fost că este mare. Suntem obișnuiți cu căștile cu cupe mari deoarece majoritatea celorlalte căști pe care le avem au și ele cupe mari, la fel ca acestea. Totuși, ManO'War 7.1 diferă față de celelalte prin banda de susținere masivă. Cupele mari, banda de susținere supradimensionată și buretele folosit peste tot fac ca acest headset să fie confortabil de folosit și de ținut pe cap. Însă sunt și neajunsuri. În primul rând, dimensiunile headset-ului îl fac greu de manevrat. În al doilea rând, buretele folosit de Razer pe banda de susținere pentru cap nu este extraordinar și, în afara cazului în care ai părul lung, headset-ul ManO'War 7.1 îți face capul să transpire rapid.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

De asemenea, nu ne-a plăcut că headset-ul pare să fie de calitate slabă din punct de vedere al construcției sale. Un headset de gaming de la o companie cu o astfel de reputație și care este vândut la un astfel de preț ar trebui nu doar să arate robust ci și să fie așa. Din păcate, cadrul și încheieturile lui ManO'War 7.1 sunt realizate din plastic, iar acest lucru nu ne face să avem încredere că ele vor rezista testului timpului. Din câte putem spune, după ce le-am folosit timp de două săptămâni, conexiunile cupelor sunt în special predispuse la a se rupe dacă nu ești foarte atent cu ele.

Reclamă

Am folosit headset-ul ManO'War 7.1 cu un PC desktop și cu un laptop de gaming Lenovo Legion Y520. Unul dintre avantajele acestui headset este că are un cablu audio de extensie, acesta fiind exact ce ne trebuia pentru a conecta căștile direct la mufele plăcii de sunet din spatele PC-ului, care stă pe podea, destul de departe de birou. Când l-am folosit cu laptopul, lungimea mai mică a cablului audio principal a însemnat mai puțină aglomerație pe birou, iar asta este întotdeauna un lucru bun.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Calitatea sunetului oferit de Razer ManO'War 7.1 este excelentă, atât atunci când folosești sunetul surround virtual 7.1 și atunci când îl folosești conectat direct la jack-ul audio de 3,5 mm de pe calculator. Muzica și filmele se aud foarte clar, iar căștile nu distorsionează sunetul, chiar dacă dai volumul la maxim. Sunetele joase sunt foarte bine reprezentate și, dacă vrei mai mult decât ce primești în mod implicit, poți să apelezi la aplicația Razer Synapse pentru a crește nivelul bașilor și mai mult. Reține că dacă vrei să ajustezi volumul basului, să configurezi egalizatorul sau să folosești sunetul surround virtual 7.1, trebuie să conectezi headset-ul la adaptorul USB. Altfel niciuna dintre aceste opțiuni de sunet nu funcționează.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

NOTĂ: Dacă vrei să testezi și să îți compari căștile cu altele, îți recomandăm să asculți acest playlist de pe Spotify: Songs To Test Headphones With. Piesele din ea sunt foarte bune pentru a analiza cum sunt produse sunetele pe căștile tale.

Evident, am folosit headset-ul Razer ManO'War 7.1 și în jocuri: pentru moment, încă ne place să ne jucăm Dishonored 2, vechiul Styx: Shards of Darkness, The Elder Scrolls V: Skyrim și Diablo 3. Ca să ne facem o idee bună despre calitatea sunetului audio surround, am jucat și Resident Evil 7, iar acesta îți oferă o experiență înfricoșătoare. Sunetul a fost clar, iar efectele de spațiu au fost excelente, ceea ce înseamnă că este ușor să identifici unde se află inamicii tăi, fie că sunt în dreapta ta, în stânga ta sau au ajuns deja în spatele tău.

Microfonul este flexibil și retractabil total, iar asta înseamnă că poți să îl folosești cum vrei, doar atunci când ai nevoie de el. Calitatea sa este excelentă și poate să îți recepționeze vocea chiar dacă vorbești în șoaptă, în același timp eliminând eficient zgomotele ambientale. Este foarte bun în jocuri, chiar dacă trebuie să îți urmezi pasiunea într-un mediu zgomotos.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

În ansamblu, headset-ul de gaming Razer ManO'War 7.1 este unul dintre cele mai bune pe care le-am testat, din punct de vedere al calității sunetului și al microfonului. Însă, dacă discutăm despre calitatea construcției, căștile merită îmbunătățiri. Dacă vrei un sunet de calitate și vrei să experimentezi sunetul surround virtual 7.1 în jocurile pe care le joci, atunci Razer ManO'War 7.1 este o alegere foarte bună. Însă, dacă prețuiești calitatea construcției la fel de mult precum prețuiești și calitatea sunetului, atunci este posibil să fii dezamăgit de acest headset.

Drivere și software

Razer ManO'War 7.1 funcționează imediat ce l-ai conectat la calculatorul tău cu Windows. Dacă vrei, să poți să personalizezi sunetul pe care ți-l oferă, dar trebuie să instalezi driverele și software-ul Synapse. Le poți găsi aici: Razer Synapse.

Atunci când headset-ul este detectat de Synapse prima dată, îți cere să calibrezi sunetul surround virtual 7.1. Această configurare funcționează prin redarea sunetului făcut de un elicopter din diferite unghiuri, începând din fața ta către laterale și până în spate, iar apoi punându-ți întrebarea dacă sunetul pe care îl auzi vine din aceeași direcție ca cea afișată de Synapse. Dacă simți nevoia să faci ajustări, poți să folosești tastele săgeți sau rotița mouse-ului pentru a ajusta poziția sunetului, astfel încât fața să fie față, dreapta să fie dreapta, spatele spate și tot așa.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Fila Audio din Synapse este locul unde poți să modifici volumul, să ajustezi basul, să normalizezi sunetul și să ajustezi claritatea vocală, ceea ce poate să îmbunătățească discuțiile purtate online.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Fila Mic îți dă posibilitatea de a ajusta volumul microfonului și sensibilitatea sa, precum și de a configura nivelul de reducere a zgomotelor ambientale. Merită spus că aceasta funcționează foarte bine în mod implicit, dar ajustarea sa ne-a ajutat să reducem substanțial și zgomotul ambiental făcut de tastatura noastră mecanică, iar asta chiar este o realizare.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

În fila Mixer poți să ajustezi volumul principal, precum și să configurezi independent volumul aplicațiilor care redau sunete. De exemplu, poți să faci sunetul din Opera și YouTube mai puternic, dar să dai mai încet sunetul jocului pe care îl joci.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Ultima filă din Synapse se numește EQ și îți oferă acces la un egalizator cu câteva presetări pentru genuri de muzică diferite și opt benzi de frecvență pe care le poți ajusta după cum preferi.

Razer ManO'War 7.1
Razer ManO'War 7.1

Driverele și software-ul Synapse oferite de Razer îmbunătățesc calitatea sunetului pe care îl primești de la headset-ul ManO-War, opțiunile de personalizare acoperă toate nevoile și dorințele unui gamer.

Care este părerea ta despre headset-ul de gaming Razer ManO'War?

Acest review este sumarul opiniilor noastre despre headset-ul de gaming Razer ManO-War. Este un dispozitiv bun, dar ar putea fi mai bun. Ești de acord cu noi, sau părerea ta este diferită? Spune-ne ce crezi, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate