Review ASUS ROG Thor 850W Platinum: Află consumul de curent în timp real!

Review ASUS ROG Thor 850W Platinum: Află consumul de curent în timp real!
Rating

ASUS ROG Thor 850W Platinum este o sursă de alimentare nu doar puternică și bine realizată, ci și una silențioasă și frumoasă. Trebuie să o vezi ca să crezi, dar această sursă de alimentare are leduri RGB și un ecran OLED care afișează consumul de curent al calculatorului în timp real. Pentru a afla mai multe despre sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum, citește această recenzie și vei afla de ce este diferită față de alte surse:

Reclamă

ASUS ROG Thor 850W Platinum PSU: Pentru cine este o alegere potrivită?

Sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum este o alegere excelentă pentru cei care:

 • Vor performanță de top și își pot permite prețul cerut
 • Apreciază iluminarea RGB și își doresc o sursă compatibilă cu ecosistemul ASUS AURA SYNC
 • Vor un ecran OLED pe care să poată vedea consumul de curent electric al calculatorului în timp real, fără a folosi aplicații
 • Sunt fani ai brandului Republic of Gamers

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum:

 • Este o sursă de alimentare puternică și eficientă, fiind certificată 80 Plus Platinum
 • Are un ecran OLED care îți arată consumul de energie în timp real
 • Are iluminare RGB și este compatibilă cu Aura Sync
 • Majoritatea cablurilor sale sunt acoperite individual cu manșoane din țesătură
 • Are un mod de funcționare silențios, în care ventilatorul se învârte doar la temperaturi mari
 • Radiatoarele de răcire din ea sunt mari și mai eficiente decât media

Singurul aspect negativ la ASUS ROG Thor 850W Platinum este prețul ei premium.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Thor 850W Platinum este una dintre cele mai bune surse de alimentare pe care le-am folosit și este probabil una dintre cele mai bune pe care le poți găsi în magazine în acest moment. Apreciem performanța sa, certificarea de eficiență 80 Plus Platinum, precum și cablurile sale individual acoperite cu manșoane din țesătură. Totuși, ceea ce o face să iasă în evidență este ecranul său OLED care îți arată consumul de energie în timp real, iluminarea compatibilă Aura Sync și silențiozitatea. Dacă toate aceste caracteristici sună bine pentru tine și ai și bugetul necesar, această sursă de alimentare este o alegere excelentă.

Despachetarea sursei de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum

Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum este ambalată într-o cutie premium care arată foarte bine. Partea din față îți arată o imagine mare a sursei de alimentare, precum și numele său și unele dintre certificările sale.

Cutia sursei ASUS ROG Thor 850W Platinum
Cutia sursei ASUS ROG Thor 850W Platinum

Pe spatele cutiei, ASUS a imprimat și mai multe informații despre sursa de alimentare. Aici afli că sursa are ecran OLED, detalii despre AURA Sync, sau ce înseamnă certificarea 80 Plus Platinum.

Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum: spatele cutiei
Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum: spatele cutiei

Când deschizi cutia descoperi conținutul acesteia: două cutii mai mici cu desene artistice pe ele, puse una lângă cealaltă. Una dintre cutii conține sursa de alimentare, iar cealaltă conține toate cablurile, accesoriile și documentele care vin cu ea.

Deschiderea cutiei sursei ASUS ROG Thor 850W Platinum
Deschiderea cutiei sursei ASUS ROG Thor 850W Platinum

După ce scoți totul din cele două cutii, ar trebui să ai sursa de alimentare, cablul de alimentare, un săculeț plin cu cablurile modulare, o serie de șuruburi, niște legături pentru cabluri, precum și documentația produsului.

ASUS ROG Thor 850W Platinum: ce găsești în cutie
ASUS ROG Thor 850W Platinum: ce găsești în cutie

Experiența de despachetare a sursei de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum este deosebită. Din prima clipă, este evident că ai de-a face cu un dispozitiv premium de top.

Reclamă

Design și specificații hardware

Design-ul nu este de obicei important pentru o sursă de alimentare, dar ASUS ROG Thor 850W Platinum este diferită. ASUS i-a creat un design care să fie atrăgător pentru gameri și, din acest motiv, compania nu a adăugat doar lumini RGB pe sursă, ci a pus inclusiv un ecran OLED pe ea!

Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum
Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum

Ecranul OLED este util și arată excelent dacă ai o carcasă în care poți să vezi sursa. Din păcate, noi nu avem, așa că de aceea îți vom arăta imagini cu ea pe birou în loc de carcasa calculatorului. Ecranul OLED a fost gândit să arate permanent consumul de curent electric, în timp real, adică poți să te uiți oricând la el ca să vezi instantaneu câtă energie consumă calculatorul tău. Este o informație utilă, mai ales dacă îți construiești singur un calculator puternic.

Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum PSU în funcțiune
Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum PSU în funcțiune

Pe lângă asta, celelalte elemente de design încearcă îți transmită mesajul că această sursă de alimentare este solidă și poate face față la orice. Această impresie este multiplicată și de liniile diagonale late de pe grila ventilatorului, de șuruburile vizibile, precum și de grila de aerisire de pe spatele sursei.

Ventilatorul de pe sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum
Ventilatorul de pe sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum

Singurele butoane de pe sursă se găsesc în spatele ei, lângă portul de alimentare. Ai la dispoziție un buton de pornire/oprire și un buton cu care activezi sau dezactivezi modul silențios. Când este activ, sursa nu își învârte ventilatorul decât dacă rulezi pe calculator ceva cu cerințe mari. Dacă lucrezi la ceva fără cerințe mari, care nu necesită multă energie și drept urmare nu generează multă căldură, atunci sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum ar trebui să fie complet silențioasă. 🙂

Portul și butonul de pornire, și comutatorul pentru ventilator (0 dB Fan)
Portul și butonul de pornire, și comutatorul pentru ventilator (0 dB Fan)

Pentru a putea disipa căldura eficient, sursa de alimentare folosește radiatoare ROG integrate. Conform ASUS, acestea au de două ori mai mult volum decât radiatoarele obișnuite și ajută ROG Thor să se mențină la temperaturi cu 20% mai mici. Acest lucru înseamnă o durată de viață mai mare pentru componente și un zgomot mai mic al ventilatorului.

Sursa de alimentare Thor este modulară, adică toate cablurile sale sunt detașabile. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să conectezi și să folosești decât cablurile de care ai nevoie, eliberându-ți unitatea PC de cablurile de care nu ai nevoie. Fiind o sursă de alimentare premium, toate cablurile sale de date sunt acoperite cu manșoane de protecție din țesătură, majoritatea având firele acoperite cu manșoane individuale.

Porturile pentru cabluri de pe sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum PSU
Porturile pentru cabluri de pe sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum PSU

Iată lista de cabluri incluse în cutie: o conexiune cu 24 de pini, două cabluri cu 8 pini pentru procesor, patru cabluri cu 6+2 pini pentru PCIe, doisprezece conexiuni SATA, cinci conexiuni Molex, un conector Floppy, două cabluri pentru conexiuni la header-ele RGB.

ASUS ROG Thor 850W are și certificare 80 PLUS Platinum. Acest lucru înseamnă că ea garantează o eficiență de 89% la consum maxim (850 de wați) și o eficiență de 92% la jumătate din puterea maximă. De asemenea, dispune de următoarele facilități de protecție: OPP (Over Power Protection), OVP (Over Voltage Protection), SCP (Short-Circuit Protection), OCP (Over Current Protection) și OTP (Over Temperature Protection).

Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum văzută dintr-o parte
Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum văzută dintr-o parte

ASUS ROG Thor 850W Platinum este un exemplu superb de tehnologie, creată să reziste. Pentru a ne da încredere, ASUS oferă o garanție de 10 ani pentru sursă, ceea ce este foarte mult! Totuși, ecranul OLED și luminile RGB sunt acoperite de garanție doar 3 ani.

Dacă te interesează dimensiunile sursei de alimentare Thor 850W, trebuie să știi că are 16 x 15 x 8,6 centimetri. Mulțumită componentelor sale robuste, sursa este și destul de grea: 1,86 kilograme.

ASUS ROG Thor 850W Platinum este o sursă de alimentare premium cu specificații hardware puternice și cu caracteristici unice. Luminile RGB și ecranul OLED sunt lucruri pe care nu le vezi în mod normal pe sursele de alimentare și nouă ne plac.

Reclamă

Experiența de utilizare a sursei de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum

De când am primit sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum, mi-a plăcut foarte mult. Este un exemplu de hardware premium care nu doar că funcționează foarte bine, ci și arată foarte bine.

ASUS ROG Thor 850W Platinum: ecranul OLED și luminile RGB
ASUS ROG Thor 850W Platinum: ecranul OLED și luminile RGB

Ecranul OLED reprezintă un detaliu foarte plăcut. Este de ajuns să te uiți la el ca să știi oricând câtă energie electrică îți consumă calculatorul. În plus, nici nu ai nevoie de vreo aplicație care să extragă această informație de la sursa de alimentare, deși ar fi fost interesant să ai posibilitatea de a înregistra consumul de curent pe perioade mai lungi de timp. Iată un clip video în care poți vedea cum arată efectele de lumini și ecranul OLED de pe sursă:

Din păcate, înainte să te poți bucura de elementele de iluminare RGB și să vezi cât curent îți consumă calculatorul, trebuie să te asiguri că ai o carcasă care te lasă să vezi sursa de alimentare. Multe dintre carcasele de PC din prezent, la fel ca a mea, tind să ascundă în totalitate sursa de alimentare. O carcasă precum Cooler Master MasterCase MC600P s-ar putea să fie o alegere bună din acest punct de vedere.

Pe calculatorul nostru de teste, am încercat să ne facem o idee despre cât de multă energie electrică avem de fapt nevoie și să ne dăm seama dacă sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum poate să ofere necesarul. Am verificat consumul la pornirea calculatorului, în activități triviale precum lucrul cu aplicații Office sau navigarea pe internet, și, la final, când ne jucăm jocuri cu cerințe mari.

Calculatorul nostru de teste avea următoarea configurație:

 • CPU: AMD Ryzen 7 2700 (8 nuclee, 16 fire de execuție, frecvență implicită 3200MHz, frecvență boost 4100 MHz)
 • Cooler CPU: ASUS ROG RYUO 120
 • Placă de bază: ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO (WI-FI)
 • Memorie: ADATA SPECTRIX D60G DDR4 RGB (4 x 8GB, 3000MHz, PC4-24000)
 • Stocare: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro PCIe Gen3x4 M.2 2280
 • Monitor: ASUS ROG Strix XG32VQ (WQHD de 32 inchi 2560 x 1440, 144Hz)

La pornirea Windows 10, calculatorul a avut nevoie de un maxim de putere de 127 wați, așa cum poți vedea în imaginea de mai jos.

Consumul de energie electrică la pornirea PC-ului de teste
Consumul de energie electrică la pornirea PC-ului de teste

În utilizarea de zi cu zi, scris articole, navigare pe internet, ascultat muzică, sau vizionarea de clipuri video pe YouTube, calculatorul nostru a avut nevoie, în general, de aproximativ 100 de wați. Această valoare este nimic în comparație cu ce poate să ofere sursa de alimentare.

Consumul de curent electric când scriam documente pe PC
Consumul de curent electric când scriam documente pe PC

Cea mai solicitantă activitate, nu doar din punct de vedere al puterii de procesare, ci și al cantității de curent electric consumată, o reprezintă jocurile. Zilele acestea, ne place mult Metro Exodus, așa că acesta este jocul pe care îl jucăm cel mai des. Are niște cerințe de sistem foarte mari în comparație cu alte jocuri, dar calculatorul nostru îi face față chiar bine. Sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum s-a dovedit a fi mai mult decât destul de puternică pentru a oferi energia electrică necesară. Cel mai mare consum pe care l-am observat a fost de 226 de wați.

Consumul de curent în Metro Exodus
Consumul de curent în Metro Exodus

Deși nu avem dispozitive de măsurare necesare pentru a calcula toate specificațiile sursei de alimentare, putem spune că, pe parcursul lunii trecute, nu am avut niciun fel de probleme legate de resursele de energie electrică sau de lipsa lor. Sursa ASUS ROG Thor 850W Platinum și-a făcut treaba foarte bine.

Mai mult, dacă ai impresia că 850 de wați nu sunt destul pentru tine (lucru adevărat doar dacă folosești două plăci video puternice în calculatorul tău), ar trebui să știi că ASUS oferă și o versiune de 1200 de wați pentru această sursă.

Ne-a plăcut foarte mult sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum și suntem gata să pariem că îi va plăcea oricărui gamer sau utilizator entuziast de PC. Oferă toată puterea de care ai nevoie în orice fel de calculator de gaming modern, cu orice fel de componente hardware, indiferent de cât de puternice sunt și ele la rândul lor.

Ai cumpăra sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum?

Acum știi ce părere avem despre sursa de alimentare ASUS ROG Thor 850W Platinum, ce ne place la ea și ce nu. Înainte de a închide acest review, spune-ne care sunt opiniile tale despre această sursă de alimentare. Dacă deja deții una, care a fost experiența ta cu ea? Comentează mai jos și hai să vorbim.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii