Review ASUS ROG Zephyrus G14 (2022): Puternic, mobil și frumos

Rating

Experiența de utilizare a laptopului ASUS ROG Zephyrus G14

ASUS ROG Zephyrus G14 nu face compromisuri când vine vorba de hardware. Însă, chiar dacă a fost conceput în primul rând pentru jocuri, l-am folosit și pentru munca de zi cu zi. Iar asta înseamnă, în cazul meu, navigarea pe internet, căutarea și colectarea de informații pentru tutorialele și articolele pe care le scriu. L-am mai folosit și pentru rularea mașinilor virtuale și pentru a scrie efectiv articole în Microsoft Office și Google Docs. În cele aproximativ două săptămâni în care am avut la dispoziție laptopul, acesta s-a descurcat excelent în astfel de activități zilnice. Nu am observat încetiniri sau blocaje de niciun fel.

ASUS ROG Zephyrus G14 este excelent pentru munca de zi cu zi și pentru jocuri

S-a comportat excelent și în jocuri. Am jucat câteva ore Horizon Zero Dawn, Assassin's Creed Valhalla și mai multe meciuri de League of Legends. Totul a fost fluid, iar placa video a laptopului nu a avut nicio problemă în a oferi un număr mare de cadre pe secundă, asigurând o experiență de joc excelentă. Dar mai multe despre asta în secțiunea de benchmarkuri a acestei recenzii. 🙂

Tastatura și touchpadul sunt și ele de bună calitate și plăcut de folosit. Îmi place fontul utilizat pentru literele tastelor și distanțarea mare, ce evită apăsarea accidentală a două taste în același timp. Apreciez, de asemenea, iluminarea de fundal RGB, deoarece facilitează vizualizarea tastelor pe întuneric, când am de obicei timp pentru jocurile mele preferate. Ceea ce lipsește, totuși, este o tastatură numerică și o tastă Print Screen, dar înțeleg această omisiune: până la urmă, acesta este un laptop de gaming de 14", așa că dimensiunile sale nu permit prea multe. În ceea ce privește touchpadul, pot spune că este destul de bun: mare și puțin sub nivelul laptopului, ceea ce îl face ușor de găsit și de folosit. De asemenea, distanța de activare a celor două butoane de clic stânga și clic dreapta (ascunse sub touchpad) este relativ scurtă și feedbackul este bun.

Este plăcut să scrii pe tastatură

Calitatea audio a difuzoarelor încorporate este de-a dreptul uimitoare pentru un laptop. Acestea oferă un sunet puternic și excelent. Chiar și frecvențele joase se aud foarte bine, ceea ce nu este ceva obișnuit la laptopuri din cauza spațiului limitat disponibil pentru difuzoare.

Calitatea sunetului este excelentă

Și webcamul este de bună calitate. Este o cameră HD 720p, potrivită nu doar pentru discuții online, ci și pentru blocarea sau deblocarea laptopului. Asta pentru că are și infraroșu, ceea ce înseamnă că o poți folosi pentru deblocarea facială cu Windows Hello.

Experiența de utilizare oferită de ASUS ROG Zephyrus G14 este excelentă atât pentru muncă, cât și pentru gaming. Este confortabil să tastezi pe el, oferă o calitate excelentă a sunetului, mai multă putere decât vei avea vreodată nevoie pentru activitățile obișnuite și o performanță excelentă în jocuri.

Performanța în benchmarkuri

Pentru a avea o imagine mai clară asupra lui ASUS ROG Zephyrus G14 în ceea ce privește hardware-ul, am rulat și câteva benchmarkuri. Iată povestea pe care o spun acestea:

Am început cu Bootracer pentru a măsura timpul de care are nevoie laptopul pentru a porni. După cum poți vedea în imaginea următoare, ASUS ROG Zephyrus G14 a avut nevoie de aproximativ 26 de secunde pentru a boota Windows 11.

Timpul de boot în Windows 11

În continuare, am folosit CrystalDiskMark pentru a testa unitatea solid-state a laptopului de 1 TB NVMe PCIe 4.0. Vitezele de citire și scriere au fost de top. Atât vitezele IOPS (operațiuni de intrare-ieșire pe secundă) aleatorii, cât și cele de citire și scriere secvențială au fost rapide.

Rezultatul benchmarkului SSD

Apoi, am rulat PCMark 10 pe ASUS ROG Zephyrus G14. Aceasta este o serie de teste concepute să măsoare performanța în sarcinile obișnuite de productivitate, cum ar fi lucrul cu aplicațiile Office, conferințele video, navigarea pe internet și crearea de conținut digital. După cum poți vedea mai jos, laptopul a reușit un scor uriaș de 7286 de puncte. Asta îl plasează în primele 7% cele mai bune calculatoare și laptopuri testate cu PCMark 10!

Rezultatul benchmarkului PCMark 10

Urmează benchmarkurile pentru jocuri. Am început cu Time Spy de la 3DMark, unde laptopul a obținut un scor ridicat de 7798 de puncte. Acesta este mai bun decât 47% din toate rezultatele, ceea ce este excelent pentru un laptop.

Rezultate benchmark 3DMark Time Spy

Am rulat, de asemenea, câteva teste de referință în câteva jocuri solicitante: Horizon Zero Dawn, Metro Exodus și Assassin's Creed Valhalla. Toate benchmarkurile au fost rulate în rezoluție Full HD.

În Horizon Zero Dawn, la calitatea grafică Ultimate Quality, am obținut un rezultat excelent: o rată minimă a cadrelor pe secundă de 53, o medie de 87 și un maxim de 152 fps.

Rezultatele benchmarkului în Horizon Zero Dawn

În Metro Exodus, am folosit setarea Ultra pentru calitatea grafică. Am obținut un minim de 32 de cadre pe secundă, o medie de 57 fps și un maxim de 96. Acestea sunt rezultate de top!

Rezultatele benchmarkului în Metro Exodus

Pentru Assassin's Creed Valhalla, am folosit setările grafice Very High și am obținut o rată minimă a cadrelor de 33, o medie de 77 fps și o rată maximă de 198 de cadre pe secundă. Acestea sunt rezultate excelente având în vedere calitatea imaginii pe care am ales-o!

Rezultatele benchmarkului în Assassin's Creed Valhalla

Pentru a vedea cât de bine se descurcă sistemul de răcire al laptopului în situații solicitante, am rulat testele de stabilitate pentru procesor AIDA64 (teste de stres pentru CPU, FPU și memoria cache). Procesorul a atins un maxim de 93 de grade Celsius în sarcină maximă. Pare un pic cam mare, dar a fost doar un punct maxim. Când a ajuns la această temperatură, ventilatoarele au început să se rotească mai repede și au scăzut temperatura procesorului până la 87 de grade.

Temperaturi ale procesorului în situații foarte solicitante

La final, am rulat încă o dată PCMark 10, dar de data asta am folosit testele Modern Office. Am vrut să văd cât de mult poate funcționa laptopul doar pe baterie, în timp ce navighezi pe internet, discuți pe chat și scrii. ASUS ROG Zephyrus G14 a rezistat timp de șase ore și cinci minute, ceea ce este nesperat de bine pentru un laptop de gaming. Bună treabă, ASUS!

ASUS ROG Zephyrus G14: Autonomia bateriei

Rezultatele obținute în benchmarkuri ne spun că ASUS ROG Zephyrus G14 este un dispozitiv performant atât în jocuri, cât și în sarcini de productivitate. Poate rula orice joc foarte bine, afișând un număr mare de cadre pe secundă.

Aplicații incluse cu ASUS ROG Zephyrus G14 (2022)

Notebookul ASUS ROG Zephyrus G14 include doar câteva aplicații extra, două mai exact, iar ambele sunt utile:

  • MyASUS: folositoare dacă vrei să descarci automat driverele și BIOS-ul, să-ți înregistrezi laptopul la ASUS, să diagnostichezi probleme, să contactezi serviciul de asistență clienți, să conectezi laptopul la smartphone, să gestionezi cum se încarcă bateria laptopului etc.
  • Armoury Crate este aplicația ASUS pentru informații despre calculatorul sau laptopul tău, și îți permite să configurezi setările de gaming ale laptopului tău, modurile de performanță, să gestionezi efectele de iluminare RGB, să creezi scenarii de joc etc.

Aplicația Armoury Crate

Apreciez faptul că ASUS ROG Zephyrus G14 are foarte puțin software inclus. Iar cele două aplicații pe care le primești, doar dacă vrei, sunt cu adevărat utile pentru gestionarea laptopului tău.

Ce părere ai despre ASUS ROG Zephyrus G14?

Acum știi mai multe despre ce are de oferit ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) în ceea ce privește designul, calitatea construcției, performanța și autonomia bateriei. Înainte de a pleca, spune-mi în secțiunea de comentarii dacă îți place și dacă l-ai avea în vedere ca următorul tău laptop de gaming.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează