Review ASUS ROG Zephyrus G14 (2022): Puternic, mobil și frumos

Review ASUS ROG Zephyrus G14 (2022): Puternic, mobil și frumos
Rating

ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) este unul dintre cele mai interesante laptopuri de gaming pe care le-am testat în ultima vreme. Pe lângă faptul că oferă un hardware premium high-end, acesta are un afișaj unic și personalizabil AniMe Matrix pe capacul ecranului și este un laptop de gaming foarte mobil, cu un ecran mai mic decât media, de doar 14 inci. Împreună cu cele mai recente procesoare AMD și plăci video mobile, cu siguranță ți se va părea foarte interesant. Vrei să afli mai multe despre acest laptop? Citește această recenzie și află ce are de oferit ASUS ROG Zephyrus G14:

Reclamă

ASUS ROG Zephyrus G14: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS ROG Zephyrus G14 este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii care vor un laptop puternic pentru jocurile lor preferate
 • Oricine caută un laptop de gaming mobil cu un ecran de 14”
 • Oricine își dorește un laptop care iese în evidență

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre ASUS ROG Zephyrus G14:

 • Vine cu cele mai recente și mai puternice procesoare mobile AMD de până acum
 • O mulțime de memorie RAM, și există și un slot SO-DIMM disponibil pentru a adăuga mai mult
 • Stocare foarte rapidă și generoasă
 • Un ecran cu o calitate excelentă a imaginii
 • Este confortabil să tastezi pe el, iar touchpadul este mare
 • Arată foarte bine, iar panoul AniMe Matrix îl face să iasă în evidență într-un mod distractiv
 • Opțiuni de conectivitate excelente, inclusiv suport pentru Wi-Fi 6E
 • Durata de viață a bateriei este impresionantă pentru un dispozitiv de gaming
 • Software-ul inclus în pachet este util

Am doar o singură plângere minoră cu privire la ASUS ROG Zephyrus G14:

 • Nu există un Numpad și nici o tastă Print Screen pe tastatură
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Testarea și utilizarea modelului ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) m-a făcut să-mi doresc acest laptop pentru mine. Și nu cred că există un compliment mai mare pe care să i-l pot face. Nu numai că arată foarte bine, mai ales cu ledurile sale personalizabile AniMe Matrix, dar este și bine construit, foarte mobil și puternic. Este o alegere foarte inspirată pentru oricine dorește să aibă performanțe excelente în jocuri, dar și pentru oricine caută un dispozitiv de productivitate din mers. Îl recomand călduros tuturor cititorilor noștri.

Despachetarea lui ASUS ROG Zephyrus G14

Notebookul ASUS ROG Zephyrus G14 sosește într-o cutie relativ mare, realizată din carton premium și cu un design frumos. Pe lângă diverse modele strălucitoare gri și argintii care te anunță că aparține familiei Republic of Gamers, capacul superior al cutiei îți spune explicit și că laptopul din interior este un Zephyrus.

Cutia modelului ASUS ROG Zephyrus G14

Cutia modelului ASUS ROG Zephyrus G14

În interiorul cutiei se află, evident, notebookul ASUS ROG Zephyrus G14, un adaptor de alimentare puternic de 240 de wați și câteva documente: manualul de utilizare, garanția și o felicitare de bun venit.

ASUS ROG Zephyrus G14: Ce găsești în cutie

ASUS ROG Zephyrus G14: Ce găsești în cutie

Despachetarea laptopului ASUS ROG Zephyrus G14 este o experiență plăcută. Ambalajul este premium, la fel ca și conținutul. La prima vedere, laptopul arată frumos și bine construit.

Reclamă

Design și specificații hardware

ASUS ROG Zephyrus G14 (2022) este un laptop de gaming foarte puternic, de 14 inci, care nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea hardware și excelează în ceea ce privește designul. Deși mic, este elegant și îți dă senzația unui dispozitiv robust, în timp ce AniMe Matrix - o grilă personalizabilă de leduri de pe capacul laptopului - arată minunat. Însă nu te lăsa păcălit de toate astea, pentru că acesta este totuși un dispozitiv de gaming, nu un ultrabook. Poți simți asta imediat când îl ții în mână, deoarece cântărește 1,71 kg. Zephyrus G14 are o grosime de 19,5 mm, o lungime de 312 mm și o adâncime de 227 mm.

ASUS ROG Zephyrus G14 arată foarte bine

ASUS ROG Zephyrus G14 arată foarte bine

ASUS ROG Zephyrus G14 este un laptop de gaming portabil având în vedere că ecranul său are o diagonală de doar 14". Este un lucru destul de rar în lumea laptopurilor de gaming.

Modelul pe care l-am testat a venit cu un ecran anti-reflexie QHD+ (2560 x 1600 WQXGA) cu un raport de aspect de 16:10. ASUS spune că ecranul folosește un panou de nivel IPS cu o acoperire de 100% a gamei de culori DCI-P3. În plus, ecranul are o rată de reîmprospătare de 120 Hz, ceea ce este excelent pentru jocurile de acțiune în ritm alert. În realiate, atât luminozitatea, cât și reproducerea culorilor par a fi excelente, iar ecranul are, de asemenea, unghiuri largi de vizualizare.

Ecranul arată superb

Ecranul arată superb

Sub ecran, există o tastatură chiclet cu taste iluminate RGB și un touchpad mare. Tastatura nu are dimensiuni normale, ceea ce înseamnă că îi lipsesc tastele numerice. De asemenea, nu are tasta Print Screen, care mie îmi este foarte utilă. În rest, este foarte plăcut să folosești tastatura la scris și în jocuri.

Tastatura și touchpadul sunt ușor de folosit

Tastatura și touchpadul sunt ușor de folosit

Pe capacul laptopului, AniMe Matrix de la ASUS va stârni cu siguranță ceva emoții celor ce văd laptopul. Această matrice este alcătuită din mai multe leduri luminoase în spatele unor mici perforații și este complet personalizabilă: o poți face să afișeze orice text vrei sau chiar imagini GIF animate.

AniMe Matrix este ceva deosebit

AniMe Matrix este ceva deosebit

Capacul se conectează la partea de jos a laptopului prin intermediul a două balamale robuste, iar atunci când îl deschizi, capacul ridică ușor partea din spate a laptopului de pe suprafața pe care îl folosești. Este un detaliu plăcut, având în vedere că cei câțiva milimetri suplimentari de aer de sub laptop sunt foarte utili pentru răcirea componentelor sale. De asemenea, unghiul laptopului, atunci când este deschis, oferă mai mult confort la tastat și în timpul jocurilor.

Când îl deschizi, capacul ridică ușor partea din spate a laptopului

Când îl deschizi, capacul ridică ușor partea din spate a laptopului

Partea inferioară a modelului ASUS ROG Zephyrus G14 este relativ simplă, plină de orificii pentru ventilație.

ASUS ROG Zephyrus G14 are multe găuri de ventilație pe partea inferioară

ASUS ROG Zephyrus G14 are multe găuri de ventilație pe partea inferioară

În ceea ce privește porturile, ASUS ROG Zephyrus G14 este destul de generos. În partea stângă, se află mufa de alimentare, urmată de un port HDMI, un port USB 3.2 Gen 2 Type-C care suportă DisplayPort și alimentare și o mufă audio combo de 3,5 mm (căști plus microfon).

Porturile din partea stângă a laptopului

Porturile din partea stângă a laptopului

Pe partea dreaptă a laptopului, se află două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A, un port USB 3.2 Gen 2 Type-C, ce poate fi folosit pentru monitoare externe, și un cititor de carduri microSD. Singurul lucru care lipsește de pe ASUS ROG Zephyrus G14 este un port LAN RJ45.

Porturile de pe partea dreaptă a laptopului

Porturile de pe partea dreaptă a laptopului

Sub carcasă, ASUS ROG Zephyrus G14 poate fi echipat cu un procesor AMD Ryzen 7 6800HS sau un procesor Ryzen 9 6900HS.

Reclamă

Modelul pe care l-am testat a venit cu cel mai puternic procesor, Ryzen 9 6900HS. Acesta are opt nuclee și șaisprezece fire de execuție și poate atinge o frecvență maximă de 4,90 GHz. În plus, procesorul dispune de 16 MB de memorie cache de nivel 3, are un TDP implicit de doar 35 de wați și poate funcționa la o temperatură maximă de 95 de grade Celsius.

Detalii despre procesor afișate de CPU-Z

Detalii despre procesor afișate de CPU-Z

În ceea ce privește memoria, laptopul vine cu 16 GB de memorie RAM DDR5 pe placa de bază, dar are la dispoziție și un slot DIMM, pe care îl poți folosi pentru a adăuga încă 16 GB de RAM DDR5-4800.

Informații despre memorie afișate de CPU-Z

Informații despre memorie afișate de CPU-Z

Fiind un dispozitiv destinat gamerilor, laptopul are în interior și o placă video dedicată: AMD Radeon RX 6800S cu 8 GB de GDDR6.

Detaliile plăcii video afișate de GPU-Z

Detaliile plăcii video afișate de GPU-Z

În ceea ce privește stocarea, ASUS ROG Zephyrus G14 dispune de o unitate solid-state rapidă și mare, de 1 TB, NVMe M.2, care rulează pe PCI Express 4.0.

Informații despre unitatea solid-state

Informații despre unitatea solid-state

Conectivitatea wireless oferită de ASUS ROG Zephyrus G14 este și ea excelentă. Beneficiezi de Wi-Fi 6E (802.11ax, dual-band) cu 2×2 MU-MIMO și Bluetooth 5.2. Referitor la partea audio, ASUS ROG Zephyrus G14 are un set de nu două, ci patru difuzoare încorporate, care se găsesc atât pe partea inferioară, cât și pe cea superioară. În plus, primești și Dolby Atmos, certificare Hi-Res și anulare inteligentă a zgomotului de fundal (AI noise-canceling) pentru (cele trei) microfoane.

Laptopul are patru difuzoare

Laptopul are patru difuzoare

Autonomia laptopului este susținută de o baterie Li-ion mare cu patru celule și o capacitate de 76 de wați-oră. Și nu în ultimul rând, trebuie să știi că Zephyrus G14 vine cu Windows 11 Home preinstalat.

ASUS ROG Zephyrus G14 este un laptop de gaming frumos care, conform specificațiilor sale, ar trebui să fie foarte performant.

Pe pagina următoare a acestei recenzii, voi prezenta rezultatele laptopului în benchmarkuri, precum și detalii despre experiența de utilizare, software-ul și aplicațiile oferite de ASUS ROG Zephyrus G14.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows