Review Lenovo Legion Pro 7: Monstru puternic și portabil

Review Lenovo Legion Pro 7: Monstru puternic și portabil
Rating

Dacă ești în căutarea unui laptop de gaming puternic, care poate face față oricărui joc sau oricărei activități solicitante, ar fi bine să ai în vedere Lenovo Legion Pro 7. Este cel mai recent model flagship din seria de laptopuri de gaming de la Lenovo, oferind performanțe, design și caracteristici impresionante. În această recenzie, analizez mai îndeaproape Lenovo Legion Pro 7 și ce poate face atât în viața reală, cât și în benchmarkuri. Vrei să afli mai multe despre el? Citește mai departe și vezi ce face ca Lenovo Legion Pro 7 să iasă în evidență:

Reclamă

Lenovo Legion Pro 7: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest laptop este o alegere excelentă pentru:

 • Gaming, editare video și design asistat de calculator (CAD)
 • Utilizatorii care au nevoie de performanțe ridicate, comparabile cu cele ale unui calculator desktop
 • Cei ce-și doresc pe laptop conectivitate rapidă la rețeaua Wi-Fi sau Ethernet

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Lenovo Legion Pro 7:

 • Performanță incredibilă în jocuri
 • Cadru solid și calitate excelentă a construcției
 • Ecran IPS mare și de înaltă calitate, cu o rată de reîmprospătare rapidă de 240 Hz
 • Iluminare RGB frumoasă și personalizabilă atât pentru tastatură, cât și pentru carcasă
 • Stocare rapidă, generoasă și extensibilă
 • Conectivitate wireless excelentă (Wi-Fi 6E)
 • Multe porturi, inclusiv USB-C cu DisplayPort și Power Delivery
 • Sistem de răcire eficient

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Poate deveni zgomotos în condiții de stres, ca atunci când te joci
 • Autonomia bateriei ar putea fi mai bună
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Lenovo Legion Pro 7 este un laptop de gaming puternic, care oferă performanțe impresionante, design elegant și un ecran uimitor. Acesta poate face față cu ușurință oricărui joc sau oricărei activități, datorită procesorului Intel Core din generația 13, a cantității generoase de memorie RAM și a plăcii video de top, din seria Nvidia GeForce RTX 4000. Ecranul IPS de 16 inci oferă imagini clare și vii, cu o rată de refresh de 240 Hz și o luminozitate ridicată. Laptopul dispune, de asemenea, de o tastatură excelentă, cu iluminare RGB, un sistem de răcire eficient și o selecție generoasă de porturi. Singurul lucru pe care i-l pot reproșa este bateria. Deși are o capacitate mare, de 99,99 Whrs, cred că autonomia laptopului ar putea fi îmbunătățită prin intermediul unor optimizări de firmware. Lenovo Legion Pro 7 nu este un dispozitiv cu un preț accesibil, dar își merită fiecare leu. Dacă ești gamer sau creator de conținut profesionist, acesta ar putea fi laptopul potrivit pentru tine.

Despachetarea laptopului de gaming Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H)

Laptopul de gaming Lenovo Legion Pro 7 sosește într-o cutie de carton neagră, cu un design minimalist. Tot ceea ce vezi pe partea din față este un logo Lenovo, în alb și roșu, într-un colț și un text mare și lucios Legion, care acoperă cutia în întregime.

Despachetarea lui Lenovo Legion Pro 7

Despachetarea lui Lenovo Legion Pro 7

Deschide cutia și găsești laptopul de gaming, însoțit de încărcătorul și cablul său de alimentare, o cutie mică, ce conține câteva capace pentru taste, un ghid de pornire rapidă și detalii despre garanție.

Lenovo Legion Pro 7: Ce găsești în cutie

Lenovo Legion Pro 7: Ce găsești în cutie

Despachetarea laptopului de gaming Lenovo Legion Pro 7 este o experiență simplă, dar plăcută, iar capacele suplimentare pentru taste, incluse în pachet, sunt un detaliu plăcut, pe care gamerii îl vor aprecia cu siguranță.

Reclamă

Specificații hardware

Laptopul de gaming Lenovo Legion Pro 7 poate fi echipat cu un procesor Intel Core i9-13900HX din generația 13. Acesta este un CPU de top, care poate atinge o viteză maximă de 5,40 GHz în Turbo Boost. Dispune de 24 de nuclee, dintre care 8 sunt nuclee de performanță și 16 sunt nuclee eficiente, ajungând astfel la un număr total de 32 de fire de execuție. Nucleele P pot funcționa la o frecvență maximă de 5,40 GHz, iar nucleele E pot merge la o frecvență maximă de 3,90 GHz. Complementar nucleelor sale, procesorul oferă 36 MB de memorie Intel Smart Cache. Evident, vorbim despre un CPU foarte puternic pentru laptop, ceea ce înseamnă că și cerințele sale de energie sunt destul de ridicate, deși departe de ceea ce te-ai aștepta de la un procesor similar pentru desktop. Intel Core i9-13900HX are un PBP (Processor Base Power) de 55 de wați și un MTP (Maximum Turbo Power) de 157 de wați. Reține că, deși momentan acesta este singurul procesor disponibil pentru acest laptop, Lenovo ar putea adăuga în viitor și alte opțiuni (inclusiv Intel Core i7).

Specificațiile procesorului afișate de CPU-Z

Specificațiile procesorului afișate de CPU-Z

Laptopul poate fi echipat cu până la 32 GB de memorie DDR5, care funcționează la 5600 MHz, și cu până la două unități de stocare solid-state PCIe 4, fiecare cu o capacitate maximă de stocare de 1 TB. După cum poți vedea în următoarea imagine, modelul pe care l-am testat avea maximum de memorie RAM posibilă - 32 GB - și un SSD cu o capacitate de stocare de 1 TB.

Memorie și SSD instalate în Lenovo Legion Pro 7

Memorie și SSD instalate în Lenovo Legion Pro 7

Deoarece Lenovo Legion Pro 7 este un laptop creat pentru jocuri, și opțiunile disponibile pentru grafică sunt excelente. Pe lângă cipul grafic Intel UHD, integrat în procesor, poți echipa acest laptop, în funcție de bugetul și preferințele tale, cu oricare dintre aceste plăci video din seria Nvidia GeForce RTX 4000:

 • NVIDIA GeForce RTX 4080 (12GB GDDR6)
 • NVIDIA GeForce RTX 4090 (16GB GDDR6)
Reclamă

Exemplarul pe care l-am primit în teste a fost cel cu un GPU RTX 4080 și 12 GB de memorie RAM GDDR 6. De remarcat că ambele plăci video sunt construite pe aceeași arhitectură eficientă Nvidia Ada Lovelace și acceptă noua tehnologie DLSS 3 (Deep Learning Super Sampling 3). În plus, aceste plăci sunt compatibile cu alte tehnologii pe care le-ai putea dori. De exemplu, dispui de Nvidia Reflex (latențe mai mici în jocurile competitive), precum și de nuclee Tensor, special concepute pentru rularea aplicațiilor AI (Artificial Intelligence) și ML (Machine Learning). Pe scurt, deși Lenovo Legion Pro 7 este prezentat ca un laptop de gaming, acesta poate fi o alegere excelentă și pentru creatori, și pentru profesioniști.

Specificații GPU pentru Lenovo Legion Pro 7

Specificații GPU pentru Lenovo Legion Pro 7

Afișajul ales de Lenovo pentru Legion Pro este un ecran mat WQXGA de 16”, cu o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli. Bazat pe un panou IPS (In-plane switching), care asigură culori și unghiuri de vizualizare excelente, ecranul oferă, de asemenea, o rată de refresh impresionantă, de 240 Hz, luminozitate ridicată (până la 500 nits) și compatibilitate cu Nvidia G-Sync.

Ecranul IPS are o rată de refresh de 240Hz

Ecranul IPS are o rată de refresh de 240Hz

Sunetul este asigurat de două difuzoare Harman de 2 W cu Nahimic Audio. Pe cadrul de sus, deasupra ecranului, găsești și o cameră web cu o rezoluție standard de 1080p, utilă pentru a efectua apeluri video sau, de ce nu, pentru a fi văzut în timp ce faci streaming din jocul tău preferat.

Camera web 1080p de pe Lenovo Legion Pro 7

Camera web 1080p de pe Lenovo Legion Pro 7

Laptopul Lenovo Legion Pro 7 este destul de generos în ceea ce privește opțiunile de conectivitate. Pe partea stângă, ai la dispoziție un port USB 3.2 Gen1 Type-A și un port USB 3.2 Gen2 Type-C. Cel din urmă este compatibil cu DisplayPort 1.4 și acceptă 140W Power Delivery.

Porturile de pe partea stângă a lui Lenovo Legion Pro 7

Porturile de pe partea stângă a lui Lenovo Legion Pro 7

În partea dreaptă a laptopului, ai o mufă audio de 3,5 mm, un comutator e-Shutter pentru camera web (activează/dezactivează camera web) și un port USB 3.2 Gen1 Type-A.

Porturile din dreapta lui Lenovo Legion Pro 7

Porturile din dreapta lui Lenovo Legion Pro 7

Nu în ultimul rând, pe muchia din spate a lui Legion Pro 7 se află, de asemenea, o serie de porturi: un RJ-45 LAN, un USB 3.2 Gen2 Type-C (cu DisplayPort 1.4 și 140W Power Delivery), un HDMI 2.1, două USB 3.2 Gen1 Type-A și, bineînțeles, mufa DC-in, folosită pentru alimentarea și încărcarea laptopului.

Porturile de pe spatele lui Lenovo Legion Pro 7

Porturile de pe spatele lui Lenovo Legion Pro 7

În ceea ce privește opțiunile de conectare la rețea, laptopul este dotat cu o placă Gigabit Ethernet produsă de Realtek și, mai ales, cu un adaptor de rețea wireless Killer Wi-Fi 6E AX1675i 160MHz. Acesta din urmă acceptă cel mai recent standard 802.11ax și oferă 2x2 MIMO, ceea ce înseamnă că poate folosi două fluxuri spațiale de transmitere și recepție a datelor pe același canal sau frecvență. Pe lângă toate acestea, primești și un cip Bluetooth 5.1.

Lenovo Legion Pro 7 are Wi-Fi 6E

Lenovo Legion Pro 7 are Wi-Fi 6E

Lenovo Legion Pro 7 își obține autonomia de la o baterie de 99,99 wați/oră care acceptă încărcare rapidă (80% în aproximativ 30 de minute, 100% în aproximativ o oră). Adaptorul de alimentare este capabil de o putere de 20V DC, 16,5 A, 330W, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a menține laptopul în funcțiune chiar și pentru reprize de gaming foarte lungi. Citește ultima parte a secțiunii de benchmarkuri din această recenzie pentru a vedea la ce te poți aștepta de la baterie în realitate.

Detaliile bateriei de pe Lenovo Legion Pro 7

Detaliile bateriei de pe Lenovo Legion Pro 7

În funcție de configurația sa, Lenovo Legion Pro 7 cântărește cel puțin 2,8 kg, dar nu mai puțin de atât. Cât despre dimensiunile sale fizice, laptopul are 363,4 mm în lățime și 262,15 mm în adâncime. În funcție de placa video cu care este echipat, grosimea sa poate fi de 21,95 sau 25,9 mm.

Dacă vrei mai multe detalii, poți găsi specificațiile hardware oficiale aici: Lenovo Legion Pro 7 Tech Specs.

Specificațiile hardware ale lui Lenovo Legion Pro 7 prezintă un laptop de gaming puternic, care ar trebui să fie capabil să ruleze fără probleme orice joc, indiferent de cât de ridicate ar fi cerințele de sistem, precum și orice software de creație, oricât de solicitant ar fi.

Citește pagina următoare a acestei recenzii pentru a vedea care a fost experiența mea de utilizare, ce software este inclus cu Lenovo Legion Pro 7 și, de asemenea, ce au spus benchmarkurile despre performanțele sale.

Reclamă

Design și experiență de utilizare

Voi începe această secțiune spunând de la bun început că Lenovo Legion Pro 7 este un laptop de gaming care reușește să ofere atât un design rafinat și elegant, cât și o performanță uimitoare. Rama laptopului este realizată din aluminiu și are o schemă de culori gri închis (aproape negru) care arată foarte bine. Atunci când este oprit și are capacul închis, tot ce se vede este un mic logo argintiu Lenovo pe un colț al capacului și un text mai mare Legion, gravat pe colțul opus.

Capacul lui Lenovo Legion Pro 7

Capacul lui Lenovo Legion Pro 7

Partea de jos este împărțită în două secțiuni mari: una este plină de numeroase orificii mici și dreptunghiulare, pentru aerisire, iar cealaltă este complet plată, conținând doar câteva abțibilduri. Spre partea din spate a ramei, precum și în colțurile din față ale bazei laptopului, găsești, de asemenea, câteva picioare groase din cauciuc. Acestea sunt utile pentru a ține laptopul departe de biroul sau masa pe care-l pui, asigurând astfel o ventilație corespunzătoare.

Partea de jos a lui Lenovo Legion Pro 7

Partea de jos a lui Lenovo Legion Pro 7

Vestea bună pentru toți cei pasionați de RGB este că Legion Pro 7 dispune de astfel de iluminare. Tastatura este complet iluminată RGB și există, de asemenea, o bandă laterală pe marginea frontală. Deși nu este foarte vizibilă atunci când ții laptopul în brațe 🙂, banda aruncă o lumină plăcută pe biroul unde este așezat laptopul, mai ales pe timp de noapte.

Tastatura iluminată RGB de pe Lenovo Legion Pro 7

Tastatura iluminată RGB de pe Lenovo Legion Pro 7

Când am deschis capacul, primul lucru pe care l-am observat a fost că balamalele laptopului par foarte solide și că ecranul nu se îndoaie sau răsucește nici măcar puțin. Aceasta este, probabil, din cauza utilizării metalului pentru cadrul laptopului. Apoi, al doilea lucru care mi-a plăcut a fost că, în afara celei de jos, marginile ecranului sunt destul de subțiri. Poți spune că sunt pretențios, dar am devenit un fan al marginilor subțiri. Cu cât sunt mai invizibile, cu atât mai bine. Încă un lucru de menționat: muchia de sus are o parte care iese în afară. Acolo se află camera web și are și rolul de mâner (pe care-l folosești pentru a deschide capacul).

Ecranul are margini subțiri

Ecranul are margini subțiri

Trecând la experiența de utilizare propriu-zisă oferită de Legion Pro 7, am numai lucruri bune de spus. Acesta oferă multă putere și performanță atât pentru gameri, cât și pentru creatori de conținut. În sarcinile mele zilnice - scris, navigare pe internet, vizionare de videoclipuri etc. - nu face niciun efort. La fel s-a întâmplat și în cele câteva jocuri pe care le-am jucat, pe care, apropo, le-am setat la calitate vizuală maximă! Ecranul uimitor, procesorul puternic, placa video de top și sistemul termic avansat fac ca Legion Pro 7 să se remarce cu adevărat.

Lenovo Legion Pro 7 oferă performanțe de top

Lenovo Legion Pro 7 oferă performanțe de top

Singurul lucru pe care i l-aș putea reproșa este bateria. Deși, pe hârtie, bateria este destul de generoasă (99,99 Whrs), în viața reală, mi s-a părut puțin sub așteptări. În condiții normale de utilizare, laptopul a rezistat aproximativ două ore, dar în jocuri, nu a reușit să funcționeze nici măcar o oră (după 45 de minute, bateria s-a golit).

Lenovo Legion Pro 7 este un laptop de gaming, care arată elegant și profesionist și reușește să ofere o experiență de utilizare excelentă. Hardware-ul de pe acest laptop este puternic și poate rula fără probleme orice joc sau aplicație. Cu excepția unei autonomii a bateriei sub așteptări, Lenovo Legion Pro 7 este un laptop performant din toate punctele de vedere.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows