Review ASUS TUF Gaming H5: Sunet surround și durabilitate pentru gameri

Review ASUS TUF Gaming H5: Sunet surround și durabilitate pentru gameri
Rating

Perifericele de gaming create de ASUS sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune de pe piață. Recent, am primit în teste unul dintre cele mai noi headset-uri din seria TUF, numit ASUS TUF Gaming H5. Este vorba despre un headset cu sunet surround 7.1 despre care ASUS spune că a fost creat să fie durabil, ușor și compatibil cu platforme diverse, de la PC la Mac și chiar și smartphone-uri, PlayStation-uri și console Xbox One. Mai mult, headset-ul este vândut la un preț bun, așa că îți dai seama că am fost curioși să vedem dacă este un headset pe care merită să-l cumperi. Dacă și tu ești curios, citește review-ul nostru despre ASUS TUF Gaming H5:

Reclamă

ASUS TUF Gaming H5: Pentru cine este o alegere potrivită?

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 este o achiziție bună pentru:

  • Utilizatorii care vor calitate audio peste medie
  • Persoanele care își doresc sunet surround 7.1 într-un headset
  • Gamerii care vor un dispozitiv robust la un preț decent

Pro și contra

Sunt lucruri bune de spus despre ASUS TUF Gaming H5:

  • Experiența audio în jocuri este de o calitate excelentă
  • Căștile sunt confortabile chiar dacă le folosești o perioadă îndelungată
  • Headset-ul pare să fie robust și ar trebui să aibă o durată de viață lungă
  • Poți să îl folosești cu un jack audio standard de 3,5 mm
  • Este compatibil cu multe platforme diferite gaming

Ca puncte slabe, ASUS TUF Gaming H5:

  • Dongle-ul USB 2.0 la 3,5 mm are un cablu scurt și, drept urmare, este greu de folosit dacă îl conectezi la un PC desktop care stă sub biroul tău
  • Nu are iluminare RGB, nici de alt fel, lucru pe care unii utilizatori s-ar putea să și-l dorească
Notă produs 4/5

Verdict

ASUS TUF Gaming H5 este un headset durabil care poate face orice gamer fericit. Deși este construit în principal din plastic, materialele sunt de calitate bună. Este confortabil chiar dacă îl utilizezi perioade de timp îndelungate, iar calitatea sunetului este peste medie. Dacă ești gamer și vrei sunet surround 7.1 și compatibilitate atât cu PC-ul cât și cu consolele tale de jocuri, ar trebui să iei în considerare achiziția headset-ului ASUS TUF Gaming H5. De asemenea, vei aprecia faptul că are un preț rezonabil.

Experiența de despachetare a ASUS TUF Gaming H5

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 sosește ambalat într-o cutie mare gri mat, realizată din carton. Pe partea superioară, poți să vezi o imagine lucioasă a uneia dintre căști, împreună cu numele headset-ului și logoul TUF.

Ambalajul headset-ului ASUS TUF Gaming H5
Ambalajul headset-ului ASUS TUF Gaming H5

Pe spatele cutiei și pe una dintre laterale, ASUS a imprimat unele dintre caracteristicile și specificațiile headset-ului. De asemenea, poți să vezi conținutul pachetului și faptul că headset-ul este compatibil cu diverse dispozitive, de la PC-uri la console de jocuri și la smartphone-uri.

Partea din spate a pachetului ASUS TUF Gaming H5
Partea din spate a pachetului ASUS TUF Gaming H5

Când deschizi cutia, găsești headset-ul ASUS TUF Gaming H5, un microfon detașabil, un dongle USB 2.0 la 3,5 mm ce oferă suport pentru sunet surround 7.1, un cablu de extensie de 3,5 mm și documentația aferentă (ghidul de pornire rapidă și garanția).

Conținutul pachetului ASUS TUF Gaming H5
Conținutul pachetului ASUS TUF Gaming H5

Experiența de despachetare pe care o ai cu headset-ul ASUS TUF Gaming H5 este plăcută. Primești headset-ul, precum și toate accesoriile de care ai nevoie pentru a începe să îl folosești.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 are difuzoare realizate din magneți neodymium cu diametru mare de 50 de mm. Căștile au o impedanță de 32 de Ohmi și un răspuns în frecvență între 20 și 20000 de Hertzi.

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 văzut de sus
Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 văzut de sus

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 se conectează la PC, smartphone sau alt dispozitiv similar, prin intermediul unui cablu țesut lung de 1,2 metri ce pare să fie rezistent. De asemenea, primești un cablu de extensie ce este util dacă intenționezi să folosești headset-ul cu un PC desktop sau cu o consolă de jocuri care se află mai departe de tine decât un laptop sau un smartphone, de exemplu.

Cablul de extensie pe care îl primești cu headset-ul ASUS TUF Gaming H5
Cablul de extensie pe care îl primești cu headset-ul ASUS TUF Gaming H5

Deși este accesibil ca preț, headset-ul oferă sunet surround 7.1 prin intermediul unui dongle USB 2.0 la 3,5 mm. Totuși, trebuie să știi că această facilitate este disponibilă doar pe PC-uri, deoarece sunt necesare drivere pentru funcționarea ei. Dongle-ul este echipat și cu un comutator pe care îl poți folosi pentru a activa sau dezactiva sunetul surround 7.1.

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 nu are iluminare, dar căștile sale au o linie de culoare galbenă distinctivă, care împreună cu logoul TUF, le identifică imediat ca fiind parte a familiei de accesorii marca TUF.

ASUS TUF Gaming H5
ASUS TUF Gaming H5

Pe cablul său, headset-ul are un controler cu care poți să ajustezi volumul, precum și să activezi sau să dezactivezi microfonul de pe controler.

Controlerul de pe headset-ul ASUS TUF Gaming H5
Controlerul de pe headset-ul ASUS TUF Gaming H5

Că tot am ajuns aici, trebuie să știi că headset-ul ASUS TUF Gaming H5 vine și cu un microfon secundar, pe care îl poți atașa pe casca stângă. În timp ce microfonul de pe controler este omnidirecțional, microfonul de pe cască este unidirecțional. Cel de pe controler are un răspuns în frecvență între 50 ~ 10000 Hz și o sensibilitate de 45 dB. Microfonul de pe cască are un răspuns în frecvență între 100 ~ 10000 Hz și o sensibilitate de -40 dB.

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 cu microfonul detașabil montat
Headset-ul ASUS TUF Gaming H5 cu microfonul detașabil montat

Headset-ul este realizat aproape în întregime din plastic, cu o excepție: banda de suport pe cap este făcută din oțel inoxidabil. Din fericire, plasticul pare să fie destul de rezistent și nu ar trebui să se strice sau să se degradeze repede. Acest headset pare creat să reziste în timp. De asemenea, datorită materialelor folosite pentru crearea sa, headset-ul ASUS TUF Gaming H5 este ușor. Cântărește doar 367 de grame.

Dacă vrei să vezi toate specificațiile și caracteristicile acestui headset de gaming, vizitează: Specificații ASUS TUF Gaming H5.

ASUS TUF Gaming H5 se conturează ca fiind un headset bine realizat și cu caracteristici hardware bune. Deși nu impresionează prin felul în care arată, atunci când îl vezi ai senzația că va rezista testului timpului.

Experiența de utilizare a headset-ului ASUS TUF Gaming H5

Am folosit headset-ul ASUS TUF Gaming H5 timp de o săptămână. În acest timp, am descoperit că este un headset confortabil, chiar dacă îl folosești perioade lungi de timp. Hai să începem cu începutul: headset-ul are căști mari care stau deasupra urechilor. Sunt și adânci și spațioase în interior, cu bureți "înalți" din piele artificială, ceea ce înseamnă că urechile nu îți ating țesătura de pe difuzoare. De asemenea, înseamnă că urechile nu ți se încălzesc cu ușurință.

Interiorul căștilor TUF Gaming H5
Interiorul căștilor TUF Gaming H5

Banda de susținere din oțel inoxidabil este acoperită cu un burete moale care ajută căștile să fie confortabile. Totuși, deși noi am fost mulțumiți de ea, buretele acoperit cu piele artificială de pe banda de susținere poate să îți facă pielea să transpire dacă nu mai ai păr, detaliu pe care ar trebui să îl ai în vedere.

Banda de susținere a headset-ului ASUS TUF Gaming H5
Banda de susținere a headset-ului ASUS TUF Gaming H5

Dongle-ul USB 2.0 la 3,5 mm ni se pare că este un supliment bun și care merge perfect, iar butonul de comutare aflat pe ce îți permite trecerea instantanee de la stereo la sunet surround 7.1 este ușor de folosit pe un laptop, de exemplu. Totuși, s-ar putea să preferi să nu folosești acest comutator dacă îți conectezi headset-ul la un PC desktop. Acest lucru se datorează faptului că dongle-ul USB are un cablu foarte scurt și este greu de ajuns la el dacă PC-ul tău se află sub birou.

Dongle-ul TUF USB 2.0 la 3,5 mm pentru sunet surround 7.1
Dongle-ul TUF USB 2.0 la 3,5 mm pentru sunet surround 7.1

Un lucru care ne-a plăcut mult este faptul că headset-ul are două microfoane: unul pe fir și un al doilea detașabil. Când am vorbit pe Skype, microfonul de pe fir a fost destul pentru noi. Însă când ne-am jucat League of Legends, microfonul detașabil ne-a garantat o comunicare bună cu ceilalți jucători.

Pentru a vedea, sau mai bine spus pentru a auzi, cât de bine se descurcă headset-ul ASUS TUF Gaming H5 în jocuri, ne-am și jucat în timpul redactării acestui review. Am fost impresionați de calitatea sunetului. Difuzoarele reușesc să ofere un sunet bogat cu destul bas, frecvențe medii bune și sunete înalte bine reprezentate. Activarea sunetului surround 7.1 face ca experiența să fie și mai bună atunci când te joci shooter-e de exemplu, deoarece poți să identifici mai bine de unde apar inamicii.

Reclamă

Am fost mulțumiți și atunci când am ascultat muzică, deși căștile ASUS TUF Gaming H5 nu sunt cele mai bune pe care le-am auzit vreodată, la acest capitol. Sunetul din difuzoare este bine echilibrat, dar am avut senzația că sunetele cu frecvențe medii ar fi putut fi mai puternice. Pe de altă parte, vocea și sunetele înalte sunt excelente, așa că ar trebui să poți înțelege fiecare cuvânt și fiecare rimă din melodiile tale preferate.

Headset-ul ASUS TUF Gaming H5
Headset-ul ASUS TUF Gaming H5

Experiența pe care am avut-o cu headset-ul ASUS TUF Gaming H5 a fost una satisfăcătoare. Pentru prețul pe care îl cere producătorul, este un dispozitiv excelent. Headset-ul este confortabil, pare să fie rezistent, iar calitatea sunetului este peste medie.

Drivere și software

Headset-ul TUF Gaming H5 lucrează cu software-ul ASUS Armoury II. Acesta detectează headset-ul doar pe PC-uri și doar dacă îi conectezi dongle-ul USB 2.0 pentru sunet surround.

Pentru headset-ul TUF Gaming H5, software-ul Armoury II oferă un set de opțiuni de personalizare a sunetului numit Sonic Studio. Te ajută să controlezi caracteristicile volumului și să folosești un egalizator, să activezi sau dezactivezi sunetul surround 7.1, să optimizezi sunetul pentru diverse scenarii precum gaming, muzică sau filme, să activezi sau dezactivezi amplificarea sunetelor joase, claritatea vocii și așa mai departe. Cu alte cuvinte, are toate lucrurile esențiale pentru a îți personaliza experiența de sunet.

Opțiunile de personalizare oferite de Armoury II Sonic Studio
Opțiunile de personalizare oferite de Armoury II Sonic Studio

Software-ul Armoury II oferit de ASUS oferă toate lucrurile de care ai nevoie pentru a ajusta felul în care se aude headset-ul TUF Gaming H5. Ne place ce ne oferă și suntem siguri că și ție îți va plăcea.

Care este părerea ta despre headset-ul ASUS TUF Gaming H5?

Acum știi ce părere avem despre headset-ul ASUS TUF Gaming H5. Credem că este un headset bun ce oferă sunet de calitate, este robust și nu costă o avere. Ești de acord cu noi? Intenționezi să cumperi acest headset? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de mai jos. Dacă deja ai acest headset, nu ezita să ne spui nouă și altora care ar putea fi interesați să îl cumpere, care a fost experiența ta cu el.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii