Review HyperX Cloud Alpha: Unele dintre cele mai bune căști pentru gaming!

Review HyperX Cloud Alpha: Unele dintre cele mai bune căști pentru gaming!
Rating

HyperX, divizia de gaming a companiei Kingston, creează unele dintre cele mai bune dispozitive de gaming de pe piață. Ei au reușit să impresioneze gamerii din întreaga lume, cu căștile, tastaturile și mouse-urile de gaming pe care le realizează. Au reușit să facă asta deoarece dispozitivele pe care le vând sunt de calitate și au prețuri foarte competitive. Astăzi vom evalua cea mai nouă perechi de căști a companiei: HyperX Cloud Alpha. Este o pereche de căști care promite o calitate excelentă a sunetului, datorită noului design Dual Chamber care separă bașii de sunetele medii și înalte. Este, de asemenea, o pereche de căști pe care o poți cumpăra la un preț sub 450 de lei. Află dacă merită să le cumperi sau nu, din această recenzie:

Reclamă

La ce sunt bune căștile HyperX Cloud Alpha?

Căștile HyperX cloud Alpha excelează la:

  • A îți oferi un sunet de foarte bună calitate atât în jocuri cât și atunci când asculți muzică
  • A fi confortabile și astfel la a îți permite să te joci mult fără să ai impresia că îți strâng capul
  • Microfonul este bun la eliminarea zgomotelor de fundal atunci când te joci

Aspecte pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre căștile HyperX Cloud Alpha:

  • Sunetul este curat și are o claritate deosebită;
  • Îți oferă o experiență excelentă atât în jocuri cât și când asculți muzică;
  • Microfonul face o treabă foarte bună în a minimiza zgomotele nedorite din jurul tău;
  • Banda de susținere a căștilor și cupele lor sunt confortabile pe cap și pe urechi;
  • Căștile par să fie robuste și solide, având o construcție bună, o bandă de susținere metalică și cabluri învelite în țesătură;
  • Sunt vândute la un preț foarte bun.

Nu am reușit să descoperim nimic care să te poată opri din a cumpăra căștile HyperX Cloud Alpha.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

HyperX Cloud Alpha sunt o pereche căști impresionante, care au reușit să ne convingă de faptul că își merită fiecare ban. Sunt probabil cele mai bune căști pe care le poți cumpăra sub pragul de 500 de lei. Calitatea lor este excelentă: sunetul este clar și curat atât în jocuri cât și atunci când asculți muzică, iar calitatea construcției este bună. Cupele difuzoarelor sunt foarte mari, iar banda de susținere se poate ajusta singură chiar și pentru cele mai mari capete din lume. 🙂 Dacă ai nevoie de o pereche de căști de gaming cu sunet excelent, un microfon de calitate care să fie capabil să elimine zgomotele nedorite din fundal, dar nu vrei să cheltuiești o avere, atunci nu are rost să stai pe gânduri, cumpără-ți HyperX Cloud Alpha. Nu vei regreta alegerea făcută!

Despachetarea căștilor HyperX Cloud Alpha

Căștile HyperX Cloud Alpha sosesc într-o cutie demnă de un dispozitiv premium, realizată din carton negru de calitate. Pe partea frontală, poți să vezi o imagine mare cu căștile, precum și câteva informații despre ele. Ca de obicei în cazul dispozitivelor de gaming de la HyperX, culorile dominante sunt negru și roșu.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Pe spatele și lateralele cutiei, sunt imprimate chiar și mai multe imagini și detalii despre căști, inclusiv unele dintre specificațiile hardware și faptul că acestea sunt căștile oficiale ale mai multor organizații de gaming profesioniste.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

În interiorul cutiei principale, mai găsești o cutie. În ea se află căștile, microfonul detașabil, două cabluri audio pentru conectare căștilor la jack-urile de 3,5 mm, o husă de transport realizată din material textil, ghidul de pornire rapidă și o notă de bun venit din partea echipei HyperX.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Experiența de despachetare pe care am avut-o cu căștile HyperX Cloud Alpha a fost una plăcută, iar accesoriile incluse îți spun din prima clipă că ai de-a face cu un dispozitiv de calitate.

Specificații hardware

Căștile de gaming HyperX Cloud alpha folosesc magneți personalizați de 50 mm din neodymium și promit să ofere sunete incredibil de curate, precum și un nivel înalt de claritate, prin reducerea distorsiunilor cu ajutorul difuzoarelor Dual Chamber. Asta înseamnă că difuzoarele au camere duale care separă sunetele joase (bașii) de frecvențele medii și înalte. În teorie dar și în realitate, așa cum am aflat noi înșine, camerele duale reușesc să ofere un sunet neașteptat de curat, fără niciun fel de distorsiune.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Căștile de gaming HyperX Cloud Alpha se așează pe cap folosind un cadru de aluminiu care formează scheletul unei benzi de susținere confortabile, ce se extinde generos, pentru a se potrivi chiar și pe cele mai mari capete din lume. 🙂

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Căștile se conectează la calculatorul sau consola ta de jocuri prin intermediul unui cablu țesut, cu o lungime de 1,3 metri plus încă un cablu de extensie pentru PC cu o lungime de 2 metri. Cablul de extensie pentru PC are doi conectori audio de 3,5 mm: unul pentru căști și unul pentru microfon. Pe cablul căștilor găsești și o cutiuță mică de control cu care poți să dai volumul mai tare sau mai încet, precum și să oprești microfonul dacă ai nevoie.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Difuzoarele au o impedanță de 65 de Ohmi și un răspuns în frecvență între 13 Hz și 27 de KHz. HyperX Cloud Alpha cântărește 298 de grame fără microfon. Împreună cu cablul și cu microfonul, căștile cântăresc 336 de grame. Microfonul poate să elimine zgomotele de fundal din jurul tău așa că discuțiile din timpul jocurilor ar trebui să îți ofere o experiență bună chiar dacă folosești o tastatură mecanică precum HyperX Alloy FPS.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Căștile de gaming HyperX Cloud Alpha sunt oficial compatibile cu calculatoarele personale și consolele de jocuri PlayStation 4 și Xbox One, dar ar trebui să funcționeze și cu orice alte dispozitive care au un port audio de 3,5 mm.

Dacă vrei să verifici toate specificațiile și caracteristicile acestor căști de gaming pentru profesioniști, vizitează această pagină: HyperX Cloud Alpha.

Reclamă

Experiența de utilizare a căștilor HyperX Cloud Alpha

În primul rând, trebui să subliniem calitatea sunetului oferit de căștile HyperX Cloud Alpha. Datorită felului în care au fost create, cu o cameră separată pentru bași și o alta pentru sunetele medii și înalte, aceste căști sună excelent indiferent pentru ce le folosești. Diversele sunete sunt ușor de distins unele de celelalte, iar asta înseamnă că poți să identifici ușor un inamic pe câmpul de bătălie dar poți și să te bucuri de o redare de calitate a muzicii tale preferate.

Dacă ești curios să afli despre ce este vorba în acest design cu două camere de sunet, iată o reprezentare grafică de la HyperX:

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Noi am folosit căștile HyperX Cloud alpha în jocuri precum Dishonored 2 și Styx: Shards of Darkness. Sunetele ambientale și pașii inamicilor par foarte reali și direcțiile din care le auzi sunt ușor de identificat. În plus, sentimentul pe care îl ai când asculți soundtrack-ul din Skyrim sau când te joci un joc de groază precum Resident Evil 7 sunt experiențe cu totul speciale.

Deși căștile HyperX Cloud Alpha au fost construite pentru gameri, credem că și audiofililor le vor plăcea mult. Este o experiență foarte plăcută să asculți muzică cu aceste căști și, la fel ca în cazul căștilor HyperX Cloud Revolver S, și HyperX Cloud Alpha au reușit să ne încânte cu calitatea sunetului. Dacă, anterior, ai folosit un set de căști mai slabe, atunci când vei face upgrade-ul la HyperX Cloud Alpha și vei asculta muzică, te vei lovi de momente în care te vei opri și vei exclama: "Hei, nu am mai auzit sunetele astea până acum!".

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

NOTĂ: Dacă vrei să îți testezi și să îți compari căștile tale cu altele, îți recomandăm să asculți această listă de melodii de pe Spotify: Songs To Test Headphones With. Melodiile din ea sunt excelente pentru a testa cum se aud sunetele pe căștile tale.

De asemenea am folosit HyperX Cloud Alpha pe Skype, în timp ce ne jucam League of Legends, deoarece este un joc multiplayer și chat-ul audio este mai rapid decât să tastezi mesaje. Microfonul căștilor a fost foarte bun. Folosim o tastatură mecanică și switch-urile de pe ea sunt de tip Cherry MX Blue. Sunt zgomotoase și asta obișnuia să fie o problemă atunci când foloseam chat-ul audio în jocuri. Apăsarea pe tastele acestei tastaturi era o experiență ușor traumatică pentru coechipierii noștri. Totuși, caracteristica de eliminare a zgomotelor de fundal oferită de microfonul de pe HyperX Cloud Alpha a fost mult mai bună decât a celorlalte microfoane pe care le-am folosit noi anterior. A reușit să limiteze zgomotul făcut de switch-urile tastaturii până la un nivel acceptabil, unul de care coechipierii noștri nu s-au mai plâns.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Un alt aspect esențial pentru orice gamer la căștile pe care le folosește este cât de confortabile sunt. De obicei, gamerii se joacă și își folosesc căștile timp îndelungat, ore în șir. Asta înseamnă că niște căști care nu sunt confortabile pot deveni un chin și te pot împiedica să fii competitiv. Însă nu este cazul căștilor HyperX Cloud Alpha. Ele sunt confortabile și banda de susținere ce se ajustează automat le face să se adapteze ușor la orice dimensiuni ale capului. Chiar și după cinci sau șase ore de utilizare continuă, nu am simțit că ne strânge cineva capetele într-o menghină. Din păcate, această situație apare la multe alte căști.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

În final, design-ul este un alt aspect care te poate convinge sau dimpotrivă, să te facă să nu cumperi o anumită pereche de căști. Dacă îți place design-ul lor, este o alegere personală. Noi credem că impresia pe care o vei avea atunci când te uiți la HyperX Cloud Alpha va fi una bună. Din punctul nostru de vedere, căștile arată foarte bine. Banda de susținere, cu toată spuma din ea, pare să fie confortabilă, iar banda din metal roșu care iese din ea arată solidă, de încredere, și chiar și puțin agresiv. Poate pentru că are culoarea roșie sângerie sau poate pentru că suporturile difuzoarelor sunt din metal.

HyperX Cloud Alpha
HyperX Cloud Alpha

Căștile HyperX Cloud Alpha sunt unele dintre cele mai bune pe care le-am testat la Digital Citizen. Calitatea sunetului este excelentă atât în jocuri cât și atunci când asculți muzică, iar microfonul este foarte bun la eliminarea zgomotelor nedorite din jurul tău.

Care este părerea ta despre căștile HyperX Cloud Alpha?

Acum știi că nouă ne-au plăcut foarte mult căștile HyperX Cloud Alpha, datorită sunetului de calitate pe care îl oferă, al design-ului bun dar și pentru că au un preț competitiv. La finalul acestui review, vrem să auzim și opinia ta. Te interesează să cumperi aceste căști? Îți place cum arată? Dacă deja le-ai cumpărat, care este experiența ta de utilizare?

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii