Recenzie BenQ EW2780Q: Echilibrat și la un preț rezonabil!

Recenzie BenQ EW2780Q: Echilibrat și la un preț rezonabil!
Rating

BenQ EW2780Q este un monitor de 27 inci, cu un preț accesibil, destinat divertismentului de acasă. Arată bine, are specificații la zi, un preț rezonabil și un joystick pe spate care-ți facilitează mult procesul de configurare. L-am folosit drept monitorul nostru principal timp de câteva săptămâni și acum vrem să-ți spunem părerea noastră despre el. Citește acest review și află dacă BenQ EW2780Q merită cumpărat:

Reclamă

BenQ EW2780Q: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest monitor este o alegere bună pentru următoarele tipuri de utilizatori:

 • Utilizatorii care vor un monitor mare, de 27", cu o rezoluție 1440p, la un preț rezonabil
 • Pasionații de jocuri, ce dețin sisteme mid-range
 • Utilizatorii de acasă care se uită la mult conținut multimedia
 • Persoanele care vor un monitor cu un sistem audio peste medie

Pro și contra

BenQ EW2780Q are multe puncte forte:

Vezi prețul:
 • Design foarte plăcut
 • O calitate bună a imaginii în jocuri și multimedia
 • Preț rezonabil
 • Moduri HDR utile
 • Sunet peste media altor monitoare

Există și câteva neajunsuri de luat în seamă:

 • Specificațiile hardware nu-l fac o alegere potrivită pentru PC-urile de gaming high-end
 • Puține porturi disponibile
 • Porturile sunt greu de văzut și accesat
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

BenQ EW2780Q este un monitor cu specificații echilibrate și funcții utile, cum ar fi boxele peste medie ori sistemul de navigare prin joystick care-l face ușor de configurat. Arată bine, oferă culori luminoase, un sistem HDR inteligent și o experiență plăcută de vizionare atunci când te joci sau te uiți la filme. Dacă nu ai un buget foarte generos și nu vrei să-ți construiești un PC high-end, BenQ EW2780Q este una dintre cele mai echilibrate opțiuni din piață. Ar trebui să-l iei în considerare dacă vrei să-ți cumperi un monitor de 27".

Experiența de despachetare a monitorului BenQ EW2780Q

Monitoarele, în general, și mai ales cele accesibile nu au un ambalaj care să impresioneze. La fel este și cazul cu BenQ EW2780Q, care vine într-o cutie albă simplă, cu o imagine a monitorului pe părțile sale laterale și câteva mesaje de marketing despre principalele sale caracteristici. O funcție foarte promovată pe cutie și în toate materialele despre acest monitor, este HDRi, care reprezintă HDR inteligent, o tehnologie pe care o vom descrie în detaliu mai târziu.

Cutia în care vine BenQ EW2780Q
Cutia în care vine BenQ EW2780Q

BenQ EW2780Q este protejat de polistiren expandat, iar scoaterea acestuia necesită un pic de muncă. Monitorul este relativ mare, iar pachetul cântărește aproximativ 8,1 kg. Credem că este o idee bună să ai un prieten care să te ajute să îl scoți din cutie, făcând astfel procesul mai ușor și fără incidente. În interior găsești următoarele: monitorul în sine, baza și suportul pe care îl montezi, un cablu HDMI, un cablu de alimentare, manualul de utilizare și un disc cu drivere și documentație.

BenQ EW2780Q - Ce găsești în cutie
BenQ EW2780Q - Ce găsești în cutie

Deconectarea monitorului BenQ EW2780Q poate necesita un pic de efort. Ai grijă atunci când îl scoți și când îl asamblezi, pentru a evita zgârierea ecranului sau alte accidente.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

BenQ EW2780Q are un "trup zvelt", cu o carcasă de culoare neagră mată și o bază gri metalizat. Ramele superioare și laterale sunt abia vizibile, în timp ce rama de jos are o grosime de 2 cm. Baza pe care este montat monitorul este un inel dreptunghiular și, pe lângă susținerea monitorului, poate servi drept un loc unde păstrezi acele lucruri care nu vrei să-ți cadă de pe birou. Standul monitorului oferă control pentru înclinare, dar îi lipsește reglarea pivotării sau înălțimii.

BenQ EW2780Q
BenQ EW2780Q

Panoul IPS de 8 biți are o diagonală de 27 inci, cu o rezoluție nativă de 2560 x 1440 pixeli, cunoscută și drept QHD sau 1440p, și un raport de aspect 16:9 widescreen. Din păcate, BenQ promovează acest monitor ca fiind 2K, dar nu este adevărat. Rezoluția 2K există în cinematografie și se referă la 2048 x 1080 pixeli, nu la 1440p. BenQ EW2780Q are o densitate a pixelilor de 109 ppi (pixeli per inci), ceea ce este în regulă pentru un monitor de gaming. Dar, nu este ideal pentru editare foto și video. Panoul IPS are o rată de reîmprospătare de 60 Hz, un timp de răspuns de 5ms (GtG), o luminozitate de 350 cd/m2, o rată de contrast de 1000:1 și un unghi de vizionare de 178 de grade.

BenQ EW2780Q
BenQ EW2780Q

Așa cum am menționat mai devreme, acest monitor folosește tehnologia HDRi. Această denumire vine de la HDR intelligence, o tehnologie proprietară BenQ. Pe rama sa inferioară, monitorul are un senzor care măsoară lumina înconjurătoare și ajută monitorul să-și regleze luminozitatea în funcție de condițiile înconjurătoare. În general, HDRi luminează regiunile întunecate fără a supraexpune zonele luminoase, ceea ce duce la o imagine mai echilibrată. De asemenea, reglează automat balanța și saturația culorilor, în funcție de conținutul afișat.

Porturile de pe spatele BenQ EW2780Q
Porturile de pe spatele BenQ EW2780Q

BenQ EW2780Q are o selecție modestă de porturi care include două HDMI 2.0, un port DisplayPort și o mufă audio. Ne-ar fi plăcut să vină cu două porturi DisplayPort și un port USB Type C. În ceea ce privește sistemul audio, BenQ EW2780Q are două boxe treVolo de 5W care promit o calitate a sunetului mai bună decât majoritatea monitoarelor.

Reclamă

Dacă vrei să afli mai multe despre caracteristicile tehnice ale acestui produs, vizitează această pagină: specificații BenQ EW2780Q.

Experiența de utilizare a monitorului BenQ EW2780Q

Din păcate, nu avem echipament profesional la dispoziția noastră pentru a face măsurători detaliate despre acuratețea culorilor, contrast, timp de răspuns și așa mai departe. Tot ce putem oferi în această recenzie este experiența noastră subiectivă, din punctul de vedere al unui utilizator care achiziționează acest produs. Fiind un monitor de divertisment, mai întâi am folosit BenQ EW2780Q în jocuri. Am jucat destul de multe ore de Metro Exodus pe el. Rata de reîmprospătare de 60 Hz și timpul de răspuns de 5 ms îl fac o alegere bună pentru PC-urile de gaming cu performanțe medii, dar nu și pentru cele ultra-performante. Am descoperit că modul Game HDRi arată bine în jocuri, mai ales în timpul nopții. Dar, în timpul zilei, am simțit nevoia să-l oprim ori să trecem la profilul de bază HDR. Senzorul ambiental ne-a lăsat impresia că nu-și face treaba foarte bine atunci când este multă lumină naturală în cameră.

Experiența de gaming pe BenQ EW2780Q
Experiența de gaming pe BenQ EW2780Q

Vizionarea de filme este o experiență plăcută, în special cu modul Cinema HDRi pornit. Același lucru este valabil și pentru vizualizarea imaginilor. În plus, sistemul de sunet de pe BenQ EW2780Q este o surpriză plăcută. În general, pe monitoare, sunetul nu este tocmai o prioritate pentru producători. Cele două difuzoare treVolo de 5W încorporate fac o treabă bună, iar sunetul este mult mai bogat decât pe monitoarele standard. Cu toate acestea, am simțit nevoia unui subwoofer, precum cele găsite pe monitoarele BenQ mai scumpe din aceeași familie. În general, sistemul de sunet de pe BenQ EW2780Q face o treabă bună pentru camerele mici, chiar și atunci când te uiți la filme.

Vizionarea de filme pe BenQ EW2780Q
Vizionarea de filme pe BenQ EW2780Q

Puteți controla afișajul de pe ecran (OSD) folosind un joystick aflat în partea din spate a monitorului, montat în colțul din dreapta jos. Meniurile sunt mult mai ușor de navigat cu joystick-ul decât cu sistemele de control bazate pe butoane găsite pe multe monitoare. Ne-a plăcut și sperăm ca acest sistem de navigație să devină standard pe toate monitoarele BenQ.

Sistemul de navigare al BenQ EW2780Q
Sistemul de navigare al BenQ EW2780Q

BenQ EW2780Q este un monitor pentru divertisment la un preț accesibil. Dacă evaluăm prețul, caracteristicile sale tehnice și calitatea imaginii pe care o oferă, suntem satisfăcuți. Este un monitor echilibrat pe care utilizatorii casnici cu buget redus îl vor aprecia. Cu toate acestea, nu se compară cu modele mai scumpe, care oferă mai mulți PPI, rate de actualizare mai mari și panouri IPS premium.

Care este părerea ta despre BenQ EW2780Q?

Acum știi că ne-a plăcut monitorul BenQ EW2780Q și echilibrul între preț, specificații și calitatea imaginii. Înainte de a închide acest review, spune-ne părerea ta. Te-ai gândi să-l cumperi? Îți place cum arată și ce are de oferit? Comentează mai jos și spune-ți părerea.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii