Review ASUS ROG Swift PG27VQ: Imersivitate și răspuns rapid

Review ASUS ROG Swift PG27VQ: Imersivitate și răspuns rapid
Rating

Am primit în teste ASUS ROG Swift PG27VQ - un monitor de gaming curbat. Cu un timp de răspuns de o milisecundă, el este promovat ca fiind cel mai rapid monitor curbat din lume. De asemenea, oferă și posibilitatea de a îi mări rata de reîmprospătare până la 165 Hz și are și suport pentru Nvidia G-Sync. Acest monitor promite o experiență de joc imersivă și fluentă, fără întreruperi sau defecte vizuale. Citește acest review și vei vedea dacă ASUS ROG Swift PG27VQ a reușit să ne impresioneze:

Reclamă

ASUS ROG Swift PG27VQ: Pentru cine este bun?

ASUS ROG Swift PG27VQ este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii care își doresc un monitor de gaming cu un timp de răspuns foarte rapid;
 • Utilizatorii cărora le plac monitoarele curbate și se joacă pe calculator;
 • Gamerii care se joacă folosind o placă grafică Nvidia și care vor să aibă G-Sync pe monitor;
 • Utilizatorii care sunt fani ai brandului Republic of Gamers și care își pot permite prețul de achiziție.

Pro și contra

ASUS ROG Swift PG27VQ are multe aspecte pozitive:

 • Oferă o rezoluție mare WQHD 1440p și o diagonală de 27 de inci;
 • Ecranul este curbat, iar experiența de joc este una imersivă;
 • Suportă frecvențe ridicate de reîmprospătare a ecranului, de până la 165 Hz;
 • Timpul de răspuns este extrem de mic, de doar o milisecundă;
 • Suportă tehnologia Nvidia G-Sync;
 • Ne plac design-ul său și efectele de iluminare.

Sunt și câteva aspecte negative:

 • Este un monitor scump în comparație cu alte monitoare de gaming cu caracteristici relativ similare;
 • Folosește un panel TN (Twisted Nematic), iar asta înseamnă că imaginile nu au o calitate la fel de bună ca cele de pe un panel de afișare de tip IPS sau VA.
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Swift PG27VQ este un monitor de gaming foarte bun, cu mulți ași în mânecă. Ne place faptul că este curbat, că suportă Nvidia G-Sync și că are un timp de răspuns uimitor de mic, de doar o milisecundă. De asemenea, suntem de părere că rezoluția WQHD 1440p și diagonala de 27 de inci reprezintă cea mai bună alegere pentru un monitor desktop. Ne-am fi dorit să putem să îi oferim nota maximă de "5 stele". Însă nu putem face acest lucru din cauza prețului său. Credem că este puțin cam mare pentru un monitor care folosește un panel de tip TN, chiar dacă performanțele sale sunt mult mai mai bune decât cele ale unui monitor TN obișnuit. Îl recomandăm tuturor gamerilor care își permit să îl cumpere. Vor avea parte de o experiență de utilizare cu adevărat specială.

Experiența de despachetare oferită de ASUS ROG Swift PG27VQ

Monitorul de gaming ASUS ROG Swift PG27VQ este un dispozitiv mare, iar cutia în care sosește este și mai mare. Este realizată din carton gros de culoare neagră și pe ambele părți poți să vezi o imagine mare cu monitorul din interior. Din păcate, monitorul pe care l-am primit noi în teste a fost folosit și de alte persoane înaintea noastră, iar ambalajul nu se afla într-o stare foarte bună.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

În interiorul cutiei, monitorul este protejat de șocuri de un suport din polistiren. Când despachetezi totul, găsești monitorul, suportul lui care este deja montat pe monitor și nu este detașabil, baza suportului pentru birou, două plastice rotunde cu însemnele ROG și trei goale, folosite pentru a proiecta lumină pe suprafața biroului tău, un cablu HDMI, unul DisplayPort și un cablu USB, alimentatorul, garanția, un CD și ghidul de pornire rapidă.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Despachetarea lui ASUS ROG Swift PG27VQ este o experiență plăcută: pachetul este mare și arată bine. Vine cu toate accesoriile de care ai nevoie.

Caracteristici hardware

ASUS ROG Swift PG27VQ are un panel lat de 27 de inci și o rezoluție WQHD de 2560 x 1440 de pixeli. Panelul folosește tehnologia Twisted Nematic, despre care unii vor spune că este veche, dar marele său avantaj este faptul că poate să ofere timpi de răspuns foarte mici. Drept rezultat, acest monitor are un timp de răspuns de numai o milisecundă.

Suprafața ecranului este mată, luminozitatea este de 400 cd/m2, iar rația de contrast maximă este de 1000:1. Deși folosește un panel TN, unghiurile de vizualizare sunt bune: 170 de grade pe orizontală și 160 de grade pe verticală. Din fericire, unghiurile de vizualizare mai mici decât cele ideale, sunt compensate de curbura 1800R a panelului.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Rata de reîmprospătare a monitorului de gaming ASUS ROG Swift PG27VQ poate fi overclock-ată până la 165 Hz, iar monitorul are suport pentru tehnologia Nvidia G-Sync, ce oferă imagini fără defecte și fără sacadări.

Pentru cei ce iubesc efectele de lumină, ASUS a inclus iluminare ambientală pe spatele acestui monitor și sub el. Dacă mai ai și alte dispozitive sau periferice ROG cu suport pentru ASUS Aura Sync, atunci le poți sincroniza pe toate, inclusiv cu monitorul.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Monitorul are toate porturile esențiale pentru orice gamer: un HDMI, un DisplayPort, un jack de căști de 3,5 mm, un port USB 3.0 pentru a se conecta la calculator și două porturi USB 3.0 pentru a conecta periferice precum stick-uri de memorie USB, tastaturi, mouse-uri și așa mai departe.

ASUS ROG Swift PG27VQ consumă mai puțin de 67,5 Wați atunci când luminozitatea ecranului este setată la 200 de niți, dar fără nimic audio sau USB conectat la monitor. Când se află în repaus sau când este oprit, consumă sub 0,5 Wați.

Monitorul poate fi înclinat între 20 și -5 grade, se poate roti între 40 și -40 de grade, iar înălțimea sa poate fi ajustată între 0 și 10 centimetri. Ca dimensiuni fizice, monitorul și suportul său au o lățime, înălțime și grosime de 614,5 x (422,2~522,2) x 268,7 millimetri. Greutatea totală a monitorului plus suportul lui este de 8,46 kilograme.

Dacă vrei să vezi toate caracteristicile monitorului ASUS ROG Swift PG27VQ, vizitează această pagină: ASUS ROG Swift PG27VQ - Specificații.

Deși panelul de pe ASUS ROG Swift PG27VQ folosește tehnologia Twisted Nematic, care este destul de veche, caracteristicile hardware ale acestui monitor sunt foarte bune. Dacă îți plac ecranele curbate, efectele de lumină și placa ta grafică suportă Nvidia G-Sync, acest monitor ar trebui să fie pe placul tău.

Experiența de utilizare a monitorului ASUS ROG Swift PG27VQ

ASUS ROG Swift PG27VQ arată extraordinar din orice parte te-ai uita la el. Ecranul este înconjurat de o ramă subțire pe marginile sale de sus, din stânga și din dreapta, și de o ramă mai lată în partea de jos. Dacă îți poți permite prețul a două sau, chiar mai bine, a trei monitoare, folosirea lor unul lângă altul ar trebui să fie un deliciu pentru orice gamer. Ramele subțiri și curbura ecranului îl fac să fie ideal pentru o configurație multi-monitor.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Rama de jos este mai mare decât celelalte, dar nu deranjează în niciun fel, iar liniile de design îți îndreaptă atenția către logoul Republic of Gamers din centru.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

În spatele monitorului, brațul suportului este fixat de ecran și stă foarte fix pe baza sa. Greutatea și picioarele lungi ale standului te asigură că monitorul este foarte stabil pe birou. Sub baza suportului, ASUS a inserat un led roșu care difuzează lumină printr-un plastic transparent și proiectează imaginea de pe el pe biroul tău. Este un efect plăcut ce va fi apreciat de majoritatea gamerilor.

Reclamă

Implicit, monitorul vine cu două astfel de plastice pentru lumină, ele reprezentând imagini cu logoul Republic of Gamers, dar mai primești și încă trei plastice goale, pe care poți să îți creezi propriul desen. Ne plac astfel de opțiuni de personalizare și pariem că și majorității gamerilor le plac.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Când am pornit acest monitor, chiar mai înainte de a ajunge la ecran, am observat că are și lumini pe spate. În jurul locului unde brațul de suport se fixează de monitor, ASUS a creat un fel de formă triunghiulară cu zone de ventilație dar și cu o serie de leduri în interior. Ele sunt RGB și pot fi configurate să se aprindă în orice culoare preferi, folosind tot felul de efecte. Dacă inviți pe cineva să îți vadă camera de joacă, cu siguranță îi vei uimi.

Sub zona de lumini din spate, găsești un panou detașabil din plastic, care acoperă toate porturile de conexiuni. Ne place faptul că poți să tragi toate cablurile prin piciorul de suport și le poți ascunde în spatele monitorului, astfel încât să nu se răspândească pe biroul tău.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Ecranul este cel mai important lucru la un monitor, iar ASUS ROG Swift PG27VQ nu dezamăgește. Deși panelul folosește tehnologia TN, calitatea imaginii este mai bună decât ce am văzut pe alte ecrane TN similare. Desigur, culorile și vizibilitatea nu sunt pe măsura a ceea ce primești de la un panel IPS, dar sunt bune oricum. De asemenea, curbura ecranului ajută mult în ceea ce privește vizibilitatea: dacă stai la o distanță egală cu aproximativ lungime unui braț, ecranul arată aproape impecabil - fără distorsiuni ale imaginii și fără niciun fel de artefacte de culoare.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Probabil că unele dintre cele mai pozitive aspecte ale lui ASUS ROG Swift PG27VQ sunt rezoluția sa ridicată WQHD 2560 x 1440 de pixeli, rata de reîmprospătare de până la 165 Hz, timpul de răspuns de doar 1 milisecundă și suportul pentru tehnologia NVIDIA G-Sync. În lumea reală, aceste detalii se traduc prin o experiență de joc imersivă, fără imagini încețoșate, fără sacadări și alte defecte de imagine. Acest lucru îl face să fie potrivit în special pentru gamerii cărora le place să se joace jocuri de tip MOBA, precum League of Legends sau Heroes of the Storm. În săptămâna în care am avut monitorul în teste, ne-am jucat destul de multe ore League of Legends și trebuie să spunem că a fost experiență foarte plăcută.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

Din păcate, pentru a te bucura cu adevărat de cea mai bună experiență în jocuri folosind acest monitor, ai nevoie de o placă video high-end precum Nvidia GeForce GTX 1080Ti. Când te joci la această rezoluție WQHD, totul arată mai bine: chiar și jocurile mai vechi sau chiar și jocurile mai pretențioase, setate la o calitate video mai slabă. Unul dintre jocurile care ne fac plăcere să le jucăm acum este Assassin's Creed Black Flag, care arată incredibil de bine pe ASUS ROG Swift PG27VQ, chiar dacă este un joc vechi.

ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ

ASUS ROG Swift PG27VQ este un monitor excelent care oferă aproape tot ce are nevoie un gamer în ziua de astăzi. Ne plac foarte mult design-ul său și efectele de iluminare, curbura ecranului, rezoluția WQHD, suportul pentru Nvidia G-Sync și timpul de răspuns extrem de mic. Singurele lucruri care nu sunt extraordinare sunt prețul ridicat și faptul că folosește un panel TN.

Care este părerea ta despre ASUS ROG Swift PG27VQ?

Ne place monitorul de gaming ASUS ROG Swift PG27VQ și credem că este o alegere foarte bună pentru orice PC desktop de gaming. Deși are câteva slăbiciuni, rămâne unul dintre cele mai bune monitoare de gaming pe care le-am văzut. În acest review, ai citit despre părerea noastră despre el, iar acum am vrea să o aflăm și noi pe a ta. Spune-ți opinia despre monitorul de gaming ASUS ROG Swift PG27VQ, în comentariile de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii