Review ASUS ZenBeam L2: Proiector smart, portabil și puternic

Review ASUS ZenBeam L2: Proiector smart, portabil și puternic
Rating

ASUS a lansat recent un nou proiector portabil, numit ZenBeam L2. Mergând pe urmele lui ZenBeam Latte L1, ZenBeam L2 oferă un design elegant și promite imagini de înaltă calitate, o conectivitate bogată și o autonomie rezonabil de mare datorită bateriei încorporate. În plus, ZenBeam L2 include și un Android TV box, pentru a-ți permite să te bucuri fără probleme de aplicațiile tale preferate de streaming. Cu alte cuvinte, cu acest proiector, nu ar trebui să ai nevoie de nimic altceva pentru te bucura de o experiență de cinema oriunde, în sufrageria ta sau chiar și în curtea casei tale. Vrei să afli mai multe despre el? Atunci citește această recenzie:

Reclamă

ASUS ZenBeam L2: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest proiector este o alegere excelentă pentru persoanele care vor:

 • Să se bucure de vizionarea de filme și spectacole pe orice suprafață, în mod luminos și clar
 • Acces ușor la toate aplicațiile lor preferate de streaming
 • Să-și poată folosi proiectorul în deplasare, oriunde, chiar și în aer liber

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre ASUS ZenBeam L2:

Vezi prețul:
 • Proiecția este luminoasă și clară, având culori vii
 • Sursa de lumină cu leduri durează mai mult și funcționează mai bine decât lămpile obișnuite de proiector
 • Nu este nevoie să reglezi manual focalizarea sau unghiul de proiecție
 • Rezoluție nativă de 1080p, excelentă pentru un dispozitiv de această dimensiune și compatibilitate cu input 4K
 • Android TV box inclus în pachet, având compatibilitate Wi-Fi 5 și Bluetooth
 • Difuzor încorporat
 • Design elegant și calitate excelentă a construcției
 • Prețul său este rezonabil pentru ceea ce oferă

În ceea ce privește dezavantajele, există doar unul singur:

 • Volumul difuzorului încorporat este destul de scăzut, așa că-ți recomand să folosești o boxă portabilă separată, conectată prin cablu sau Bluetooth
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Proiectorul ASUS Zenbeam L2 este o alegere excelentă pentru oricine caută un dispozitiv portabil și versatil, care poate proiecta imagini și clipuri video de înaltă calitate pe orice suprafață. Acesta are un design elegant și compact, o baterie încorporată, care poate rezista timp de un film întreg, o gamă generoasă de opțiuni de conectivitate și chiar și un Android TV box. Consider că acest proiector este un gadget excelent pentru divertisment, reușind să combine performanța și portabilitatea într-un singur pachet, la un preț relativ rezonabil față de concurență. Dacă-ți plac experiențele pe ecran mare și vrei să te bucuri de ele oriunde te-ai duce, nu ai cum să dai greș cu proiectorul ASUS ZenBeam L2. Pentru că ASUS ZenBeam L2 are tot ce ai nevoie pentru a te absorbi pe tine și pe cei apropiați în poveștile pe care le iubești.

Despachetarea proiectorului ASUS ZenBeam L2

Cutia de carton albă și robustă care conține ASUS ZenBeam L2 este destul de mare pentru un proiector portabil. Cu un mâner în partea de sus și un logo pe partea din față, dar cu o abordare minimalistă în rest, cutia îți spune inițial doar numele dispozitivului și faptul că proiectorul este portabil și că dispune de un sistem de sunet de înaltă calitate de la Harman Kardon. Spatele cutiei prezintă însă și alte câteva detalii utile despre principalele caracteristici și specificații ale proiectorului.

Cutia proiectorului ASUS ZenBeam L2

Cutia proiectorului ASUS ZenBeam L2

Atunci când am deschis cutia, am descoperit o adevărată colecție de obiecte: proiectorul ASUS ZenBeam L2 într-o geantă de transport care arată bine, o altă cutie, ce conținea un televizor HAKO mini Android TV, un adaptor de alimentare USB-C cu două cabluri (unul cu mufă pentru UE și unul pentru Marea Britanie), un manual de utilizare și certificatul de garanție.

Despachetarea proiectorului ASUS ZenBeam L2

Despachetarea proiectorului ASUS ZenBeam L2

Apoi, după ce am scos totul, am descoperit proiectorul elegant și faptul că micuța cutie HAKO mini include și o telecomandă.

Tot ce primești cu proiectorul ASUS ZenBeam L2

Tot ce primești cu proiectorul ASUS ZenBeam L2

Atunci când am deschis pachetul proiectorului ZenBeam L2 de la ASUS, am simțit un val de emoție. Cutia arată bine, e adevărat, dar ceea ce se află înăuntru este și mai interesant. Am fost impresionat de accesoriile incluse împreună cu proiectorul, precum telecomanda, adaptorul de alimentare USB-C și geanta de transport. După cum îți poți imagina, abia așteptam să-l încerc și să văd cum se comportă ZenBeam L2.

Reclamă

Design și specificații hardware

ASUS ZenBeam L2 este o versiune nouă și îmbunătățită a proiectorului compact L1, cu un design mai elegant și mai fin. Carcasa sa metalică este acoperită cu mici orificii, care ajută la păstrarea dispozitivului la temperaturi scăzute, și este disponibil într-o combinație elegantă de gri și negru. De asemenea, proiectorul este ușor de transportat, deoarece măsoară 132 x 172 x 132 mm și cântărește doar 1,57 kg.

Proiectorul ASUS ZenBeam L2

Proiectorul ASUS ZenBeam L2

Partea superioară a modelului ASUS ZenBeam L2 este acoperită de un capac din plastic detașabil, dar care se potrivește perfect cu designul proiectorului. Pe acest capac, se află trei butoane și un mic joystick care-ți permite să navighezi prin meniul proiectorului și să-l controlezi. Dacă scoți capacul, sub el, ajungi la un spațiu care conține un conector micro-HDMI și un mic cablu USB, folosit pentru a conecta dispozitivul HAKO mini Android TV box, inclus în pachet. Este simplu să configurezi totul, iar spațiul de sub capac este suficient pentru a ascunde fără probleme dispozitivul TV box. Mai mult, se pare că este suficient de mare chiar și pentru alte dispozitive Android TV sau pentru un Google ChromeCast obișnuit, dacă asta este ceea ce-ți dorești.

Proiectorul ASUS ZenBeam L2 include un Android TV box

Proiectorul ASUS ZenBeam L2 include un Android TV box

Un detaliu esențial al acestui proiector este că folosește o sursă de lumină eco-LED fără mercur. Asta îi permite să proiecteze imagini de înaltă calitate - clare și vii - de-a lungul întregii sale durate de viață. În plus, un alt avantaj al utilizării unei surse de lumină cu leduri este că aceasta se poate aprinde și stinge rapid - spre deosebire de lămpile convenționale, care au nevoie de mult timp pentru a se încălzi și a se răci.

Reclamă

Durata de viață a sursei de lumină a proiectorului este estimată la aproximativ 30.000 de ore. Asta presupune că te poți bucura de aproape trei ani și jumătate de proiecție neîntreruptă. Mi se pare destul de imposibil să-mi imaginez pe cineva care să țină proiectorul pornit și în funcțiune permanent atât de mult timp. Un scenariu mai real ar fi utilizarea proiectorului timp de trei-patru ore zilnic. În acest caz, durata de viață a sursei de lumină cu leduri a proiectorului ar trebui să-ți garanteze peste 20 de ani de folosire!

Spatele proiectorului ASUS ZenBeam L2

Spatele proiectorului ASUS ZenBeam L2

Imaginează-ți că te uiți la filmele sau emisiunile tale preferate pe un ecran mare, chiar și atunci când ești în excursie, cum ar fi la camping. 🙂 Asta este ceea ce-ți poate oferi proiectorul ASUS ZenBeam L2, fiind capabil să proiecteze video la o rezoluție nativă de 1080p (1920 x 1080) și acceptând o rezoluție maximă 4K de 3840 pe 2160 pixeli. Deși este un dispozitiv portabil de mici dimensiuni, ZenBeam L2 poate proiecta imagini cu o diagonală de până la 120 de inci (~3,05 metri) de la o distanță de 3,2 metri. La distanța minimă de un metru, veți obține o imagine de 40 de inci.

Lentila proiectorului ASUS ZenBeam L2

Lentila proiectorului ASUS ZenBeam L2

ASUS ZenBeam L2 are, de asemenea, un flux de lumină foarte luminos pentru un proiector portabil. Specificațiile sale oficiale indică o luminozitate de 960 de lumeni, ceea ce înseamnă că te poți bucura de conținutul tău chiar și în spații care nu sunt foarte întunecate. Merită menționat că ZenBeam L2 este semnificativ mai luminos decât ceea ce am văzut la alte proiectoare portabile similare, precum Samsung The Freestyle, de exemplu, care oferă doar 550 de lumeni și care costă și mai mult.

Butoanele și joystickul de pe partea superioară a proiectorului

Butoanele și joystickul de pe partea superioară a proiectorului

În ceea ce privește conectivitatea, ASUS ZenBeam L2 oferă o selecție generoasă de porturi, care ar trebui să-i satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși dintre noi. Pe partea din spate a proiectorului, în partea de jos, se află un port de alimentare USB-C, un port USB-A de 1,5 A, pe care-l puteți folosi pentru a reîncărca un alt dispozitiv (un smartphone, de exemplu), un port USB-C de 7,5 W, care acceptă display input (modul DisplayPort Alt), un port HDMI și o mufă audio de 3,5 mm. În stânga și în dreapta porturilor, găsești, de asemenea, un mic led, care te anunță când proiectorul are bateria descărcată, și un mic buton de resetare, ce-ți permite să readuci proiectorul la setările din fabrică.

Selecția de porturi pe proiectorul ASUS ZenBeam L2

Selecția de porturi pe proiectorul ASUS ZenBeam L2

În plus, proiectorul nu oferă doar opțiuni de conectivitate prin cablu, ci și opțiuni wireless. Datorită dispozitivului HAKO mini Android TV box, inclus în pachet, poți, de asemenea, să conectezi ZenBeam L2 la rețele Wi-Fi 5. Și, tot datorită acestui Android TV box, poți rula diverse aplicații de streaming.

HAKO mini îți oferă Android TV

HAKO mini îți oferă Android TV

Proiectorul are, de asemenea, un difuzor de 10 W cu tehnologie Smart AMP, realizat de Harman Kardon. Deși calitatea sunetului este ridicată în spații mici, volumul maxim este destul de scăzut. Din fericire, HAKO mini TV box oferă și conectivitate Bluetooth, așa că nu te împiedică nimic să cuplezi la proiector un difuzor portabil mai performant. Desigur, dacă nu preferi să folosești cu el un difuzor prin cablu: nu uita că ZenBeam L2 are, de asemenea, un port audio de 3,5 mm pe spate.

Proiectorul beneficiază de un difuzor de 10 wați

Proiectorul beneficiază de un difuzor de 10 wați

Nu în ultimul rând, un cuvânt despre autonomie: ASUS ZenBeam L2, fiind un proiector portabil, dispune și de o baterie încorporată. Asta este excelent atunci când călătorești sau vrei să organizezi o seară de film în curte și nu ai o priză în apropiere. Bateria proiectorului are o capacitate de 65Wh, care îl poate menține în funcțiune timp de până la trei ore și jumătate (în modul eco).

Dacă vrei mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile acestui proiector portabil, ar trebui să vizitezi pagina sa oficială: ASUS ZenBeam L2.

Per ansamblu, ASUS ZenBeam L2 arată foarte bine și pare a fi un dispozitiv bine gândit din toate punctele de vedere. Designul său este elegant, opțiunile de conectivitate de care dispune sunt numeroase, iar performanțele oferite de proiector sunt excelente, având în vedere că este un dispozitiv portabil. În plus, prețul și specificațiile sale par a fi mai bune decât cele ale majorității concurenților săi.

Reclamă

Experiența de utilizare a proiectorului ASUS ZenBeam L2

Sunt tătic și, ca să vă spun adevărul, fiica mea s-a bucurat de proiectorul ASUS ZenBeam L2 mai mult decât aș fi putut eu s-o fac vreodată. Într-o seară de sâmbătă, a vrut să vadă un film cu prietenii ei și toți au vrut să-l vadă ca la cinema, pe tot peretele din sufrageria noastră. Așa că asta am făcut: am luat proiectorul ASUS ZenBeam L2, l-am băgat în priză, l-am conectat la rețeaua noastră Wi-Fi și am lansat aplicația Disney Plus. Apoi, copiii au început să delibereze ce film să vadă. A durat ceva timp, fiind necesare dezbateri, evident, 🙂 dar în cele din urmă, au ajuns la un consens: Elemental.

Am proiectat filmul pe peretele din sufrageria noastră, creând o experiență asemănătoare cu cea de la cinema pentru ea și prietenii ei. Cu toții s-au bucurat de animație, cu sunet clar și culori vii, datorită proiectorului ASUS ZenBeam L2.

Vizionarea unui film cu proiectorul ASUS ZenBeam L2

Vizionarea unui film cu proiectorul ASUS ZenBeam L2

Pe lângă petrecerea pentru seara de film organizată pentru fiica mea și prietenii ei, am folosit proiectorul aproape în fiecare seară de când l-am primit. ASUS ZenBeam L2 este un dispozitiv multifuncțional, care combină funcțiile unui proiector, ale unui Smart TV și ale unei boxe inteligente. Te poți conecta la el și proiecta conținutul tău preferat sau poți folosi aplicațiile integrate și controlul vocal pentru a accesa diverse servicii de streaming. M-am bucurat să urmăresc filme pe Disney Plus și pe HBO Max cu ZenBeam L2 și am fost impresionat de viteza și performanța acestuia. A oferit o imagine clară și uniformă, fără niciun fel de lag sau distorsiuni. Una dintre cele mai bune caracteristici ale lui ZenBeam L2 este, după părerea mea, că își ajustează automat focalizarea și corecția de cheie (keystone) în funcție de modul cum îl așezi. Nu trebuie să-ți faci griji că trebuie să te joci cu obiectivul sau să găsești unghiul perfect. Acesta va proiecta întotdeauna videoclipul pe perete sau pe orice altă suprafață la o claritate și o calitate optime.

Proiectorul ASUS ZenBeam L2 focalizează și ajustează automat corecția de cheie (keystone)

Proiectorul ASUS ZenBeam L2 focalizează și ajustează automat corecția de cheie (keystone)

Lăsând la o parte calitatea imaginii și performanța, una dintre cele mai interesante caracteristici ale proiectorului ASUS ZenBeam L2 este Light Wall. Este vorba despre o aplicație integrată, care-ți permite să transformi aspectul oricărei camere proiectând un „screensaver” virtual și creând o atmosferă care se potrivește cu starea ta de spirit. Sunt disponibile 26 de opțiuni prestabilite, cu proiecții concepute pentru a crea medii confortabile cu efecte colorate, diverse elemente naturale și chiar pisici.🙂

Aplicația Light Wall este interesantă

Aplicația Light Wall este interesantă

ASUS ZenBeam L2 este mai mult decât un simplu proiector. Este un dispozitiv ce poate transforma orice cameră și orice loc de camping într-un cinematograf. Cu ajutorul dispozitivului HAKO mini Android TV box, care este ușor de folosit, poți accesa o varietate de conținut media și te poți bucura de el pe un ecran mare. Performanțele oferite de proiector sunt de top, având în vedere dimensiunile sale, și sunt sigur că oricine-l va încerca va fi mulțumit de ceea ce oferă ZenBeam L2.

Ce părere ai despre proiectorul ASUS ZenBeam L2?

Utilizarea proiectorului ASUS ZenBeam L2 a fost o plăcere și am fost foarte mulțumit de caracteristicile și performanțele sale. Cred că oricine iubește să se uite la filme îl va considera util și plăcut. Este un dispozitiv excelent pentru orice casă și pentru oricine vrea să se bucure de o seară de cinema în aer liber. Ce părere ai despre acest proiector? Nu ezita să-mi spui părerea ta despre ASUS ZenBeam L2 în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate