Ce este Harman Kardon? Sunt bune boxele Harman Kardon?

Ce este Harman Kardon? Sunt bune boxele Harman Kardon?

Este improbabil să nu fi auzit de Harman Kardon: poate că ai văzut boxe, receivere audio, căști sau chiar laptopuri pe care apare acest brand. Te-ai întrebat vreodată ce este Harman Kardon, de ce este un nume atât de mare pe scena audio sau de ce dispozitivele făcute de ei sunt atât de apreciate de utilizatorii din toată lumea? Dacă ai răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, citește acest articol pentru a afla mai multe detalii despre Harman Kardon și de ce contează acest nume:

Reclamă

Ce este Harman Kardon?

Harman Kardon este o divizie a Harman International, care produce echipamente și dispozitive audio de înaltă calitate pentru consumatori, precum căști, boxe și bare de sunet. De asemenea, produce și echipamente audio pentru autoturisme.

În prezent, Harman Kardon este una dintre subsidiarele deținute de Samsung, compania fiind cumpărată pe data de 11 martie 2017, pentru aproximativ 8 miliarde de dolari americani. Inițial, Harman Kardon a fost fondată în 1953 de către Sidney Harman și Bernard Kardon, în Stamford, Statele Unite.

Logo harman / kardon
Logo harman / kardon

Pe lângă echipamentele audio ce poartă numele original Harman Kardon (de multe ori stilizat sub forma harman / kardon), compania părinte - Harman International - produce și comercializează și alte branduri audio foarte populare, precum JBL (achiziționat de Harman Kardon în 1969), AKG, Mark LEvinson, Infinity și Crown Amplifiers.

Harman Kardon este o divizie a Harman International, deținută de Samsung
Harman Kardon este o divizie a Harman International, deținută de Samsung

Ce face Harman Kardon?

Încă de la începuturile sale, Harman Kardon s-a axat întotdeauna pe crearea și producția de echipamente audio pentru casă, uz personal și autoturisme la cele mai înalte standarde audio, încercând în același timp să le facă simple și cât mai ușor de folosit.

Reclamă

Iată o listă de echipamente audio pe care Harman Kardon le produce în ziua de astăzi:

  • Receivere audio video
  • Receivere stereo și playere CD
  • Playere Blu-ray Disc
  • Sisteme de boxe de tip Home Theater
  • Bare de sunet
  • Boxe portabile
  • Boxe de calculator
  • Căști audio (intra-auriculare, pe ureche, peste ureche)
Harman Kardon Soundsticks 3
Harman Kardon Soundsticks 3

Ce înseamnă Harman Kardon în cazul laptopurilor, boxelor, etc.?

Harman Kardon nu este doar o certificare de la o companie ce deține nume de branduri foarte bune. În cazul laptopurilor, Harman Kardon are o prezență puternică, producând sisteme de difuzoare pentru unele dintre cele mai bune laptopuri disponibile pe piață. Poți să găsești boxe Harman Kardon pe laptopuri realizare de companii mari precum ASUS, Lenovo, Toshiba sau Dell.

ASUS ZenBook Pro Duo are boxe Harman Kardon
ASUS ZenBook Pro Duo are boxe Harman Kardon

În lumea automobilelor, multe dintre mașinile de lux de la producători auto importanți precum Mercedes, Daimler sau BMW sunt, de asemenea, echipate cu sisteme de sunet și electronică de la Harman Kardon.

Reclamă

Care este diferența dintre Harman Kardon și alte branduri audio?

Afacerea Harman Kardon este sunetul, așa că trebuie să îi compari cu alte branduri care activează pe aceeași nișă. Filosofia din spatele tuturor dispozitivelor Harman Kardon este un design atrăgător și audio de calitate înaltă, cât mai apropiată de înregistrările originale - ca în studio, dacă preferi. Deși Harman International deține și alte branduri audio și unele dintre ele se adresează scenei audio profesionale, Harman Kardon se adresează doar consumatorilor. În concluzie, competiția este constituită din alte branduri care se adresează tot consumatorilor.

Harman Kardon HKTS 65 - sistem de boxe home theater cu subwoofer wireless
Harman Kardon HKTS 65 - sistem de boxe home theater cu subwoofer wireless

Harman Kardon nu face produse de sunet de calitate slabă, așa că dacă vrei să compari ceva care poartă numele Harman Kardon cu alte dispozitive similare de la alt brand, trebuie să faci o alegere bazată pe specificații individuale, design și preferințe personale.

Printre competitorii Harman Kardon din segmentul audio pentru consumatori, putem menționa Bose, Sennheiser, Logitech și Beats.

Sunt bune boxele Harman Kardon?

Boxele Harman Kardon sunt foarte bune! Indiferent de ce echipament audio cumperi, inclusiv boxe, dacă scrie harman / kardon pe el, atunci este foarte probabil să fie un produs de bună calitate. În plus, toate boxele Harman Kardon au ceva unic, doar al lor, în ceea ce privește designul. Dacă îți dorești ceva elegant, dar și ceva care să aibă cel puțin o urmă de inovație, merită să iei în considerare Harman Kardon.

Boxă portabilă Harman Kardon Go+Play
Boxă portabilă Harman Kardon Go+Play

Din păcate, calitatea sunetului și toate celelalte aspecte excelente ale boxelor Harman Kardon înseamnă și că nu sunt ieftine. Boxele Harman Kardon tind să fie de o calitate ridicată, dar se încadrează în zona de prețuri medii și mari.

Ce părere ai despre Harman Kardon?

Îți place acest brand și echipamentele audio ce îi poartă numele? Ai cumpăra boxe, receivere sau laptopuri care sunt produse sau conțin părți electronice de la Harman Kardon? Dacă deja ai dispozitive făcute de Harman Kardon, ce experiență ți-au oferit? Poți folosi comentariile de mai jos pentru a-ți împărtăși opiniile.

Descoperă: Divertisment Blog Hardware și sunete