Review Samsung The Freestyle: Un proiector Wi-Fi smart și frumos

Review Samsung The Freestyle: Un proiector Wi-Fi smart și frumos
Rating

Samsung The Freestyle este un nou tip de proiector, diferit de majoritatea opțiunilor de pe piață. Cu un design frumos și realizat de companie pentru a fi foarte ușor de utilizat, The Freestyle nu proiectează doar lucruri. Poate rula singur aplicații de streaming și poate fi singurul lucru de care ai nevoie pentru a-ți transforma sufrageria într-un spațiu home theater. Citește această recenzie pentru a vedea tot ce oferă Samsung The Freestyle:

Reclamă

Samsung The Freestyle: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest proiector este o alegere excelentă pentru cei care:

 • Doresc un proiector wireless de înaltă calitate
 • Caută un proiector „inteligent”, care poate face streaming de filme și seriale TV pe cont propriu
 • Vor un proiector fiabil și ușor de utilizat

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Samsung The Freestyle:

Vezi prețul:
 • Proiectează videoclipuri de înaltă calitate cu luminozitate și contrast excelente
 • Sistemul de proiecție folosește leduri ca sursă de iluminare, fiind mai bun și mai fiabil decât lămpile obișnuite
 • Focalizare automată și ajustare automată a trapezului (keystone)
 • Acceptă conexiuni Wi-Fi 5 (suficient de rapide pentru streaming la rezoluție 1080p)
 • Poți instala și rula pe el aplicații de streaming
 • Calitatea sunetului este chiar bună
 • Design plăcut
 • Este ușor de poziționat pe orice suprafață și la orice unghi

Singurul dezavantaj al lui Samsung The Freestyle este prețul său puțin mai mare decât cel al unui proiector obișnuit.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Samsung The Freestyle este un dispozitiv special, care pare mai mult decât un simplu proiector. Funcționează excelent ca proiector, dar nu numai. Datorită sistemului de operare de pe el, poți rula și instala aplicații de la Samsung care îți permit să faci streaming de filme sau să asculți muzică, de exemplu. L-ai putea numi un proiector inteligent! Mie îmi place și cred că este un accesoriu excelent pentru orice casă.

Despachetarea proiectorului The Freestyle

Samsung The Freestyle sosește într-o cutie relativ mică, din carton, cu un design interesant. Pe ambalaj, poți vedea o schiță stilizată a proiectorului deasupra unui tipar punctat și câteva detalii despre principalele sale caracteristici.

Cutia în care sosește proiectorul The Freestyle

Cutia în care sosește proiectorul The Freestyle

În cutie, se află proiectorul, telecomanda acestuia, un adaptor de alimentare USB-C, manualul de utilizare, garanția și alte câteva documente.

Samsung The Freestyle - Ce găsești în cutie

Samsung The Freestyle - Ce găsești în cutie

Despachetarea proiectorului Samsung The Freestyle este o experiență plăcută. Cutia arată bine și conține tot ce ai nevoie pentru a începe să folosești proiectorul imediat ce îl despachetezi.

Design și specificații hardware

Samsung The Freestyle este un proiector de mici dimensiuni care se bazează pe tehnologia de afișare DLP (Digital Light Processing). Asta înseamnă că, în ciuda dimensiunilor sale mici, poate oferi imagini clare și de înaltă calitate. În plus, deoarece folosește un sistem de iluminare cu leduri, înseamnă că procesul de pornire este foarte rapid - lămpile tradiționale au nevoie de un timp relativ îndelungat pentru a se încălzi și a se răci.

Reclamă

Durata de viață a sursei de lumină a proiectorului, un mod mai elegant de a spune durata de viață a ledului, este de 20000 de ore. Aceasta înseamnă mai mult de doi ani de utilizare continuă. Sau poate însemna aproape 14 ani de viață dacă folosești proiectorul timp de patru ore zilnic.

Samsung The Freestyle arată grozav, nu-i așa?

Samsung The Freestyle arată grozav, nu-i așa?

Samsung The Freestyle este un proiector Full HD capabil să afișeze imagini video la o rezoluție maximă de 1920 x 1080. Acesta poate afișa cu acuratețe imagini video cu o diagonală minimă de 30 de inchi (76,2 centimetri) și o diagonală maximă de 100 de inchi (254 de centimetri). Puterea maximă de iluminare este de 550 de lumeni.

Samsung The Freestyle este un proiector Full HD

Samsung The Freestyle este un proiector Full HD

În ceea ce privește opțiunile de conectivitate, Samsung The Freestyle are doar un port micro-HDMI. De asemenea, se poate conecta la rețele wireless prin Wi-Fi 5 și să folosească aplicații de streaming. Cu alte cuvinte, primești beneficiile unui Smart TV marca Samsung, pe un proiector, fără echipament adițional. Sistemul de operare de pe proiector, este cel mai probabil o versiune personalizată a Samsung Tizen, ce-ți permite să instalezi aplicații precum Netflix, Disney Plus ori HBO Max. De asemenea, poți să-l folosești pentru a proiecta wireless ecranul laptopului tău ori al telefonului, prin Miracast.

Porturile de pe proiectorul Samsung The Freestyle

Porturile de pe proiectorul Samsung The Freestyle

Proiectorul este dotat și cu un sistem de sunet încorporat, capabil să genereze o putere de 5 wați RMS. Este compatibil și cu Dolby Digital Plus. În ceea ce privește corpul și dimensiunea, proiectorul este foarte ajustabil și destul de mic, ceea ce îl face ușor de folosit oriunde vrei tu. Dimensiunile sale fizice, cu suport inclus, sunt de 10,16 x 17,27 x 9,40 centimetri în lățime x înălțime x adâncime. Este, de asemenea, ușor, la 0,8 kilograme.

Reclamă

Dacă vrei să vezi toate specificațiile tehnice, vizitează pagina oficială: Samsung The Freestyle.

Experiența de utilizare a proiectorului Samsung The Freestyle

Samsung The Freestyle nu seamănă cu niciun alt proiector pe care l-am folosit. De fapt, nu-l pot numi strict un proiector, pentru că este mai mult decât atât. Sigur, proiectează, dar unii l-ar putea considera, de asemenea, un Smart TV și o boxă inteligentă, toate într-unul singur. Pe lângă că te poți conecta la el și proiecta, poți, de asemenea, să rulezi și să instalezi aplicații și chiar să-ți folosești vocea pentru a-l comanda. Și totul funcționează excelent: am vizionat câteva filme cât timp l-am avut, atât pe Netflix, cât și pe HBO Max, iar The Freestyle a fost rapid și receptiv, oferind o experiență de redare fluidă.

The Sandman pe proiectorul The Freestyle de la Samsung

The Sandman pe proiectorul The Freestyle de la Samsung

În plus, designul proiectorului The Freestyle nu seamănă cu niciunul dintre cele pe care le-am testat până acum. Este destul de mic și este dotat cu un mecanism rotativ sau cu un suport, dacă preferi. Îl poți pivota și înclina oricum dorești, ajustând unghiul de proiecție pentru a se potrivi circumstanțelor. Iar suportul de birou este stabil, indiferent de modul în care alegi să rotești proiectorul. L-am așezat chiar și pe o canapea, care nu este în niciun caz o suprafață stabilă, și nu a căzut.

În plus, proiectorul The Freestyle își reglează automat focalizarea și trapezul (keystone). Astfel, indiferent de modul în care-l poziționezi, nu trebuie să reglezi manual obiectivul. Acesta va afișa videoclipul pe perete sau pe orice altă suprafață de proiecție cât mai clar posibil.

Samsung The Freestyle are focalizare și ajustare automată a trapezului

Samsung The Freestyle are focalizare și ajustare automată a trapezului

Un alt lucru care-mi place la acest proiector este telecomanda. Arată destul de elegant și este ușor de utilizat. Este prevăzută cu un cadran util pentru navigare, câteva butoane de redare media și altele dedicate pentru aplicațiile de streaming: Netflix, Disney Plus și Prime Video.

Telecomanda proiectorului Samsung The Freestyle

Telecomanda proiectorului Samsung The Freestyle

Din nefericire, The Freestyle nu vine cu un cablu mini HDMI (sau un adaptor) în pachet și nici eu nu am avut unul, așa că nu am putut testa acest tip de conectare. Am verificat însă cum funcționează oglindirea wireless și am folosit intens Netflix și HBO Max. 🙂 Ambele scenarii de utilizare au fost impecabile. În timp ce redam ecranul, nu am întâmpinat nicio deconectare sau întrerupere, iar aplicațiile de streaming menționate au funcționat bine. Aplicațiile s-au lansat rapid, încărcarea a fost rapidă, iar calitatea imaginii excelentă.

În concluzie, Samsung The Freestyle nu este doar un proiector obișnuit. Este mai mult decât atât: datorită sistemului de operare și a faptului că este foarte ușor de folosit, cred că acest dispozitiv poate fi considerat un centru de divertisment media pentru orice casă.

Tu ce părere ai despre proiectorul The Freestyle?

Mi-a plăcut să testez proiectorul Samsung The Freestyle și cred că oricine îl folosește și-l va dori. Este o alegere excelentă pentru orice casă. Ești de acord? Ai fi interesat de un astfel de dispozitiv? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows