Review proiector ASUS F1: Excelent pentru cinefili și gameri

Review proiector ASUS F1: Excelent pentru cinefili și gameri
Rating

Proiectorul ASUS F1 este un proiector pentru gameri. Un concept interesant, nu-i așa? Ei bine, acest proiector funcționează la rezoluție Full HD, are un obiectiv cu distanță de aruncare scurtă, reglare automată a unghiurilor, focalizare automată și capacitatea de a afișa video la o frecvență de 120 Hz, atunci când este setat la o rezoluție de 720p. Am vrut să îl vedem în acțiune, așa că l-am încercat nu doar pentru prezentări sau pentru Netflix, ci și pentru a ne juca jocuri. Citește această recenzie și află care este părerea noastră despre proiectorul ASUS F1:

Reclamă

Proiectorul ASUS F1: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest proiector este o alegere excelentă pentru utilizatorii care:

 • Vor o experiență cinematografică autentică, în confortul caselor lor
 • Vor să poată să se joace orice joc, la rezoluție HD de 720p și rate de reîmprospătare de 120 Hz
 • Își doresc un proiector pe care îl poți pune pe o măsuță de cafea, dar la fel de ușor îl poți agăța de tavan
 • Vor un proiector care să fie durabil

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive pentru proiectorul ASUS F1:

 • Oferă culori vii, un negru puternic și umbre detaliate
 • Imaginea proiectată are luminozitate și contrast bun
 • Utilizează o sursă de iluminare cu leduri care ar trebui să dureze mult timp
 • Este silențios și are un sistem de sunet 2.1 bun
 • Are multe porturi și suportă proiectarea wireless
 • Poate proiecta video la 720p și 120 Hz rată de reîmprospătare, ceea ce îl face să fie excelent pentru jocuri
 • Are o cameră încorporată pe care o folosește pentru a focaliza automat și a regla unghiurile
 • De asemenea, este compatibil cu AURA RGB 🙂

Singurul dezavantaj al proiectorului ASUS F1 este prețul său, care este mai mare decât cel al unui proiector Full HD obișnuit.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Proiectorul ASUS F1 Full HD cu leduri este o alegere excelentă pentru oricine vrea un proiector care poate oferi o imagine de bună calitate, nu numai în prezentări sau pentru vizionarea de filme, ci și pentru a juca jocuri. Ne place designul său cu margini ascuțite și dimensiunile sale reduse, precum și confortul pe care îl primești de la funcțiile sale automate de reglare a unghiurilor și auto focus. Dacă îți dorești un proiector Full HD ușor de utilizat, ușor de transportat, care oferă o calitate excelentă a imaginii, și care poate fi folosit pentru a te juca jocuri, atunci nu ai cum să greșești cu ASUS F1.

Experiența de despachetare a proiectorului ASUS F1 Full HD LED

Proiectorul ASUS F1 sosește într-o cutie mare, realizată din carton negru de calitate premium. Pe partea superioară a acesteia, poți vedea o ilustrație a proiectorului ASUS F1 și afli, de asemenea, că dispune de un sistem audio încorporat 2.1 certificat de Harman Kardon.

Cutia în care vine proiectorul ASUS F1
Cutia în care vine proiectorul ASUS F1

Pe partea din spate și pe părțile laterale ale casetei, ASUS a imprimat detalii despre principalele caracteristici ale proiectorului .

Partea din spate a pachetului în care este ambalat proiectorul ASUS F1
Partea din spate a pachetului în care este ambalat proiectorul ASUS F1

În interiorul cutiei, am găsit proiectorul ASUS F1, telecomanda sa, un adaptor de alimentare, trei cabluri de alimentare (unul pentru prize americane, unul pentru prize britanice și altul pentru prize europene), un cablu HDMI, manualul de utilizare, prospectele de garanție și o geantă pentru transport.

ASUS F1 - Ce găsești în cutie
ASUS F1 - Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare oferită de proiectorul ASUS F1 este plăcută și demnă de un dispozitiv premium. ASUS a inclus tot ce îți trebuie pentru a putea utiliza proiectorul, oriunde ai merge, inclusiv o geantă de transport și cabluri de alimentare pentru prize din diverse regiuni ale lumii.

Reclamă

Specificații hardware

Proiectorul ASUS F1 folosește o tehnologie de afișare DLP, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie capabil să ofere o imagine clară, să aibă un timp bun de răspuns și să poată afișa imagini 3D. Proiectorul poate să ofere o luminozitate maximă de 1200 de lumeni cu un raport de contrast de 3500:1. ASUS spune că sursa de lumină cu leduri RGB poate funcționa pentru maximum 30000 de ore, ceea ce reprezintă aproximativ 3 ani și jumătate de utilizare continuă. Asta înseamnă că poate să funcționeze până la 20 de ani dacă îl folosești timp de aproximativ 4 ore în fiecare zi.

O perspectivă a obiectivului de pe proiectorul ASUS F1
O perspectivă a obiectivului de pe proiectorul ASUS F1

ASUS F1 este un proiector Full HD, ceea ce înseamnă că poate proiecta video la o rezoluție maximă de 1920 x 1200 pixeli. Poate arunca video de la o distanță de 16,92 inci (0,43 metri) și până la 145,67 inci (3,7 metri), corespunzând unei proiecții care poate avea o dimensiune minimă pe diagonală de 25 inci (0,63 metri) până la o dimensiune maximă de 210 inci (5,33 metri).

Proiectorul ASUS F1
Proiectorul ASUS F1

Proiectorul ASUS F1 este generos în ceea ce privește opțiunile de conectivitate pe care le oferă. Are două porturi HDMI, un port USB 2.0 Type-A, un port VGA, un mini-jack audio de 3,5 mm și suport pentru rețele fără fir. De asemenea, suportă proiectarea prin wireless mirroring, de la calculatoare și dispozitive cu Windows 10 sau Android. Cel mai probabil, această caracteristică funcționează prin Miracast, deși nu acest lucru nu este confirmat de producător.

Porturile de pe proiectorul cu led ASUS F1
Porturile de pe proiectorul cu led ASUS F1

Proiectorul include și cu un sistem de sunet încorporat 2.1, certificat de Harman Kardon. Sistemul audio are două difuzoare stereo de 3 wați și un subwoofer de 8 wați. Acest proiector consumă mai puțin de 120 de wați în timpul funcționării și sub 0,5 W în modul de repaus. Nivelul său de zgomot este de 32 dBA în modul imagine standard și 28 dBA în modul cinema.

Butoanele de pe proiectorul ASUS F1
Butoanele de pe proiectorul ASUS F1

Din punct de vedere al dimensiunilor sale, acest proiector este destul de mic. Are 250 x 75 x 210 milimetri în lățime x adâncime x înălțime. De asemenea, este destul de ușor, având doar 1,8 kilograme.

Dacă vrei să citești toate specificațiile tehnice, vizitează pagina web oficială: ASUS F1 Full HD LED projector.

Reclamă

Experiența de utilizare a proiectorului Full HD cu leduri ASUS F1

Primul lucru pe care l-am observat când am scos proiectorul ASUS F1 din cutie a fost că nu este atât de mare pe cât ne așteptam și că ne place designul său. Spre deosebire de alte proiectoare, acesta are margini ascuțite și o formă care parcă este inspirată de gama Republic of Gamers. Are inclusiv AURA RGB: două linii subtile de lumină proiectate sub el. 🙂

Proiectorul ASUS F1
Proiectorul ASUS F1

Apoi l-am montat ​​imediat în sufragerie. Când am făcut acest lucru, am constatat că proiectorul ASUS F1 poate fi așezat pe masă dar și suspendat de tavan. Nouă ne-a fost mai ușor să îl punem pe masă dar, pentru că masa de cafea pe care am folosit-o era foarte joasă, a trebuit să ajustăm poziția proiectorului. Atunci am apreciat suportul său de înălțare, ce poate fi setat pentru două înălțimi diferite.

Vizionarea unui documentar pe proiectorul ASUS F1
Vizionarea unui documentar pe proiectorul ASUS F1

Dacă îi conectezi un cablu HDMI sau un cablu VGA pentru intrarea video, proiectorul îl detectează automat și începe să afișeze imaginea transmisă prin acea interfață. În caz contrar, trebuie să selectezi manual intrarea pe care vrei să o utilizezi. Am probat, de asemenea, și o proiecție wireless de la un calculator cu Windows 10 și un dispozitiv cu Android, aflate în apropiere.

Utilizarea Windows 10 pentru a proiecta imagine wireless pe ASUS F1
Utilizarea Windows 10 pentru a proiecta imagine wireless pe ASUS F1

Ne-a plăcut, de asemenea, faptul că proiectorul ASUS F1 își ajustează automat focalizarea. Nu este nevoie să ajustezi manual obiectivul astfel încât acesta să afișeze o imagine clară pe suprafața de proiecție. ASUS F1 face singur asta, cu ajutorul unei camere speciale încorporate, pe care o poți vedea chiar lângă obiectiv. Datorită ei, proiectorul ASUS F1 poate ajusta automat și unghiurile orizontale și verticale. Nu are cum să fie mai ușor de-atât!

Funcția de focalizare automată oferită de proiectorul ASUS F1
Funcția de focalizare automată oferită de proiectorul ASUS F1

Proiectorul are doar patru butoane pe spatele său, pe care le poți folosi pentru a porni sau opri dispozitivul, pentru a selecta intrarea video, dar și pentru naviga prin meniurile sale. În plus, primești și o telecomandă elegantă, cu mai multe butoane. Utilizarea ambelor metode de control se face ușor și rapid, deși proiectorul nu răspunde la comenzi la fel de repede ca un televizor sau un monitor.

Telecomanda proiectorului ASUS F1
Telecomanda proiectorului ASUS F1

Există o mulțime de setări și opțiuni cu care să te joci, așa că ar fi bine să configurezi proiectorul cât mai curând posibil, astfel încât să funcționeze exact cum vrei. La început, am vrut doar să vedem cum se descurcă dacă îl folosim ca ecran secundar cu un laptop cu Windows 10, prin proiectare wireless. A făcut o treabă excelentă, iar configurarea a fost rapidă și ușoară. Cu toate acestea, nu poți viziona filme în acest fel, deoarece imaginea sacadează vizibil.

Vizionarea unui film pe proiectorul ASUS F1
Vizionarea unui film pe proiectorul ASUS F1

Am fost și mai curioși să vedem cum se descurcă proiectorul la gaming. În acest caz, proiecția wireless nu poate funcționa deoarece lag-ul (întârzierea) este prea mare. Așa că am folosit un cablu HDMI pentru a conecta proiectorul la laptopul nostru de gaming. Trebuie să știi că proiectorul ASUS F1 poate folosi conexiunile HDMI pentru a afișa video la rezoluție Full HD și o rată de reîmprospătare de 60 Hz, dar poate afișa și video la 720p la o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Acest mod este destul de bun pentru jocuri. Am rulat League of Legends și The Witcher 3 - Wild Hunt, ambele setate la o rezoluție de 720p (1280 x 720 pixeli), și am reușit să le jucăm pe amândouă, fără niciun pic de lag sau imagini dinamice neclare, pe un perete! 🙂

Jucând Witcher 3 pe proiectorul ASUS F1
Jucând Witcher 3 pe proiectorul ASUS F1

La final, câteva cuvinte despre sistemul de iluminare RGB de pe ASUS F1. Este ceva pe care unii utilizatori doresc să-l aibă pe toate dispozitivele lor și, deși poate sună amuzant ca un proiector să aibă efecte de iluminare RGB, iat-ne spunând acest lucru. 🙂 ASUS F1 are două linii fine de lumină sub el, ce proiectează un efect frumos pe masa pe care așezi proiectorul. Poți controla efectele de iluminare din meniu, în categoria System - AURA RGB și poți alege să folosești efecte Rainbow (Curcubeu), Color Cycle (Ciclu culori), Static, Breathing (Respirație) sau Strobing (Stroboscop). Desigur, poți și să oprești iluminarea.

Efecte de lumină AURA RGB sub ASUS F1
Efecte de lumină AURA RGB sub ASUS F1

ASUS F1 este unul dintre cele mai bune proiectoare cu care ne-am jucat și este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase. Ne-a plăcut să vizionăm filme și ne-a plăcut să ne jucăm jocuri folosindu-l.

Ce părere ai despre proiectorul ASUS F1?

Nouă ne-a plăcut foarte mult proiectorul ASUS F1 și ne dorim unul pentru noi. Este o alegere excelentă pentru filme, prezentări și jocuri. Dacă l-ai încercat sau dacă deja îl ai, nu ezita să îți împărtășești experiența și cu ceilalți cititori, într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii