Review ASUS Zenfone Live: Experiență bună la un preț foarte scăzut

Review ASUS Zenfone Live: Experiență bună la un preț foarte scăzut
Rating

ASUS Zenfone Live este un smartphone foarte popular în țările foarte sensibile la preț, unde un număr redus persoane își pot permite cel mai nou și cel mai puternic smartphone. În România, marea majoritate a utilizatorilor de smartphone, cumpără modele cu prețuri mici, care oferă o rată preț/performanță cât mai bună cu putință. Am primit în teste ASUS Zenfone Live și, după ce l-am folosit timp de două săptămâni, află părerea noastră despre acest smartphone cu un preț foarte redus, din această recenzie:

Reclamă

Înainte de a începe, o clarificare importantă despre ASUS Zenfone Live și ASUS Zenfone Go

Dacă ai cumpărat un ASUS Zenfone Live și ai executat aplicații de tip benchmark pe el sau alte aplicații care oferă informații despre dispozitiv, probabil că ai văzut referințe la ASUS Zenfone Go (ZB501KL). Cel mai nou smartphone ASUS Zenfone Go a fost lansat în Octombrie 2016 și are numele de model ZB500KL, precum și o configurație hardware foarte similară. Deși compania ASUS nu a oferit un comunicat de presă pe acest subiect, se pare că ASUS Zenfone Live este succesorul lui ASUS Zenfone Go. Cel mai probabil, deși vechiul model a fost foarte popular în multe piețe, inclusiv în România, va fi înlocuit de noul model, cu noul nume. ASUS preferă numele Zenfone Live pentru a promova mai bine facilitățile de live streaming care fac acest smartphone unic în segmentul său de preț.

La ce este bun ASUS Zenfone Live?

ASUS Zenfone Live este bun la următoarele sarcini:

 • Streaming live pe Facebook, YouTube și alte rețele sociale
 • Experiențe de înregistrare de clipuri video mai bune decât competitorii săi la prețuri similare
 • Apeluri telefonice, muzică și vizionarea de filme. Orice ține de partea audio, tinde să fie o experiență mai bună pe ASUS Zenfone Live decât pe smartphone-urile cu un preț similar

Pro și contra

ASUS Zenfone Live are următoarele aspecte pozitive:

 • Are un preț foarte accesibil
 • Dacă te interesează experiențele de live streaming, este cel mai bun smartphone ieftin pe care îl poți cumpăra
 • Înregistrarea de clipuri video este o experiență mai bună decât pe alte smartphone-uri cu un preț similar
 • Spațiul de stocare oferit este destul de generos
 • Vizibilitate bună a ecranului când este folosit afară, în lumina solară
 • Conectivitatea 4G LTE care merge la fel de bine ca pe smartphone-uri mai scumpe

Există și neajunsuri de luat în considerare:

 • Experiența foto ar fi putut fi mai bună dacă aplicația pentru cameră ar avea mai puține bug-uri
 • Gaming-ul nu este o experiență deloc grozavă pe acest smartphone
 • Nu există planuri oficiale pentru actualizarea la Android 7 Nougat
 • Are multe aplicații preinstalate
 • Hardware-ul oferit nu reprezintă o îmbunătățire serioasă față de precedentele smartphone-uri ASUS ZenFone Go
Notă produs 4/5

Verdict

Am testat smartphone-ul ASUS ZenFone Go atunci când a fost lansat prima dată și am apreciat balansul bun între prețul foarte scăzut și experiența de utilizare oferită. ASUS Zenfone Live este un succesor demn pentru ASUS ZenFone Go. Deși noul model nu schimbă foarte multe în ceea ce privește configurația hardware oferită, acesta vine cu un design mai bun, conectivitate 4G LTE, un aspect mai plăcut și facilități moderne care se potrivesc unei audiențe tinere, precum live streaming și experiențe audio de calitate. Pentru prețul pe care-l plătești pentru ASUS ZenFone Live, este foarte dificil să găsești alternative mai bune.

Reclamă

Caracteristici hardware și despachetare

Cutia în care vine ASUS Zenfone Live este foarte mică. Pe partea de sus, negrul este culoarea dominantă și vedem o poză cu smartphone-ul alături de numele său. Restul este în alb și mai găsim informații despre cele mai importante caracteristici, numele modelului, codul serial, codul IMEI și alte informații adiacente.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Despachetarea este rapidă și fără probleme. Înăuntrul cutiei găsești smartphone-ul, încărcătorul, un cablu USB -> micro USB, căști, un ac pentru scoaterea cartelei, ghidul pentru pornirea rapidă și garanția.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

ASUS Zenfone Live este disponibil în trei culori: Negru Marin, Roz Trandafiriu și Auriu Vibrant. Noi am testat prima variantă de culoare.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Acest smartphone este de cinci inci, cu un ecran tactil cu panou IPS LCD, la o rezoluție de 1280x720 pixeli. Raportul ecran/carcasă este de 75%. Ecranul este protejat cu sticlă conturată 2.5 D, ceea ce înseamnă că marginile sale se estompează gradual în carcasă. O facilitate care iese în evidență este faptul că ecranul poate fi folosit și atunci când porți mănuși, dacă activezi o setare a telefonului.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Alte smartphone-uri foarte ieftine folosesc procesoare MediaTek în timp ce ASUS Zenfone Live are un Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 cu patru nuclee, la frecvența de 1,2 GHz. Cipul grafic este un Adreno 305, memoria RAM este de 2 GO iar spațiul de stocare oferit este de 16 sau 32 GO.

Acest smartphone oferă Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că poți folosi doua carduri SIM simultan. Ambele sunt active cât timp nu primești un apel telefonic. Atunci când primești un apel și răspunzi, celălalt SIM devine inactiv. Nu este o tehnologie ideală dar este cea mai răspândită când vine vorba de smartphone-uri ieftine. De asemenea, unul din slot-urile pentru cardurile SIM poate fi folosit pentru a extinde spațiul de stocare cu un card microSD de până la 128 GO.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Camera principală are 13 megapixeli, o apertură de f/2.2, autofocus și un bliț cu LED. Camera secundară are 5 megapixeli, o apertură de f/2.0, autofocus și bliț cu LED.

În ceea ce privește conectivitatea, este oferit un port Micro USB 2.0, o mufă audio pentru conectarea de căști, un cip Bluetooth 4.0 și o placă de rețea wireless pentru conexiunea la rețelele WiFi pe frecvența de 2.4 GHz, folosind standardele 802.11 b/g/n. În ceea ce privește senzorii, este inclus un accelerometru, o busolă electronică, un senzor de proximitate și unul de lumină ambientală.

ASUS Zenfone Live are o baterie nedetașabilă Li-Ion cu o capacitate de 2650 mAh, care este suficientă pentru un dispozitiv cu hardware nu foarte puternic.

În ceea ce privește mărimea, Zenfone Live are 141,18 x 71,74 x 7,95 mm în lungime x lățime x grosime. De asemenea, este și foarte ușor, cântărind doar 120 de grame.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Dacă vrei să verifici caracteristicile oficiale ale acestui smartphone, mergi la pagina oferită de ASUS, aici: ASUS Zenfone Live (ZB501KL) Tech Specs.

Design și calitatea construcției

ASUS Zenfone Live are o calitate a construcției decentă și un aspect potrivit unei audiențe tinere. Este un smartphone foarte ieftin, iar asta înseamnă că nu include materiale premium. Design-ul său este unibody, ceea ce înseamnă că nu poți detașa coperta spate pentru a scoate bateria. Coperta spate este foarte ușoară și realizată doar din plastic.

Pe partea din față este ecranul de cinci inci, camera secundară, un difuzor, blițul cu LED pentru cameră, butoanele de Înapoi, Acasă și Aplicații recente. Fiind un smartphone ieftin, aceste butoane nu sunt iluminate.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Pe partea din spate a smartphone-ului, este camera principală și blițul cu led. Din păcate, poziționarea lor este în colț sus și, când faci fotografii, este foarte ușor să-ți pui degetul peste cameră, mai ales dacă ai mâini mari.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Pe partea din dreapta a smartphone-ului, se află butonul de Pornire/Oprire, și butoanele pentru Volum. Pe marginea de sus, au mufa audio, iar pe cea de jos, portul Micro-USB și un difuzor. Pe marginea din stânga, vei găsi tăvița pentru cartele SIM. Pentru a o scoate din smartphone, trebuie să folosești acul din pachet.

ASUS Zenfone Live
ASUS Zenfone Live

Greutatea acestui smartphone este foarte redusă și, în plus, este foarte subțire, dându-ți impresia că este un dispozitiv fragil. Din această cauză, mulți utilizatori se vor simți mai bine dacă vor investi într-o husă de protecție robustă, pentru a-i crește rezistența la accidente care pot deteriora ASUS Zenfone Live.

ASUS Zenfone Live nu iese în evidență prea mult când vine vorba de aspect și design. Este totuși un dispozitiv la care prețul este variabila cea mai importantă. Design-ul este unul standard, dar plăcut și tineresc.

Dacă vrei să afli mai multe despre experiența de utilizare oferită de ASUS Zenfone Live, camera sa foto, aplicațiile preinstalate și performanța în benchmark-uri, mergi la următoarea pagină a acestui review.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii