Review HUAWEI FreeBuds Pro 3: Experiență audio de top!

Review HUAWEI FreeBuds Pro 3: Experiență audio de top!
Rating

Mulți utilizatori folosesc căști wireless, și asta dintr-un motiv întemeiat: sunt mici și ușoare, confortabile și ușor de transportat oriunde te-ai duce. De asemenea, acestea tind să ofere o durată de viață bună a bateriei, deoarece carcasa lor de încărcare le reîncarcă rapid. Deși piața este plină de căști de toate tipurile, la prețuri diferite, un utilizator pretențios, ce-și dorește o calitate excelentă a sunetului și anulare activă a zgomotului de fundal, nu are atât de multe opțiuni. FreeBuds Pro 3, recent lansate de HUAWEI, au ca scop să răspundă nevoilor unor astfel de utilizatori, iar acestea fac o treabă excelentă în majoritatea situațiilor. Iată de ce:

Reclamă

HUAWEI FreeBuds Pro 3: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Aceste căști sunt o alegere excelentă pentru:

 • Persoanele care vor să asculte sunet de înaltă calitate în timp ce se deplasează
 • Utilizatorii interesați să aibă un produs de calitate și care sunt dispuși să plătească pentru asta
 • Cei care-și doresc o anulare excelentă a zgomotului
 • Persoanele care au investit în ecosistemul HUAWEI

Pro și contra

Principalele aspecte pozitive ale căștilor wireless HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt:

 • Confortabil de purtat
 • Calitate excelentă a sunetului
 • Anulare foarte eficientă a zgomotului
 • Design frumos și opțiuni de culoare diverse
 • Rezistență la praf și apă cu certificare IP54

Există și câteva dezavantaje:

 • Conectivitatea Bluetooth merită unele îmbunătățiri
 • Autonomia bateriei este mai mică decât cea a concurenței
 • Funcția Find Earphones nu este suficient dezvoltată
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Mi-a plăcut să testez HUAWEI FreeBuds Pro 3. Sunt o pereche excelentă de căști wireless, care arată bine și sună foarte bine. Nu vei fi dezamăgit dacă-ți dorești experiențe audio de înaltă calitate și o anulare activă excelentă a zgomotului de fundal. În timp ce alte căști pot oferi mai multe caracteristici, când vine vorba de calitatea sunetului, puține pot egala ori depăși realizările HUAWEI FreeBuds Pro 3. Dacă ți le poți permite, cu siguranță te vei bucura de ele. Sunt un produs de foarte bună calitate.

Despachetarea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 3

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt ambalate elegant și vin într-o cutie de carton alb, cu o imagine a căștilor în sine, logoul companiei și numele produsului. Producătorul promovează, de asemenea, certificările HWA și Hi-Res Audio Wireless, sugerând că tocmai ai cumpărat un produs ce oferă un sunet de înaltă calitate.

HUAWEI FreeBuds Pro 3 vin într-o cutie albă de carton

HUAWEI FreeBuds Pro 3 vin într-o cutie albă de carton

Când deschizi cutia, vezi carcasa de încărcare, frumos ambalată, cu logoul HUAWEI în centru.

La deschiderea cutiei, vezi carcasa de încărcare

La deschiderea cutiei, vezi carcasa de încărcare

Sub carcasă, găsești o altă cutie mai mică, care conține toate accesoriile incluse cu HUAWEI FreeBuds Pro 3.

Toate accesoriile se află într-o a doua cutie

Toate accesoriile se află într-o a doua cutie

Atunci când despachetezi totul, găsești următoarele elemente: căștile în interiorul carcasei de încărcare, un cablu de încărcare USB-C, patru perechi de pavilioane auriculare, ghidul de pornire rapidă și certificatul de garanție. Spre deosebire de predecesorul său, HUAWEI FreeBuds Pro 3 include o nouă dimensiune de pavilioane auriculare XS, iar dimensiunea medie este preinstalată pe căști. Cele patru dimensiuni disponibile ar trebui să permită utilizarea căștilor de către mai mulți utilizatori. Un alt avantaj este acela că o potrivire mai bună se traduce printr-o performanță mai bună de anulare activă a zgomotului de fundal. Dar mai multe despre asta mai târziu în această recenzie.

Tot ceea ce găsești în cutie

Tot ceea ce găsești în cutie

Experiența de despachetare oferită de HUAWEI FreeBuds Pro 3 este foarte plăcută. Simți imediat că ai de-a face cu un produs de înaltă calitate. De asemenea, primești toate accesoriile și informațiile de care ai nevoie pentru a începe și a te bucura de experiența ta.

Reclamă

Design și specificații hardware

FreeBuds Pro 3 vine într-o carcasă de încărcare cu colțuri rotunjite, care prezintă logoul HUAWEI în centru, deasupra unei suprafețe din sticlă, care poate fi folosită ca oglindă. În imaginea de mai jos, o poți vedea reflectând perdelele roșii din casa mea. Arată drăguț, nu-i așa?

Carcasa de încărcare are o suprafață de sticlă nano

Carcasa de încărcare are o suprafață de sticlă nano

Carcasa de încărcare are dimensiunile de 46,9 × 65,9 × 24,5 mm în înălțime x lățime x adâncime. Atunci când căștile sunt în interiorul carcasei, aceasta cântărește aproximativ 58 de grame; când sunt scoase din carcasă, cântărește 45,5 grame. Carcasa are o baterie cu o capacitate de 510 mAh, care ar trebui să fie suficientă pentru un total de 31 de ore de redare a muzicii cu anularea zgomotului de fundal dezactivată sau 22 de ore cu aceasta activată. Carcasa se încarcă prin intermediul unui port USB Type-C, aflat în partea sa inferioară.

Încărcarea se face prin portul USB-C

Încărcarea se face prin portul USB-C

Carcasa de încărcare are o balama ascunsă, care se deschide spre logoul HUAWEI. Această alegere de design mi s-a părut ciudată și mă așteptam ca zona cu logoul HUAWEI să reprezinte partea din față a carcasei, nu partea din spate. Totuși, partea bună este că balamaua carcasei a fost testată pentru a rezista la peste 100.000 de deschideri și închideri. Căștile sunt bine ascunse în interiorul carcasei. Nu numai că arată foarte bine, dar sunt și ușor de scos.

Căștile sunt așezate frumos în interiorul carcasei

Căștile sunt așezate frumos în interiorul carcasei

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt disponibile în trei versiuni de culoare: Ceramic White, Green și Silver Frost. Le-am văzut și folosit pe toate în timpul unui eveniment de presă, iar preferata mea este cea pe care am primit-o și eu în teste, versiunea verde.

Culorile pentru HUAWEI FreeBuds Pro 3

Culorile pentru HUAWEI FreeBuds Pro 3

Căștile au un aspect minimalist și o formă elegantă de „cheie de pian”. Sunt foarte ușoare (cântărind 5,8 grame fiecare) și mici, având doar 29,1 x 21,8 x 23 mm în înălțime x lățime x adâncime. Vei fi bucuros să afli că acestea dispun și de rezistență la praf și la apă, certificată IP54, ceea ce este excelent dacă vrei să le porți în timp ce alergi sau desfășori alte activități, care generează transpirație. Carcasa nu oferă rezistență la apă, așa că ai grijă unde o plasezi. S-ar putea să ți se pară interesant că principalul concurent al HUAWEI FreeBuds Pro 3, Samsung Galaxy Buds2 Pro, oferă o rezistență mai bună și certificare IPX7.

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt mici și ușoare

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt mici și ușoare

Fiecare cască are o autonomie de 6,5 ore atunci când asculți muzică fără anularea zgomotului și de 4,5 ore cu anularea zgomotului. Pe partea tehnică, FreeBuds Pro 3 oferă audio pe 24 de biți și compatibilitate cu următoarele codecuri: LDAC, L2HC 2.0, SBC și ACC. Codecurile LHDC și Apt-X nu sunt acceptate, iar pentru codecul L2HC, este necesar să folosești un smartphone HUAWEI alături de FreeBuds Pro 3. Rata maximă de transmisie audio este de 990 kbps, iar sunetul poate varia între 14 Hz și 48 kHz. Compania se laudă, de asemenea, cu noul algoritm activ de anulare a zgomotului de fundal, ANC 3.0, care este cu 50% mai eficient decât generația anterioară folosită de HUAWEI FreeBuds Pro 2.

HUAWEI FreeBuds Pro 3 au caracteristici Hi-Res Audio Wireless

HUAWEI FreeBuds Pro 3 au caracteristici Hi-Res Audio Wireless

În ceea ce privește compatibilitatea, vei fi mulțumit să afli că HUAWEI FreeBuds Pro 3 funcționează cu toate sistemele de operare majore - Android, iOS, Windows - precum și cu HarmonyOS al companiei. Se conectează la dispozitivele care folosesc toate aceste sisteme de operare prin Bluetooth 5.2.

Reclamă

Pentru mai multe detalii tehnice despre acest produs, vizitează pagina web oficială a acestuia: HUAWEI FreeBuds Pro 3.

Experiența de utilizare a căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 3

Trebuie să instalezi aplicația Ai Life dacă vrei acces la toate funcțiile HUAWEI FreeBuds Pro 3 pe smartphone-ul tău cu Android sau pe iPhone. Aplicația se găsește în App Store de la Apple și este actualizată permanent. Din păcate, nu o găsești în Magazinul Play de la Google, așa că trebuie s-o descarci manual de pe site-ul său oficial, dacă folosești un smartphone cu Android. Aplicația necesită să te conectezi cu un cont HUAWEI și este folosită pentru a gestiona multe dispozitive inteligente, fabricate de HUAWEI. Aceasta detectează rapid FreeBuds Pro 3, iar tu le poți adăuga în aplicație pentru a configura funcționarea lor.

Este ușor să adaugi HUAWEI FreeBuds Pro 3

Este ușor să adaugi HUAWEI FreeBuds Pro 3

După adăugarea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 3, aplicația verifică automat dacă sunt disponibile noi actualizări de firmware. Compania a introdus o nouă versiune, disponibilă la lansarea produsului, îmbunătățind stabilitatea conexiunii Bluetooth. Îți recomand s-o instalezi, precum și alte actualizări ce-ți pot fi trimise. Acestea vor contribui la asigurarea unei experiențe cât mai bune.

Instalează întotdeauna ultimul firmware

Instalează întotdeauna ultimul firmware

HUAWEI Ai Life îți oferă comenzi simple pentru FreeBuds Pro 3. După cum era de așteptat, poți personaliza funcția de anulare a zgomotului de fundal, efectele audio și setările de calitate a sunetului.

Opțiunile de configurare disponibile pentru HUAWEI FreeBuds Pro 3

Opțiunile de configurare disponibile pentru HUAWEI FreeBuds Pro 3

Pentru FreeBuds Pro 3, HUAWEI s-a concentrat pe îmbunătățirea algoritmilor de anulare a zgomotului și a făcut o treabă excelentă. Am folosit căștile atunci când am lucrat acasă, când m-am plimbat prin oraș și în timpul unei sesiuni ușoare de alergare. Într-o seară, în timpul orelor de aglomerație maximă, am fost uimit de cât de temeinică a fost anularea zgomotului de fundal. Nu mai auzeam oamenii care vorbeau în apropierea mea, nici câinii, ce lătrau în timp ce mă plimbam printr-un parc. De asemenea, traficul abia dacă se auzea. La un moment dat, anularea zgomotului de fundal a fost prea eficientă și nu am mai putut auzi vehiculele electrice care treceau prin apropiere. Prin urmare, pentru a mă simți mai sigur, am trecut căștile pe modul Awareness, care permite să pătrundă mult mai mult zgomot de fundal.

Alege între patru moduri de anulare a zgomotului de fundal

Alege între patru moduri de anulare a zgomotului de fundal

M-am bucurat foarte mult de calitatea sunetului oferită de HUAWEI FreeBuds Pro 3 atunci când am ascultat muzică sau podcasturile mele preferate. Aplicația Ai Life oferă, de asemenea, câteva presetări pentru ajustarea sunetului în funcție de preferințele tale, dar eu am fost perfect mulțumit de setările implicite. Cel mai probabil, și tu vei fi.

Presetări pentru ajustarea sunetului

Presetări pentru ajustarea sunetului

Mi-a plăcut în mod special că HUAWEI FreeBuds Pro 3 nu se concentrează pe asigurarea unui volum mare de bas și de frecvențe înalte. În schimb, căștile se axează pe reproducerea unui sunet cât mai natural posibil. Sunt perfecte pentru a asculta muzică rock, așa cum fac eu, sau artiști cu voci uimitoare, precum Kate Bush sau Florence+The Machine. Melodiile lor sună minunat pe aceste căști. Chiar dacă nu ai o pereche de FreeBuds Pro 3, ar trebui să asculți piesa încorporată de mai jos. Vocea este pur și simplu minunată. 🙂

În timpul convorbirilor telefonice, HUAWEI FreeBuds Pro 3 oferă o calitate audio excelentă. Interlocutorii mei se auzeau mult mai bine decât atunci când îmi foloseam telefonul. Îi puteam auzi clar, un pic mai tare decât pe telefon, iar vocile lor erau mai pline. De asemenea, anularea zgomotului de fundal a funcționat bine, deoarece nu au putut auzi că mă plimbam prin trafic, de exemplu. Din păcate, am întâmpinat uneori probleme de conectivitate Bluetooth: atunci când am preluat unele apeluri, telefonul meu nu a putut transmite în mod corespunzător sunetul către FreeBuds Pro 3. Sper că HUAWEI va continua să-și îmbunătățească firmware-ul și să rezolve aceste probleme.

Preluarea unui apel cu HUAWEI FreeBuds Pro 3

Preluarea unui apel cu HUAWEI FreeBuds Pro 3

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt foarte confortabile. Sunt ușoare și nu-ți obosesc rapid urechile. Le-am purtat o dată timp de aproximativ patru ore și am ascultat muzică în timp ce lucram. Abia dacă am simțit că le aveam în urechi. Însă, când le-am scos, am observat cât de multe zgomote de fundal au fost filtrate în timp ce le purtam. Ca urmare, urechile mele au avut nevoie de ceva timp pentru a se adapta la mediul înconjurător, deoarece totul părea zgomotos în primele câteva minute fără căști.

Reclamă

HUAWEI FreeBuds Pro 3 se potrivesc bine urechilor mele, dar uneori am observat o tendință a căștii drepte de a cădea din urechea dreaptă. În schimb, casca stângă nu a avut niciodată astfel de probleme și a rămas întotdeauna în interiorul urechii mele, chiar și atunci când alergam. Aceasta nu este neapărat un defect de design, deoarece ambele căști sunt identice. Problema este că urechile noastre nu sunt identice, iar astfel de probleme pot apărea indiferent de pavilioanele auriculare pe care le porți.

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt confortabile

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt confortabile

Am purtat HUAWEI FreeBuds Pro 3 în timpul uneia dintre alegările mele obișnuite de 20 de minute și, din păcate, nu mi-a plăcut să le folosesc. Asta pentru că, de fiecare dată când puneam picioarele pe pământ, auzeam un zgomot puternic în urechi. Cu cât alergam mai repede, cu atât zgomotul respectiv devenea mai puternic și mai frecvent. Prin urmare, nu puteam să ascult efectiv muzică în timp ce alergam. După 10 minute în care le-am ținut în urechi, experiența a devenit atât de enervantă încât a trebuit să le scot. De aceea, nu recomand folosirea căștilor HUAWEI FreeBuds Pro 3 în timp ce desfășori activități sportive intense. Sunt perfecte pentru plimbări, drumeții, yoga sau chiar pentru a merge la sala de sport, dar nu pentru alergări.

Fiecare tijă a căștilor are o suprafață ce poate fi atinsă cu degetele. De exemplu, poți efectua diferite ciupituri pe ea pentru a răspunde la apeluri, a le respinge sau a trece la următoarea melodie. Poți, de asemenea, să ciupești și să ții apăsat sau să glisezi pe fiecare cască pentru a controla funcția de anulare a zgomotului de fundal și pentru a regla volumul. Din păcate, nu toate gesturile pot fi efectuate cu ușurință și trebuie să treci prin câteva încercări și erori înainte de a te obișnui cu ele. Partea bună, însă, este că poți personaliza gesturile direct din aplicația Ai Life.

Gesturile acceptate de HUAWEI FreeBuds Pro 3

Gesturile acceptate de HUAWEI FreeBuds Pro 3

O caracteristică interesantă este Find Earphones. Atunci când nu-ți găsești căștile, poți reda un sunet pe ele pentru a le localiza mai ușor. Acest lucru ar fi funcționat mai bine dacă ai fi putut găsi și carcasa de încărcare, nu doar căștile individuale. Nu le poți găsi folosind această funcție dacă sunt în interiorul carcasei. Totuși, compania a declarat că lucrează la adăugarea acestei funcții în versiunile viitoare ale aplicației Ai Life. Produsele concurente, precum cele de la Samsung, oferă această funcție și te ajută să-ți găsești căștile pe hartă în cazul în care le pierzi în timpul unei călătorii ori îți sunt furate. Astfel de funcții avansate de urmărire nu sunt disponibile pentru HUAWEI FreeBuds Pro 3.

Cum funcționează Find Earphones

Cum funcționează Find Earphones

Autonomia căștilor a fost aproape de ceea ce știm de la HUAWEI, iar eu m-am putut bucura de 4 ore de utilizare cu anularea zgomotului de fundal activată. Deși nu este la fel de bună ca cea oferită de produsele concurente, majoritatea oamenilor își folosesc rareori căștile pentru atât de mult timp și le plasează mult mai repede în stația de încărcare. Prin urmare, este puțin probabil ca autonomia bateriei să fie o problemă, chiar dacă nu este la fel de mare ca cea a produselor concurente de la alte mărci.

Cu excepția câtorva probleme minore, am fost mulțumit de experiența de testare pentru HUAWEI FreeBuds Pro 3. M-am bucurat foarte mult de calitatea sunetului pe care o oferă și de algoritmii lor excelenți de anulare a zgomotului de fundal.

Ce părere ai despre căștile HUAWEI FreeBuds Pro 3?

HUAWEI FreeBuds Pro 3 sunt niște căști wireless cu aspect plăcut, cu anulare activă a zgomotului de fundal și cu sunet și calitate impresionantă a apelurilor. Deși nu sunt perfecte, acestea sunt un produs excelent, care va fi pe placul multora. Dar asta este părerea mea și, înainte de a închide această recenzie, sunt curios de a ta: Îți plac HUAWEI FreeBuds Pro 3 și ceea ce oferă acestea? Intenționezi să le cumperi? Folosește opțiunile de comentarii disponibile mai jos și spune-mi punctul tău de vedere.

Descoperă: Divertisment Smartphone Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate