Review HUAWEI FreeClip: Cele mai confortabile căști wireless?

Review HUAWEI FreeClip: Cele mai confortabile căști wireless?
Rating

Pentru majoritatea oamenilor, utilizarea căștilor wireless este ceva plăcut, însă mulți dintre noi avem aceeași problemă: una dintre căști stă bine într-o ureche, cealaltă cade mult mai ușor. Această problemă este cauzată de faptul că nu avem urechi identice și, chiar dacă multe căști sunt proiectate ergonomic, urechile noastre sunt pur și simplu prea diferite. HUAWEI a pornit în misiunea de a rezolva această problemă și a dezvoltat FreeClip - un produs remarcabil, cu un design unic, care are mari șanse de a polariza utilizatorii. În timp ce aspectul lor va fi placul unora, alții ar putea considera aceste căști prea excentrice pentru a fi purtate. Dacă ești curios să afli cum arată, cum le porți efectiv și cât de bine funcționează, citește această recenzie:

Reclamă

HUAWEI FreeClip: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Aceste căști wireless sunt o alegere excelentă pentru:

 • Cei care caută gadgeturi neobișnuite, care pot fi folosite ca accesorii la modă
 • Utilizatorii care nu găsesc căști wireless tradiționale, care să se potrivească în ambele urechi
 • Persoanele cu un stil de viață activ, ce vor să poarte căști care să li se lipească de urechi atunci când fac sport
 • Utilizatorii care preferă căști ce nu-i izolează de mediul înconjurător atunci când le poartă

NOTĂ: În perioada de lansare, până la data de 29 ianuarie, HUAWEI îți oferă în magazinul lor o ofertă specială care include un HUAWEI Band 8 primit împreună cu FreeClip. Pentru a o accesa, dă clic pe magazinul HUAWEI în lista de mai jos.

Pro și contra

Principalele apecte pozitive ale căștilor wireless HUAWEI FreeClip sunt:

 • Foarte confortabile în timpul purtării
 • Rămân fixate pe urechi chiar și atunci când alergi
 • Nu te izolează de mediul înconjurător și-ți permit să auzi ce se întâmplă în jurul tău
 • Certificare IP54 pentru rezistență la praf și stropire accidentală
 • Durată de viață bună a bateriei

Există și câteva dezavantaje de luat în considerare:

 • Mediul în care te afli afectează calitatea audio
 • Designul polarizant, ce poate fi prea neobișnuit pentru unii utilizatori
 • Funcția Find Earphones (Găsire căști) este slab dezvoltată
Notă produs 4/5

Verdict

HUAWEI FreeClip sunt niște căști wireless inovatoare, care arată ca niște bijuterii excentrice. Cea mai bună caracteristică a lor este că rămân fixate pe ambele urechi, indiferent de cât de diferite sunt acestea, și te ajută mereu să fii conștient de ce se întâmplă în jurul tău. Prin urmare, dacă ai un stil de viață activ și vrei să porți căști wireless care nu cad ușor atunci când alergi sau faci alte activități fizice, HUAWEI FreeClip poate fi cea mai bună alegere. Totuși, acest produs nu este întotdeauna o alegere bună și trebuie să accepți că aceste căști sunt excelente pentru a fi folosite în medii puțin zgomotoase, unde nu sunt mulți oameni în jur, dar destul de frustrante atunci când pășești pe un bulevard cu trafic mult, într-un tren aglomerat sau în metrou. Probabil că vei dori să le folosești în tandem cu o altă pereche de căști wireless și să le alegi pe cele mai bune în funcție de punctele lor forte.

Despachetarea căștilor wireless HUAWEI FreeClip

Deși căștile FreeClip au un design unic, acestea sosesc într-o cutie albă de carton, la fel ca majoritatea căștilor produse de HUAWEI. Pe partea de sus, vezi numele produsului și logoul companiei, iar pe partea din spate a cutiei, ai tipărite informații limitate despre produs și caracteristicile sale. De asemenea, pe una dintre laturi, se află un abțibild, pe care sunt imprimate informații precum numele modelului, culoarea și numărul de serie.

Ambalajul căstilor HUAWEI FreeClip

Ambalajul căstilor HUAWEI FreeClip

Atunci când deschizi cutia, vezi carcasa de încărcare cu logoul companiei în interiorul unui ambalaj de protecție.

Despachetarea căștilor HUAWEI FreeClip

Despachetarea căștilor HUAWEI FreeClip

Sub carcasa de încărcare, se află o altă cutie, care conține cablul de încărcare USB Type-C, certificatul de garanție și ghidul de pornire rapidă. Deoarece căștile FreeClip au un design complet nou, acestea nu au nevoie de capete din plastic pentru urechi, precum HUAWEI FreeBuds Pro 3 și alte căști cu un format similar.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Mi-a plăcut să despachetez HUAWEI FreeClip. Experiența a fost rapidă și foarte plăcută. Înainte de a începe să folosești produsul, este o idee bună să răsfoiești manualul din interiorul ambalajului și să conectezi carcasa de încărcare la un încărcător USB-C pentru a te asigura că bateria sa este la 100% sau aproape de 100%, gata de utilizare regulată.

Reclamă

Design și specificații hardware

Primul lucru pe care-l observi la HUAWEI FreeClip este carcasa de încărcare, care arată ca o cochilie. Pe ea, vezi logoul companiei, un mic indicator luminos, care-ți spune câtă baterie mai ai, dacă carcasa se încarcă și portul USB-C folosit pentru încărcarea carcasei.

Carcasa de încărcare pentru HUAWEI FreeClip

Carcasa de încărcare pentru HUAWEI FreeClip

În partea dreaptă a carcasei, există un buton pentru asocierea căștilor prin Bluetooth. Apropo, căștile funcționează folosind versiunea de Bluetooth 5.3.

Observă butonul de asociere de pe carcasa de încărcare

Observă butonul de asociere de pe carcasa de încărcare

Căștile HUAWEI FreeClip sunt disponibile în două culori: mov și negru. Ambele culori arată bine, aceasta fiind prima dată când compania folosește mov pentru seria sa de produse audio. Totuși, negrul va fi probabil apreciat de mai mulți utilizatori. După cum poți vedea în imagini, am primit în teste versiunea neagră.

Cele două versiuni de culoare pentru HUAWEI FreeClip

Cele două versiuni de culoare pentru HUAWEI FreeClip

Totuși, doar căștile în sine sunt negre. Carcasa este gri deschis la exterior și gri închis la interior. Carcasa de încărcare are dimensiunile de 59,70 x 51,95 x 27,35 mm în lungime x lățime x înălțime și cântărește aproximativ 45,5 grame fără căști și aproximativ 56 de grame cu ele înăuntru.

Carcasa este gri deschis la exterior și gri închis la interior.

Carcasa este gri deschis la exterior și gri închis la interior.

Fiecare cască are aproximativ 26,70 mm × 22,00 mm × 25,30 mm în lungime x lățime x înălțime și cântărește doar 5,7 grame. Au un design unic de tip open-ear, care se adaptează automat urechilor tale. Nu există o cască pentru stânga și una pentru dreapta. În funcție de ce parte a carcasei le așezi, acestea se adaptează automat atunci când le scoți și le „prinzi” pe urechi. Prin urmare, trebuie să fii atent când iei casca aflată în partea dreaptă a carcasei și o așezi pe urechea dreaptă, și așa mai departe. Altfel, canalele audio vor fi inversate.

Cât de ciudat crezi că arată?

Cât de ciudat crezi că arată?

Fiecare cască are ceea ce HUAWEI numește un C-bridge Design și este compusă dintr-un Comfort Bean, care vine în spatele urechii (partea mai mare dintre cele două), un Acoustic Ball (piesa mai mică din partea opusă) și un C-bridge, care le conectează pe cele două. Rolul acestui C-bridge este de a strânge ușor celelalte două părți pe urechile tale și de a menține căștile stabile.

Piesele care alcătuiesc fiecare cască

Piesele care alcătuiesc fiecare cască

Căștile în sine oferă rezistență la stropire și praf cu certificare IP54, iar carcasa de încărcare nu are această certificare și NU este rezistentă la apă. Această alegere de design are sens, deoarece se presupune că vei purta căștile în timp ce alergi, mergi cu bicicleta sau te plimbi. Este posibil să transpiri în timpul acestor activități sau chiar să te confrunți cu puțină ploaie, iar căștile ar trebui să poată face față la puțină apă sau transpirație.

HUAWEI FreeClip au certificare IP-54

HUAWEI FreeClip au certificare IP-54

Fiecare cască are o baterie cu o capacitate de 55 mAh, iar carcasa de încărcare are o baterie de 510 mAh. Potrivit HUAWEI, asta înseamnă aproximativ 8 ore de redare a muzicii și 5 ore de apeluri vocale. Carcasa de încărcare le extinde autonomia la aproximativ 36 de ore de redare a muzicii și 20 de ore de apelare vocală. Căștile se încarcă complet în aproximativ 40 de minute după ce sunt introduse în carcasa lor, aceasta din urmă având nevoie de aproximativ 60 de minute pentru a atinge pragul de 100%. De asemenea, beneficiezi de compatibilitate cu încărcare wireless la 2 wați, caz în care va dura aproximativ 150 de minute să încarci carcasa complet.

Beneficiezi de 8 ore de redare a muzicii și de 5 ore de apelare vocală

Beneficiezi de 8 ore de redare a muzicii și de 5 ore de apelare vocală

În ceea ce privește compatibilitatea cu codecurile audio, HUAWEI FreeClip funcționează cu SBC, AAC, LC3 și L2HC, tehnologia proprietară a companiei, disponibilă pe multe smartphone-uri HUAWEI. Atunci când folosești L2HC, rata maximă de transmisie audio este de 600 kbps. Din păcate, codecurile LHDC și Apt-X nu sunt acceptate și nu este disponibil niciun algoritm activ de anulare a zgomotului. Din punct de vedere al compatibilității, căștile ar trebui să funcționeze cu oricare dintre principalele sisteme de operare: Android, iOS și Windows, precum și HarmonyOS de la HUAWEI.

HUAWEI FreeClip funcționează și cu Windows

HUAWEI FreeClip funcționează și cu Windows

Dacă ne uităm la designul căștilor HUAWEI FreeClip, este clar că acestea au un design și o tehnologie de excepție. Arată inedit și sunt cu adevărat inovatoare în ceea ce privește modul cum se strâng și se adaptează la urechile tale. Totuși, din punct de vedere al tehnologiei audio, specificațiile lor hardware sunt cele ale unui produs din gama medie. Pentru mai multe detalii tehnice, accesează pagina oficială a acestora: HUAWEI FreeClip.

Reclamă

Configurarea, purtarea și folosirea căștilor HUAWEI FreeClip

Pentru a începe să le folosești, este de ajuns să conectezi HUAWEI FreeClip la dispozitivele tale prin Bluetooth. Totuși, dacă vrei să ai acces la toate funcțiile acestora, inclusiv la notificări despre când se descarcă, trebuie să instalezi aplicația Ai Life. Aplicația este gratuită și este disponibilă pentru Android și iPhone. Deși aplicația se găsește în App Store de la Apple și este actualizată în mod regulat, nu o găsești în Magazinul Play de la Google, așa că trebuie s-o descarci manual de pe site-ul său oficial, dacă folosești un smartphone cu Android. Poți folosi Ai Life cu sau fără un cont HUAWEI, dar dacă ai mai multe dispozitive HUAWEI și vrei să le gestionezi de oriunde, este o idee bună să conectezi aplicația cu un ID HUAWEI.

Adăugarea căștilor HUAWEI FreeClip la Ai Life

Adăugarea căștilor HUAWEI FreeClip la Ai Life

Ai Life detectează și se conectează rapid la HUAWEI FreeClip. Aplicația se ocupă și de actualizările de firmware și îți recomand să le instalezi. Deoarece acest produs este primul de acest gen, pe măsură ce trece timpul, HUAWEI va oferi probabil noi modalități de a-l îmbunătăți prin actualizări de firmware, rezolvarea de erori, noi funcții etc.

Ai Life se ocupă de actualizările de firmware

Ai Life se ocupă de actualizările de firmware

Aplicația Ai Life este simplă și ușor de utilizat. În ea, găsești câteva efecte sonore din care poți alege, poți să configurezi toate setările disponibile (pentru activarea sau dezactivarea comutării automate între casca stângă și cea dreaptă, creșterea volumului media, activarea latenței audio reduse etc.), să gestionezi actualizările de firmware, să înveți și să personalizezi gesturile disponibile și să folosești funcția Find Earphones atunci când le pierzi. În comparație cu alte căști wireless, observi imediat că nu beneficiezi de nicio funcție de anulare a zgomotului, deoarece nu sunt disponibili astfel de algoritmi avansați.

Ai Life este ușor de folosit

Ai Life este ușor de folosit

Când scoți căștile HUAWEI FreeClip din carcasa de încărcare, prima întrebare este: Cum le port? Le poziționezi ca în imaginea de mai jos, cu Acoustic Ball în centrul urechii și cu elementul Comfort Bean în spatele urechii. Deși arată ca niște căști cu conducție osoasă, ele nu funcționează astfel. În schimb, sunetul este direcționat spre canalul urechii în timp ce le ai prinse în jurul helixului urechilor.

Cum fixezi HUAWEI FreeClip

Cum fixezi HUAWEI FreeClip

Vei avea nevoie de câteva încercări până când înveți să le pui corect în interiorul urechii, dar după o perioadă scurtă de timp, acest proces devine natural. Și ceea ce este excelent la ele este că se adaptează la dimensiunea și forma fiecărei urechi. Consider că această ușurință de ajustare este caracteristica cheie a căștilor HUAWEI FreeClip. Deși îmi place formatul tradițional folosit de produse precum HUAWEI FreeBuds Pro 3, mă confrunt adesea cu probleme legate de faptul că o cască se desprinde ușor dintr-o ureche sau nu rămâne la fel de bine fixată în interiorul celeilalte urechi. Asta pentru că urechile noastre nu sunt niciodată identice, iar mulți oameni au probleme cu căștile tradiționale, pentru că nu pot găsi o pereche care să se potrivească perfect în urechi. Ei bine, nu ai această problemă cu HUAWEI FreeClip. Compania spune că acest produs a fost proiectat studiind peste 10.000 de forme diferite de urechi umane, iar scopul celor de la HUAWEI a fost de a crea un produs care să se potrivească urechilor oricui. Misiune îndeplinită!

Este foarte confortabil să le porți

Este foarte confortabil să le porți

Mi-a plăcut să le port, iar urechea mea s-a obișnuit cu fiecare „clips” mult mai ușor decât atunci când purtam căști clasice. M-am simțit ca și cum aș purta cercei și nu m-am plictisit să le folosesc. Totuși, dacă porți ochelari, s-ar putea să fie nevoie să ți-i scoți, să prinzi căștile și apoi să-ți pui ochelarii la loc. Dacă ochelarii tăi sunt mari și grei, este posibil ca aceștia să împingă fiecare FreeClip spre partea inferioară a urechilor. Însă ochelarii mei sunt subțiri și ușori și nu am avut niciun disconfort purtând FreeClip și ochelarii simultan.

HUAWEI spune că acest produs este perfect pentru activități care variază de la antrenamente în sala de sport la activități de interior și în aer liber, precum alergare, drumeții, ciclism etc. Pentru a le testa, am decis să cobor în fugă opt etaje din blocul meu, apoi să alerg un kilometru, iar apoi să urc aceleași opt etaje, din nou alergând. Doamne, ultimele două etaje au fost un chin, dar HUAWEI FreeClip nu au căzut și și-au păstrat poziția fixă pe urechile mele. În timp ce alergam, am ascultat cel mai recent single de la Future Islands: Say Goodbye, și este destul de bun. Încearcă-l în playlistul de mai jos:

Calitatea audio a fost bună, iar eu am putut auzi muzica și împrejurimile, ceea ce mi-a permis să mă feresc cu ușurință de pericolele din zonele aglomerate ale orașelor: vehicule electrice, scutere, biciclete etc. Un alt avantaj este că, atunci când le scoți, urechile tale nu au nevoie de timp pentru a se adapta la mediul înconjurător. De asemenea, în timp ce alergam, nu am auzit niciun zgomot puternic atunci când picioarele mele atingeau solul, așa cum se întâmplă la purtarea unor căști clasice. Totuși, atunci când ajungi într-un loc aglomerat și zgomotos, precum un bulevard major la ora de vârf, este greu să auzi sunetul redat de HUAWEI FreeClip. De asemenea, utilizarea lor în metrou este frustrantă, iar sistemul de reducere a zgomotului de fundal în timpul apelurilor nu va face o treabă suficient de bună. FreeClip au două microfoane pe Acoustic Ball pentru înregistrarea vocii în timpul apelurilor și alte două pe Comfort Bean pentru preluarea și eliminarea zgomotului din jur. Totuși, din cauza formatului acestui dispozitiv, acestea nu pot bate căștile clasice cu anulare activă a zgomotului de fundal. Prin urmare, îți recomand să folosești HUAWEI FreeClip doar în medii fără prea mult zgomot.

Reclamă

Din cauza designului lor, sunetul redat de căști va fi auzit de oamenii din jur, în special după ce dai volumul la mai mult de 60-65%. Dacă intenționezi să asculți muzică la volum ridicat, nu este o idee bună să le porți într-un spațiu de coworking sau în zone aglomerate, precum autobuze și lifturi. Probabil că îi vei deranja pe cei din jurul tău. În plus, alții ar putea să-ți audă convorbirile dacă se află în apropierea ta.

Alte persoane ți-ar putea auzi apelurile

Alte persoane ți-ar putea auzi apelurile

În general, calitatea sunetului de pe HUAWEI FreeClip este bună, dar nu suficient de satisfăcătoare pentru cei interesați de o fidelitate audio ridicată. În medii liniștite, mi-a plăcut să ascult muzică și podcasturi. Sunetul a fost bine echilibrat, cu un bas bun și sunete puternice de înaltă frecvență. De asemenea, calitatea apelurilor a fost OK. Dar tocmai ceea ce le face unice - formatul lor, care le permite să se fixeze pe urechi chiar și în timpul activităților fizice și îți permite să auzi tot ce te înconjoară - nu le permite nici să ofere o experiență audio de înaltă calitate. Din cauza limitărilor lor, cred că utilizarea FreeClip în tandem cu o pereche mai clasică de căști, precum HUAWEI FreeBuds Pro 3 sau un produs similar, este cea mai bună soluție. De exemplu, HUAWEI FreeClip va fi un partener excelent atunci când faci sport și alte activități fizice, iar FreeBuds Pro 3 vor fi mai bune atunci când vrei să asculți muzică sau să răspunzi la apeluri în timp ce faci naveta cu metroul sau lucrezi într-un birou aglomerat.

Probabil vei aprecia faptul că HUAWEI FreeClip acceptă conexiuni cu două dispozitive. Prin urmare, poți să le asociezi atât cu smartphone-ul, cât și cu smartwatch-ul sau cu laptopul și să treci cu ușurință de la unul la altul. Beneficiezi, de asemenea, de gesturi simple: De exemplu, dacă apeși de două ori pe orice parte a oricărei căști, poți răspunde sau termina apelurile sau poți reda și pune pe pauză muzica, iar dacă apeși de trei ori, poți sări la următoarea melodie. Dacă nu-ți plac acțiunile implicite pe care le efectuează apăsările tale, le poți personaliza și din aplicația Ai Life.

Gesturile pe care le poți efectua pe fiecare HUAWEI FreeClip

Gesturile pe care le poți efectua pe fiecare HUAWEI FreeClip

Atunci când nu-ți găsești căștile, poți folosi Find Earphones (Găsire căști) pentru a reda un sunet și a le localiza mai ușor. Asta ar fi funcționat mai bine dacă ai fi putut găsi și carcasa de încărcare, nu doar căștile individuale. De asemenea, nu le poți găsi folosind această funcție dacă sunt în interiorul carcasei. Și, ca lucrurile să fie și mai neplăcute, nu beneficiezi de funcții avansate de localizare, precum cele oferite de produsele concurente de la alte mărci.

Cum găsești HUAWEI FreeClip

Cum găsești HUAWEI FreeClip

Autonomia căștilor a fost aproape de ceea ce a anunțat HUAWEI, la fel și viteza de încărcare. Am avut între 6 și 8 ore de utilizare cu o singură încărcare, în funcție de ceea ce am făcut, de durata apelurilor și de câte pauze am luat.

Mi-a plăcut să testez HUAWEI FreeClip. Deși nu sunt perfecte, sunt un produs inovator, care va întoarce priviri și va ridica multe întrebări din partea celor care te văd purtându-le. Dar, cel mai important, rezolvă problema pe care și-au propus s-o rezolve: se fixează întotdeauna pe urechi, chiar și atunci când alergi sau mergi cu bicicleta, și sunt incredibil de confortabil de purtat.

Ce părere ai despre căștile HUAWEI FreeClip?

HUAWEI FreeClip vor fi pe placul persoanelor care doresc accesorii de modă neobișnuite sau al celor care au probleme în a folosi căștile wireless tradiționale, deoarece urechile lor sunt prea diferite. Înainte de a închide această recenzie, sunt curios ce părere ai despre acest produs și dacă te-ai gândi să-l încerci. Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-ți părerea.

Descoperă: Divertisment Smartphone Android Bluetooth Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate