Review Sony WH-CH520: Căști on-ear atractive

Review Sony WH-CH520: Căști on-ear atractive
Rating

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști wireless pentru care să nu fie nevoie să-ți spargi pușculița, ar fi bine să ai în vedere modelul Sony WH-CH520. Compania le prezintă ca fiind căști ușoare, confortabile și ușor de folosit, cu o calitate bună a sunetului și o autonomie mare a bateriei. Le-am testat pentru o perioadă de timp, iar în această recenzie, aș dori să-ți împărtășesc experiența mea cu ele. Iată ce au de oferit căștile Sony WH-CH520 și de ce cred că reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face dacă-ți dorești căști pentru utilizarea zilnică:

Reclamă

Sony WH-CH520: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Sony WH-CH520 sunt o alegere excelentă dacă-ți dorești:

 • Căști confortabile, de tip on-ear (pe ureche), cu o calitate audio excelentă
 • Un dispozitiv cu un design discret și elegant
 • Căști pentru utilizare zilnică, la un preț accesibil

Pro și contra

Principalele aspecte pozitive ale căștilor wireless Sony WH-CH520 sunt:

Vezi prețul:
 • Calitatea audio este foarte bună
 • Aspectul modern și designul elegant
 • Bine făcute și rezistente
 • Ușoare și confortabil de purtat
 • Autonomie semnificativă a bateriei
 • Un microfon bun și o calitate excelentă a sunetului în convorbirile telefonice
 • Preț atractiv

Dezavantajele pentru aceste căști sunt următoarele:

 • Nu au un jack audio de 3,5 mm
 • Nu sunt compatibile cu codecurile audio aptX HD sau aptX
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Căștile Sony WH-CH520 sunt un exemplu excelent de cum ar trebui să arate și cum ar trebui să fie fabricate dispozitivele accesibile. La un preț atractiv, beneficiezi de o calitate audio excelentă, confort și stil, precum și de o autonomie mare a bateriei. După părerea mea, căștile Sony WH-CH520 reprezintă una dintre cele ai bune achiziții pe care le poți face și le recomand călduros tuturor cititorilor noștri.

Despachetarea căștilor wireless Sony WH-CH520

Căștile wireless WH-CH520 de la Sony sunt ambalate într-o cutie relativ mică din carton alb. Pe partea superioară, cutia are o fotografie mare a căștilor, numele acestora și câteva caracteristici esențiale, precum promisiunea de a oferi o experiență audio la 360 de grade, o autonomie a bateriei de până la 50 de ore și compatibilitate cu conexiunile Bluetooth Multi-Point.

Cutia căștilor Sony WH-CH520

Cutia căștilor Sony WH-CH520

Spatele cutiei conține detalii despre caracteristicile și specificațiile căștilor, precum și alte detalii, cum ar fi numărul de serie, culoarea sau faptul că ambalajul nu conține plastic.

Spatele cutiei

Spatele cutiei

La deschiderea cutiei, găsești căștile, un cablu scurt de încărcare USB Type-A către Type-C și o serie de documente, care includ manualul de utilizare și garanția.

Despachetarea căștilor Sony WH-CH520

Despachetarea căștilor Sony WH-CH520

Experiența de despachetare oferită de Sony WH-CH520 este plăcută, iar ambalajul demonstrează o deosebită atenție la detalii. Deși în cutie se află doar elementele esențiale, asta este de așteptat, având în vedere că acestea sunt cele mai accesibile căști on-ear produse de Sony.

Reclamă

Design și specificații hardware

La fel ca în cazul tuturor căștilor Sony pe care le-am avut și le-am testat de-a lungul timpului, prima impresie când am văzut căștile WH-CH520 a fost că arată bine, sunt elegante și bine făcute. Deși sunt aparent realizate în întregime din materiale plastice, par a fi destul de rezistente și capabile să facă față utilizării zilnice, atât la birou, atunci când lucrezi, cât și pe drum, în timpul călătoriilor.

Sony WH-CH520 au un aspect elegant și modern

Sony WH-CH520 au un aspect elegant și modern

Căștile Sony WH-CH520 sunt căști on-ear cu difuzoare de 30 de milimetri, ceea ce înseamnă că au cupele mai mici decât cele ale modelelor over-ear. Deși banda de susținere pentru cap mi se pare puțin rigidă, căptușeala este generoasă, moale și confortabilă atât pe cupe, cât și pe bandă. Asta, împreună cu o greutate de numai 147 de grame, ar trebui să le facă confortabil de folosit chiar și pentru perioade mai lungi de timp.

Există o cantitate generoasă de pluș moale pe căști

Există o cantitate generoasă de pluș moale pe căști

Căștile Sony WH-CH520 oferă Bluetooth 5.2, iar singurul port de pe ele este un USB Type-C folosit pentru a încărca bateria. Nu există un jack audio de 3,5 mm, așa că le poți folosi doar wireless. Însă probabil că nu-i vei simți lipsa, deoarece autonomia bateriei este destul de generoasă: până la 50 de ore de redare. Sigur, aceasta este valoarea maximă, dar cât timp pot funcționa efectiv depinde de codecurile pe care le folosești și de nivelul de volum pe care-l preferi.

Reclamă

Vorbind despre calitatea sunetului, merită menționat că Sony WH-CH520 acceptă formatele audio SBC și AAC și poate folosi profilele Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP), Hands-Free Profile (HFP) și Headset Profile (HSP). În plus, căștile pot îmbunătăți calitatea audio folosind DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) prin intermediul aplicației Headphones Connect pentru Android și iOS. Pe de altă parte, căștile nu acceptă formatele audio aptX HD sau aptX.

Sony WH-CH520 oferă Bluetooth 5.2 și acceptă SBC și AAC

Sony WH-CH520 oferă Bluetooth 5.2 și acceptă SBC și AAC

Pe lângă portul USB Type-C, cupa dreaptă a căștilor conține, de asemenea, trei butoane fizice, un microfon încorporat și un mic led. Butoanele îți permit să pornești sau să oprești căștile, să intri în modul de asociere Bluetooth, să dai volumul mai tare sau mai încet și să treci la piesa următoare sau la cea anterioară. Cupa stângă este lipsită de butoane sau porturi.

Portul USB și butoanele fizice se găsesc pe cupa dreaptă

Portul USB și butoanele fizice se găsesc pe cupa dreaptă

Acestea sunt aspectele esențiale pe care trebuie să le știi despre căștile Sony WH-CH520, cel puțin în ceea ce privește designul și specificațiile. Dacă vrei să afli fiecare mic detaliu tehnic, consultă site-ul oficial Sony: Căști Wireless WH-CH520.

Îmi place designul căștilor Sony WH-CH520: au un aspect elegant, modern și rezistent în același timp. În plus, caracteristicile și specificațiile sunt excelente având în vedere prețul atractiv al căștilor.

Reclamă

Experiența de utilizare a căștilor wireless Sony WH-CH520

Am avut Sony WH-CH520 timp de câteva săptămâni, iar experiența mea cu ele îmi permite să spun cu încredere că, având în vedere prețul lor, aceste căști sunt excelente. Pe de o parte, sunt foarte confortabile pentru o pereche de căști on-ear. De obicei, evit acest tip de cupe mai mici, deoarece tind să mă apese pe urechi și să devină inconfortabile destul de repede. Însă nu este cazul căștilor WH-CH520, care nu m-au deranjat nici după o zi întreagă de muncă. Plușul moale din interiorul cupelor și de pe bandă este destul de confortabil și ajută la minimizarea presiunii pe care o simți pe urechi. În plus, chiar dacă aceste cupe stau direct pe urechi, nu am avut acea senzație enervantă de supraîncălzire pe care o am de obicei când folosesc căști on-ear.

Este confortabil să porți căștile Sony WH-CH520

Este confortabil să porți căștile Sony WH-CH520

Deși căștile nu sunt pliabile, cupele lor se rotesc și, deoarece sunt foarte ușoare, m-am simțit OK să le las atârnate în jurul gâtului. Și, în cazul în care călătorești cu laptopul, este destul de ușor să le strecori lângă acesta, într-un rucsac sau într-o geantă.

Cupele de pe Sony WH-CH520 se rotesc, dar nu se pliază

Cupele de pe Sony WH-CH520 se rotesc, dar nu se pliază

După părerea mea, pentru prețul lor, căștile Sony WH-CH520 oferă o calitate audio extraordinară atât atunci când asculți muzică, cât și atunci când vorbești la telefon. Scena sonoră este bogată și destul de precisă, cu un bas bun, dar nu prea puternic, frecvențe medii rotunde și tonuri înalte clare. Unii ar putea prefera frecvențe joase mai puternice, dar majoritatea oamenilor ar trebui să fie mulțumiți de ceea ce primesc de la Sony WH-CH520.

Calitatea audio este excelentă

Calitatea audio este excelentă

Sunt mulțumit, de asemenea, de calitatea sunetului în timpul convorbirilor telefonice, deoarece, în majoritatea cazurilor, atât eu, cât și interlocutorii mei am reușit să ne auzim clar. Singura situație în care am avut probleme a fost atunci când mă aflam pe stradă, într-un mediu foarte zgomotos. Totuși, nu pot da vina pe căști, deoarece microfonul acestora pare să facă o treabă bună în a-ți focaliza vocea. Iar, la capătul meu, izolarea pasivă a zgomotului oferită de cupe a fost pe măsura așteptărilor.

Calitatea sunetului este bună și în timpul apelurilor telefonice

Calitatea sunetului este bună și în timpul apelurilor telefonice

Sony oferă și o aplicație mobilă pentru aceste căști. Se numește Headphones Connect și este aceeași pe care am văzut-o și pentru alte modele, precum căștile premium Sony WH-1000XM5. În funcție de modelul de căști și de caracteristicile acestora, aplicația îți permite să controlezi și să modifici calitatea și comportamentul sunetului, dar și să reglezi lucruri precum controlul adaptiv al sunetului, egalizatorul de sunet, modul de calitate a sunetului și DSEE. În cazul modelului Sony WH-CH520, numărul de opțiuni și setări pe care le ai la dispoziție este destul de limitat, fiind vorba, până la urmă, de niște căști accesibile. Dacă vrei să activezi DSEE pentru un sunet de calitate superioară sau să aplici o presetare pentru egalizator, atunci da, ar trebui să instalezi aplicația pe smartphone-ul tău. Altfel, poți pur și simplu s-o ignori: căștile nu au nevoie de aplicație ca să le conectezi la orice dispozitiv vrei și să-ți ofere instantaneu un sunet de înaltă calitate.

Aplicația Sony Headphones Connect este utilă, dar nu necesară

Aplicația Sony Headphones Connect este utilă, dar nu necesară

Căștile Sony WH-CH520 sunt excelente pentru utilizarea zilnică, oferind o calitate audio excelentă atât pentru redarea muzicii, cât și pentru convorbirile telefonice. Sunt confortabil de purtat, autonomia bateriei este remarcabilă, iar prețul pe care-l cere Sony pentru ele este atractiv.

Ce părere ai despre căștile Sony WH-CH520?

Deși nu mă consider un fan al căștilor on-ear, Sony WH-CH520 a reușit să mă impresioneze într-un mod pozitiv. Plușul moale de pe cupe și de pe banda pentru cap le face confortabile, iar calitatea audio pe care o oferă este mai bună decât te-ai putea aștepta. Cred că, la prețul lor, reprezintă una dintre cele ai bune opțiuni le-aș lua cu siguranță cadou cuiva drag.

Descoperă: Divertisment Smartphone Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate