Review HUAWEI P60 Pro: Diferit în moduri unice!

Review HUAWEI P60 Pro: Diferit în moduri unice!
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului HUAWEI P60 Pro

Ca de obicei, am început prin a evalua experiența de utilizare oferită de HUAWEI P60 Pro ca telefon mobil. Deși absența conectivității 5G îl face ideal pentru persoanele care se tem de rețelele 5G :), m-am bucurat să văd că am beneficiat de o recepție foarte bună a semnalului peste tot pe unde am călătorit cu el. În mare parte, a fost în zonele urbane dens populate. Convorbirile mele telefonice au fost de o calitate excelentă, chiar și atunci când am răspuns la apeluri folosind difuzorul. Iar anularea zgomotului de fundal a funcționat bine, astfel încât majoritatea zgomotelor din exterior nu au scăzut calitatea audio în timpul convorbirilor telefonice.

Calitatea apelurilor este excelentă

Calitatea apelurilor este excelentă

Capacitățile Wi-Fi 6 ale smartphone-ului compensează ușor lipsa conectivității 5G. M-am bucurat de Wi-Fi super-rapid pe HUAWEI P60 Pro. Ceva mai târziu în această recenzie, voi oferi detalii despre vitezele reale pe care le-a atins. În general, calitatea audio a fost satisfăcătoare pe acest dispozitiv. Difuzoarele smartphone-ului sunt puternice și oferă suficient bas. Este plăcut să asculți muzică pe el, precum și să urmărești videoclipuri pe YouTube.

Difuzoarele sunt puternice și clare

Difuzoarele sunt puternice și clare

Vizionarea filmelor este o altă experiență pozitivă, datorită ecranului OLED de înaltă calitate al telefonului. Ecranul arată foarte bine, este rapid și reactiv și oferă o vizibilitate excelentă, chiar și atunci când folosești HUAWEI P60 Pro în aer liber. În mod implicit, HDR este activat, iar atât rezoluția, cât și rata de refresh sunt setate să fie adaptive. Acestea se schimbă în funcție de cum folosești telefonul pentru a oferi cel mai bun echilibru între calitatea vizuală excelentă și autonomia bateriei.

Ecranul OLED este excelent pentru vizionarea videoclipurilor

Ecranul OLED este excelent pentru vizionarea videoclipurilor

Jocurile merg bine pe HUAWEI P60 Pro, chiar dacă nu se ridică la nivelul modelelor flagship din acest an. Telefonul poate rula orice joc vrei, la o calitate vizuală și cu rate de cadre excelente. Există însă două aspecte de luat în considerare: din cauza denivelării mari a sistemului de camere de pe spate, poate deveni incomod să ții acest telefon în modul peisaj pentru perioade lungi de timp, iar numărul de jocuri pe care le poți accesa este mai limitat decât pe smartphone-urile Android de la alte mărci, din cauza sancțiunilor impuse de SUA companiei HUAWEI. Din fericire, magazinul AppGallery al companiei se bucură de o creștere destul de mare, iar în fiecare lună, sunt disponibile tot mai multe titluri.

Jocurile merg bine

Jocurile merg bine

Autonomia bateriei și încărcarea rapidă sunt atuuri ale lui HUAWEI P60 Pro. În condiții normale de utilizare, acest smartphone poate rezista până la o zi și jumătate cu o singură încărcare. Te poți aștepta la până la două zile de autonomie dacă nu-l folosești prea mult. În plus, vei fi foarte mulțumit de cât de repede se încarcă acest telefon folosind încărcătorul de 88 de wați inclus în pachet. Bateria s-a încărcat de la 0% la 45% în zece minute, iar în 31 de minute a ajuns la 100% - un rezultat excelent. Cei de la Samsung și Apple ar trebui să ia aminte!

HUAWEI P60 Pro se încarcă complet în aproximativ 30 de minute

HUAWEI P60 Pro se încarcă complet în aproximativ 30 de minute

Performanța generală este la nivelul unui produs de top, chiar dacă telefonul folosește un cip mai vechi decât concurența sa. Acest smartphone este întotdeauna rapid și reactiv, indiferent de ce vrei să faci pe el și de aplicațiile sau jocurile pe care le rulezi. Doar procesarea fotografiilor realizate pe modul Noapte durează puțin mai mult. Dar… mai multe detalii despre asta în următoarea secțiune a acestei recenzii.

HUAWEI P60 Pro îți dă senzația că este rapid

HUAWEI P60 Pro îți dă senzația că este rapid

Nu în ultimul rând, deblocarea HUAWEI P60 Pro este rapidă și precisă, atât cu cititorul de amprente, cât și în cazul deblocării prin intermediul recunoașterii faciale.

Cititorul de amprente funcționează bine

Cititorul de amprente funcționează bine

HUAWEI P60 Pro este un smartphone excelent, cu un design elegant, o calitate de construcție excepțională și performanțe bune. În plus, ecranul său arată foarte bine, oferă o autonomie bună, iar bateria se încarcă foarte repede.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerelor de pe HUAWEI P60 Pro

HUAWEI P60 Pro are o cameră principală de 48 de megapixeli cu o diafragmă variabilă de la f/1.4 la f/4.0. Potrivit producătorului, este cea mai luminoasă cameră instalată vreodată pe un smartphone. Calitatea imaginii este excelentă, atât la lumina zilei, cât și pe timp de noapte. Este, de asemenea, perfectă pentru fotografii profesioniști, care vor să se joace cu diferite setări ale diafragmei. Acestea pot fi ajustate cu ușurință din aplicația Camera atunci când folosești modul său Pro. Apropo, aplicația Camera a fost regândită pentru a fi folosită cu o singură mână. În mare parte, este ușor de utilizat, chiar dacă nu ești un fotograf profesionist.

Setarea diafragmei variabile de la f/1.4 la f/4.0

Setarea diafragmei variabile de la f/1.4 la f/4.0

Datorită senzorului mare, camera principală de pe HUAWEI P60 Pro poate absorbi mai multă lumină ca smartphone-urile obișnuite. Asta se traduce prin fotografii frumoase și clare, cu multe detalii, zgomot redus și o excelentă gamă dinamică. Culorile sunt naturale și par fidele atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar contrastul este excelent.

Atunci când folosești modul Noapte de pe HUAWEI P60 Pro, observi că durează câteva secunde pentru a procesa fotografiile. Prin urmare, nu poți face mai multe fotografii imediat una după alta. În schimb, trebuie să aștepți un pic între ele. Acest aspect îi poate irita pe unii utilizatori. Cu toate acestea, rezultatele pe care le obții sunt excelente.

Zoomul optic de 3.5x este la fel de impresionant, deoarece îți permite să te apropii foarte mult de subiect și să te bucuri de o calitate excelentă a imaginii. HUAWEI P60 Pro oferă, de asemenea, un mod Super Macro, util celor cărora le place fotografia macro, cum este cazul meu. 🙂

Super Macro merge foarte bine

Super Macro merge foarte bine

Din păcate, camera ultrawide de 13 megapixeli nu a primit aceeași optimizare pentru fotografia de noapte ca și camera principală și nu dispune nici de stabilizarea optică a imaginii. Prin urmare, fotografiile pe care le faci cu el vor avea mai puține detalii. Și nu poți înregistra videoclipuri 4K la 60 fps, ci doar la 30 fps. Consider că aceste limitări nu ar fi trebuit să fie prezente pe un smartphone flagship, precum HUAWEI P60 Pro.

În schimb, camera selfie poate ajusta distanța focală între diferite niveluri și înregistra videoclipuri la rezoluție 4K, în 30 sau 60 fps. În general, aceasta oferă rezultate excelente, mai ales în timpul zilei. Însă, pe timp de noapte, camera selfie poate suferi de o detecție slabă a marginilor. Iar pentru cele mai bune rezultate, este indicat să activezi modul Noapte și să folosești blițul.

Este distractiv să faci selfie-uri cu HUAWEI P60 Pro

Este distractiv să faci selfie-uri cu HUAWEI P60 Pro

Dacă vrei o imagine mai clară asupra calității imaginii oferite de HUAWEI P60 Pro, accesează galeria de mai jos. Am inclus imagini realizate în diferite condiții de iluminare și la diferite niveluri de zoom.

Poți, de asemenea, să înregistrezi videoclipuri pe HUAWEI P60 Pro la rezoluție 4K, la 30 sau 60 fps. Din nou, calitatea este excelentă, iar stabilizarea optică a imaginii face o treabă excelentă pe camerele pe care este prezentă. Iată un exemplu în care am filmat o pădure în timpul unei drumeții în 4K la 60 fps. Mi-a plăcut mai ales cât de ușor a fost să fac zoom înainte și înapoi și cum au fost gestionate tranzițiile.

Videoclipurile de noapte arată, de asemenea, excelent, inclusiv atunci când filmezi subiecți aflați în mișcare. Am înregistrat un alt eșantion, din nou la rezoluție 4K și la 60 fps:

Cu excepția camerei ultrawide de pe spate, acest smartphone oferă o calitate excelentă a imaginii și capacități solide de înregistrare video, cu stabilizare optică a imaginii la rezoluție 4K și 60 fps. În plus, sistemul HUAWEI Ultra Lighting XMAGE Camera de pe spate garantează fotografii de noapte excelente și înregistrări video de înaltă calitate. Deși poate avea câteva minusuri, HUAWEI P60 Pro este unul dintre cele mai bune smartphone-uri pentru fotografii și înregistrări video în 2023.

Reclamă

EMUI 13.1, AppGallery și aplicațiile incluse

Pe piețele europene, HUAWEI P60 Pro are preinstalat EMUI 13.1.0. Aceasta este interfața de utilizare a companiei, care se bazează pe Android 12. Arată la fel ca alte smartphone-uri cu Android din prezent, astfel încât nu va trebui să-ți faci griji că trebuie să înveți un nou sistem de operare, navigație sau sistem de notificări. Cu toate acestea, o diferență esențială este că smartphone-urile și tabletele HUAWEI nu au preinstalate serviciile Google Mobile Services.

EMUI 13.1.0 este similar cu alte implementări de Android

EMUI 13.1.0 este similar cu alte implementări de Android

EMUI 13.1.0 include serviciile și aplicațiile HUAWEI, care încearcă să-ți satisfacă nevoile cât mai mult posibil. Magazinul oficial de aplicații este AppGallery. Acesta a crescut foarte mult în ultimii ani. Acesta include acum multe aplicații populare, precum Google Chrome, WhatsApp, Instagram, TikTok, LinkedIn, Twitter, Snapchat și Facebook. Găsești, de asemenea, titluri populare de jocuri mobile, precum FIFA, PUBG sau Call of Duty. Datorită acestei creșteri și a faptului că HUAWEI se concentrează pe extinderea ecosistemului său de aplicații și jocuri, AppGallery a câștigat premiul pentru cel mai bun magazin alternativ de aplicații al anului (Best Alternative App Store of the Year) la gala Mobile Games Awards 2023 din Londra.

Deși numărul de aplicații și jocuri disponibile este surprinzător de mare, asta nu înseamnă că toată lumea poate găsi tot ceea ce are nevoie. De exemplu, am putut să configurez HUAWEI P60 Pro astfel încât să folosească toate aplicațiile mele obișnuite, dar nu am reușit să-l fac să funcționeze cu Android Auto. Din această cauză, nu m-am putut bucura de unitatea principală a mașinii mele pentru navigația GPS, ceea ce a fost un dezavantaj important. Un altul a fost că nu am putut face să funcționeze Clash Royale. Este singurul joc mobil pe care-l joc în mod regulat. În afară de asta, am fost mulțumit de aplicațiile și jocurile la care am avut acces și nu a existat nicio altă sarcină în care HUAWEI P60 Pro să nu-mi poată oferi ceea ce aveam nevoie.

Câteva dintre aplicațiile preinstalate pe HUAWEI P60 Pro

Câteva dintre aplicațiile preinstalate pe HUAWEI P60 Pro

Și, apropo de aplicații, atunci când îți configurezi smartphone-ul, te poți trezi cu o mulțime de bloatware dacă accepți toate aplicațiile propuse pentru instalare. Însă, dacă le debifezi pe toate, așa cum am făcut eu, ai un smartphone aproape fără bloatware, ceea ce este minunat.

Nu accepta toate aplicațiile sugerate

Nu accepta toate aplicațiile sugerate

Cu excepția aplicațiilor HUAWEI pentru funcții precum Hărți (Maps), Cărți (Books), Fișiere (Files) sau gestionarea plăților NFC (NFC payments) , primești doar aceste câteva aplicații:

 • Bing - motorul de căutare de la Microsoft este folosit în mod implicit pe smartphone-urile HUAWEI.
 • Cloud - sistemul de backup în cloud de la HUAWEI oferă gratuit 5 GB de spațiu de stocare. Poți salva documente, sincroniza fișiere sau sincroniza setări pe toate dispozitivele tale HUAWEI.
 • Docs - o aplicație mobilă simplă, ce-ți permite să creezi documente, foi de calcul și prezentări, salvate și sincronizate în Cloudul HUAWEI.
 • MeeTime - o aplicație care-ți permite să efectuezi apeluri vocale și video prin Wi-Fi sau folosind date mobile.
 • Member Center - un portal care-ți oferă acces la cele mai recente știri și oferte HUAWEI.
 • My HUAWEI - contactează alți utilizatori de dispozitive HUAWEI din regiunea ta și accesează opțiunile de asistență la nevoie.
 • Office - faimoasa aplicație Microsoft este preinstalată pe dispozitivele HUAWEI, permițându-ți să deschizi documente care au fost create cu ajutorul lui Microsoft Office sau al unor produse similare.
 • Snapchat - cunoscuta aplicație multimedia de mesagerie este, de asemenea, preinstalată. O poți dezinstala cu ușurință dacă nu vrei s-o folosești.
 • Smart Remote (Telecomandă inteligentă) - îți permite să transformi HUAWEI P60 Pro într-o telecomandă pentru tot felul de dispozitive, de la televizoare la aparate de aer condiționat, proiectoare sau DVD playere.
 • Translator - o altă aplicație Microsoft, care este utilă atunci când trebuie să traduci un text dintr-o limbă în alta.
 • Weather (Meteo) - cu toții avem nevoie de o prognoză meteo bună, nu-i așa?

Deși EMUI 13.1.0 se bazează pe o versiune mai veche de Android decât cea disponibilă pe dispozitive flagship similare, sistemul de operare este familiar, ușor de utilizat și funcționează bine. De asemenea, AppGallery face o treabă bună în a-ți oferi acces la aplicațiile și jocurile de care ai nevoie. Utilizatorii care nu au nevoi specifice, precum conectarea smartphone-ului la mașină prin Android Auto, ar trebui să fie mulțumiți de aplicațiile și serviciile disponibile pentru HUAWEI P60 Pro.

Performanța în benchmarkuri

Până acum, știi cum arată HUAWEI P60 Pro și cum este să îl folosești, atât din punct de vedere hardware, cât și software. Pentru a avea o idee mai bună despre puterea sa, am rulat și câteva benchmarkuri:

Reclamă

Primul pe care l-am rulat a fost Geekbench, un benchmark care măsoară performanța procesorului atât pe unul, cât și pe mai multe nuclee. HUAWEI P60 Pro s-a comportat bine, similar cu dispozitivele flagship de anul trecut. De exemplu, scorul său Single-Core a fost de 1456 de puncte, aproape identic cu cel al unui Google Pixel 7 Pro. Scorul Multi-Core a fost de 4354 puncte, ceea ce îl plasează peste un Samsung Galaxy Z Flip4.

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în Geekbench 6

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în Geekbench 6

În continuare, am instalat PCMark for Android, care simulează o gamă mai largă de sarcini (navigare, editare de text etc.). În testul Work 3.0, HUAWEI P60 Pro a obținut 11552 de puncte, cu 12% mai puțin decât ceea ce oferă un Samsung Galaxy S23+. Totuși, scorul rămâne ridicat, demonstrând că acest smartphone este excelent pentru toate tipurile de sarcini de productivitate mobilă.

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în PCMark

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în PCMark

Pentru a evalua performanța posibilă în jocuri, am rulat 3DMark. În testul standard Wild Life, smartphone-ul a ajuns la limita maximă și s-a dovedit a fi prea puternic. Însă, în testul Wild Life Extreme, a obținut 2754 de puncte, ceea ce este mult mai mult decât ceea ce obții cu gama Samsung Galaxy S22, echipată cu procesoare Exynos, care se vinde în Europa și în alte regiuni.

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în 3DMark

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în 3DMark

Scorurile GFXBench au fost foarte bune, dar mai mici decât cele obținute de smartphone-urile emblematice din acest an, echipate cu procesoare Snapdragon 8 Gen 2. Chiar și așa, HUAWEI P60 Pro rămâne o alegere bună pentru jocurile de mobil.

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în GFXBench

HUAWEI P60 Pro - Rezultatele obținute în GFXBench

Am folosit testul Battery Life 3.0 din suita PCMark pentru a vedea cât de mult rezistă bateria. A rulat timp de 16 ore și 54 de minute de utilizare continuă. Din nou, acesta este un rezultat bun, dar nu depășește eficiența energetică a unor smartphone-uri similare cu procesoare Snapdragon 8 Gen 2.

Cât rezistă bateria în PCMark

Cât rezistă bateria în PCMark

La final, am rulat Speedtest de la Ookla pentru a măsura vitezele obținute pe acest smartphone atunci când folosești un router Wi-Fi 6 și o conexiune la internet de 1 Gbps. Am fost impresionat să văd o viteză de descărcare de 904,14 Mbps, cea mai rapidă de care m-am bucurat vreodată pe un smartphone.

Viteza obținută pe Wi-Fi 6

Viteza obținută pe Wi-Fi 6

HUAWEI P60 Pro are un hardware puternic, similar cu ceea ce găsești pe smartphone-urile de top din 2022. Din păcate, compania nu are acces la cel mai nou și mai bun hardware al acestui an din cauza interdicției SUA privind chipseturile 5G. Această limitare scade atractivitatea acestui smartphone în comparație cu alte modele flagship din 2023, chiar dacă se comportă foarte bine indiferent de ce vrei să faci pe el.

Îți place HUAWEI P60 Pro?

Ai ajuns la finalul acestei lungi recenzii. Îți mulțumesc că ai citit până acum. Sper că ți-a plăcut și că ai acum o perspectivă clară asupra atuurilor și punctelor slabe ale HUAWEI P60 Pro. M-ar bucura ca articolul meu să te ajute să înțelegi dacă acest smartphone ți se potrivește. Dacă ai întrebări despre telefon sau feedback cu privire la această recenzie, nu ezita să comentezi folosind opțiunile disponibile mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate