Review realme 11 Pro+ 5G: Cameră excelentă și design frumos

Review realme 11 Pro+ 5G: Cameră excelentă și design frumos
Rating

realme 11 Pro+ 5G este un smartphone a cărui lansare a fost așteptată cu nerăbdare de mulți fani Android. Cu un chipset mid-range și un preț relativ accesibil, acest smartphone are un design elegant, un ecran frumos, o încărcare incredibil de rapidă și o cameră foto excelentă. L-am primit în teste cu câteva zile înainte de lansarea sa oficială, și acum abia aștept să-ți povestesc totul despre el. Citește această recenzie pentru a afla de ce ar putea fi smartphone-ul cu Android potrivit pentru tine:

Reclamă

realme 11 Pro+ 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?

realme 11 Pro+ 5G este o alegere excelentă dacă:

  • Vrei un smartphone cu Android elegant
  • Îți dorești un smartphone excelent la fotografii și înregistrări video
  • Ești în căutarea unui telefon care se poate încărca extrem de rapid
  • Vrei un dispozitiv echilibrat din gama medie la un preț rezonabil

Pro și contra

Iată ce-mi place cel mai mult la smartphone-ul realme 11 Pro+ 5G:

  • Design elegant și corp frumos
  • Excepțional când vine vorba de fotografii și înregistrări video
  • Încărcare super rapidă de 100W și baterie mare
  • Ecran luminos și colorat
  • Capabil să ofere performanțe excelente în activitățile zilnice și în jocurile casual
  • Spațiu de stocare generos
  • Preț competitiv

Există câteva lucruri ce pot fi îmbunătățite:

  • Camera macro nu impresionează
  • Nu are certificare pentru protecție împotriva prafului sau a apei
  • Multe aplicații bloatware preinstalate
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

realme 11 Pro+ 5G este un smartphone cu Android incredibil. Cu un design frumos și elegant, acest telefon m-a impresionat din multe puncte de vedere. În primul rând, nu am cuvinte când vine vorba de camerele sale foto. Cu excepția celei macro, celelalte camere oferă o calitate excepțională, atât în ceea ce privește fotografiile, cât și înregistrările video. Camera principală este ceea ce m-aș aștepta să văd pe un dispozitiv de top, nu pe un model cu Android din gama medie. Apoi, mai sunt și designul elegant al telefonului, ecranul său frumos, încărcarea extrem de rapidă și bateria mare. Deși chipsetul său este unul mid-range, nu este deloc slab, iar memoria RAM și stocarea generoasă îl ajută să ofere performanțe excelente în activitățile zilnice. În opinia mea, realme 11 Pro+ 5G este un smartphone cu Android excelent, pe care nu am nicio rezervare în a-l recomanda tuturor cititorilor noștri.

Despachetarea lui realme 11 Pro+ 5G

realme 11 Pro+ 5G sosește într-o cutie relativ mare, în culorile companiei: galben aprins pentru fundal și negru închis pentru text și accente. Arată bine, iar cartonul folosit pentru confecționarea ei este de bună calitate. Partea superioară a cutiei conține numele smartphone-ului și face aluzie la capacitățile sale 5G, iar partea inferioară conține câteva detalii despre specificațiile și caracteristicile sale.

Cutia lui realme 11 Pro+ 5G

Cutia lui realme 11 Pro+ 5G

În interiorul pachetului, alături de smartphone, găsești un set destul de generos: un încărcător rapid de 100W împreună cu un cablu USB-C detașabil, o husă transparentă din silicon pentru protejarea telefonului, un instrument pentru scoaterea suportului cartelei SIM, manualul de utilizare și detalii despre garanție. În plus, smartphone-ul are și de o protecție de ecran preaplicată, un detaliu plăcut.

Despachetarea lui realme 11 Pro+ 5G

Despachetarea lui realme 11 Pro+ 5G

Despachetarea lui realme 11 Pro+ 5G este o experiență plăcută. Spre deosebire de alți producători de smartphone-uri, realme oferă la pachet un încărcător foarte rapid (100 de wați) și o husă de protecție. În plus, ambalajul arată bine și rezistent.

Reclamă

Design și calitatea construcției

realme 11 Pro+ 5G pare a fi oferta companiei pentru dispozitivul cu Android din gama medie al anului 2023. A trecut ceva timp de când nu am mai văzut sau testat un dispozitiv mid-range de la realme, iar 11 Pro+ a reușit să mă impresioneze încă de la început, mai ales în ceea ce privește designul. De îndată ce l-am scos din cutie, mi-a plăcut cum arată și senzația pe care o am când îl țin în mână. 🙂

Smartphone-ul a fost creat în colaborare cu Matteo Menotto, un designer de imprimeuri și textile, care a lucrat pentru Gucci. După cum afirmă realme, Matteo Menotto „a creat un imprimeu care încorporează o estetică a modei urbane din Milano în designul seriei realme 11 pro”. Și da, aspectul modelului realme 11 Pro+ 5G este deosebit și atractiv. Partea din spate a dispozitivului este acoperită cu piele vegană, cu o textură foarte plăcută la atingere. Inelul pentru sistemul de camere foto, aflat înspre partea de sus, este imens și arată impecabil și elegant, iar de sus în jos, spatele telefonului este împărțit pe verticală de o secțiune asemănătoare unui fermoar, cu niște cusături false în relief, care contribuie la senzația generală că ții în mână un dispozitiv rafinat.

Spatele telefonului este acoperit cu piele vegană

Spatele telefonului este acoperit cu piele vegană

realme oferă smartphone-urile 11 Pro+ în trei versiuni de culoare: Sunrise Beige (Bej Răsărit de soare), Oasis Green (Verde Oază) și Astral Black (Negru Astral).

Versiunile de culoare disponibile pentru realme 11 Pro+ 5G

Versiunile de culoare disponibile pentru realme 11 Pro+ 5G

Modelul pe care l-am testat a fost cel bej, după cum ai observat probabil în imaginile anterioare. Ca o paranteză, trebuie să știi că versiunea Astral Black este cu 0,5 mm mai subțire și cu 6 grame mai ușoară decât celelalte modele.

Versiunea Sunrise Beige

Versiunea Sunrise Beige

Partea frontală a smartphone-ului este dedicată ecranului de 6,7”, care se întinde dintr-o parte în alta și se termină cu muchii foarte subțiri. Protejat de sticlă dublu armată de 0,65 mm, cu margini ușor curbate, singurul lucru care întrerupe suprafața ecranului este un mic decupaj în zona din centru sus, unde se află camera pentru selfie.

realme 11 Pro+ 5G are un ecran de 6,7 inci

realme 11 Pro+ 5G are un ecran de 6,7 inci

realme 11 Pro+ 5G este construit pe o ramă din plastic cu o suprafață reflectorizantă. La fel ca spatele telefonului, marginile arată elegant, dar, spre deosebire de pielea vegană, acestea sunt un magnet pentru amprente. Partea stângă este lipsită de orice funcție: toate butoanele, difuzoarele, porturile etc. se găsesc pe celelalte laturi.

Latura stângă a modelului realme 11 Pro+ 5G

Latura stângă a modelului realme 11 Pro+ 5G

Butoanele de pornire și de volum se află pe latura dreaptă, în partea de sus. Deși nu au nicio textură specială, aceste butoane extrem de subțiri sunt ușor proeminente, astfel încât este ușor să-l găsești și să-l apeși pe cel dorit, fără a fi nevoie să te uiți la telefon.

Latura dreaptă a lui realme 11 Pro+ 5G

Latura dreaptă a lui realme 11 Pro+ 5G

Marginea superioară a lui realme 11 Pro+ 5G adăpostește doar microfonul secundar și o grilă, care-i permite difuzorului pentru căști să emită sunete atunci când urmărești videoclipuri, te joci sau pur și simplu asculți muzică pe telefon.

Latura superioară a lui realme 11 Pro+ 5G

Latura superioară a lui realme 11 Pro+ 5G

În partea de jos a smartphone-ului, găsești suportul pentru cartele SIM, un mic orificiu, în care se ascunde microfonul principal, portul USB-C și difuzorul principal.

Marginea inferioară a modelului realme 11 Pro+ 5G

Marginea inferioară a modelului realme 11 Pro+ 5G

Din păcate, realme 11 Pro+ 5G nu are nicio certificare pentru protecție împotriva apei sau a prafului.

Designul lui realme 11 Pro+ 5G este suficient de diferit și unic pentru un dispozitiv de top. Îmi place că realme nu s-a mulțumit cu materiale și texturi clasice, optând în schimb pentru un design ecologic și, în același timp, atrăgător din punct de vedere vizual.

Reclamă

Specificații hardware

realme 11 Pro+ 5G este alimentat de noul chipset MediaTek Dimensity 7050, care este aproape identic cu MediaTek Dimensity 1080 de pe dispozitivul Samsung Galaxy A34 5G, pe care tocmai l-am testat acum o săptămână. SoC-ul (System on a Chip) este construit pe un proces de fabricație de 6 nanometri și dispune de un procesor octa-core (două nuclee Cortex-A78, care rulează la 2,6 GHz și șase nuclee Cortex-A55 rulând la 2,0 GHz) și un GPU (unitate de procesare grafică) Mali-G68 MC4.

Acest telefon folosește un chipset MediaTek Dimensity 7050

Acest telefon folosește un chipset MediaTek Dimensity 7050

În ceea ce privește spațiul de stocare și memoria, smartphone-ul realme 11 Pro+ 5G este disponibil în diverse configurații cu 8 sau 12 GB de memorie RAM și 128, 256 sau 512 GB de spațiu de stocare intern. Modelul pe care l-am primit pentru această recenzie avea cea mai bună configurație: 12 GB de RAM și 512 GB de spațiu de stocare flash ROM. Din totalul de 512 GB de memorie internă, aproximativ 26 GB erau ocupați de sistemul de operare și de inevitabilele aplicații preinstalate.

realme 11 Pro+ 5G: Specificații tehnice

realme 11 Pro+ 5G: Specificații tehnice

realme 11 Pro+ 5G este un smartphone dual SIM, acceptând două cartele nano-SIM, care pot funcționa simultan în modul dual stand-by. Însă telefonul nu are un slot pentru carduri micro-SD, deci nu-i vei putea extinde capacitatea de stocare. Așadar, atunci când te decizi să cumperi acest smartphone, asigură-te că alegi un model cu spațiu de stocare suficient pentru nevoile tale.

realme 11 Pro+ 5G este un telefon dual-SIM

realme 11 Pro+ 5G este un telefon dual-SIM

Ecranul mare, de 6,7 inci, al lui realme 11 Pro+ 5G se bazează pe un panou AMOLED cu atenuare de frecvență ultra-înaltă PWM de 2160 Hz. Asta înseamnă că ar trebui să fie capabil să mențină acuratețea culorilor și să evite tremurul imaginii chiar și în condiții de lumină slabă, atunci când luminozitatea ecranului este redusă. Cu o rezoluție FHD+ de 2412×1080 pixeli și un raport de 20:9, ecranul are o densitate mare, de aproximativ 395 de pixeli pe inch. În plus, acesta oferă și o rată de refresh ridicată, de 120 Hz, și o rată de eșantionare tactilă de 360 Hz, poate afișa peste 1 miliard de culori (100% P3 wide color range), oferă o luminozitate maximă de 950 de niți și deține, de asemenea, o certificare HDR 10+. Toate aceste specificații sunt destul de impresionante pentru un dispozitiv mid-range.

realme 11 Pro+ 5G are un ecran AMOLED cu o rată de refresh de 120 Hz

realme 11 Pro+ 5G are un ecran AMOLED cu o rată de refresh de 120 Hz

În ceea ce privește camerele, realme 11 Pro+ 5G oferă o configurație cu trei camere pe spate și o singură cameră pentru selfie pe partea din față:

  • Camera principală (wide) are un senzor de 200 de megapixeli (Samsung ISOCELL HP3 Super Zoom Edition), o diafragmă de f/1.7 și compatibilitate cu PDAF (phase-detection autofocus) și OIS (stabilizare optică a imaginii).
  • Cea de-a doua cameră ultra-wide se bazează pe un senzor de 8 megapixeli cu o diafragmă de f/2.2.
  • Cea de-a treia este o cameră macro, cu un senzor de 2 megapixeli și o diafragmă de f/2.4.
  • În față, există o cameră selfie de 32 MP (Sony IMX615) cu o diafragmă de f/2.5.
Reclamă

Camera principală din spate poate înregistra video în 4K la 30 de cadre pe secundă și 1080p la 30 sau 60 fps. În plus, senzorul principal poate face zoom 2x și 4x fără pierderi. Înregistrarea video oferită de camera selfie este limitată la o rezoluție de 1080p și 30 fps. realme 11 Pro+ 5G include, de asemenea, un bliț cu led pe spate.

Sistemul principal de camere al smartphone-ului

Sistemul principal de camere al smartphone-ului

În ceea ce privește conectivitatea, pe lângă compatibilitatea cu rețelele mobile LTE și 5G, realme 11 Pro+ 5G acceptă și Bluetooth 5.2 și Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax) dual-band pe benzile de 2,4 și 5 GHz. Dispune, de asemenea, de un cip NFC, plus o serie întreagă de alți senzori, precum un cititor optic de amprente sub ecran, un accelerometru, un senzor de proximitate, un giroscop și o busolă.

Cititorul de amprente se află sub ecran

Cititorul de amprente se află sub ecran

Energia electrică necesară funcționării lui realme 11 Pro+ 5G este furnizată de o baterie mare, nedetașabilă, Li-Po de 5000 mAh. Capacitatea sa ar trebui să fie îndeajuns pentru a menține telefonul în funcțiune cel puțin o zi întreagă, înainte de a fi nevoie să-l încărcați. Vestea foarte bună este încărcarea foarte rapidă. Smartphone-ul acceptă o încărcare rapidă de 100 W, iar încărcătorul corespunzător este inclus în cutie. Potrivit companiei, realme 11 Pro+ 5G poate atinge 100% baterie în 26 de minute de încărcare și 17% din capacitate în 3 minute de încărcare. Acestea sunt cifre foarte impresionante: Voi reveni asupra lor în următoarea secțiune a acestei recenzii.

Detalii despre bateria smartphone-ului

Detalii despre bateria smartphone-ului

Dacă vrei detalii despre toate caracteristicile și specificațiile tehnice, accesează pagina oficială realme 11 Pro+ 5G.

Specificațiile tehnice ale lui realme 11 Pro+ 5G prezintă imaginea unui smartphone cu Android puternic, de nivel mediu, cu o mulțime de caracteristici surprinzătoare. Deși chipsetul nu este cel mai puternic pe care-l poți găsi, acesta ar trebui să ofere performanțe remarcabile în activitățile zilnice. Și, în afară de asta, ai parte de încărcare extrem de rapidă, o baterie mare, un ecran impresionant și, nu în ultimul rând, câteva camere promițătoare.

Acum, hai să vedem cum se comportă realme 11 Pro+ 5G în viața reală. Pe pagina următoare, poți să afli la ce să te aștepți în utilizarea zilnică, să vezi ce pot face camerele acestui telefon, software-ul de pe telefon și ce spun benchmarkurile despre realme 11 Pro+ 5G.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate