Review Kingston KC1000 NVMe SSD: Stocare cu performanțe foarte bune!

Rating

Kingston este o companie foarte cunoscută pentru produsele sale de memorie și stocare pentru utilizatorii de PC-uri. Anul trecut au lansat la nivel global primul lor dispozitiv SSD NVMe: Kingston KC1000. Am fost curioși să vedem cât de rapid este și cât poate să-ți mărească performanța sistemului. Dacă ești curios dacă acest SSD ți se potrivește și merită cumpărat, citește review-ul nostru:

Cui se adresează Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD?

Această unitate SSD NVMe este o alegere potrivită pentru:

 • Persoanele care vor o unitate SSD într-un factor de formă flexibil
 • Utilizatorii care vor un preț puțin mai bun pentru un SSD NVMe
 • Pasionații de jocuri, profesioniștii IT și utilizatorii care vor performanțe foarte bune

Pro și contra

Iată punctele forte pe care le-am identificat pentru Kingston KC1000:

 • Performanțe foarte bune care sunt uneori mai bune decât ceea ce ne promite Kingston
 • Are un preț competitiv comparativ cu alte unități de stocare NVMe
 • Un factor de formă flexibil: poți să-l folosești într-un port M.2 sau într-unul PCI Express
 • Garanție de cinci ani, în timp ce alte unități oferă doi sau trei
 • Software util

Singurul neajuns pe care l-am identificat este faptul că această unitate SSD nu oferă suport pentru criptare.

Notă produs 5/5

Verdict

Kingston KC1000 este o unitate de stocare SSD NVMe cu un preț competitiv și performanțe foarte bune. Este disponibil într-un factor de formă flexibil, are o garanție foarte bună și funcționează excelent. Singurul neajuns pe care l-am găsit este lipsa suportului pentru criptare. Dacă planifici să-ți actualizezi stocarea, atât pe un desktop cât și pe un laptop (folosind portul M.2), ar trebui să iei în considerare Kingston KC1000 drept una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face.

Despachetare și caracteristici hardware

Unitatea SSD K1000 vine într-o cutie albă cu o poză a dispozitivului pe partea de sus. Această unitate SSD poate fi folosită în portul PCI Express Generation 3 de pe placa de bază cât și în portul standard M.2 2280 (lat de 22mm și lung de 80mm). În funcție de placa de bază și preferințele tale, poți folosi portul M.2 sau pe cel PCI Express, pentru flexibilitate maximă.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Deschide cutia și poți să vezi SSD-ul Kingston KC1000, protejat împotriva șocurilor, împreună cu o aplică pentru carcasa calculatorului.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Când despachetezi totul, găsești următoarele elemente: unitatea SSD, aplica pentru carcasă, un cupon pentru o licență permanentă pentru Acronis True Image HD, ghidul pentru pornirea rapidă și garanția de cinci ani, cu suport tehnic inclus.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Această unitate SSD este disponibilă în trei variante de stocare: 240 GO, 480 GO și 960 GO. Noi am testat versiunea cu 480 GO (numărul modelului SKC1000/480G). Controller-ul folosit pentru această unitate de stocare este Phison PS5007-E7 - unul dintre cele mai rapide disponibile pe piața SSD-urilor pentru consumatorii casnici. Kingston ne promite viteze secvențiale de citire de 2700 MO/secundă și 1600 MO/secundă pentru scrierea datelor, ceea ce este mai mult decât ce primești pentru unitățile SSD SATA standard.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Unul dintre neajunsurile firmware-ului Kingston KC100 este faptul că nu oferă suport pentru criptarea AES, deși controller-ul folosit poate oferi astfel de suport. Tipul de memorie NAND (memoria flash pe care se stochează datele) folosită pentru acest SSD este MLC sau Multi-level cell, ea fiind adesea întâlnită pe unitățile de stocare pentru consumatori.

Durata de viață estimată pentru această unitate este de 300 TO de date scrise pe unitatea de 240 GO, 550 TO de date scrise pe unitatea de 480 GO și de 1 PO (Petaoctet) pentru unitatea de 960 GO. Consumul mediu de curent este de 0,99 Wați, iar temperaturile de funcționare pot varia între 0 și 70 de grade Celsius.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre caracteristicile acestui produs, mergi la pagina sa oficială cu date tehnice: KC1000 NVMe PCIe SSD DataSheet.

Performanțele în teste sintetice și Windows

Am introdus Kingston KC1000 într-un calculator desktop cu următoare configurație: procesor Intel Core i5-4460, placă de bază ASUS Z97-AR, placă video AMD Radeon R9 270X cu 2 GO de memorie, precum și 16 GO de memorie RAM DDR3 marca Kingston. Poți vedea mai multe detalii în captura de ecran de mai jos.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Pentru a ne asigura că avem cel mai bun suport posibil pentru unitatea noastră SSD NVMe, am actualizat BIOS-ul plăcii de bază la cea mai nouă versiune. Îți recomandăm să faci la fel deoarece nu toate plăcile de bază au suport nativ pentru NVMe. Windows 10 a recunoscut unitatea Kingston KC1000 fără probleme și ne-a permis să o utilizăm imediat ce am instalat-o. Așa cum se vede în captura de ecran de mai jos, spațiul de stocare disponibil în Windows este de 447 GO.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Kingston KC1000 s-a dovedit a fi foarte rapid în utilizarea zilnică. Am copiat un fișier de 4 GO de pe această unitate, pe un alt SSD și viteza de transfer a variat între 1,25 GO și 1,5 GO pe secundă.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Apoi am scris același fișier de 4 GO pe Kingston KC1000, cu viteze care au variat între 1,32 GO și 1,5 GO pe secundă.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Apoi, am folosit câteva teste sintetice pentru a evalua mai bine viteza oferită de Kingston. Prima aplicație folosită este CrystalDiskMark, care execută câteva teste pentru citirea și scrierea datelor, atât secvențial cât și aleator:

 • Seq Q32T1: Citire/scriere secvențială (mărimea blocului = 128KiB) cu multiple cozi și fire de execuție
 • 4K Q32T1: Citire/scriere 4KiB aleatoare, cu multiple cozi și fire de execuție
 • Seq: Citire/scriere secvențială (mărimea blocului=1MiB) și un singur fir de execuție
 • 4K: Citire/scriere 4KiB aleatoare, cu o singură coadă și un singur fir de execuție

Vitezele măsurate cu această aplicație au fost puțin mai mari decât cele promise de Kingston, ceea ce este foarte bine.

Kingston KC1000, NVMe SSD

A doua aplicație pentru testare pe care am folosit-o este DiskMark, care evaluează atât performanța de scriere cât și de citire a datelor și calculează în mod automat vitezele medii pe care le obține în timpul transferurilor. Această aplicație scrie și apoi citește pachete de date pentru a determina performanța discului și le permite utilizatorilor să-și aleagă mărimea pachetelor, precum și numărul de execuții pentru fiecare activitate. Din nou, am obținut performanțe excelente din partea Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD.

Kingston KC1000, NVMe SSD

La final, am executat AS SSD Benchmark care este similar cu CrystalDiskMark în testele pe care le face. Acest test sintetic determină viteza de scriere și de citire, în mod secvențial cât și aleator, măsurând cât durează scrie și să citească un fișiere cu o mărime de 1 GO.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Kingston KC1000 oferă viteze excelente atât pentru citirea datelor cât și pentru scrierea lor. Acestea au fost confirmate atât de experiența noastră de utilizare în Windows cât și de testele sintetice pe care le-am executat. Vitezele promise de Kingston sunt ceea ce primești în experiența reală de utilizare.

Software-ul oferit

Kingston oferă propriul software pentru toate SSD-urile produse de companie. Este numit Kingston SSD Manager și permite utilizatorilor să-și monitorizeze unitățile SSD, să vizioneze informații despre unitatea lor, să-i actualizeze firmware-ul, să folosească tehnologia SMART pentru a exporta statistici detaliate, ori să șteargă date care să nu mai poată fi recuperate.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Pentru această unitate SSD, Kingston oferă și licență pentru Acronis True Image OEM. Cu această aplicație poți clona un dispozitiv de stocare mai vechi pe noul tău SSD, poți crea medii de recuperare utile atunci când PC-ul nu mai funcționează bine, ori să accesezi alte unelte oferite de Acronis.

Kingston KC1000, NVMe SSD

Pentru a folosi această aplicație, trebuie să-ți creezi un cont Acronis și să-ți înregistrezi produsul, folosind cheia de activare din pachet.

Kingston oferă toate aplicațiile de care ai nevoie pentru a utiliza unitatea Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD, pentru a-ți migra datele de pe o unitate mai veche și pentru a-ți păstra firmware-ul la zi.

Ce părere ai despre Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD?

Acum știi părerea noastră despre SSD-ul Kingston KC1000 și cum a performat în testele noastre. Dacă ai deja acest SSD, spune-ne ce experiență ai avut cu el, într-un comentariu, mai jos. Cu siguranță și alți cititori vor dori să știe dacă ești sau nu mulțumit(ă).

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează