Review Lexar DDR4-3200: Un upgrade de RAM cu costuri mici!

Review Lexar DDR4-3200: Un upgrade de RAM cu costuri mici!
Rating

Dacă ești în căutarea unei variante rapide și accesibile de a-ți actualiza PC-ul desktop, s-ar putea să vrei să iei în considerare memoria Lexar DDR4-3200 (LD4AU016G-B3200GSST). Acest modul RAM este conceput pentru a oferi performanțe bune și compatibilitate cu majoritatea sistemelor desktop moderne. În acest review, voi arunca o privire asupra caracteristicilor, specificațiilor și performanțelor sale. În cazul în care ești curios să afli dacă modulele de memorie Lexar DDR4-3200 ar trebui să se afle pe lista ta de cumpărături, citește mai departe:

Reclamă

Lexar DDR4-3200: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest kit RAM este o alegere excelentă pentru:

  • Gamerii și profesioniștii cu buget redus
  • Oricine dorește să asambleze un calculator cu costuri mici

Pro și contra

Sunt destul de multe lucruri bune de spus despre modulele de memorie Lexar DDR4-3200:

  • Performanță bună și în activitățile zilnice, și în jocuri
  • Poate reprezenta un upgrade bun de la o memorie RAM DDR4 mai veche și mai lentă
  • Prețul lor este accesibil
  • Disponibile cu capacități mari (până la 32 GB)

În ceea ce privește dezavantajele:

  • Nu dispun de profilele AMD EXPO sau Intel XMP
  • Nu au radiatoare
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Dacă vrei să faci upgrade calculatorului tău cu o memorie rapidă sau dacă-ți asamblezi un PC de gaming, însă ai un buget limitat, ar trebui să iei în considerare modulele de memorie Lexar DDR4-3200. Acest RAM DDR4 oferă performanțe bune, are o latență rezonabil de scăzută și este disponibil în variante cu capacități mari. Chiar dacă are un preț destul de mic, este o memorie bună atât pentru jocuri, cât și pentru sarcini de lucru cu cerințe mai ridicate. Atâta timp cât nu te interesează prea mult să faci overclocking, cred că Lexar DDR4-3200 este o alegere excelentă, mai ales dacă ești atent la felul în care îți cheltuiești banii.

Despachetarea modulelor de memorie Lexar DDR4-3200

Ambalajul în care sosește modulul de memorie Lexar DDR4-3200 este mic și transparent, permițându-ți să vezi stickul de memorie RAM pe toate părțile. În partea de sus, există, de asemenea, un abțibild, ce-ți arată principalele specificații ale modulului, cum ar fi viteza, capacitatea și voltajul la care funcționează.

Despachetarea RAM-ului Lexar DDR4-3200

Despachetarea RAM-ului Lexar DDR4-3200

După cum ai observat în imaginea anterioară, ambalajul conține modulul de memorie și nimic altceva. De asemenea, acestea nu sunt vândute în kituri de două unități.

Modulele de memorie Lexar DDR4-3200 sunt protejate destul de bine de un ambalaj din plastic, ce poate fi totuși deschis cu ușurință. Despachetarea și instalarea lor este foarte simplă.

Reclamă

Design și specificații hardware

Modulele de memorie Lexar DDR4-3200 sunt disponibile în patru capacități de stocare diferite: 32 GB, 16 GB, 8 GB și 4 GB. Am testat modelul de 16 GB, pe care îl poți folosi împreună cu încă unul sau încă trei module identice, pentru a obține o configurație de 32 sau 64 GB de memorie RAM pe calculator, în funcție de câte sloturi DIMM ai și de cantitatea de memorie RAM pe care o acceptă placa ta de bază.

Modulul RAM Lexar DDR4-3200

Modulul RAM Lexar DDR4-3200

Modulul RAM în sine arată la fel de simplu ca și ambalajul său: un stick negru cu cipuri de memorie pe o singură parte. Din câte am văzut, nu există alte opțiuni de culoare pentru Lexar DDR4-3200.

Lexar DDR4-3200 este un modul de memorie cu cipuri pe o singură parte

Lexar DDR4-3200 este un modul de memorie cu cipuri pe o singură parte

Numele de Lexar DDR4-3200 îți spune din start la ce ar trebui să te aștepți în ceea ce privește viteza: acesta este un modul de memorie care funcționează la 3200 MT/s. Mai mult decât atât, acesta este ceea ce aș putea numi o memorie RAM de tip plug-and-play, deoarece profilul JEDEC 3200 MT/s este cel mai rapid care se găsește pe ea - memoria nu include niciun profil de overclocking Intel XMP sau AMD EXPO. De asemenea, merită menționat că latența CAS a acestei memorii RAM DDR4 este 22, iar voltajul la care funcționează este cel standard de 1,2 volți.

Specificațiile RAM-ului Lexar DDR4-3200

Specificațiile RAM-ului Lexar DDR4-3200

Poate ai vrea să știi și că modulul de memorie RAM are o dimensiune de 133,35 mm x 31,25 mm, ceea ce înseamnă că se va potrivi în orice carcasă de calculator, indiferent de cât de mare este sistemul de răcire al procesorului. Și nu în ultimul rând, trebuie să știi și că memoria RAM Lexar DDR4-3200 beneficiază de garanție pe viață.

Reclamă

Pentru mai multe detalii tehnice, vizitează această pagină oficială: Lexar DDR4-3200/2666 UDIMM Desktop Memory.

Experiența de utilizare a modulelor de memorie Lexar DDR4-3200

Am folosit și am testat modulele de memorie Lexar DDR4-3200 pe un calculator desktop cu următoarea configurație:

RAM-ul Lexar DDR4-3200 montat într-un PC de teste

RAM-ul Lexar DDR4-3200 montat într-un PC de teste

Poți vedea mai multe detalii despre hardware-ul meu, inclusiv despre RAM-ul Lexar DDR4-3200, în următoarea captură de ecran.

Specificațiile PC-ului folosit pentru a testa acest RAM

Specificațiile PC-ului folosit pentru a testa acest RAM

Modulul RAM a funcționat perfect în activitățile mele de zi cu zi și nu am întâlnit niciun ecran albastru sau blocaje legate de memorie. Cei 16 GB de RAM au fost suficienți pentru Windows 11 și pentru toate aplicațiile mele obișnuite, care, de obicei, au nevoie de aproximativ 8 - 9 GB de memorie.

Nivel utilizare RAM în Windows 11

Nivel utilizare RAM în Windows 11

Partea de gaming a fost ceva mai solicitantă, în funcție de jocul pe care îl jucam în acel moment. Deși 16 GB poate fi suficient, îți recomand să cumperi două module de memorie de 16 GB Lexar DDR4-3200 pentru a te asigura că ai suficient RAM pentru titlurile mai solicitante.

Gaming cu memoria Lexar DDR4-3200

Gaming cu memoria Lexar DDR4-3200

Lexar DDR4-3200 este un modul de memorie care oferă un echilibru excelent între performanță și preț. Pare că poate face față cu ușurință atât activităților de zi cu zi, cât și jocurilor.

Reclamă

Performanțe în benchmarkuri

Am vrut să văd cum se comportă RAM-ul Lexar DDR4-3200 și în scenarii solicitante, așa că am rulat și câteva benchmarkuri pentru a-i măsura viteza. Folosind Cache & Memory Benchmark din AIDA64, am obținut niște rezultate bune. Modulul de memorie a atins o viteză de citire de 24008 MB/s, o viteză de scriere de 23644 MB/s și o viteză de copiere de 21419 MB/s. Latența a fost de 80,5 nanosecunde, ceea ce reprezintă un rezultat decent având în vedere cât de accesibil este acest modul de memorie.

Rezultate benchmark în AIDA64

Rezultate benchmark în AIDA64

În continuare, am folosit aplicația PassMark PerformanceTest pentru a rula testele sale Memory Mark. Memoria Lexar DDR4-3200 a obținut un scor de 2590 de puncte, și acesta fiind un rezultat bun. Scorul poziționează acest modul de memorie, eficient din punct de vedere al costului, undeva la mijlocul clasamentului tuturor memoriilor RAM din lume.

Rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest

Rezultate benchmark în PassMark PerformanceTest

Conform UserBenchmark, acest modul de memorie Lexar reușește un scor foarte bun, de 105%, ceea ce indică faptul că oferă o performanță Outstanding (Remarcabil)!

Rezultate benchmark în UserBenchmark

Rezultate benchmark în UserBenchmark

Pentru a evalua performanțele generale ale calculatorului meu de teste echipat cu RAM-ul Lexar DDR4-3200, am folosit PCMark 10. Rezultatul benchmarkului a fost unul excelent: 8173 puncte! Acest scor îmi spune că PC-ul se situează printre primele 5% calculatoare testate vreodată cu PCMark 10, la nivel global.

Rezultate benchmark în PCMark 10

Rezultate benchmark în PCMark 10

Modulul de memorie Lexar DDR4-3200 se dovedește a fi o alegere bună și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru oricine își dorește un upgrade pentru RAM. Este disponibil în variante cu capacitate mare, iar viteza sa este suficient de rapidă pentru a face față oricărei sarcini solicitante. Rezultatele din benchmarkuri arată că acest modul RAM poate fi o opțiune inspirată pentru oricine dorește să asambleze un PC capabil dar accesibil, precum și pentru gamerii atenți la bugetul lor. Nu vei obține cele mai de top performanțe de la acest RAM, dar cu siguranță nu ne uităm la o memorie lentă.

NOTĂ: Aceste memorii au fost primite în teste prin intermediul ASBIS Romania, distribuitor oficial al SSD-urilor și produselor Lexar.

Intenționezi să cumperi o memorie Lexar DDR4-3200?

Sper că aceste review ți-a oferit câteva informații despre modulul RAM Lexar DDR4-3200. Ești interesat să achiziționați unul sau mai multe dintre aceste stickuri de memorie pentru PC-ul tău? Ai făcut-o deja? Care sunt impresiile tale până acum? Împărtășește-ți părerile în comentarii folosind opțiunile disponibile mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows