Review Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition

Review Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition
Rating

Cu toate că memoria DDR5 devine încet, dar sigur, din ce în ce mai răspândită și mai ieftină, memoria DDR4 este încă o alegere pentru mulți utilizatori. În timp ce vitezele brute de transfer de date oferite de DDR4 nu pot egala DDR5, avantajul unor timinguri mai reduse (latențe mai mici) și costurile sunt încă aspecte importante de luat în considerare în favoarea DDR4. Dacă ești în căutarea celei mai bune memorii DDR4 pentru următorul tău PC desktop sau vrei să faci upgrade de la un DDR4 mai vechi, ar fi bine să arunci o privire asupra produselor Kingston. În definitiv, acesta este unul dintre cei mai mari producători de memorii din lume. În această recenzie, îți voi dezvălui cum arată Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition, care sunt specificațiile sale tehnice și cum este s-o folosești zilnic. Vei vedea, de asemenea, cum se comportă în benchmarkuri. Hai să începem:

Reclamă

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Pentru cine este o alegere potrivită?

Kitul Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition este o alegere excelentă pentru:

  • Oricine construiește un PC desktop bazat pe o placă de bază DDR4, cu un procesor AMD Ryzen 5000 sau un Intel Core din generația 12 sau 13
  • Gamerii care vor DDR4 rapide, cu o viteză și timinguri excelente

Pro și contra

Acestea sunt aspectele pozitive esențiale pentru Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition:

  • Este un kit de memorie DDR4 foarte rapid, oferind o viteză maximă de 3600 MT/s (MegaTransferuri pe secundă)
  • Este compatibil cu Intel XMP, ceea ce înseamnă că-i poți seta ușor viteza și timingurile cu doar câteva clicuri în UEFI-ul plăcii tale de bază
  • Funcționează excelent atât cu plăcile de bază pentru procesoare Intel, cât și cu AMD
  • Radiatoarele albe și luminile RGB de pe ele arată foarte bine
  • Garanție pe viață

Nu am identificat aspecte negative la Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition se dovedește a fi o alegere excelentă pentru oricine intenționează să construiască un calculator desktop rapid bazat pe o placă de bază cu suport pentru memorii DDR4. Indiferent dacă optezi pentru un procesor AMD Ryzen din seria 5000 sau un Intel din generațiile 12 sau 13, kitul de memorie este compatibil și oferă atât viteză mare, cât și o capacitate generoasă la un preț echilibrat. După părerea mea, Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition merită verdictul nostru maxim de cinci stele și medalia Alegerea Editorului.

Despachetarea Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition

Kitul de memorie Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition sosește într-un blister relativ mic, din carton și plastic transparent. Acesta îți permite să vezi modulele DIMM în întregime și oferă și câteva detalii despre specificațiile tehnice ale acestora.

Ambalajul pentru acest kit de memorie este foarte simplu

Ambalajul pentru acest kit de memorie este foarte simplu

Pe spatele ambalajului, se găsesc și alte informații despre kitul de memorie, inclusiv numărul serial, timingurile și faptul că este compatibil cu profilurile de overclocking Intel XMP.

Spatele ambalajului

Spatele ambalajului

Deschiderea blisterului este destul de ușoară, deși nu este ceva la care te-ai aștepta de la acest tip de ambalaj. Dar, în acest caz, este suficient să scoți partea de plastic și ajungi imediat la modulele de memorie. Pe lângă acestea, primești și un mic abțibild Kingston Fury.

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Ce găsești în cutie

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Ce găsești în cutie

Despachetarea memoriei Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition este o experiență simplă, dar plăcută.

Reclamă

Design și specificații hardware

The Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition primit pentru teste este compus din două module de 16 GB, care rulează la o viteză de 3600 MT/s și cu o latență CL18 (CAS latency). Totuși, această memorie RAM DDR4 este disponibilă și în versiuni care rulează la 3200 MT/s și cu latențe CL16 sau CL18. În plus, poți achiziționa module individuale cu capacități de 8 sau 16 GB, sau kituri de memorie cu capacități de 16 sau 32 GB.

Cât despre versiunea pe care am primit-o (2 x 16 GB), viteza implicită SPD este de 2400 MT/s, dar modulele pot funcționa fără probleme la 3600 MT/s. Aceasta este viteza maximă de overclocking pe care au fost testate de Kingston și cea pe care o poți seta cu ajutorul profilurilor XMP disponibile pe memorie. Atunci când sunt setate pentru a rula la 3600 MT/s, timingurile memoriei RAM sunt excelente: CL18-22-22-39.

Specificații și timinguri afișate de CPU-Z

Specificații și timinguri afișate de CPU-Z

Pe lângă viteza maximă de 3600 MT/s, pe care o pot atinge modulele de memorie Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition, acestea pot fi setate să ruleze la 3000 MT/s folosind profilul XMP secundar disponibil pe ele. În anumite situații, ca atunci când vrei o latență și mai mică (CL16), asta poate fi util. Ca de obicei, poți seta cu ușurință oricare dintre profilurile XMP din UEFI-ul plăcii tale de bază.

Memoria Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition este compatibilă cu Intel XMP

Memoria Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition este compatibilă cu Intel XMP

Modulele de memorie Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition nu au deloc un design obișnuit. Acestea dispun de radiatoare mari și albe, care le conferă un aspect unic, ceea ce îi va satisface cu siguranță pe cei cărora le place să construiască PC-uri desktop complet albe sau alb-negru. În plus, modulele includ și leduri RGB, care se aprind sub o bandă translucidă de plastic.

Memoria Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition cu luminile RGB aprinse

Memoria Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition cu luminile RGB aprinse

Acestea sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi despre acest kit de memorie. Pentru mai multe detalii despre specificațiile tehnice și caracteristicile sale, accesează pagina web oficială: Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition Specifications.

Reclamă

Experiența de utilizare a modulelor de memorie Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition

Am folosit și am testat modulele Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition pe un calculator desktop cu următoarea configurație:

Următoarea imagine oferă mai multe detalii despre hardware-ul folosit:

Specificațiile hardware ale PC-ului de test

Specificațiile hardware ale PC-ului de test

În utilizarea de zi cu zi, 32 GB de memorie sunt suficienți pentru aproape orice. Asta cu excepția cazului în care ești videograf sau trebuie să lucrezi cu proiecte mari în aplicații CAD sau altele similare. Nu este cazul meu, deoarece cea mai mare parte a activității pe care o desfășor pe calculatoare este, evident, legată de scris și de căutări pe internet. Cu zeci de file deschise în Microsoft Edge, cu Word pe jumătate de ecran și cu muzică pornită în Spotify, media de utilizare a memoriei RAM înregistrată pe PC-ul meu de test cu Windows 11 a fost de numai 10 GB... ceea ce înseamnă că am avut constant aproximativ 22 GB de RAM liber pe calculator.

Utilizarea memoriei ilustrată de Managerul de activități în Windows 11

Utilizarea memoriei ilustrată de Managerul de activități în Windows 11

Singura situație în care am nevoie de mai multă memorie RAM este atunci când joc jocuri, ceea ce, recunosc, este ceva ce fac destul de des. Dar chiar și în cazul jocurilor cu cerințe de sistem ridicate, cei 32 GB oferiți de kitul Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition sunt mai mult decât suficienți. De exemplu, când am rulat The Callisto Protocol, consumul de memorie RAM a crescut la 54%, ceea ce înseamnă aproximativ 17 GB, puțin peste jumătate din cantitatea totală oferită de acest kit de memorie de 32 GB.

Utilizarea RAM în jocuri (The Callisto Protocol)

Utilizarea RAM în jocuri (The Callisto Protocol)

Atât în utilizarea zilnică, cât și în jocuri, viteza și capacitatea oferite de kitul Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition sunt excelente. Cu excepția cazului în care lucrați cu software specializat, care implică seturi de date foarte mari, precum editarea video sau aplicațiile CAD, nu vei avea nevoie de mai mult de 32 GB de memorie RAM.

Reclamă

Performanțe în benchmarkuri

Pentru o imagine clară a performanțelor oferite de Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition, am rulat și câteva benchmarkuri:

Am început cu testul Cache & Memory Benchmark din AIDA64. Rezultatele testelor au arătat că Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition poate susține viteze medii de citire de 59 GB/s, de scriere de 53 GB/s și de copiere de 56 GB/s. Acestea sunt cifre excelente pentru o memorie DDR4 și comparabile cu cele obținute cu un alt kit de memorie similar de la ADATA, the XPG Spectrix D50 DDR4 RGB 32GB, care rulează tot la 3600 MT/s.

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în AIDA64

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în AIDA64

Mai departe, am rulat benchmarkul de memorie oferit de PassMark PerformanceTest. Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition a obținut 3984 puncte. Deși ușor mai mic decât cel înregistrat de memoria similară ADATA XPG Spectrix D50 DDR4 RGB, acest scor este, în mod surprinzător, puțin mai mare decât cel obținut cu un kit DDR5 de la Kingston, Fury Beast DDR5-6000 32GB.

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în PassMark PerformanceTest

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în PassMark PerformanceTest

Al treilea benchmark ales a fost UserBenchmark, unde kitul Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition a primit un scor de 130%, foarte similar (și în marja de eroare) cu cel obținut cu DDR4 de la ADATA (care rulează tot la 3600 MT/s).

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în UserBenchmark

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în UserBenchmark

Ultimul benchmark a fost PCMark 10, pe care-l rulez întotdeauna la testarea componentelor hardware, deoarece oferă o imagine destul de clară a performanței generale a calculatorului în activități obișnuite, precum navigarea pe internet, editarea fotografiilor, conversațiile video și lucrul cu aplicații de birou. PC-ul de test echipat cu modulele Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition a obținut un scor foarte mare de 9200 de puncte, demn de verdictul „Better than 99% of all results” (Mai bun decât 99% din toate rezultatele).

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în PCMark 10

Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition: Rezultate în PCMark 10

Benchmarkurile arată că Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition este o alegere foarte bună pentru oricine vrea să asambleze un calculator desktop cu memorie RAM DDR4. Această memorie oferă viteze de top și o capacitate mai mult decât suficientă atât pentru activitățile zilnice, cât și pentru jocuri.

Vei cumpăra Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition?

La finalul acestei recenzii, sper că am reușit să-ți explic la ce ar trebui să aștepți de la kitul de memorie RAM Kingston FURY Beast DDR4 RGB Special Edition. Știi ce așteptări să ai în ceea ce privește performanța și cum se comportă atât în utilizarea obișnuită, cât și în jocuri. Te gândești să achiziționezi acest kit de memorie sau o variantă a acestuia? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Windows