Review Mondly: Învață o limbă nouă în browser sau pe telefon

Review Mondly: Învață o limbă nouă în browser sau pe telefon
Rating

Recent, am avut plăcerea de a testa un instrument de învățare de limbi străine numit Mondly. Acesta te ajută să înveți limbi străine folosindu-ți navigatorul web favorit sau o aplicație mobilă pentru iPhone sau Android. Ne place să învățăm lucruri noi, așa că am fost curioși să vedem cum funcționează Mondly și dacă te poate ajuta cu adevărat să înveți ușor o limbă nouă. După ce l-am folosit pentru un timp, iată părerea noastră despre acest serviciu.

Reclamă

NOTĂ: În această perioadă, Mondly are o campanie de 50% reduceri pentru începutul școlii. Poți profita de ofertă aici. În afara acestei promoții speciale, cititorii Digital Citizen pot să se aboneze la Mondly cu o reducere de 30%. Poți să cumperi un abonament lunar Premium 1 Limbă cu discount de 30%, sau poți să folosești codul promoțional digitalcitizen30 dacă vrei să achiziționezi un alt abonament, pentru a beneficia de aceeași reducere.

Mondly: Pentru cine este o alegere potrivită?

Mondly este o alegere excelentă pentru cei care vor:

 • Să învețe limbi noi folosindu-și calculatorul, smartphone-ul sau tableta
 • Să învețe o limbă nouă folosind limba română ca punct de pornire
 • Nu au timp pentru lecții lungi și vor să învețe o limbă nouă în în timpul liber, câteva minute pe zi

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre Mondly:

 • Oferă o listă lungă de limbi străine pe care le poți învăța: 33 ca să fim exacți
 • Funcționează pe multe platforme și dispozitive: browsere web, Android și iOS
 • Îl poți folosi ca utilizator gratuit sau cu abonament premium
 • Conținutul premium include 250 de lecții, 36 secțiuni de vocabular, lecții zilnice, teste săptămânale, competiții lunare, recunoaștere text și lecții de gramatică
 • Lecțiile sale acoperă majoritatea scenariilor din viața de zi cu zi, de la lucruri precum cum să spui Salut, la familie, relații, anotimpuri, călătorii, transport, sporturi, mâncare și băuturi, afaceri și așa mai departe
 • Folosește înregistrări vocale cu vorbitori nativi, ceea ce înseamnă pronunție corectă
 • Include un bot de chat pe care îl poți folosi pentru a simula conversații cu o persoană reală

Singurul aspect mai puțin pozitiv este faptul că, pentru a avea acces la tot ce oferă Mondly, trebuie să îți cumperi un abonament. Chiar și așa, nu credem că prețul său este ridicat având în vedere cât de multe limbi și lecții îți sunt oferite.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Nouă ne place Mondly și credem că poate să reprezinte un punct bun de pornire pentru oricine vrea să învețe o limbă nouă. Sunt multe lecții și facilități care te ajută să înveți. Acestea acoperă situații din viața reală. Deși nu putem spune încă dacă Mondly te poate ajuta să înveți o limbă nouă cu toate nuanțele ei, credem că este un început promițător. Având în vedere că include și lecții de gramatică, Mondly te poate ajuta să înveți limbi noi la fel ca la școală. Îl recomandăm oricui vrea să vorbească o limbă nouă cel puțin la nivel de bază. Dacă ești cu adevărat dedicat acestui scop, prețul pe care îl cere pentru conținutul său premium, este unul corect.

Ce este Mondly?

Mondly este un serviciu care își propune să te ajute să înveți limbi noi. Poți să îl folosești într-un browser web pe orice PC. De asemenea, poți să îi descarci aplicația din Play Store dacă folosești un smartphone sau o tabletă cu Android, sau din App Store dacă folosești un iPhone ori un iPad. Mondly a fost lansat în 2013 și astăzi spune că are peste 30 de milioane de utilizatori în peste 190 de țări.

Cea mai importantă facilitate a Mondly este faptul că îți oferă 33 de limbi diferite pe care să le înveți, folosind 33 de limbi native. Ce înseamnă asta? Ei bine, înseamnă că dacă limba ta nativă este limba română, ea fiind una dintre cele suportate de Mondly, o poți folosi pentru a învăța o limbă nouă. Nu ești limitat la un set minim de limbi de pornire. Dacă limba ta nativă este portugheza, poți să folosești portugheza pentru a învăța greaca, deoarece Mondly îți dă traduceri direct din portugheză în greacă.

""
""

Mondly te poate ajuta să înveți una dintre aceste 33 de limbi: Engleza Britanică, Engleza Americană, Spaniola, Franceza, Germana, Italiana, Rusa, Japoneza, Coreeana, Chineza, Turca, Arabica, Persiana, Ebraica, Portugheza, Olandeza, Suedeza, Norvegiana, Daneza, Finlandeza, Greaca, Româna, Afrikaans, Croata, Poloneza, Bulgara, Ceha, Ungara, Ucrainiana, Vietnameza, Hindi, Indoneziana.

Este o listă lungă din punctul nostru de vedere și acoperă toate limbile folosite în mod comun în lume, astăzi.

Ce conținut poți să accesezi și cât de mult te costă?

Indiferent de ce dispozitiv sau browser folosești, Mondly îți oferă acces la același conținut. Există însă, două tipuri diferite de conținut disponibil: Gratuit și Premium. Pentru a le accesa, trebuie să îți creezi un cont. Ca utilizator gratuit, poți să accesezi:

 • Prima secțiune din Mondly, care include 6 lecții, o conversație, o secțiune de vocabular și o conversație cu un bot de chat (în care vorbești cu un bot în limba nouă pe care o înveți)
 • O lecție nouă în fiecare zi
 • Teste săptămânale și competiții lunare
""
""

Dacă îți cumperi un abonament la Mondly, primești acces la mult mai multe lucruri:

 • 250 de lecții organizate pe subiecte
 • 33 de conversații
 • 36 de secțiuni de vocabular
 • Lecții zilnice (365 de lecții pe an), teste săptămânale și competiții lunare
 • Recunoașterea vorbirii ce te ajută cu pronunția
 • Tabele de conjugare și lecții de gramatică

Abonamentul premium costă 9,99 dolari pe lună sau 47,99 dolari pe an.

Primele impresii, sau cum începi să înveți o limbă nouă cu Mondly

Prima noastră întâlnire cu Mondly a fost într-un browser web. Am vizitat saitul web oficial - Mondly.com - și am vazut asta:

""
""

Trebuie doar să selectezi limba pe care o vorbești deja și pe cea pe care vrei să o înveți. Apoi, Mondly îți arată imediat cum va decurge învățarea noii limbi, începând o conversație. Chiar pare ușor!

""
""

Indiferent dacă ai un abonament plătit sau dacă folosești un cont gratuit, primești aceleași lecții în tutorialul de început: muți cuvinte peste răspunsurile corecte, traduci propoziții, tragi cuvinte peste imaginile potrivite și așa mai departe. La finalul fiecărei lecții, primești puncte, treci la următorul nivel ș.a.m.d.

""
""

După ce am văzut cum arată Mondly în browser, am fost curioși să vedem dacă sunt diferențe în aplicațiile de Android și iOS. Am aflat că aplicațiile arată și funcționează la fel.

Prima noastră întâlnire cu Mondly a fost neașteptat de rapidă. Atât în browser-ul web precum și în aplicația sa mobilă, este ușor să începi să folosești Mondly. Vizitezi saitul web sau instalezi și apoi deschizi aplicația pe smartphone/tabletă, alegi limba pe care o vorbești și cea pe care vrei să o înveți, iar Mondly începe imediat să te învețe lucrurile de bază. Din punctul nostru de vedere, este un început bun.

Reclamă

Experiența de utilizare a Mondly sau cum înveți o limbă nouă

Noi am folosit Mondly cu un abonament plătit, așa că am avut acces la tot conținutul premium disponibil. Dacă folosești Mondly cu un cont gratuit, nu ai acces la toate lecțiile și la toate facilitățile oferite de el.

Am încercat Mondly folosind româna ca limbă pe care o vorbim și germana ca limba pe care vrem să o învățăm. În prima săptămână în care am folosit aplicația, Mondly ne-a trecut prin câteva lecții de Salut în care am învățat, ei bine, să spunem Salut! Dar și să spunem cine suntem, să întrebăm cum te numești și altele similare. Acestea au fost lecții simple prin care am trecut destul de ușor.

""
""

Mondly folosește multe imagini și afișează cuvintele în ambele limbi (cea pe care o vorbești și cea pe care o înveți). Când le afișează pe ecran, le și vorbește în ambele limbi, astfel că devine relativ ușor să îți aduci aminte cum se spune un anumit cuvânt sau propoziție în noua limbă. Acest lucru ar trebui să ajute și cu pronunția mai încolo.

""
""

Mondly îți cere să încerci să traduci propoziții prin selectarea celor corecte din listă, ori prin adăugarea cuvintelor potrivite în câmpurile de traducere. Chiar dacă nu știi nimic despre limba pe care încerci să o înveți, este destul de simplu să selectezi traducerile corecte prin eliminarea cuvintelor care nu ți se par bune sau cele pe care nu le-ai auzit spuse de Mondly.

""
""

Uneori însă, am avut impresia că viteza de învățare este prea rapidă. Mondly a fost OK, dar uneori îți cere să traduci propoziții în limba pe care o înveți și, pentru noi cel puțin, s-a dovedit destul de dificil.

""
""

Un lucru care ne-a plăcut și care credem că este foarte util este faptul că Mondly poate să recunoască vorbirea. Sunt multe lecții în care ți se cere să vorbești propoziții, iar Mondly ascultă cum pronunți. Asta, împreună cu faptul că Mondly folosește vorbitori nativi pentru înregistrările pe care le auzi, te ajută să înveți să vorbești corect.

""
""

Un alt lucru prin care se evidențiază Mondly este faptul că oferă un bot de chat. Acesta este un bot (o entitate artificială) cu care poți vorbi și care te ajută să simulezi o conversație reală pe care ai putea să o ai cu cineva, în limba pe care o înveți.

""
""

Unele lecții te lasă și să investighezi mai multe detalii despre gramatică. Poți să înveți conjugări și timpi apăsând pe cuvinte. Acest lucru face ca Mondly să semene cu o clasă tradițională de la școală. Unii utilizator poate vor să învețe în detaliu noi limbi și acest lucru cu siguranță le va plăcea. Dacă nu ești unul dintre ei, poți să ignori gramatica. 🙂

""
""

De fiecare dată când termini o lecție, primești puncte pentru toate răspunsurile corecte. Ele sunt folosite pentru a îți evalua aptitudinile și chiar și pentru a te pune într-un clasament cu ceilalți utilizatori care învață aceeași limbă ca tine.

""
""

Încă un lucru pe care l-am apreciat la Mondly a fost faptul că lecțiile nu durează mult. Ele sunt scurte și le poți termina în numai câteva minute pe fiecare, ceea ce le face perfecte pentru viețile agitate pe care le avem cu toții. Poți să înveți câte puțin în fiecare zi, în timp ce aștepți metroul de exemplu. Având în vedere faptul că Mondly oferă aceeași platformă pe toate dispozitivele tale, înseamnă că poți să înveți în timp ce faci naveta, pe smartphone, după care să continui pe laptop când ajungi acasă.

Deși nu am folosit Mondly mult timp și nu ne putem lăuda că am învățat deja o limbă nouă cu ajutorul său, este o metodă de învățare modernă și promițătoare. Ne place felul în care te învață limbi străine noi și metodele variate pe care le folosește. Oferă multe limbi și părțile vorbite sunt create de vorbitori nativi ai acelor limbi, ceea ce înseamnă că pronunția este excelentă. Vom continua să folosim Mondly în următoarele luni (poate ani?) și, cine știe, poate vom învăța să vorbim cel puțin o limbă străină nouă. 🙂

Ție îți place Mondly?

După o săptămână de testare, trebuie să spunem că nouă ne place Mondly. Poate să fie un instrument excelent dacă vrei să înveți o limbă nouă și, având în vedere numărul mare de limbi din care poți să alegi, credem că nici prețul său nu este mare. Tu ce părere ai? Ai încercat Mondly? Folosește secțiunea de comentarii de mai jos pentru a ne spune ce părere ai despre acest serviciu.

Descoperă: Smartphone Android iOS Programe Recomandate Windows