Review Motorola Edge 30 Fusion: Elegant și echilibrat!

Review Motorola Edge 30 Fusion: Elegant și echilibrat!
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului Motorola Edge 30 Fusion

Utilizarea lui Motorola Edge 30 Fusion s-a dovedit a fi o experiență excelentă pentru mine, personal. Pornind de la elementele de bază, acesta este un telefon foarte bun: toate apelurile pe care le-am inițiat sau le-am primit au fost de o calitate excelentă. Semnalul a fost bun, iar vocile celor cu care vorbeam au fost clare și puternice. Nu am avut reclamații nici din partea acestora.

Am numai lucruri bune de spus despre ecran. Este o piesă rafinată de tehnologie, iar totul arată minunat pe el. Din câte-mi dau seama, ecranul pOLED folosit de Motorola Edge 30 Fusion este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut și este comparabil chiar și cu cele de pe smartphone-urile emblematice cele mai scumpe. Cele peste un miliard de culori sunt vii, iar contrastul este excelent în orice condiții. În plus, luminozitatea maximă poate atinge un nivel foarte ridicat, făcând ecranul vizibil chiar și în lumina directă a soarelui. Ah, iar dacă te uiți la videoclipuri și filme pe smartphone, trebuie să știi că panoul folosit de Edge 30 Fusion suportă HDR10+, ceea ce face ca totul să arate mai frumos, dar și mai realist.

Urmărește videoclipuri pe Motorola Edge 30 Fusion

Urmărește videoclipuri pe Motorola Edge 30 Fusion

Partea audio este un alt aspect care m-a impresionat. Având în vedere că Edge 30 Fusion nu este modelul flagship de la Motorola (acela este Edge 30 Ultra), mă așteptam să am parte de o experiență de ascultare mediocră. Însă nici că puteam fi mai departe de adevăr. Edge 30 Fusion este într-adevăr remarcabil: volumul maxim este foarte ridicat, dar nici difuzorul de jos, nici cel de sus nu distorsionează sunetul. Pentru un smartphone, nu se poate mai bine de atât.

Reclamă

Și jocurile au fost o experiență foarte satisfăcătoare pe Motorola Edge 30 Fusion. Chipsetul Snapdragon 888+ este unul dintre cele mai bune pentru gaming, oferind performanțe excelente chiar și în cele mai solicitante jocuri pentru mobil. Am încercat The Elder Scrolls: Blades, Asphalt 9 și Diablo Immortal. Chiar și la cele mai înalte setări grafice disponibile, nu am observat niciun fel de întârziere sau sacadare, iar numărul de cadre pe secundă a fost suficient de mare pentru ca totul să arate fluid.

Este o plăcere să te joci pe Motorola Edge 30 Fusion

Este o plăcere să te joci pe Motorola Edge 30 Fusion

Navigarea prin interfața de utilizare a fost, de asemenea, o experiență plăcută. Chipsetul puternic, asociat cu rata de refresh adaptivă a ecranului, face ca totul să fie fluid și cursiv. La fel ca în jocuri, nu există niciun fel de lag sau sacadare. Pornirea aplicațiilor este rapidă, la fel ca și trecerea de la o aplicație la alta.

Senzorul optic de amprentă digitală aflat sub ecran este, de asemenea, excelent: rapid și precis. Spre deosebire de alte telefoane, Edge 30 Fusion nu mi-a cerut niciodată să apăs mai mult timp degetul pentru a recunoaște amprenta.

Nu în ultimul rând, autonomia bateriei este și ea bună: cei 4400 mAh au reușit să mă țină aproximativ o zi și jumătate. Totuși, trebuie să știi că nu sunt un împătimit al conținutului pentru mobil, ceea ce înseamnă că nu-mi folosesc în mod regulat smartphone-ul pentru jocuri sau pentru a sta permanent online pe rețelele de socializare, de exemplu. Rutina mea presupune citirea de știri și alte articole, chat și discuții cu familia și prietenii. Dacă te joci jocuri mobile sau te uiți des la videoclipuri, bateria va rezista mai puțin, dar ar trebui să te țină o zi întreagă. Și, dacă te gândești la cât de rapidă este încărcarea lui Edge 30 Fusion, lucrurile arată foarte bine. Am măsurat timpul necesar pentru a-l încărca complet folosind încărcătorul de 68 de wați inclus în pachet și am aflat că are nevoie de doar 42 de minute!

Încărcare rapidă la 68W pentru Motorola Edge 30 Fusion (100% în 42 de minute)

Încărcare rapidă la 68W pentru Motorola Edge 30 Fusion (100% în 42 de minute)

Motorola Edge 30 Fusion nu este doar un smartphone mid-range obișnuit, ci unul excelent! Ecranul este frumos și foarte reactiv, iar chipsetul de ultimă generație de nivel flagship este foarte puternic, ceea ce face ca smartphone-ul să fie excelent nu numai pentru utilizarea zilnică, ci și pentru aplicații și jocuri solicitante.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerelor pe Motorola Edge 30 Fusion

NOTĂ: Imaginile din articol sunt redimensionate în scopul optimizării. Dacă vrei să vezi fotografiile și videoclipurile originale făcute cu Motorola Edge 30 Fusion, accesează această galerie:

Aplicația Cameră oferită de Motorola este bine organizată și ușor de utilizat. La fel ca pe toate celelalte telefoane Motorola, aplicația îți oferă acces la toate modurile standard de fotografiere, precum HDR, Portret, Macro, Vedere de noapte, Panoramă sau Pro (inclusiv setări pentru balansul de alb, modul ISO, viteza de declanșare etc.). Poți comuta rapid între toate modurile de fotografiere obișnuite glisând pe ecran și le poți accesa și pe cele mai specializate din secțiunea Mai multe. În plus, poți ajusta suplimentar fiecare mod de fotografiere prin tragerea unui mic buton în formă de linie de pe vizor.

Aplicația Cameră de pe Motorola Edge 30 Fusion

Aplicația Cameră de pe Motorola Edge 30 Fusion

Trecând la calitatea fotografiilor, camera principală este excelentă pentru un smartphone cu acest preț. La lumina zilei sau oriunde altundeva unde condițiile de iluminare sunt excelente, atât camera principală wide, cât și cea ultrawide realizează fotografii perfect acceptabile. Cu cea principală, ai detalii din plin, iar culorile arată natural. În cazul camerei ultrawide, care este folosită și pentru fotografii macro, am observat ceva mai mult zgomot, iar culorile nu sunt identice cu cele obținute cu ajutorul camerei principale. De asemenea, cu aceasta din urmă, culorile par ceva mai puțin vii. Cu toate acestea, în cele din urmă, ambele camere sunt excelente pentru un dispozitiv din gama medie, precum acesta.

Fotografie cu camera wide vs. camera ultrawide

Fotografie cu camera wide vs. camera ultrawide

Fotografierea în condiții de iluminare slabă este, de asemenea, relativ OK. Contrastul și detaliile sunt bune, în special când există lumini, dar ar putea fi mai bune în zonele mai întunecate ale fotografiilor. Pe de altă parte, nivelul de zgomot este acceptabil pentru un smartphone mid-range precum Motorola Edge 30 Fusion.

Fotografie în lumină slabă realizată cu Motorola Edge 30 Fusion

Fotografie în lumină slabă realizată cu Motorola Edge 30 Fusion

Selfie-urile sunt de bună calitate, iar tonul și textura pielii sunt destul de precise și oferă detalii bune.

Exemplu de selfie realizat cu Motorola Edge 30 Fusion

Exemplu de selfie realizat cu Motorola Edge 30 Fusion

Motorola Edge 30 Fusion se descurcă bine și în ceea ce privește înregistrarea video. Culorile arată natural, contrastul este bun, iar stabilizarea imaginii funcționează așa cum trebuie. Smartphone-ul poate ajunge până la 4K și 60 de cadre pe secundă folosind atât OIS (stabilizare optică a imaginii), cât și EIS (stabilizare electronică a imaginii). OIS este disponibil pe camera principală, în timp ce celelalte folosesc EIS. Camera principală poate merge și mai sus în ceea ce privește rezoluția de înregistrare, până la 8K, dar numai la 30 fps. Iată un videoclip relativ static pe care l-am realizat la rezoluție 8K:

Și iată un exemplu de videoclip dinamic, pe care l-am înregistrat în 4K la 60 de cadre pe secundă, cu stabilizarea imaginii activată:

Camerele oferite de Motorola Edge 30 Fusion sunt foarte bune pentru un dispozitiv mid-range cu Android. Fotografiile pe care le faci cu acesta sunt excelente la lumina zilei și peste medie în lumină slabă. Smartphone-ul se descurcă destul de bine și în cazul înregistrărilor video, oferind o rezoluție ridicată și un număr mare de cadre pe secundă, fără a compromite calitatea imaginii.

Android 12 și aplicațiile incluse

Motorola Edge 30 Fusion vine cu Android 12 și cu o interfață de utilizare aproape neschimbată față de standardul stabilit de Google pentru acest sistem de operare. Există doar câteva modificări, să zicem semnificative, la interfața implicită de Android. Acestea includ o serie de teme și widgeturi personalizate, câteva fonturi noi și câteva pictograme suplimentare. Pe scurt, dacă-ți dorești ceva foarte asemănător cu versiunea standard de Android, dar telefoanele Pixel de la Google nu sunt pe placul tău, Motorola Edge 30 Fusion va fi cu siguranță.

În ceea ce privește asistența și actualizările de la producător, Motorola spune că va furniza până la două actualizări ale sistemului de operare și trei ani de actualizări de securitate. Asta înseamnă, teoretic, că, deși Edge 30 Fusion este livrat cu Android 12, va primi Android 13 și Android 14 în timpul vieții sale.

Interfața de utilizare și aplicațiile de pe Motorola Edge 30 Fusion

Interfața de utilizare și aplicațiile de pe Motorola Edge 30 Fusion

Pe lângă toate aplicațiile obișnuite de la Google, Motorola Edge 30 Fusion include și următoarele aplicații:

  • Device Help (Ajutor dispozitiv) - îți oferă sfaturi despre cum să-ți folosești smartphone-ul și te ajută să remediezi problemele întâlnite.
  • Games (Jocuri)- un hub pentru jocuri, care-ți listează jocurile și-ți permite să personalizezi setări în timp ce te joci, precum notificările primite, dacă sunt blocate apelurile telefonice sau ce gesturi sunt dezactivate.
  • Interactive wallpapers (Imagini de fundal interactive) - îți permite să accesezi niște imagini de fundal dinamice create de Motorola.
  • Moto - te ajută să configurezi și să personalizezi Motorola Edge 30 Fusion.
  • Motorola Notifications (Notificări Motorola) - folositoare dacă vrei să te abonezi sau să te dezabonezi de la notificările Motorola legate de oferte speciale, știri, sfaturi de depanare etc.
  • Ready For (Gata pentru) - o funcție a unor dispozitive Motorola cu Android, care-ți permite să-ți conectezi smartphone-ul la un ecran sau la un calculator folosind Wi-Fi. Similar cu Samsung DEX, Ready For de la Motorola îți permite să-ți accesezi și să-ți folosești smartphone-ul ca pe un PC desktop, să folosești aplicații de streaming, să partajezi fișiere și așa mai departe.

Folosește Motorola Edge 30 Fusion pe un PC cu Windows 11

Folosește Motorola Edge 30 Fusion pe un PC cu Windows 11

Motorola Edge 30 Fusion este unul dintre puținele smartphone-uri de pe piață care-ți oferă o interfață de utilizare curată, cât se poate de apropiată de versiunea standard de Android. Îmi place asta și apreciez că nu există multe aplicații incluse pe el. De asemenea, funcția Ready For este excelentă și se poate dovedi utilă pentru multe persoane.

Reclamă

Performanța în benchmarkuri

În această recenzie, am văzut cum arată Motorola Edge 30 Fusion, cum este să-l folosești și ce software oferă. De asemenea, ne-am făcut o idee despre cât de puternic este, dar nu am văzut încă exact cât de performant este cu adevărat. Pentru asta, avem benchmarkuri:

Primul pe care l-am rulat a fost Geekbench, un benchmark care măsoară performanța procesorului atât pe un singur nucleu, cât și când își folosește toate nucleele. Motorola Edge 30 Fusion a obținut rezultate impresionante: scorul Single-Core a fost de 1136 de puncte, iar cel Multi-Core de 1797 de puncte. Aceste cifre sunt uriașe, plasând Motorola Edge 30 Fusion pe aceeași treaptă a clasamentului cu Samsung Galaxy S22!

Rezultate în Geekbench 5 pentru Motorola Edge 30 Fusion

Rezultate în Geekbench 5 pentru Motorola Edge 30 Fusion

În continuare, am rulat testele 3DMark Wild Life și Sling Shot pentru a vedea cât de bun este Motorola Edge 30 Fusion în jocuri. În Wild Life, a obținut 5848 de puncte, în timp ce în Sling Shot, a atins maximul. Acestea sunt din nou rezultate impresionante, arătând că smartphone-ul poate rula orice joc fără probleme, chiar și la setările grafice maxime. Deși se află în urma lui Samsung Galaxy S22, scorurile arată că Motorola Edge 30 Fusion este puțin mai bun decât un Samsung Galaxy S21 FE 5G.

Rezultate în 3DMark pentru Motorola Edge 30 Fusion

Rezultate în 3DMark pentru Motorola Edge 30 Fusion

În continuare, am trecut la PCMark for Android. Această aplicație poate măsura performanța și autonomia bateriei în scenarii din lumea reală atunci când folosești smartphone-ul pentru a naviga pe internet, a lucra cu aplicații Office și așa mai departe. Motorola Edge 30 Fusion a obținut 14069 de puncte în testul Work 3.0 performance și a putut rula Work 3.0 battery life pentru 11 ore și 28 de minute. Un rezultat excelent pentru performanță și peste medie în ceea ce privește autonomia bateriei.

Rezultatele lui Motorola Edge 30 Fusion în PCMark

Rezultatele lui Motorola Edge 30 Fusion în PCMark

În cele din urmă, am vrut să văd cât de rapid este Motorola Edge 30 Fusion atunci când transferă date prin Wi-Fi. Am o conexiune la internet de 1 Gbps, dar în realitate nu ajunge decât la aproximativ 750 Mbps, atât pe Wi-Fi 6, cât și pe Ethernet. Am testat Motorola Edge 30 Fusion folosind Speedtest de la Ookla, iar rezultatul a fost o viteză de download de 715 Mbps și o viteză de upload de 512 Mbps. Acestea sunt rezultate remarcabile!

Rezultatele lui Motorola Edge 30 Fusion în Speedtest

Rezultatele lui Motorola Edge 30 Fusion în Speedtest

Motorola Edge 30 Fusion este unul dintre cele mai bune smartphone-uri Android pe care le poți achiziționa în prezent. Deși este poziționat ca un telefon mid-range, adevărul este că oferă performanțe similare sau nu cu mult în urma multor flagshipuri.

Îți place Motorola Edge 30 Fusion?

Acum știi că Motorola Edge 30 Fusion a devenit unul dintre preferatele mele. Și ce să nu-mi placă la el? Arată elegant, oferă o interfață de utilizare curată, camere bune și performanțe de top. Ce părere ai? Te gândești să cumperi Motorola Edge 30 Fusion? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate