Review Samsung Galaxy S21 FE 5G: nu doar pentru fani

Review Samsung Galaxy S21 FE 5G: nu doar pentru fani
Rating

Samsung Galaxy S21 FE 5G ar putea fi considerat o eroare strategică din partea Samsung: seria Samsung Galaxy S22 este deja aici, atât S21, cât și S21 Plus oferă funcții și performanțe suplimentare la un preț similar, așa că marea întrebare este: poate Galaxy S21 FE să se remarce suficient pentru a avea vreun fel de succes? În această recenzie, am încercat să mă feresc de poziționarea pe piață și să mă concentrez pe calitățile obiective ale lui Samsung Galaxy S21 FE 5G. Merită să-l cumperi dacă îl găsești la un preț bun? Iată constatările mele:

Reclamă

Samsung Galaxy S21 FE 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?

Samsung Galaxy S21 FE 5G este o alegere excelentă pentru:

 • Utilizatorii care vor un smartphone robust bazat pe o tehnologie dovedită
 • Cei ce-și doresc să se bucure de un telefon puternic, de top, dar fără să cheltuiască bani în plus pentru cel mai bun dispozitiv din serie
 • Utilizatorii pentru care sunt importante calitatea ecranului și rata de reîmprospătare (gameri, consumatori de multimedia)
 • Tinerii care-și doresc un dispozitiv polivalent

Pro și contra

Când am testat Samsung Galaxy S21 FE 5G, am remarcat următoarele caracteristici pozitive:

Vezi prețul:
 • Ecranul este excelent, luminos și capabil de o rată de reîmprospătare de 120 Hz și HDR+
 • Camerele sunt previzibile, ușor de utilizat și oferă rezultate bune
 • Smartphone-ul pare robust și are o protecție excelentă la praf și apă
 • Chipsetul său este printre cele mai puternice disponibile la momentul acestei recenzii
 • Fiecare iterație a interfeței One UI de la Samsung este din ce în ce mai bună
 • Bateria este mai bună decât cea de la Galaxy S21 (4500 mAh vs 4000 mAh)

Am descoperit și câteva probleme minore:

 • Samsung Galaxy S21 FE 5G nu are spațiu de stocare extensibil
 • Nu există mufă pentru căști
 • Nu sunt incluse accesorii sau încărcător
 • Concurează cu celelalte telefoane emblematice de la Samsung în segmentul său de piață
Notă produs 4.5/5

Verdict

Într-o lume în care există Galaxy S22, Samsung Galaxy S21 FE 5G are foarte puține șanse de reușită. De asemenea, Galaxy S21 este foarte apropiat ca preț și are performanțe mai bune. Galaxy S22 este cu mult mai scump, dar face totuși parte din noua generație de dispozitive Samsung. Asta pune Samsung Galaxy S21 FE 5G într-o poziție incomodă. Dacă ne ghidăm doar după caracteristici și performanță, Galaxy S21 FE 5G este un dispozitiv polivalent excelent, cu specificații de top și o interfață de utilizare rafinată. Dacă ești fan Samsung, telefonul îți va fi cu siguranță familiar, fără a avea slăbiciuni evidente. L-aș recomanda din toată inima oricui își dorește un smartphone puternic, dar adevărul este că există șanse foarte mari să poți achiziționa un Galaxy S21 sau un S21 Plus la un preț similar.

Despachetarea lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G se vrea a fi un dispozitiv flagship, dar mai accesibil, iar acest lucru este evident de îndată ce te uiți la cutia sa. Deși partea din față a cutiei este în relief și arată bine, mărimea sa te face să pierzi orice speranță de a găsi vreun accesoriu înăuntrul ei. Dimensiunile exacte ale cutiei sunt 173 x 91 x 41 mm.

Cutia în care sosește Samsung Galaxy S21 FE 5G

Cutia în care sosește Samsung Galaxy S21 FE 5G

Spatele cutiei îți confirmă lipsa accesoriilor: un scris mărunt avertizează utilizatorul în mai multe limbi că pachetul nu include un încărcător.

Samsung Galaxy S21 FE 5G: spatele cutiei

Samsung Galaxy S21 FE 5G: spatele cutiei

Dar hei, măcar au inclus un cablu de încărcare și un instrument pentru scoaterea cartelei SIM. Dacă reușesc să implementeze deschiderea tăviței SIM fără ac de la Sony și designul fără port de încărcare de la Apple, utilizatorul nu va mai primi decât smartphone-ul. Și, desigur, pliantele pe care nu le citește nimeni. Până atunci, Samsung Galaxy S21 FE 5G are un cablu de încărcare USB-C lung de 1 metru, pe care îl poți folosi cu orice încărcător cu Power Delivery 3.0 dintr-o terță parte.

Samsung Galaxy S21 FE 5G: Tot ce găsești în cutie

Samsung Galaxy S21 FE 5G: Tot ce găsești în cutie

După cum ne așteptam, despachetarea lui Samsung Galaxy S21 FE 5G a fost nu a fost o experiență extraordinară. Nu există accesorii în cutie, dar cutia este solidă și are o grafică în relief interesantă.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Samsung Galaxy S21 FE 5G este ceva mai mare și mai greu decât Samsung Galaxy S21.

Măsoară 155.7 x 74.5 x 7.9 mm și are o greutate de 177 grame. Dă senzația de soliditate și aș descrie materialele mai degrabă ca fiind rezistente, nu premium. Spatele este făcut din plastic, în timp ce cadrul este din aluminiu mat. Pe partea din față, telefonul are un ecran AMOLED excelent de 6,4 inci cu protecție Corning Gorilla Glass Victus. Celelalte caracteristici vizibile în față sunt camera selfie (cu decupaj rotund) și marginile gri ale smartphone-ului. Ce nu poți vedea, decât dacă ești foarte atent, este difuzorul de sus, găzduit deasupra camerei selfie.

Partea frontală a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Partea frontală a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Spatele telefonului arată bine, indiferent de culoarea pe care o alegi pentru dispozitivul tău Samsung Galaxy S21 FE 5G. Spatele din plastic are un finisaj mat, în timp ce ansamblul de camere nu este la fel de definit ca pe Samsung Galaxy S21 (dar totuși, ușor ridicat față de restul telefonului). Formatul ansamblului de camere este la fel, cu trei decupaje circulare identice. Alături, poți găsi blițul cu leduri.

Plasticul mat de pe spate este foarte plăcut la atingere și pare robust

Plasticul mat de pe spate este foarte plăcut la atingere și pare robust

Partea superioară a smartphone-ului găzduiește doar un microfon. Dacă te uiți cu atenție, poți vedea o inserție de plastic în cadrul metalic, fără îndoială pentru a îmbunătăți recepția semnalului. Inserțiile din plastic sunt, de fapt, prezente pe toate părțile dispozitivului.

Partea de sus a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Partea de sus a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Pe partea de jos a telefonului, Galaxy S21 FE 5G păstrează aceeași structură ca la modelul original de Samsung Galaxy S21, cu un difuzor, un microfon, tava SIM și un port USB-C, flancate de inserții din plastic.

Partea de jos a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G găzduiește portul de încărcare

Partea de jos a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G găzduiește portul de încărcare

Partea dreaptă a telefonului găzduiește butonul de volum și butonul de pornire. Butoanele oferă feedback bun și au dimensiuni perfecte.

Partea dreaptă a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Partea dreaptă a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Partea stângă este complet lipsită de caracteristici, în conformitate cu designul actualei game Galaxy S21.

Partea stângă a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Partea stângă a lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

La fel ca frații săi mai scumpi, Samsung Galaxy S21 FE 5G are rating IP68 pentru protecție la praf și apă, ceea ce înseamnă că este foarte rezistent la praf și poate rezista scufundat în apă până la o adâncime de 1,5 metri timp de 30 de minute. La fel ca în cazul oricărui dispozitiv electronic, nu este recomandat să-l scufunzi în apă sărată. Dacă tot am discutat subiectul culorilor mai devreme, Samsung Galaxy S21 FE 5G poate fi achiziționat în patru variante de culoare: alb (cel pe care l-am testat), negru grafit, lavandă și verde măsliniu. În afară de cel alb, care are un cadru de aluminiu mat, toate celelalte sunt colorate asortat pe laterale.

Există patru culori disponibile pentru Samsung Galaxy S21 FE 5G

Există patru culori disponibile pentru Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G face parte, fără îndoială, din familia Galaxy S21. Are caracteristici similare cu frații săi și îți dă senzația unui dispozitiv la fel de solid ca Galaxy S21. Este puțin mai mare, dar totuși mult mai mic decât Galaxy S21 Plus. Din punct de vedere al materialelor, acestea nu îți dau aceeași senzație premium, dar par foarte rezistente.

Reclamă

Caracteristici hardware

Privind fișa cu specificații, lipsesc foarte puține lucruri pe Galaxy S21 FE în comparație cu smartphone-ul mai scump S21. Chipsetul este în continuare același, Qualcomm Snapdragon 888 5G cu un GPU Adreno 660 și 6 sau 8 GB RAM. Unele regiuni vor primi o versiune îmbunătățită a chipsetului Exynos 2100, dar dispozitivul testat avea Snapdragon. Spațiul de stocare este fie de 128 GB, fie de 256 GB, dar, din păcate, nu ai posibilitatea de a-l extinde. Sistemul de operare ocupă aproximativ 23 GB.

Specificațiile lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Specificațiile lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Ecranul lui Samsung Galaxy S21 FE 5G este un regres față de cel al lui Galaxy S21, dacă poți spune asta despre un ecran cu refresh 120 Hz, capabil de HDR 10+. Panoul AMOLED are o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli, cu densitatea de 400 ppi și o luminozitate maximă de 800 niți.

Ecranul lui Samsung Galaxy S21 FE 5G are specificații excelente

Ecranul lui Samsung Galaxy S21 FE 5G are specificații excelente

Trecând la camere, Samsung Galaxy S21 FE 5G are trei pe partea din spate. În acest domeniu, hardware-ul este identic cu cel de pe Samsung Galaxy S20 FE 5G. O îmbunătățire ce merită însă menționată este un zoom 3x pentru teleobiectiv. Iată specificațiile pentru fiecare cameră:

 • Camera principală are 12 MP, 1.8 µm pixeli, focalizare automată Dual-Pixel și o lentilă cu diafragmă f/1.8 de 26mm cu stabilizare optică
 • Camera ultrawide captează imagini de 12 MP, are dimensiunea pixelilor de 1.12 µm și o lentilă cu diafragmă f/2.2 de 13mm cu focalizare fixă
 • Senzorul camerei telefoto are o rezoluție de 8 MP, deși salvează fotografii la aceeași rezoluție de 12 MP ca celelalte camere. Are un zoom optic de 3x, 1.0µm pixeli și o lentilă f/2.4 de 76mm cu zoom optic. În teorie, poate fi considerat o îmbunătățire față de Galaxy S21, deoarece zoomul său este optic, nu digital, ca cel de pe S21.

Camera selfie are 32 MP, o lentilă f/2.2 de 25mm și focalizare fixă. Folosește o tehnologie (pixel binning) care combină pixelii adiacenți în „super-pixeli”, rezultând astfel poze de doar 8MP, dar de o calitate foarte bună.

Samsung Galaxy S21 FE 5G poate filma videoclipuri la rezoluție 4K la până la 60 fps, videoclipuri 1080p la 30/60 ori 240 fps și videoclipuri 720p la un incredibil 960 fps pentru înregistrări super slow-motion. Videoclipurile beneficiază de stabilizare giroscopică.

Camerele de pe spatele lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

Camerele de pe spatele lui Samsung Galaxy S21 FE 5G

La capitolele conectivitate și senzori, Samsung Galaxy S21 FE 5G are aproape aceleași caracteristici ca frații săi mai scumpi: Dual-SIM (doar unele versiuni), Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, NFC, GPS cu GLONASS, BDS și compatibilitate GALILEO, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă și un senzor optic de amprentă montat în față. În comparație cu Galaxy S21, îi lipsește barometrul, iar senzorul de amprentă nu este ultrasonic.

Senzorul de lumină ambientală, precum și senzorul de proximitate, sunt ascunse și nu ocupă din spațiul valoros de pe partea din față a smartphone-ului

Senzorul de lumină ambientală, precum și senzorul de proximitate, sunt ascunse și nu ocupă din spațiul valoros de pe partea din față a smartphone-ului

Și bateria este superioară celei de pe Galaxy S21. Are o capacitate de 4500 mAh și este promovată ca fiind capabilă să se încarce la 50% în 30 de minute folosind un încărcător rapid Samsung de 25W. Nu am putut face rost de unul la timp pentru această recenzie, dar am făcut un grafic de încărcare folosind un încărcător de 15W dintr-o terță parte. Îl poți vedea pe următoarea pagină. Smartphone-ul poate fi încărcat și poate alimenta wireless alte dispozitive. Eficiența și timpul de încărcare folosind această metodă nu sunt totuși grozave.

Pentru o listă completă cu specificațiile tehnice, precum și prețul curent, poți vizita pagina web a produsului: Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB.

Pe pagina următoare, descriu experiența pe care am avut-o cu Galaxy S21 FE, atât în ceea ce privește fotografiile și videoclipurile, cât și când vine vorba de utilizarea efectivă de zi cu zi. În plus, poți vedea rezultatele din benchmarkuri și o descriere a software-ului instalat pe telefon. Să începem!

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii