Review Samsung Galaxy S22 (Exynos): Evoluție naturală

Review Samsung Galaxy S22 (Exynos): Evoluție naturală
Rating

În sfârșit, un smartphone compact cu Android de la Samsung. Începând cu Galaxy S7, smartphone-urile de top de la Samsung au devenit tot mai mari și mai grele. Dar, odată cu noua generație, acest lucru s-a schimbat. Deși Samsung Galaxy S22 nu este deloc mic, este totuși mai mic și mai subțire decât concurenții săi cu Android. Înseamnă asta că Samsung a făcut compromisuri în ceea ce privește calitatea construcției sau specificațiile dispozitivului? L-am testat temeinic, l-am evaluat și l-am utilizat zilnic timp de două săptămâni, iar concluzia este că nu au fost folosite scurtături la crearea acestui smartphone. Samsung a luat Galaxy S21 și l-a rafinat în toate aspectele. Citește acest review pentru a afla mai multe despre experiența mea cu noul Samsung Galaxy S22:

Reclamă

Samsung Galaxy S22: Pentru cine este o alegere potrivită?

Samsung Galaxy S22 este o alegere excelentă pentru:

  • Utilizatorii care doresc să facă upgrade la cel mai recent dispozitiv emblematic Samsung Galaxy
  • Utilizatorii de Android care vor un smartphone compact și puternic
  • Utilizatorii de smartphone-uri care-și doresc cele mai bune performanțe în jocuri și redare de conținut multimedia și care nu se află niciodată prea departe de un încărcător sau de o baterie externă
  • Cei care vor o experiență similară celei oferite de Apple, fără dezavantajele date de ecosistemul restrictiv

Pro și contra

Testarea lui Samsung Galaxy S22 5G a dezvăluit o mulțime de calități:

  • Poate fi considerat un flagship compact, unul dintre puținele de pe piața de dispozitive cu Android din ziua de azi
  • Este un smartphone foarte robust, certificat IP68
  • Construcție și materiale de calitate superioară
  • Performanțele sale se află sus în top
  • Ecranul AMOLED este excelent, luminos, cu o densitate mare a pixelilor și o rată de refresh de 120 Hz
  • Camerele sunt și ele foarte bune, chiar și în condiții slabe de iluminare

Există foarte puține lucruri care ar putea fi îmbunătățite, începând cu:

  • Autonomia nu este rea, dar este mai slabă decât la generația precedentă
  • Lipsa unui încărcător rapid, a unei folii preaplicate pentru ecran sau a unei huse
  • Același smartphone cu același nume are două chipseturi foarte diferite, în funcție de regiunea din care achiziționezi telefonul. Performanța grafică variază, câteodată considerabil, în funcție de chipsetul folosit
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Avem un câștigător! Și nu datorită deciziilor îndrăznețe, nu datorită tehnologiei experimentale complicate, ci pentru că Samsung a decis să îmbunătățească modelul Galaxy S21, deja foarte bun. Samsung Galaxy S22 este evoluția naturală de la predecesorul său. Camere mai bune, performanță mai bună, un șasiu mai compact, aceeași interfață și integrare în ecosistem rafinate, și toate acestea la un preț similar cu cel al modelului top de gamă de anul trecut. Dacă nu ar exista acea mică scădere a capacității bateriei (și a autonomiei), nu aș fi avut nimic major de reproșat noului smartphone. Recomand călduros Samsung Galaxy S22 celor care vor cel mai bun smartphone cu Android disponibil și celor ce iubesc dispozitivele compacte.

Despachetarea lui Samsung Galaxy S22

Ambalajul lui Samsung Galaxy S22 5G este, ca de obicei, foarte simplu și relativ mic. Cutia este complet neagră, continuând moda stabilită de S21 anul trecut. Dimensiunile sale sunt 162 x 86 x 36 mm, iar pe partea din față este inclus numele smartphone-ului.

Cutia lui Samsung Galaxy S22

Cutia lui Samsung Galaxy S22

Pe spatele cutiei, ai același avertisment ca pe ambalajele dispozitivelor Samsung din generația precedentă, și anume că pachetul nu include un încărcător. Acest lucru, împreună cu faptul că ambalajul este realizat din materiale reciclate și imprimat cu cerneală din soia, este consistent cu obiectivul Samsung de a reduce impactul pe care îl au dispozitivele sale asupra mediului.

Spatele cutiei Samsung Galaxy S22

Spatele cutiei Samsung Galaxy S22

Abordarea minimalistă se continuă în interiorul cutiei. Aici găsești doar pliantele obișnuite, instrumentul pentru scoaterea suportului pentru SIM, un cablu de 1 metru USB-C la USB-C, și, desigur, smartphone-ul.

Samsung Galaxy S22: Tot ce găsești în cutie

Samsung Galaxy S22: Tot ce găsești în cutie

După cum mă așteptam, despachetarea lui Samsung Galaxy S22 nu are nimic ieșit din comun. În afară de minimul necesar, nu există accesorii în cutie. Ambalajul ecologic este robust și are o grafică în relief atractivă.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Samsung Galaxy S22 îți dă impresia și arată ca o iterație nouă a lui Galaxy S21. Este puțin mai mic din toate punctele de vedere (146 x 70,6 x 7,6 mm versus dimensiunile lui S21 de 151,7 x 71,2 x 7,9 mm), mai ușor (168 de grame, cu trei grame mai puțin decât S21), iar șasiul său pare mai robust. Nu este doar o impresie, deoarece datorită formei lui Galaxy S22, cadrul este mai gros, iar rezistența structurală a dispozitivului a crescut per total. Galaxy S21 avea spatele rotunjit, în timp ce Galaxy S22 este aproape plat. Acest lucru este valabil și în partea frontală: S21 avea un ecran cu sticlă 2.5D, cu margini rotunjite; Galaxy S22, pe de altă parte, are un ecran perfect plat, cu marginile protejate de același cadru de aluminiu. Asta și faptul că ecranul și spatele sunt protejate de sticlă Corning Gorilla Victus+ sunt lucruri de bun augur pentru rezistența la căderi și zgârieturi.

Pe partea din față a lui Samsung Galaxy S22, poți vedea doar o mică decupare pentru cameră. Există și alte caracteristici, dar sunt invizibile: un senzor de lumină, un senzor de proximitate, un cititor de amprente cu ultrasunete și difuzorul principal. Dacă te uiți cu atenție, este posibil să observi fanta difuzorului deasupra camerei, dar per total, partea din față este destul de lipsită de caracteristici.

Partea din față a lui Samsung Galaxy S22

Partea din față a lui Samsung Galaxy S22

Pe spatele smartphone-ului se află un sistem cu trei camere, ușor în relief față de restul telefonului, și un bliț cu leduri. Designul este foarte asemănător cu cel al lui Galaxy S21, principalele diferențe fiind materialul folosit pentru partea din spate (sticlă mată, în acest caz) și faptul că pe Galaxy S22, spatele nu este curbat spre margini.

Spatele lui Samsung Galaxy S22

Spatele lui Samsung Galaxy S22

Partea stângă a telefonului nu are porturi sau butoane, doar două inserții de plastic care ajută la recepția semnalului.

Partea stângă a lui Samsung Galaxy S22

Partea stângă a lui Samsung Galaxy S22

Partea dreaptă are toate butoanele (butoanele de volum și de pornire). Acestea oferă feedback bun la apăsare.

Partea dreaptă a lui Samsung Galaxy S22

Partea dreaptă a lui Samsung Galaxy S22

Partea superioară a smartphone-ului are un orificiu pentru unul dintre microfoane și o inserție de plastic, din nou pentru antena GSM.

Partea de sus a lui Samsung Galaxy S22

Partea de sus a lui Samsung Galaxy S22

Partea de jos a lui Samsung Galaxy S22 găzduiește portul de încărcare USB-C, microfonul principal, suportul pentru SIM și al doilea difuzor.

Partea de jos a lui Samsung Galaxy S22

Partea de jos a lui Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 5G are certificare IP68 pentru protecție la factori externi, deci este foarte rezistent la praf și poate sta scufundat în apă până la o adâncime de 1,5 metri timp de 30 de minute. Există nu mai puțin de opt culori din care poți alege pentru smartphone-ul tău Galaxy S22. Phantom Black, Phantom White, Green și Pink Gold sunt cele „standard”:

Culorile disponibile pentru toți clienții

Culorile disponibile pentru toți clienții

Apoi, există Graphite, Cream, Sky Blue și Violet, disponibile exclusiv în magazinul online Samsung.

Aceste culori sunt disponibile exclusiv în magazinul online Samsung

Aceste culori sunt disponibile exclusiv în magazinul online Samsung

Per total, designul și calitatea construcției sunt excelente la Samsung Galaxy S22. Smartphone-ul îți să senzația că este solid și are dimensiunea perfectă pentru persoanele cu mâini de dimensiuni medii. Designul urmează aceeași temă generală ca predecesorul său, dar renunță la marginile rotunjite în favoarea unui design mai pătrățos, similar iPhone-ului.

Reclamă

Specificații hardware

Cu Galaxy S22, Samsung a optat pentru o actualizare incrementală la Galaxy S21. În Europa, S22 este alimentat de chipsetul Exynos 2200, proiectat chiar de Samsung (cu o treaptă mai sus față de Exynos 2100 folosit pe S21). Restul lumii primește versiunea cu Snapdragon 8 Gen 1, probabil cel mai puternic chipset de pe piața Android în acest moment. Are tot 8 GB RAM și 128 GB sau 256 GB spațiu de stocare, ca și S21. Nici nu menționez spațiul de stocare extensibil, deoarece Samsung nu oferă această caracteristică „super avansată” (care, culmea, este prezentă pe smartphone-uri mult mai slabe). Sistemul de operare ocupă aproximativ 22 GB.

Specificațiile chipsetului (stânga) și spațiul disponibil (dreapta) pentru Samsung Galaxy S22

Specificațiile chipsetului (stânga) și spațiul disponibil (dreapta) pentru Samsung Galaxy S22

Exemplarul folosit pentru această recenzie este varianta Exynos cu 128 GB de stocare. Performanța sa în benchmark-uri sintetice este în general mai mică decât cea a variantei Snapdragon, dar voi discuta mai mult despre acest lucru în secțiunea corespunzătoare de pe pagina următoare a acestei recenzii.

Ecranul lui Samsung Galaxy S22 are o diagonală de 6,1 inchi și o rezoluție de 1080 x 2340. Astfel, densitatea pixelilor este excelentă, la peste 425 PPI. Ecranul Dynamic AMOLED 2X este puțin mai mic decât cel de pe S21, dar păstrează aceleași specificații: luminozitate maximă de 1300 niți, rată de refresh de 120 Hz, capabil de a afișa imagini HDR10+.

Camerele sunt cel mai semnificativ upgrade de la generația anterioară. Iată specificațiile pentru fiecare cameră:

  • Camera principală are un senzor de 50 MP, așezat în spatele unui obiectiv (wide) f/1.8, de 23mm, cu Dual Pixel PDAF (Phase Detection Autofocus) și stabilizare optică a imaginii (OIS)
  • Senzorul camerei telefoto are o rezoluție de 10 MP, iar obiectivul are o deschidere echivalentă cu f/2.4, cu distanța focală de 70mm. Oferă zoom 3x și are, de asemenea, PDAF și OIS
  • Camera ultrawide are 12 MP, câmp vizual de 120˚ și diafragmă f/2.2 de 13mm
  • Camera din față (pentru selfie) are o rezoluție de 10 MP, cu obiectiv (wide) f/2.2 de 26mm. Are Dual Pixel PDAF, deci ar trebui să fie capabilă să focuseze rapid și precis.

Samsung Galaxy S22 poate filma videoclipuri în 8K la 24 fps, 4K și 1080p la 30/60 fps. Poate și să înregistreze videoclipuri în slow-motion la 1080p/240 fps și în super slow-motion la 720p cu 960 fps. Videoclipurile beneficiază de stabilizare giroscopică.

Camerele principale de pe Samsung Galaxy S22

Camerele principale de pe Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 are o conectivitate excelentă: Dual-SIM 5G (doar unele versiuni), Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS cu A-GPS, compatibilitate GLONASS, BDS și GALILEO. Are, de asemenea, o gamă completă de senzori: senzor de lumină, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă și barometru.

Samsung ar fi putut monta cu ușurință un cititor de carduri MicroSD în interiorul lui S22, dar nu a făcut-o

Samsung ar fi putut monta cu ușurință un cititor de carduri MicroSD în interiorul lui S22, dar nu a făcut-o

Bateria este, din păcate, mai mică decât cea de pe Galaxy S21. Are o capacitate de 3700 mAh (în scădere de la 4000 mAh) și poate fi încărcată la 25W. Prin comparație, Samsung S22 Ultra are o baterie de 5000 mAh capabilă de încărcare rapidă la 45W. Smartphone-ul poate fi încărcat și poate alimenta wireless alte dispozitive.

Pentru o listă completă cu specificațiile tehnice, precum și prețul curent, poți vizita pagina web a produsului: Samsung Galaxy S22.

Acum că v-am inundat cu toate specificațiile pentru tocilari, este momentul să trec la testarea propriu-zisă. Pe pagina următoare, poți găsi rezultatele din benchmarkuri, împreună cu experiența de zi cu zi. Vrei să știi cum este să trăiești cu Samsung Galaxy S22? Continuă să citești.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate