Review Motorola Moto E4 Plus: Ecranul și bateria mai mari fac telefonul mai bun?

Review Motorola Moto E4 Plus: Ecranul și bateria mai mari fac telefonul mai bun?
Rating

Experiența de utilizare a smartphone-ului Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus este un dispozitiv relativ mare. Un ecran mare este întotdeauna mai bun când vorbim despre activități multimedia și navigarea pe internet, dar înseamnă și că smartphone-ul nu este ușor de folosit cu o singură mână. Dimensiunile și grosimea lui fac să fie dificil de pus într-un buzunar. Ia în calcul și bateria gargantuană de 5000 mAh și obții un smartphone nu doar mare ci și greu. Probabil că nu este prea greu pentru bărbați, dar s-ar putea ca femeilor și adolescenților să nu le placă să care ceva ce pare să fie o mică cărămidă. 🙂

Ecranul arată bine, are unghiuri largi de vizualizare, culori vii și un nivel de luminozitate ridicat. Însă, din dimensiunile mari combinate cu rezoluția destul de mică de doar 1280 x 720 de pixeli, rezultă că densitatea pixelilor este mică. Din această cauză imaginilor și fonturilor afișate pe ecran le lipsesc detaliile, iar fonturile au și margini nefinisate.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

În activitățile obișnuite de zi cu zi, Motorola Moto E4 Plus funcționează bine. Procesorul este slab dar împreună cu cei 3 GO de RAM din smarpthone, este destul pentru a face interfața de utilizare să pară rapidă și aplicațiile să ruleze decent. Totuși, dacă ești un gamer împătimit, nu te aștepta să ai o experiență prea bună. Smartphone-ul are un cip grafic slab care poate să ruleze jocuri doar la o calitate mică și cu un număr mic de cadre pe secundă.

Din punct de vedere al recepției semnalului, Motorola Moto E4 Plus se descurcă bine. Apelurile telefonice sunt stabile și vocile sunt clare la ambele capete ale firului invizibil. 🙂 În cazul transferurilor de date, trebuie să știi că am reușit să folosim acest smartphone pe o rețea 4G LTE chiar și într-o cameră cu doi pereți de beton unde alte smartphone-uri au probleme mari în a păstra semnalul.

Bateria de 5000 de mAh este monstruoasă de-a dreptul și poate să țină în funcțiune acest smartphone timp de două zile, fără a fi nevoie să îl încarci. Probabil va ține și mai mult dacă îți folosești puțin smartphone-ul.

Experiența de utilizare a smartphone-ului pe care o ai pe Motorola Moto E4 nu este spectaculoasă, dar este bună. Ne-am fi dorit ca ecranul să aibă o rezoluție mai mare, dar altfel, Motorola Moto E4 Plus are tot ce îi trebuie pentru activitățile zilnice. În plus, bateria uriașă te poate ține mai mult de două zile, ceea ce este extraordinar.

Reclamă

Experiența de utilizare a camerei de pe Motorola Moto E4 Plus

Camera principală de pe spatele lui Motorola Moto E4 Plus are un senzor de 13 megapixeli, o diafragmă f/2.0 și un bliț cu led care să o ajute în lumină slabă. Totuși, deși rezoluția senzorului de imagine sună mai bine pe hârtie decât senzorul de 8 megapixeli de pe Motorola Moto E4, adevărul este că cele cele două camere, de pe cele două smarpthone-uri, au multe în comun. Cu excepția rezoluției mai mari, Motorola Moto E4 Plus nu este mai bun la fotografie sau la înregistrarea video decât este fratele lui mai mic. Fotografiile pe care le faci cu acest smartphone sunt de calitate slabă. Chiar și în mediile cu lumină bună, fotografiilor le lipsesc detaliile și contrastul lor este ori prea mic ori prea mare, în special când activezi opțiunea HDR. În condiții slabe de lumină, este și mai rău, deoarece fotografiile sunt pline de zgomot și să reușești să faci o fotografie care să nu fie neclară este un adevărat test de îndemânare. La fel ca Motorola Moto E4 și modelul Plus are nevoie de un timp destul de mare pentru a salva fotografiile în spațiul său de stocare intern. Folosește-l pentru a face poze la listele de cumpărături sau la alte tipuri de informații, dar nu te baza pe el pentru a face fotografii frumoase în timpul sărbătorilor de iarnă, de exemplu.

În galeria de mai jos, poți să vezi câteva fotografii pe care le-am făcut folosind camerele de pe Motorola Moto E4 Plus, atât la interior cât și la exterior. Ele ar trebui să te ajute să îți faci o idee mai bună despre performanțele lor.

Chiar dacă are 13 megapixeli, camera principală de pe Motorola Moto E4 Plus nu este capabilă să filmeze clipuri video la rezoluții mari. Poate să urce doar până la 720p, ceea ce este destul jos după standardele de astăzi. Camera nu are nici stabilizare optică, ceea ce înseamnă că videoclipurile sunt întotdeauna tremurate, în afară de cazul în care folosești un trepied (cine face asta cu un smartphone ieftin?). Iată un exemplu cu un clip video pe care l-am filmat stând pe loc, clip în care poți vedea cum se descurcă smartphone-ul la înregistrarea cu puțină mișcare:

În continuare, poți să urmărești și un exemplu de video filmat în timp ce mergeam pe biciclete. El îți arată la ce să te aștepți atunci când filmezi un clip cu mișcare.

Experiența de utilizare a camerei pe care am avut-o pe Motorola Moto E4 Plus nu este una bună. Pe hârtie, camera principală ar fi trebuit să fie mai bună decât cea de pe Motorola Moto E4, dar calitatea fotografiilor și a clipurilor video pe care le-am realizat a fost aproape la fel de slabă.

Android 7 Nougat și aplicațiile implicite

Smartphone-ul Motorola Moto E4 Plus vine cu Android 7.1.1 Nougat preinstalat. Sistemul de operare și interfața de utilizare sunt cele stoc. Motorola este printre puținele branduri de smartphone-uri care mai vin cu un Android nemodificat. Nu există aplicații inutile sau clone ale aplicațiilor Google. Aceasta este o abordare bună pe care mai mulți producători ar trebui să o urmeze. Totuși, trebuie să știi că, dacă îți cumperi un Motorola Moto E4 Plus de la un operator mobil, s-ar putea să primești aplicații preinstalate de către compania respectivă.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre caracteristicile Android 7 Nougat, vizitează pagina oficială: Android 7 Nougat.

Motorola Moto E4 Plus folosește sistemul de operare modern Android 7.1.1 Nougat. Interfața de utilizare stoc din Android nu este modificată și nu există aplicații preinstalate. Dacă nu îți plac interfețele modificate de către producători, atunci îți va plăcea acest smartphone.

Reclamă

Performanțe în testele sintetice

Pentru o imagine ceva mai matematică asupra performanțelor lui Motorola Moto E4 Plus, am rulat și câteva benchmark-uri. În continuare, poți să vezi rezultatele pe care le-am obținut. De asemenea, notează faptul că, cu excepția testelor de baterie, majoritatea benchmark-urilor s-au finalizat aproape cu aceleași rezultate ca și în cazul lui Motorola Moto E4. Ne așteptam la acest lucru, având în vedere că ambele smartphone-uri au același procesor și același cip grafic.

Am început cu Vellamo, o aplicație care este dezvoltată de Qualcomm. Prima dată, am rulat testele sale Multicore, teste care arată cât de bun este procesorul atunci când rulează mai multe fire de execuție simultan. Motorola Moto E4 Plus a obținut 1332 de puncte. Din păcate, acesta este un scor slab, mai mic decât cel al lui ASUS ZenFone 3 Max 5.5. De asemenea, este un rezultat mai slab decât cel pe care l-am obținut pe Xiaomi Redmi 4A ori pe ASUS Zenfone 3 Max, dar mai mare decât cel de pe un ASUS ZenFone Live.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Am continuat cu testele Vellamo Metal, teste care măsoară performanțele procesorului pe nucleu. Aceste teste ne spun cât de bun este smartphone-ul atunci când rulează aplicații mai vechi care nu știu să lucreze decât cu un singur nucleu al procesorului, precum și atunci când rulează jocuri sau alte aplicații cu cerințe mari care au nevoie de performanțe ridicate pe fiecare nucleu. Motorola Moto E4 Plus a obținut 1058 de puncte, acesta fiind un alt rezultat slab. Este un un scor mai mic decât cel al lui ASUS ZenFone 3 Max 5.5 și este mai puțin decât ce îți oferă un Xiaomi Redmi 4A. Totuși, este mai mult decât ce vezi la un ASUS ZenFone 3 Max sau la un ASUS ZenFone Live.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Ca să vedem cât de bine se descurcă Motorola Moto E4 Plus la navigarea pe internet, am rulat și testele Vellamo Browser. Am obținut 1824 de puncte, un scor care arată că acest smartphone este aproximativ la fel de rapid la navigare precum ASUS Zenfone 3 Max ori ASUS Zenfone Live, dar mai slab decât Xiaomi Redmi 4A ori ASUS Zenfone 3 Max 5.5.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

În continuare, am trecut la a verifica modul în care Motorola Moto E4 Plus se descurcă în cazul jocurilor. Pentru asta, am folosit GFXBench GL Benchmark. Am rulat testele numite 1080p Manhattan 3.1 Offscreen și 1080p T-Rex Offscreen. Folosim doar testele 1080p deoarece ele sunt realizate la aceeași rezoluție Full HD 1080p, iar asta face să fie mai ușor de comparat performanțele grafice cu cele ale altor smartphone-uri, indiferent de dimensiunea sau rezoluția lor.

Nu am putut să rulăm testele 1080p Car Chase Offscreen deoarece cipul video Mali-T720 de pe Motorola Moto E4 Plus nu oferă suport pentru API-ul grafic OpenGL ES 3.2 folosit de cele mai noi jocuri.

În 1080p Manhattan 3.1 Offscreen, Motorola Moto E4 Plus a reușit să randeze 86,13 cadre. Este un rezultat slab și este identic cu cel al lui Motorola Moto E4. Este jumătate din rezultatul pe care îl ai de la un Xiaomi Redmi 4A ori ASUS Zenfone 3 Max și cu 40 la sută mai puțin decât ce poate să facă un ASUS ZenFone Live. ZenFone 3 Max 5.5, un smartphone similar, poate să randeze cu peste 280 de cadre mai mult în acest test. Sunt de peste trei ori mai multe cadre!

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Cel de-al doilea test de gaming, 1080p T-Rex Offscreen, s-a terminat cu un alt rezultat slab: Motorola Moto E4 Plus a randat doar 334,5 cadre. Este un rezultat similar cu cel al lui ASUS Zenfone 3 Max and ASUS Zenfone Live, dar este mai puțin decât ce vezi pe Xiaomi Redmi 4A. Încă o dată, este doar o treime din ce primești de la ASUS Zenfone 3 Max 5.5, care poate să randeze peste 900 de cadre în acest test.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

De asemenea, am testat și viteza 4G și stabilitatea conexiunilor oferite de Motorola Moto E4 Plus. Măsurătorile pe care le-am efectuat cu Speedtest au arătat că smartphone-ul poate să obțină viteze excelente la transferul de date pe internet, similare cu ale altor smartphone-uri.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

La final, am testat autonomia pe care o ai datorită bateriei uriașe de 5000 de mAh de pe Motorola Moto E4 Plus. Pentru a face asta, am apelat la o aplicație de benchmarking numită PCMark. Rulând testul Work 2.0 Battery life, Motorola Moto E4 Plus a reușit să stea pornit pentru 16 ore și 46 de minute. Acesta este un rezultat impresionant, ce ne arată că acest smartphone ar trebui să reziste două zile până să fie nevoie să îl încarci. Dacă îl folosești puțin, s-ar putea să reziste chiar și mai mult.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus este un smartphone cu performanțe modeste, dar care poate să facă față oricărei activități obișnuite. Singurul lucru care ne-a impresionat a fost bateria sa imensă.

Care este părerea ta despre Motorola Moto E4 Plus?

Ai citit ce părere avem noi despre noul Motorola Moto E4 Plus și cum s-a descurcat în testele noastre. Acum, am vrea să ne spui care este opinia ta: sunt ecranul mare și bateria uriașă destul pentru a te convinge să îl cumperi? Performanțele sale slabe sunt o barieră în a cumpăra acest telefon?

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii