Review ASUS ZenFone 3 Max 5.5: Upgrade la ZenFone 3 Max în toate aspectele esențiale

Review ASUS ZenFone 3 Max 5.5: Upgrade la ZenFone 3 Max în toate aspectele esențiale
Rating

Dispozitivele ZenFone Max sunt printre cele mai populare modele de smartphone-uri vândute de către compania ASUS. Ele vin cu baterii generoase care sunt create pentru a oferi o autonomie ridicată. Acum câteva luni, am testat ASUS ZenFone 3 Max și nu am fost foarte încântați de ce a avut de oferit. Ni s-a părut că oferea mai puțină valoare decât o făcea primul ASUS ZenFone Max. Mulți utilizatori l-au criticat într-o manieră similară și, ca urmare, ASUS a ascultat și a creat ASUS ZenFone 3 Max 5.5. Acest smartphone este o revizie a modelului anterior și promite să repare problemele sale cele mai importante. Este această nouă versiune un pas inspirat înainte? Citește acest review și vei afla:

Reclamă

La ce este bun ASUS ZenFone 3 Max 5.5?

Smartphone-ul ASUS ZenFone 3 Max 5.5 (ZC553KL) este bun la:

 • A te ține departe de priză pentru două zile consecutive, între încărcări
 • Multitasking și o bună experiență de navigare pe internet
 • Arată mai bine decât majoritatea smartphone-urilor cu un preț similar

Aspecte pro și contra

Iată avantajele ASUS ZenFone 3 Max 5.5 (ZC553KL):

 • Hardware-ul este mai bun decât cel al modelului anterior - ASUS ZenFone 3 Max (ZC520TL)
 • Performanța și experiența de utilizare a camerei foto sunt mai bune decât la modelul precedent
 • Oferă un senzor de amprentă
 • Are o baterie cu o capacitate generoasă de 4100 mAh, care îi oferă o autonomie ridicată
 • Are un ecran de 5,5 inci, care va fi pe placul utilizatorilor care vor scenarii de productivitate pe smartphone-ul lor
 • Vine cu Android 7.1.1 Nougat

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive:

 • Dacă vrei un smartphone pentru gaming, acesta nu este o alegere prea bună
 • Ecranul nu este protejat de Gorilla Glass
 • Smartphone-ul este puțin mai scump decât ar trebui să fie
Notă produs 4/5

Verdict

Primul smartphone ASUS ZenFone Max (ZC550KL) a fost un model pe care l-am apreciat mult. Apoi a venit ASUS ZenFone 3 Max (ZC520TL) care s-a dovedit a fi dezamăgitor pentru noi, lucru care a fost confirmat și de feedback-ul utilizatorilor. Drept urmare, ASUS a decis să ia atitudine și să creeze noul ASUS ZenFone 3 Max 5.5 (ZC553KL). Această revizie este un upgrade foarte bun, în toate aspectele care contează cu adevărat: procesor, cameră și performanțele oferite. Dacă vrei să îți cumperi un smartphone din familia ZenFone Max, ASUS ZenFone 3 Max 5.5 (ZC553KL) este cel pe care ar trebui să îl alegi. Singurul neajuns important este prețul său, care ar fi putut fi puțin mai mic. Totuși, ofertele de iarnă vor veni în curând și ne așteptăm ca ASUS ZenFone 3 Max 5.5 să fie disponibil la prețuri foarte bune, care îl vor face să fie o alegere excelentă în nișa sa.

Specificații hardware și despachetare

ASUS ZenFone 3 Max 5.5, cunoscut și sub numele de fabrică ASUS ZC553KL, sosește într-o cutie realizată din carton alb. Este moale la atingere și arată bine. Pe partea superioară, vezi o ilustrație cu smartphone-ul care îți spune cum arată atât din față cât și din spate. Lângă această ilustrație, poți să vezi și că smartphone-ul poartă numele de Zenfone 3 Max 5.5.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

Pe lateralele cutiei găsești informații despre acest smartphone și unele dintre caracterisiticile sale cele mai importante. Întoarce cutia și vei găsi informații detaliate despre modelul smartphone-ului, codul IMEI, numărul serial și așa mai departe.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

În pachet, vei găsi telefonul ASUS ZenFone 3 Max 5.5 așezat pe un suport din hârtie. Sub el, găsești încărcătorul cu cablul său detașabil USB la micro USB, un cablu micro USB la USB OTG pe care îl poți folosi pentru a încărca alte dispozitive de la bateria smartphone-ului tău, o mică agrafă pentru scos suportul SIM, cardul de garanție și manualul de utilizare. Din păcate, nu sunt incluse căști în pachet.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

ASUS ZenFone 3 Max 5.5 este disponibil în patru versiuni de culoare: Sand Gold, Titanium Gray, Glacier Silver și Rose Pink. Acestea sunt aceleași culori pe care le-am văzut și la ASUS ZenFone 3 Max, cu o singură excepție: culoarea Rose Pink este disponibilă numai pe ZenFone 3 Max 5.5. Modelul pe care l-am testat noi a fost cel de culoare Titanium Gray.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

Așa cum spune și numele său, ASUS ZenFone 3 Max 5.5 are un ecran de 5,5 inci. Aceasta este una dintre diferențele principale între acest model și smartphone-ul mai mic ASUS ZenFone 3 Max, care are un ecran de 5,2 inci. ASUS ZenFone 3 Max 5.5 oferă o rezoluție Full HD de 1920 ori 1080 de pixeli și folosește tehnologia IPS (In-Plane Switching), ceea ce se traduce prin unghiuri de vizualizare foarte largi și culori care ar trebui să fie apropiate de natural. Partea frontală a smartphone-ului, inclusiv ecranul, este protejată de sticlă 2.5D.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5 folosește un procesor octa-core pe 64 de biți Qualcomm Snapdragon 430 care rulează la o frecvență de 1,4 GHz. Pentru randarea video, smartphone-ul se bazează pe un cip Adreno 505 care merge la o frecvență de 450 MHz și care oferă suport pentru DirectX 12.1 și OpenGL 3.2. În comparație, ASUS ZenFone 3 Max oferă un procesor MediaTek la 1,25 GHz și un cip video Mali-T720MP2 (cu suport pentru DirectX 9.3 și OpenGL 3.1). Din punct de vedere al puterii de procesare, ASUS ZenFone 3 Max 5.5 este cu siguranță mai bun decât predecesorul său.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5 vine și cu 32 de GO de spațiu de stocare intern și 2 sau 3 GO de memorie LPDDR3, în funcție de versiunea pe care o cumperi. Merită menționat și că poți să mărești capacitatea de stocare oricând, prin adăugarea unui card microSD de maxim 128 de GO. Cardul microSD este inserat în locul SIM-ului secundar, ceea ce înseamnă că va trebui să alegi dacă vrei mai mult spațiu sau dacă preferi să folosești smartphone-ul cu două cartele SIM simultan. Nu poți să faci și una și alta. Reține că noi am testat modelul cu 3 GO de RAM.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5 oferă o cameră principală cu un senzor de 16 megapixeli și o diafragmă f/2.0. Camera beneficiază de un senzor laser cu autofocus rapid, poate să facă fotografii cu HDR și beneficiază de blițul Dual-LED inclus, pentru fotografiile în lumină slabă. Pe partea frontală a smartphone-ului, ai la dispoziție o cameră pentru selfie cu 8 megapixeli și o diafragmă f/2.2.

Dacă ești curios în legătură cu opțiunile de conectivitate pe care le primești, trebuie să știi că ASUS ZenFone 3 Max 5.5 oferă un cip Bluetooth 4.1 și o placă de rețea wireless care se poate conecta doar la rețele pe 2,4 GHz compatibile cu standardele wireless 802.11 b/g/n. Asta înseamnă că nu vei putea să te conectezi la rețele care emit pe frecvența de 5 GHz.

Acest smartphone este un dispozitiv Dual SIM și suportă conexiuni 4G LTE. Însă, dacă îl, folosești în modul Dual SIM, doar o cartelă se poate conecta și folosi rețele 3G și 4G. Cartela SIM secundară poate folosi doar 2G. Mai mult, smartphone-ul folosește o implementare Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că ambele cartele SIM sunt active în standby, dar atunci când primești un apel pe una dintre ele, celelalte devin inactive.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5 include și o varietate de senzori: proximitate, senzor de lumină, giroscop, e-compass, scaner de amprentă, senzor de accelerație și senzor laser.

Bateria este o parte importantă a oricărui smartphone și chiar și mai mult în cazul lui ASUS ZenFone 3 Max 5.5. Acest model se laudă cu faptul că are o capacitate mare de 4100 de mAh (ne-detașabilă). Este aceeași baterie care se găsește și pe ASUS ZenFone 3 Max.

Având un ecran de 5,5 inci, smartphone-ul este puțin mai mare decât predecesorul lui. Acesta are 151,4 m, 76,24 mm în lățime și 8,3 mm în grosime și cântărește 175 de grame.

Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre caracteristicile oficiale ale acestui smartphone, vizitează această pagină: ASUS ZenFone 3 Max 5.5 - Specificații tehnice.

Despachetarea lui ASUS ZenFone 3 Max 5.5 a fost o experiență plăcută și primele noastre impresii au fost pozitive. Spre deosebire de fratele său mai mic, ASUS ZenFone 3 Max, modelul 5.5 are un ecran mai mare și hardware mai puternic, aceasta fiind o schimbare dorită de mulți utilizatori.

Reclamă

Design și calitatea construcției

ASUS ZenFone 3 Max 5.5 a fost realizat pentru a fi ușor de utilizat dar și pentru a arăta bine. Deși are multe asemănări cu modelul precedent, ASUS ZenFone 3 Max 5.5 are și unele caracteristici de design care sunt doar ale lui. De exemplu, carcasa sa este construită din material metalic, lucru pe care nu îl vezi prea des pe smartphone-urile de buget. Cu singura excepție a ecranului, care este acoperit cu sticlă 2.5D, restul smartphone-ului este protejat de carcasa metalică.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

Pe partea frontală a smartphone-ului, pe lângă ecranul mare, poți să găsești difuzorul pentru ureche și camera frontală în partea de sus și butoanele Android în cea de jos. Spre deosebire de ASUS ZenFone 3 Max, modelul 5.5 folosește butoane capacitive pentru Înapoi, Acasă și Aplicații recente.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

Spatele smartphone-ului este realizat în întregime din metal. În partea de jos găsești un logo ASUS gri închis și spre partea din sus, găsești senzorul de amprentă, camera și ajutoarele ei: blițul Dual LED și senzorul laser autofocus. Senzorul de amprentă are o formă rectangulară și este puțin adâncit în corpul telefonului, fiind astfel ușor de găsit.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

Marginile lui ASUS ZenFone 3 Max 5.5 sunt rotunjite și conțin toate componentele obișnuite pe un smartphone cu Android. Pe marginea de jos, se află portul micro USB, grila difuzorului și o gaură mică unde se află microfonul.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

Pe marginea de sus, găsești mufa audio și o altă gaură mică pentru microfonul secundar. Pe marginea din dreapta, spre partea de sus, găsești butonul de pornire și pe cele de volum. Pe marginea stângă se află slotul pentru SIM-uri. Un detaliu plăcut este faptul că butoanele laterale au o textură diferită față de restul carcasei, astfel fiind ușor de identificat.

ASUS ZenFone 3 Max 5.5
ASUS ZenFone 3 Max 5.5

Deși ASUS ZenFone 3 Max 5.5 este un smartphone de buget, arată bine și are o construcție solidă și de calitate. Nouă ne place design-ul lui și faptul că îți dă senzația că este rezistent și de încredere.

Dacă vrei să citești mai mult despre experiența de utilizare a smartphone-ului oferită de ASUS ZenFone 3 Max 5.5, camera sa, aplicațiile preinstalate și performanțele în testele sintetice, mergi la pagina doi a acestui review.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate