Review Motorola Moto E4 Plus: Ecranul și bateria mai mari fac telefonul mai bun?

Review Motorola Moto E4 Plus: Ecranul și bateria mai mari fac telefonul mai bun?
Rating

Recent, am testat ultimul smartphone pentru bugete reduse de la Motorola, Moto E4. Am avut șansa să îi testăm și să vedem ce are de oferit și fratele său mai mare, Motorola Moto E4 Plus. Moto E4 Plus este un Moto E4 cu un ecran mai mare, mai mult RAM, o cameră mai bună (ca număr de pixeli) și o baterie cu o capacitate monstru de 5000 mAh. Toate acestea sună destul de bine pe hârtie, dar cum se traduce în lumea reală? Merită să cumperi acest smartphone? Află din acest review:

Reclamă

La ce este bun smartphone-ul Motorola Moto E4 Plus?

Motorola Moto E4 Plus este un smartphone bun pentru:

 • Sarcini esențiale pentru orice smartphone precum realizarea de apeluri telefonice sau navigarea pe internet
 • Oamenii care urăsc la propriu să își încarce smartphone-ul zilnic. Motorola Moto E4 Plus poate să reziste timp de două zile sau chiar mai mult, la o singură încărcare
 • Aceia care își doresc un smartphone cu un ecran mare și o baterie mare dar care u vor să cheltuiască mulți bani

Aspecte pro și contra

Iată câteva dintre cele mai pozitive aspecte la Motorola Moto E4 Plus:

 • Are un preț competitiv
 • Calitatea construcției este bună pentru prețul cerut și carcasa este realizată din aluminiu
 • Ecranul are culori vii și o luminozitate bună
 • Bateria poate să reziste două sau mai multe zile între încărcări
 • Se poate conecta la rețele mobile 4G LTE
 • Are un cititor de amprentă care te ajută să îl deblochezi rapid
 • Vine cu Android 7.1.1 Nougat

Pe de altă parte, Motorola Moto E4 Plus:

 • Are un hardware foarte modest și performanța pe care o oferă este mai slabă decât cea a altor smartphone-uri pe care le-am testat
 • Ecranul are o rezoluție și o densitate a pixelilor mică
 • Nu este o alegere bună pentru gaming
 • Experiența de utilizare a camerei este departe de una ideală
Notă produs 3/5

Verdict

Experiența noastră la utilizarea și testarea lui Motorola Moto E4 Plus este destul de amestecată. Ne place acest smartphone voluminos, pentru bateria sa mare, calitatea bună a construcției, precum și prețul mic. Totuși, performanțele slabe și rezoluția mică a ecranului sunt lucruri care nu ne plac. Mai mult, chiar dacă bateria te poate ține pentru două sau mai multe zile, acest nivel de autonomie vine în schimbul unei greutăți și grosimi crescute. Asta face din Motorola Moto E4 Plus un smartphone de ocolit pentru cei care nu-și doresc un dispozitiv greu. Credem că acest smartphone este adresat unui segment destul de restrâns: persoane care vor neapărat un smartphone cu o baterie mare și cu un ecran mare, dar cărora nu le pasă de performanțe, de rezoluția ecranului sau de experiența de utilizare a camerei, ci doar de lucrurile esențiale pe care le poate face un smartphone.

Specificații hardware și despachetare

Smartphone-ul Motorola Moto E4 Plus vine într-o cutie portocalie cu accente bleu, similară cu cea pe care am văzut-o și la Motorola Moto E4. Și pe această cutie este imprimat balonul albastru în forma de cățel al celor de la Motorola.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Pe spatele cutiei, poți să vezi câteva imagini cu smartphone-ul și caracteristicile sale principale. În interiorul cutiei, smartphone-ul este așezat pe un suport de hârtie. Dacă scoți totul afară, vei găsi smartphone-ul, încărcătorul său și un cablu USB detașabil, un set de căști, cardul de garanție, un document cu informații de siguranță și manualul de utilizare.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus este disponibil în două variații de culori: Iron Gray și Fine Gold. Modelul pe care l-am testat noi a fost cel Iron Gray.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus are un ecran mare de 5,5 inci, dar o rezoluție mică de 1280 X 720 pixeli și o densitate a pixelilor de doar 267 ppi. Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă ppi și de ce este important, citește acest articol: Întrebări simple: Ce înseamnă PPI și de ce contează?. Ecranul este protejat de sticlă 2.5D.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus își obține puterea de la un procesor cu patru nuclee Cortex-A53 la 1.3 GHz și un chipset MediaTek MT6737. Partea video este asigurată de un cip grafic Mali-T720 MP1 care rulează la 650 MHz. Smartphone-ul beneficiază și de 3 GO de RAM și oferă 16 sau 32 de GO de spațiu de stocare intern, în funcție de modelul pe care îl cumperi. Cel pe care l-am testat noi a avut 16 GO de spațiu de stocare intern. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu pentru fotografii, muzică sau alte tipuri de date, poți să adaugi și un card microSD în slotul dedicat.

Camera principală de pe spatele smartphone-ului are un senzor de 13 megapixeli, o diafragmă f/2.0, autofocus și bliț cu led. Dacă ai citit review-ul nostru pentru Motorola Moto E4, probabil ai observat că Moto E4 Plus are o cameră cu mai mulți pixeli. Cât despre camera frontală, ea are un senzor de 5 megapixeli cu o diafragmă f/2.2 și un bliț dedicat, lucru destul de neobișnuit dar bun pentru iubitorii de selfie-uri.

Motorola Moto E4 Plus folosește un cip Wi-Fi cu suport pentru standardele 802.11 b/g/n și un cip Bluetooth 4.2. Nu este compatibil cu standardul 802.11 ac, ceea ce înseamnă că nu primești viteze mari la transferul de date prin rețele wireless pe banda de 5 GHz.

Acest smartphone are și o versiune Dual SIM, aceasta fiind cea pe care am testat-o și noi. Ambele sloturi SIM acceptă nano-SIM-uri și doar un singur card SIM se poate conecta la rețelele 3G și 4G LTE la un moment dat. SIM-ul secundar poate să se conecteze doar la 2G. Mai mult, smartphone-ul folosește o implementare Dual SIM Dual Standby, ceea ce înseamnă că ambele cartele SIM sunt active în standby, dar atunci când preiei un apel pe una dintre ele, cealaltă devine inactivă. De asemenea, merită menționat faptul că slotul pentru microSD este separat, așa că poți să folosești smartphone-ul în mod Dual SIM și poți să adaugi un card microSD în același timp.

Motorola Moto E4 Plus are o varietate de senzori, printre care trebuie să menționăm senzorul de proximitate, senzorul de lumină, accelerometru și cititorul de amprentă. Acesta din urmă este o adăugire binevenită, pe care nu o întâlnești des pe dispozitivele de buget redus.

Smartphone-ul își obține autonomia de la o baterie enormă, cu o capacitate de 5000 de mAh. Ea ar trebui să țină smartphone-ul în funcțiune pentru două zile consecutive, dar vom vedea dacă se întâmplă asta mai târziu, în acest review.

Motorola Moto E4 Plus este un smartphone destul de mare și de greoi: are 155 mm în lungime, 77,5 mm în lățime și 9,55 mm în grosime. De asemenea,este destul de greu, având 198 de grame.

Pentru mai multe detalii despre caracteristicile hardware ale lui Motorola Moto E4 Plus, vizitează această pagină: Specificații tehnice Moto E4 Plus.

Experiența de despachetare a fost plăcută, iar accesoriile incluse sunt mai mult decât vezi pe alte smartphone-uri cu un preț similar. Deși specificațiile hardware nu sunt impresionante, bateria de 5000 de mAh este.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Smartphone-ul Motorola Moto E4 Plus este o copie a fratelui său mai mic, Motorola Moto E4, doar că mai mare. Ce este definitoriu pentru design-ul acestui smartphone sunt marginile sale de sus și de jos, care sunt ușor curbate, precum și modulul camerei de formă circulară. Altfel, Moto E4 Plus este destul de conservator ca design.

Este un smartphone mare, datorită ecranului său de 5,5 inci și bateriei monstruoase de 5000 mAh. Tot din cauza bateriei, Moto E4 Plus este și greu. Carcasa metalică îți dă impresia că ai de-a face cu un dispozitiv robust și bine făcut.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Ecranul mare domină partea frontală a smartphone-ului. Înspre partea de jos, găsești doar cititorul de amprente. Smartphone-ul folosește o implementare software pentru butoanele implicite din Android: Înapoi, Acasă și Aplicații recente.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Pe partea de sus a ecranului, găsești un logo moto mic și gri, urmat de difuzorul pentru ureche, camera frontală și blițul cu led.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Spatele lui Motorola Moto E4 Plus este locul unde se află modulul circular al camerei și al blițului cu led. În zona centrală a spatelui smartphone-ului, poți să vezi și logoul M al brand-ului Motorola.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Dacă te uiți la smartphone de sus, marginea din stânga este goală, cea superioară conține doar mufa audio de 3,5 mm, pe marginea din dreapta găsești butonul de pornire și pe cele de volum, iar marginea de jos este locul unde se află portul micro USB, microfonul și grila difuzorului. Pozițiile acestor elemente sunt comune pentru orice smartphone cu Android, așa că îți va fi foarte ușor să găsești orice buton sau port cauți.

Motorola Moto E4 Plus
Motorola Moto E4 Plus

Motorola Moto E4 Plus este un dispozitiv de buget redus, dar asta nu înseamnă că Motorola nu a încercat să creeze un smartphone cu o construcție de calitate. Moto E4 Plus este un smartphone care nu costă mult, dar care arată bine și pare să fie robust.

Dacă vrei să citești mai mult despre experiența de utilizare oferită de Motorola Moto E4 Plus, camera sa, aplicațiile preinstalate și performanțele sale în benchmark-uri, deschide a doua pagină a acestui review.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii