Recenzie Motorola Moto G5S Plus: clasa de mijloc

Recenzie Motorola Moto G5S Plus: clasa de mijloc
Rating

După preluarea de către Lenovo, Motorola a început să lanseze noi modele de telefoane mobile într-un ritm amețitor, uneori dezamăgindu-și clienții tradiționali, care cumpără telefoane Motorola doar pentru a-și găsi modelul depășit câteva luni mai târziu. Acest lucru este valabil și pentru Motorola G5S și G5S Plus, succesoare ale G5 și respectiv G5 Plus. În această recenzie vom testa varianta mai mare și mai performantă, Motorola G5S Plus, pentru a vedea ce are de oferit:

Reclamă

La ce este bun smartphone-ul Motorola Moto G5S Plus?

Motorola Moto G5S Plus este un smartphone bun pentru:

 • Oamenii care au nevoie de un telefon solid cu un sistem de operare Android nemodificat
 • Persoanele pentru care dimensiunea ecranului este importantă
 • Cei care nu doresc să cheltuiască o avere pe un dispozitiv mobil, dar nu sunt dispuși să renunțe la performanță

Pro și contra

Rezumând experiența noastră, ne-au plăcut următoarele aspecte ale Motorola Moto G5S Plus:

 • Designul robust cu carcasă complet metalică
 • Durata de viață bună a bateriei
 • Nu sunt instalate aplicații inutile
 • Are un sistem de operare Android nemodificat
 • Ecran de bună calitate pentru prețul cerut

Cu toate acestea, au existat și câteva lucruri care nu ne-au plăcut:

 • Telefonul este destul de greu
 • Camera funcționează sub așteptările create de alte sisteme cu două camere principale, procesarea este lentă și calitatea este mediocră la lumină slabă
 • Unele aplicații se blochează din când în când
Notă produs 4/5

Verdict

Motorola Moto G5S Plus este un telefon bun din gama medie, dar sunt puține lucruri care îl fac să se evidențieze față de restul telefoanelor. Sistemul dual-camera este doar mediu, telefonul este robust, dar șters din punct de vedere al designului și, deși am apreciat sistemul de operare nemodificat și autonomia bună a bateriei, apreciem că telefonul are puține de oferit în ceea ce privește personalitatea. Este potrivit pentru cei care doresc un telefon accesibil, cu o durată de viață solidă a bateriei și o variantă curată de Android, care nu este încărcată cu aplicații inutile.

Specificații hardware și ambalaj

Telefonul Motorola Moto G5S Plus sosește într-o cutie de carton colorată, având în partea superioară o ilustrație cu un papagal.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Primul lucru pe care îl veți vedea când deschideți cutia va fi telefonul. Exemplarul testat este de culoare Blush Gold (auriu), dar există și o versiune gri denumită Lunar Grey.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Sub telefon veți găsi manualul, încărcătorul TurboPower (care, conform specificațiilor, încarcă telefonul în mai puțin de 90 de minute), acul pentru deschiderea tăviței SIM și o pereche de căști.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Motorola Moto G5S Plus este destul de mare: 76,2 x 153,5 x 8,0 mm. De asemenea, este și destul de greu, având 168 grame. Greutatea este un compromis necesar pentru o carcasă integral din aluminiu, deoarece grosimea carcasei trebuie să fie suficientă pentru a rezista îndoirii. Deși nu este rezistent la apă, interiorul telefonului este protejat de o un nano-strat rezistent la apă, strat care ar trebui să fie suficient pentru o expunere accidentală la apă de genul stropirii sau unei ploi ușoare.

Ecranul are 5,5 inci și rezoluție Full HD (1080 pixeli per 1920 pixeli), 401 pixeli pe inch și este protejat de zgârieturi de Corning Gorilla Glass 3.

Motorola a ales o arhitectură de sistem echilibrată, cu un procesor Qualcomm Snapdragon 625 (procesor octa-core de 2,0 GHz) cuplat cu un GPU Adreno 506 la 650 MHz și 3 sau 4 GO de memorie, în funcție de model (cel testat de noi este cel cu 4 GO). În ceea ce privește stocarea, Motorola G5S Plus are o capacitate de stocare internă de 32 GB / 64 GB și suportă cartele microSD de până la 128 GB. Motorola Moto G5S Plus este un telefon dual SIM, dar cardul microSD ocupă același spațiu ca și cel de-al doilea SIM, deci trebuie să alegeți între SIM și spațiu suplimentar de stocare.

Bateria nedemontabilă are o capacitate de 3000 mAh și, împreună cu chipsetul Qualcomm, recunoscut pentru consumul scăzut, ar trebui să dea telefonului suficientă rezistență pentru o autonomie de peste o zi în condiții de utilizare moderată. Camera principală este de fapt o soluție cu două camere, ambele de 13 MP (cea de-a doua colectând informații suplimentare de adâncime a imaginii), diafragmă ƒ / 2,0, bliț dublu-led, sistem capabil de captură video 4K Ultra HD la 30fps. Camera frontală are o rezoluție de 8 MP, folosește un obiectiv cu unghi larg cu diafragmă f / 2,0 și, interesant, are și un bliț cu led.

Motorola Moto G5S Plus utilizează două nano-SIM-uri și se poate conecta la rețelele mobile CDMA, GSM / EDGE, UMTS / HSPA + și 4G LTE. Printre opțiunile de conectare se numără Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, GPS, Bluetooth, USB OTG și NFC (pentru anumite piețe). Din păcate, nu este dotat cu port USB de tip C și nici cu suport 802.11ac pentru Wi-Fi. Telefonul utilizează mai mulți senzori: un cititor de amprentă montat în față, un accelerometru, un giroscop, un senzor de lumină ambientală și unul de proximitate. În lipsa unei busole orientarea telefonului în plan orizontal nu va fi înregistrată cu precizie.

Dacă doriți mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile hardware detaliate ale acestui telefon, navigați pe pagina oficială a acestuia: Motorola moto G5S Plus.

Motorola Moto G5S Plus pare a avea ingredientele potrivite pentru un telefon de clasă medie. Pachetul este unul standard și specificațiile telefonului sunt acolo unde ar trebui să fie în gama sa de preț. Sistemul dual-camera este un plus, la fel ca și blițul led al camerei frontale.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Motorola Moto G5S Plus urmărește tendința celor mai recente telefoane Motorola, cu o carcasă din aluminiu, un senzor de amprentă montat frontal și o cameră proeminentă pe spate. Mărimea, materialele folosite și greutatea dau impresia unui dispozitiv robust și bine construit.

Partea din față a telefonului Motorola Moto G5S Plus găzduiește, în partea superioară, senzorii de lumină și de proximitate, camera de 8 MP, blițul led și difuzorul pentru convorbiri telefonice. Sub ecran găsim doar senzorul de amprentă digitală care are un feedback tactil discret atunci când este apăsat.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Partea de jos a telefonului este locul unde găsim microfonul, portul micro-USB și difuzorul. Partea superioară a telefonului este "curată", având numai mufa audio de 3,5 mm.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

În partea dreaptă a telefonului se găsesc butoanele de volum și butonul de pornire/oprire, în timp ce pe partea stângă găsești numai suportul pentru SIM.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

Partea din spate a Motorola Moto G5S Plus se încadrează în designul celor mai noi telefoane Motorola, cu o protuberanță în jurul camerelor și a blițului cu led. Sigla Motorola este de asemenea prezentă, la fel ca liniile din plastic (care sunt proiectate pentru o recepție mai bună a semnalelor în cazul telefoanelor metalice).

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus

În tăvița pentru SIM pot fi instalate fie două cartele nano-SIM, fie o cartelă nano-SIM și un card MicroSD. Deși la prima vedere ar putea fi o problemă pentru utilizatorii mai exigenți care au nevoie de ambele SIM-uri și spațiu suficient, Motorola Moto G5S Plus vine cu un minim de 32GB de capacitate de stocare internă, suficient pentru majoritatea situațiilor.

Designul Motorola Moto G5S Plus este similar cu al celor mai noi smartphone-uri Motorola. Corpul metalic dă senzația de calitate și robustețe, dar grosimea sa (mai ales în zona camerei) poate fi un pic prea mare pentru unii utilizatori.

În pagina următoare testăm Motorola Moto G5S Plus, camerele sale foto, vom examina aplicațiile incluse și vom evalua performanța dispozitivului.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii