Cum modifici setările Dual SIM pe Android: tot ce trebuie să știi

Dacă folosești un smartphone Android cu Dual SIM, ar trebui să știi cum îi schimbi setările Dual SIM după preferințele tale. Poți selecta un card SIM preferat pentru date mobile și decide care SIM este folosit de smartphone-ul tău cu Android când dai telefoane sau trimiți mesaje SMS. Poți, de asemenea, personaliza cardurile tale SIM, dacă ai nevoie să diferențiezi mai ușor între ele. Dacă te întrebi "Cum setez Dual SIM?", acest tutorial răspunde întrebării și ilustrează tot ce trebuie să știi despre gestionarea SIM pe Android:

IMPORTANT: Android este disponibil în multe versiuni. Pentru a ajuta cât mai mulți utilizatori, am folosit două smartphone-uri diferite cu Dual SIM pentru acest ghid, ASUS ZenFone Max Pro și Huawei P20, amândouă rulând Android 9 Pie. Pentru a te ajuta să urmărești totul, în imaginile noastre, poți vedea versiunea standard de Android 9 Pie în stânga și versiunea personalizată EMUI făcută de Huawei în dreapta. Pașii sunt similari, chiar dacă ai un smartphone de la Samsung, Motorola, OnePlus sau alt producător. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește Cum afli ce versiune de Android ai pe smartphone sau tabletă?

Accesează setările Dual SIM din Android

Pentru a modifica setările Dual SIM, trebuie, mai întâi, să le accesezi. Deschide Setările smartphone-ului tău cu Android și apasă pe "Rețea și internet" sau "Rețele".

Deschide Rețea și internet sau Rețele

Deschide Carduri SIM sau Setări SIM dual, în funcție de cum se numește categoria pe smartphone-ul tău cu Android.

Accesează Carduri SIM sau Setări SIM dual

În partea de sus a ecranului Carduri SIM sau Setări SIM dual, poți vedea cele două carduri SIM din smartphone-ul tău și starea lor. Restul ecranului afișează alte setări Dual SIM, ce pot fi grupate în secțiuni precum "Cartelă SIM preferată pentru" și General Settings (Setări generale) pe anumite dispozitive cu Android.

Ecranul Carduri SIM sau Setări SIM dual

Restul setărilor variază în funcție de smartphone-ul tău cu Android și de implementarea Dual SIM folosită de producător. Cu toate astea, ar trebui să vezi o parte din următoarele setări:

  • Date mobile (prestabilite) - decide care din cele două carduri SIM este folosit de smartphone-ul tău cu Android când se conectează la internet.
  • Apeluri sau Cartela SIM implicită pentru apelare - setează cum se comportă dispozitivul tău cu Android când inițiezi un apel.
  • Mesaje SMS - setează cum se comportă Android-ul când trimiți un mesaj text.
  • Redirecționare apeluri între cartele SIM - apasă pe această opțiune pentru a deschide un meniu unde poți decide cum sunt redirecționate apeluri între cele două cartele SIM.
  • Enable dual card 4G or 4G SIM dual - pornește setarea pentru activarea conectivității 4G pe cele două cartele SIM și comutarea perfectă între cele rețelele 4G.
  • Comutați conexiunea de date în timpul apelurilor - activează această opțiune dacă vrei ca smartphone-ul tău cu Android să treacă la conexiunea de date a SIM-ului tău secundar când ești într-un apel VoLTE pe acea cartelă. Pentru afla mai multe despre apelurile VoLTE, citește Ce este Apelarea Wi-Fi? Cum folosesc Apelarea Wi-Fi pe Android și iPhone?

Cum setezi SIM-ul implicit pentru apelare pe Android

Pentru a decide care SIM este folosit când dai un telefon de pe smartphone-ul tău cu Android, Poți seta o "Cartelă SIM preferată pentru Apeluri" sau folosi opțiunea "Cartelă SIM implicită pentru apelare". Apasă pe setarea afișată pe dispozitivul tău.

Apasă pe setare pentru a alege SIM-ul folosit pentru apeluri

Ar trebui să apară un meniu și poți decide pe care cartelă SIM vrei s-o folosești în mod implicit când dai un telefon. Recomandăm să apeși pe SIM-ul cu cel mai bun plan pentru apeluri. Însă poți folosi setarea Întreabă mereu sau Nesetat dacă preferi să comuți între cele două cartele SIM.

Alege o cartelă SIM implicită pentru apeluri

Dacă nu alegi o cartelă implicită pentru această opțiune, Android îți solicită să așezi SIM-ul de fiecare dată când inițiezi un apel.

Alege care SIM este folosit când dai un telefon

După cum poți vedea în imaginea de mai sus, pe anumite dispozitive, poți alege "Rețineți această alegere" și smartphone-ul cu Android folosește automat SIM-ul selectat pentru a apela acel contact de acum încolo. Alte dispozitive te informează care SIM a fost utilizat ultima dată.

Cum alegi SIM-ul implicit pentru date mobile pe Android

În setările Dual SIM din Android, trebuie să decizi care este SIM-ul preferat pentru conectarea la internet. Deoarece nu poți avea decât o singură conexiune de date activă, trebuie să alegi o "Cartelă SIM preferată pentru Date mobile" sau un SIM pentru Date mobile prestabilite. În funcție de dispozitivul tău, apasă pe opțiune pentru a schimba SIM-ul implicit sau apasă caseta corespunzătoare SIM-ului pe care vrei să-l folosești.

Alege SIM-ul implicit pentru date mobile pe Android

Pe următorul ecran, apasă pe un SIM pentru a-l selecta sau confirmă-ți alegerea apăsând Comută.

Finalizează setarea unui nou SIM pentru date

Cum alegi cartela SIM implicită pentru mesaje SMS pe Android

Pe anumite dispozitive, ca cele cu Android original, poți alege din setările Dual SIM și o cartelă SIM implicită pentru mesaje SMS. În secțiunea "Cartelă SIM preferată pentru", apasă pe Mesaje SMS.

Apasă pe Mesaje SMS

În fereastra care apare, alege "cardul SIM pentru SMS". Îți recomandăm să selectezi cartela SIM cu cel mai bun plan pentru mesaje text.

Alege ce SIM este folosit pentru a trimite mesaje SMS

Indiferent dacă opțiunea de mai sus este prezentă în setările Dual SIM ale dispozitivului tău, poți selecta cartela SIM de fiecare dată când trimiți un mesaj. Deschide conversația și poți vedea SIM-ul folosit momentan în colțul din dreapta jos. Apasă pe el.

Apasă pe cartela SIM afișată

Se deschide un meniu, care te lasă să selectezi celălalt SIM disponibil pentru următorul tău mesaj. Apasă pe numele oricărui SIM pentru a-l selecta înainte de a trimite mesajul.

Apasă pe SIM-ul pe care vrei să-l folosești

Când trimiți un mesaj, poți vedea SIM-ul folosit pentru a-l trimite afișat dedesubt.

SIM-ul folosit apare sub mesaj

Personalizează-ți cartelele SIM pentru a le identifica mai ușor

Noi am stat acasă, deci, după cum ai observat, cartelele SIM pe care le-am avut la dispoziția noastră aparțin aceluiași operator, ceea ce poate fi o complicație uneori. Dacă ai aceeași problemă, ar trebui să știi că smartphone-urile Dual SIM cu Android te pot ajuta să diferențiezi între cele două cartele SIM. În setările Dual SIM, apasă pe numele uneia dintre cele două cartele SIM sau pe opțiunea Editează de lângă ele.

Apasă pe cartela SIM sau pe pictograma creion de lângă

Pe următorul ecran, ar trebui să poți introduce un nou nume pentru cartela ta SIM și, pe anumite dispozitive, să schimbi culoarea asociată cu ea.

Alege un nou nume pentru cartela SIM selectată (și o culoare, dacă e disponibilă)

Asta este tot. Noul nume ales pentru cartela SIM și noua culoare asociată cu ea, dacă este cazul, apar acum peste tot în dispozitivul tău cu Android. Asta ajută când trebuie să alegi cartela SIM pe care vrei s-o folosească smartphone-ul tău cu Android pentru o anumită acțiune.

Se potrivesc setările Dual SIM din acest tutorial cu cele de pe Android-ul tău?

În ecosistemul Android există foarte multe implementări Dual SIM. Pentru a face lucrurile și mai complicate, sunt și multe versiuni diferite de Android, fiecare cu un grad diferit de personalizare. Sperăm că acest ghid te-a ajutat, indiferent de smartphone-ul pe care-l ai. Dacă instrucțiunile noastre nu au fost ușor de urmărit pe dispozitivul tău, spune-ne ce telefon ai (modelul exact) și ce anume nu a mers. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Smartphone Android Ghiduri Hardware și sunete Recomandate
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează